BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Benq

#48951 Re: BHTelecom All About

Post by Benq »

zateznistub wrote: Prije je da je do TM-a i njihove telefonije, ali to ne mogu dokazati kao i da je do BHT-a, ja nemam problema sa pozivima ni u centrali ni u vanjskim pozivima
Moze svasta biti , inace u vrijeme praznika dolazi i do zagusenja u vezama , ako procitas ono sto je na linku vidjet ces da nije samo TM nego i Logosoft. Sto se tice telefonije nemam ni ja nikakvih problema.
Maharadza

#48952 Re: RE: Re: BHTelecom All About

Post by Maharadza »

didgeridoo wrote:
Benq wrote:
zateznistub wrote: I? Koga kriviš za to zagušenja?
Ocito je problem u Telecomu jer se korisnik na Logosoft temi zali na slican problem , medjutim on ne dobije poruku da je "zagusenje na vodovima" nego da se broj ne koristi.. Kompletan post na ovom linku : http://forum.klix.ba/logosoft-all-about ... #p13183663
A nije problem u sumi nelegalno i nestrucno postavljenih kablova "kroz sljivike i livade"?
:-)
Zamisli koja je to bruka da mi koji dobijamo Internet kroz 'šljivike i livade' imamo bolju uslugu i veće brzine od onih koji to 'profesionalno' rade... [emoji38]
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#48953 Re: BHTelecom All About

Post by Velkoski »

Sa studentskog paketa ti ne daju da nazoves 1360 s onim kreditom kojeg dobiješ prvog u mjesecu, pa skontajte do koga je :mrgreen:
zateznistub

#48954 Re: RE: Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

Maharadza wrote:
Zamisli koja je to bruka da mi koji dobijamo Internet kroz 'šljivike i livade' imamo bolju uslugu i veće brzine od onih koji to 'profesionalno' rade... [emoji38]
Da znaš u kakvom je stanju mreža i koliko se korisnika žali, ne bi pisao ovo što pišeš....
zateznistub

#48955 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

Velkoski wrote:Sa studentskog paketa ti ne daju da nazoves 1360 s onim kreditom kojeg dobiješ prvog u mjesecu, pa skontajte do koga je :mrgreen:
Zato što "izlaziš" iz mreže BHT-a, koliko znam, kredit koji imaš namjenjen je za pozive unutar mreže...
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#48956 Re: BHTelecom All About

Post by Velkoski »

Zanimljivo kako mogu zvati mtel

na stranu što je paket osakaćen

Sent from my D6503 using Tapatalk
zateznistub

#48957 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

Velkoski wrote:Zanimljivo kako mogu zvati mtel

na stranu što je paket osakaćen

Sent from my D6503 using Tapatalk
Onda ovo sto sam napisao otpada, nzn probaj nazvati 1444 pa pitaj u čemu je problem... Možda posebni brojevi..
skafiskafsnjak

#48958 Re: BHTelecom All About

Post by skafiskafsnjak »

didgeridoo wrote: A nije problem u sumi nelegalno i nestrucno postavljenih kablova "kroz sljivike i livade"?
Problem je .... Ali je jos veci problem u zaposljavanju podobnih sestrica daidzica i amidzica.... :wink:

Edit: moja kona radila u BHT.... Ode zena u penziju, kcerka sad radi... To se u BHT naslijede radna mjesta ?
Eno vidim neki dan, ovaj jedan povede sina na teren nerijetko.... Valjda da ga osposobi..da naslijedi?
supercali

#48959 Re: BHTelecom All About

Post by supercali »

skafiskafsnjak wrote:
didgeridoo wrote: A nije problem u sumi nelegalno i nestrucno postavljenih kablova "kroz sljivike i livade"?
Problem je .... Ali je jos veci problem u zaposljavanju podobnih sestrica daidzica i amidzica.... :wink:

Edit: moja kona radila u BHT.... Ode zena u penziju, kcerka sad radi... To se u BHT naslijede radna mjesta ?
Eno vidim neki dan, ovaj jedan povede sina na teren nerijetko.... Valjda da ga osposobi..da naslijedi?
Pa to mati ili otac odu u penziju a jedno od djece se zaposli meni je sasvim ok ako ima znanje za to radno mjesto
skafiskafsnjak

#48960 Re: BHTelecom All About

Post by skafiskafsnjak »

Pa naravno...vjerovatno i ti tako radis pa se slazes :-)

Nemaju znanje....naucice usput, kao da je bitno... Niko se nije naucan rodio.
supercali

#48961 Re: BHTelecom All About

Post by supercali »

skafiskafsnjak wrote:Pa naravno...vjerovatno i ti tako radis pa se slazes :-)

U firmi radim al ne na njihovim mjestima jer nisam kvalifikovan za to i ja sam jedan od 2 radnika
Bez obzira je li ja radim u firmi pristojno od firme je da se tako oduzi radnicima za 40 godina rada
Nema tu naucice usput nego ili imas znanje ili nemas
Ja sam posao dobio bez usputnog ucenja jer nisam imao skolu i znanje za ono sto su radili moji roditelji
Nemam ni sada tako da ne radim na njihovim mjestima radim tamo gdje imam znanje

Bitno je razlikovati kad u racunovodstvo se primi rodjak ekonomista ili koja vec struka ide i kad se primi rodjak masin-bravar kojem je matematika spansko selo
BarbaDue

#48962 Re: BHTelecom All About

Post by BarbaDue »

Kakav 3G, vaš max je E, H i H+!!!

Submitam do besvjesti :twisted:
skafiskafsnjak

#48963 Re: BHTelecom All About

Post by skafiskafsnjak »

supercali wrote:

U firmi radim al ne na njihovim mjestima jer nisam kvalifikovan za to i ja sam jedan od 2 radnika
Bez obzira je li ja radim u firmi pristojno od firme je da se tako oduzi radnicima za 40 godina rada
Ja sam posao dobio bez usputnog ucenja jer nisam imao skolu i znanje za ono sto su radili moji roditelji

Bitno je razlikovati kad u racunovodstvo se primi rodjak ekonomista ili koja vec struka ide i kad se primi rodjak masin-bravar kojem je matematika spansko selo
zbog takvog razmisljanja drzava nam i jest u qrcu .... Prednost imaju djeca uhljebovica od drugih ...od drugih koji mozda i imaju vece znanje od takvih ... fuj
Benq

#48964 Re: BHTelecom All About

Post by Benq »

skafiskafsnjak wrote: zbog takvog razmisljanja drzava nam i jest u qrcu .... Prednost imaju djeca uhljebovica od drugih ...od drugih koji mozda i imaju vece znanje od takvih ... fuj
Odgovarat ce i za to neko , kad tad , zivi bili pa vidjeli.
neki

#48965 Re: BHTelecom All About

Post by neki »

BarbaDue wrote:Kakav 3G, vaš max je E, H i H+!!!

živ bio a šta su H i H+? :-)
skafiskafsnjak

#48966 Re: BHTelecom All About

Post by skafiskafsnjak »

Benq wrote:
skafiskafsnjak wrote: zbog takvog razmisljanja drzava nam i jest u qrcu .... Prednost imaju djeca uhljebovica od drugih ...od drugih koji mozda i imaju vece znanje od takvih ... fuj
Ali pazi sta kaze, fino od firme da se oduze radniku za 40 godina rada :lol: :lol: :lol: :lol:
Uhljebovicko razmisljanje ahhaha a. Pa 40 godina je primao enormno veliku platu (za nerad) i plus ce do kraja zivota imati penziju vecu od prosjecne plate.... i jos mu se trebaju oduziti tako sto ce uhljebodijete zaposliti ? :lol: :lol: :lol:
BarbaDue

#48967 Re: BHTelecom All About

Post by BarbaDue »

neki wrote:

Živ bio i ja bi to volio znati. Obzirom da se nalazim u zgradi kantona koja je 500m od centra grada.
supercali

#48968 Re: BHTelecom All About

Post by supercali »

skafiskafsnjak wrote:
supercali wrote:

zbog takvog razmisljanja drzava nam i jest u qrcu .... Prednost imaju djeca uhljebovica od drugih ...od drugih koji mozda i imaju vece znanje od takvih ... fuj
Prednost ima onaj ko zna
Zbog ovakvog razmisljanja nije drzava u kurcu nego zbog postavljanja onih koji ne znaju
Tvoja prica bi pila vode da sam postavljen na mjesto gdje su moji radili i da samo sjedim ne radeci nista
I moji roditelji nisu sjedili uhljebljeni i cekali samo da legne plata nego su radili

Vidis ti ides sa pretpostavkom koji mozda znaju bolje
Mozda je bitno
Ja svoj posao znam i radim ga bolje nego bar pola mojih kolega i to su rijeci direktora sto znaci da ja opravdavam svoje mjesto
Kad budem i ako budem najlosiji neka dodje bolji i neki koji mozda zna bolje raditi isti posao

Vidis u tome je bit i ne nisam na budzetu
skafiskafsnjak

#48969 Re: BHTelecom All About

Post by skafiskafsnjak »

Pa kako nije bola drzava u qrcu zbog toga ?
Pa zaposlio je dijete koje, ajmo reci, zna svoj posao .... ALi mozda je tamo vani negdje neko bio koji jos bolje zna posao od tog uhljebljenog djeteta, a nije imao sansu zbog takvog razmisljanja...
Ne mogu da vjerujem da neko moze stvarno tako razmisljati ...sve kontam lozis me :lol:
Del_Boy1

#48970 Re: RE: Re: BHTelecom All About

Post by Del_Boy1 »

BarbaDue wrote:
neki wrote:

Živ bio i ja bi to volio znati. Obzirom da se nalazim u zgradi kantona koja je 500m od centra grada.
Pa valjda je H i H+ bolje od 3G, ide E, 3G,H i H+ , tu je E najsporije a H+ najbrže.

Sent from my E2303 using Tapatalk
supercali

#48971 Re: BHTelecom All About

Post by supercali »

skafiskafsnjak wrote:
Benq wrote:
Ali pazi sta kaze, fino od firme da se oduze radniku za 40 godina rada :lol: :lol: :lol: :lol:
Uhljebovicko razmisljanje ahhaha a. Pa 40 godina je primao enormno veliku platu (za nerad) i plus ce do kraja zivota imati penziju vecu od prosjecne plate.... i jos mu se trebaju oduziti tako sto ce uhljebodijete zaposliti ? :lol: :lol: :lol:
Ako te bas zanima nije dozivio penziju ubijen je za vrijeme radnog vijeka
I molit cu te lijepo da vise ne spominjes oca nikako
skafiskafsnjak

#48972 Re: BHTelecom All About

Post by skafiskafsnjak »

supercali wrote: I molit cu te lijepo da vise ne spominjes oca nikako
Vrati se malo nazad na razgovor pa ces vidjeti da ti nije do mene .... Uostalom, ako nisi jedan od ovih gore spomenutih ...onda se ne trebas nalaziti uvrijedjen .
Ne vidim problem zaista....
zateznistub

#48973 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

skafiskafsnjak wrote:Pa kako nije bola drzava u qrcu zbog toga ?
Pa zaposlio je dijete koje, ajmo reci, zna svoj posao .... ALi mozda je tamo vani negdje neko bio koji jos bolje zna posao od tog uhljebljenog djeteta, a nije imao sansu zbog takvog razmisljanja...
Ne mogu da vjerujem da neko moze stvarno tako razmisljati ...sve kontam lozis me :lol:
Kako ti kvalitetno smaras
BarbaDue

#48974 Re: RE: Re: BHTelecom All About

Post by BarbaDue »

Del_Boy1 wrote:
BarbaDue wrote:
neki wrote:Živ bio i ja bi to volio znati. Obzirom da se nalazim u zgradi kantona koja je 500m od centra grada.
Pa valjda je H i H+ bolje od 3G, ide E, 3G,H i H+ , tu je E najsporije a H+ najbrže.

Sent from my E2303 using Tapatalk
Izvinjavam se ako je to tako, međutim ja kada god nisam spojen na wi-fi jedva mogu post napisati pa sam stoga i reagovao misleći da je H sporije od 3G.
supercali

#48975 Re: BHTelecom All About

Post by supercali »

skafiskafsnjak wrote:
supercali wrote: I molit cu te lijepo da vise ne spominjes oca nikako
Vrati se malo nazad na razgovor pa ces vidjeti da ti nije do mene .... Uostalom, ako nisi jedan od ovih gore spomenutih ...onda se ne trebas nalaziti uvrijedjen .
Ne vidim problem zaista....
Nisam jedan od spomenutih nego sto se sve trpa u isti kos i to je problem
Neko od tako zaposlenih je zaista najbolji za taj posao i nema zamjene tamo negdje
U tome je problem sto ljudi ne gledaju rezultate iza covjeka na radnom mjestu nego jel ima koga u firmi kako je zaposlen i sl
Sto se mene tice nek se svi u telekomu ili bilo kojoj firmi prezivaju izetbegovic ako rade svoj posao kako treba od izvrsenja do odgovornosti
U tome je kod nas problem
Niko ne pljujr onoga sto sjedi samo a pljuje se neki mali koji odradi posao al je primljen na osnovu roditelja

I takvih ima i u bht i u jos moru firmi
Vecina vidi samo kako je direktor zaposlen i ne radi nista a uzima ogromne pare
Locked