BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Halcyon

#4826 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Halcyon »

SuperMIX wrote:
slatka_sa wrote:
Tiger 033 wrote:http://teve.ba/article/6029/arenasport- ... a-super-tv

"Zanimljivo da, kako smo uspjeli saznati, i drugi IPTV operater, BH Telecom, u sklopu Moja TV usluge u 2012. godini namjerava ponuditi Arenasport paket kanala besplatno kao i Sport Klub kanale."
Da su u BHTelecomu pametni kao sto nisu a sa potencijalima koje imaju i dobrim cijenama mogli bi pomesti konkurenciju za mjesec dana tj staviti je gdje joj je mjesto. Pare bi isle u budzet a nebi se preko Telemaha i slicnih ino firmi rasipale po Beogradu i slicnim gradovima.
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA GLUPLJI POST u zivotu nisam procitao. HAHAHAHAHAHHA Pare iz BHT-a idu u budžet HAHAHAHAHAHHAHAHAHAHHAHAHAHHAHAHAHA

Prvo ni fening ne ide u budžet. BHT ne bi bio to sto jeste da placa porez. Tj ne placa ga
Drugo, svi prihodi BHT-a idu u dzepove SDA i Za BIH lopova koji su se uvukli u vrh te kompanije
Trece, bht internet linkove kupuju od slovenaca i hrvata, dakle dio vaseg novca ide upravo njima a ne u tvoj BUDZET
:dance:
Ja bih se prije smijao tvom komentaru nego njenom. Mislim, izvalit ovakvu glupost i ostat živ je prosto nevjerovatno.
slatka_sa

#4827 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by slatka_sa »

Hajde sosonu iz telemaha zamisli da si kengur i odje.. u velikim skokovima.
zateznistub

#4828 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by zateznistub »

slatka_sa wrote:Hajde sosonu iz telemaha zamisli da si kengur i odje.. u velikim skokovima.
Ne zna jadžo sta ce, prvo ga na temi logosoft nogirali pa dosao ovdje lupati gluposti.
manki

#4829 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by manki »

slatka_sa wrote:

"Zanimljivo da, kako smo uspjeli saznati, i drugi IPTV operater, BH Telecom, u sklopu Moja TV usluge u 2012. godini namjerava ponuditi Arenasport paket kanala besplatno kao i Sport Klub kanale."
Da su u BHTelecomu pametni kao sto nisu a sa potencijalima koje imaju i dobrim cijenama mogli bi pomesti konkurenciju za mjesec dana tj staviti je gdje joj je mjesto. Pare bi isle u budzet a nebi se preko Telemaha i slicnih ino firmi rasipale po Beogradu i slicnim gradovima.
Manite se vise Beograda, koji vam je ba. Prvo, sto Telemach nema veze s Beogradom, drugo, da vam nije "Beograda" niti biste imali flat pakete sad, niti bi vam se povecavala cijena od 01.01.12.

(prije nego me bilo ko napadne da sam soson, ne, nisam korisnik Telemacha, ali me nerviraju glupe mahalsko-nacionalisticke price, ´ta ste vise uzjahali na taj Beograd ko ludi)

:bih:
slatka_sa

#4830 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by slatka_sa »

Da znas sto ne znas nikada nebi rekao da teletabisi nemaju veze sa Beogradom!

@zateznistub
Daju im po 20KM da im rade reklamu po forumuma , jade jadne.
cobra1972

#4831 Re: MojaTV BHtelecom

Post by cobra1972 »

kakve su šanse da vidimo sport klub na moja tv do nove godine
neo7

#4832 Re: MojaTV BHtelecom

Post by neo7 »

radi li vam moja tv web *?
slobodni armirach

#4833 Re: MojaTV BHtelecom

Post by slobodni armirach »

neo7 wrote:radi li vam moja tv web *?
sad ne radi, ja tek otvorio
zateznistub

#4834 Re: MojaTV BHtelecom

Post by zateznistub »

neo7 wrote:radi li vam moja tv web *?
nope!
slobodni armirach

#4835 Re: MojaTV BHtelecom

znaci problem je dublje ndje u sistemu ..sto bi reko Fuku kod idriza :-D
zateznistub

#4836 Re: MojaTV BHtelecom

Post by zateznistub »

slobodni armirach wrote:znaci problem je dublje ndje u sistemu ..sto bi reko Fuku kod idriza :-D
Aha, dublje al' po đepu. Pa najavili su naplatu te usluge.
neo7

#4837 Re: MojaTV BHtelecom

Post by neo7 »

Radi sada..vjerovatno je navala na web tv radi utakmice!
slobodni armirach

#4838 Re: MojaTV BHtelecom

neo7 wrote:Radi sada..vjerovatno je navala na web tv radi utakmice!
do mene jos nije dobacilo, :lol: :lol: :lol:
ko da plin pustaju a ne signal :D
slobodni armirach

#4839 Re: MojaTV BHtelecom

evo stigo signal :lol: :lol: :lol:
ooooooooooo optiko
Mustang1

#4840 Re: MojaTV BHtelecom

Post by Mustang1 »

Ja htio da gledam "Zvezde Granda" i ne m0re :oops: :D
ala7

#4841 Re: MojaTV BHtelecom

Post by ala7 »

http://www.dnevniavaz.ba/showbiz/film/4 ... sport.html

"Postoji mogućnost da, pored BHT 1, susrete bh. nogometnog prvenstva od ove sezone prenosi i "Arena Sport", sportski kanal koji je putem kablovskih operatera prisutan u BiH. "

Star je info ali da podjelim.. Mogla bi i ArenaSport prenositi od slijedece sezone BiH premijer ligu u saradnji sa BH Telecom-om...

Logosoft ponudi ArenaSport kanale u osnovnom paketu sa SportKlub kanalima.. BH Telecom nece imati drugog izlaza nego da ponudi SportKlub kanale u osnovnom paketu isto... Ako bude kakvih paketa vjerujem da ce biti neki Filmski, HD paket i sl. , moja pretpostavka..
cobra1972

#4842 Re: MojaTV BHtelecom

Post by cobra1972 »

to neće gledati ni jedan posto korisnika moje tv
kakaljin

#4843 Re: MojaTV BHtelecom

Post by kakaljin »

ala7 wrote:http://www.dnevniavaz.ba/showbiz/film/4 ... sport.html

"Postoji mogućnost da, pored BHT 1, susrete bh. nogometnog prvenstva od ove sezone prenosi i "Arena Sport", sportski kanal koji je putem kablovskih operatera prisutan u BiH. "

Star je info ali da podjelim.. Mogla bi i ArenaSport prenositi od slijedece sezone BiH premijer ligu u saradnji sa BH Telecom-om...

Logosoft ponudi ArenaSport kanale u osnovnom paketu sa SportKlub kanalima.. BH Telecom nece imati drugog izlaza nego da ponudi SportKlub kanale u osnovnom paketu isto... Ako bude kakvih paketa vjerujem da ce biti neki Filmski, HD paket i sl. , moja pretpostavka..

To ce biti najbolja stvar da se mogu normalno gledati utakmice BH prvenstva u fudbalu. Tako bi se povecalo interesivanje za nase klubove i sponzori bi nasli svoju korist u tome.
Privatna poruka
Location: Papci, sjetite se tu je nekad bila Olimpijada prije tebe i tvog stada!

#4844 Re: MojaTV BHtelecom

Post by Privatna poruka »

Pregledao sam temu i google (da ne bude da sam odmah dosao pitati druge za pomoc :D ) i nisam rijesio problem...

Potrebno mi je upustvo, savjet ili bilo sta kako da napravim funkcionalnim wireless uz pomoc ZTE zxv10 w300 modema..
Ulazio sam u postavke, pratio nekoliko tutoriala, zvao podrsku i nista :D ...

Dakle koristim moja tv full paket i PC mi je konektovan direktno sa tim modemom (koji nije u router modu niti znam kako da ga prebacim iz Podrske kazu da to moze uraditi njihov serviser samo) ...na laptopu dobijem signal za wireless i konektujem se regularno ali No Internet Access...
PC konekcija radi regularno i sve ok, konekcija se vrsi uz jos jedno konektovanje pored local area-e

I na ovoj temi je bilo nekoliko slicnih pitanja ali nije se doslo do odgovora pa reko da nije ko naucio kako to treba :D

Savjet: ukucaj 192.168.1.1 i user i pass sam probao bio u postavkama i sve sto napravim jeste da s**bem konekciju i na PC-u.

Nadam se da sam dao dovoljno informacija...
lelooo

#4845 Re: MojaTV BHtelecom

Post by lelooo »

Ne dodjes ovom gore 20 cevapa, nego meni :)

Tvoj problem je kako prebaciti modem u router mod, tebi je u bridge modu i dzaba ti se kaciti na wireless.

Sustinski, sve sto trebas je da se nakacis na modem, kliknes "Interface setup" i imas ispod padajuci meni "PVC" koji treba prebaciti na PVC1 (ispod ce ti popuniti VPI=8 i VCI=60). MOzda kod tebe i nije bas PVC1, ali nadji onaj koji ima VPI=8 VCI=60.

Kad to prebacis, imas na sred ekrana tackicu stavi na PPPoA/PPPoE routed i ispod ukucaj username i password svoj od adsla. Nista drugo ne upisuj i ne diraj, samo klikni Save na dnu ekrana.

I da, to je 20 cevapa. Wireless si nekako nadosao kako vidim, samo ovaj put kad se konektujes, radice ti net
Kuki30

#4846 Re: MojaTV BHtelecom

Post by Kuki30 »

Kod mene je umjesto dječijeg kanala MINIMX sada kanal filmPLUS. Jel kod Vas tako? Očito se nešto eksperimentiše!
mousstapha

#4847 Re: MojaTV BHtelecom

Post by mousstapha »

Kuki30 wrote:Kod mene je umjesto dječijeg kanala MINIMX sada kanal filmPLUS. Jel kod Vas tako? Očito se nešto eksperimentiše!
Nema crtaca preko noci. Negdje do 19h ili 20h traje Minimax.
sencobih

#4848 Re: MojaTV BHtelecom

Post by sencobih »

arene su vazda bile dzabe ma Moja TV
Lain Coubert

#4849 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Lain Coubert »

Pozdrav trebam uvesti ADSL ovih dana i vjerujem da ce biti onaj paket od 2Mb/s od 1.1.2012.
Imam par pitanja, sta mi treba da internet vezu spojim na 2 racunara, ili vise pod pretpostavkom da cu i laptop nekad koristiti.

Procitao sam negdje da se moze dijeliti veza ali me zanima i kad se dijeli da li se istovremeno moze surfati na 2 racunara bez zastajkivanja, recimo na jednom skidanje torrenta na drugom pregled YouTube sadrzaja, al znaci da ne bude jedan tusi drugog.
Miro Spiro
Grijem se na: toplotna pumpa
Vozim: Jensen Interceptor

#4850 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Miro Spiro »

Sve ti zavisi od modema/rutera koji ces dobiti. Nema zastajkivanja mada sve to zavisi od parice i dijela grada u kojem se nalazis.
Locked