BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
DaTRiX

#46576 Re: BHTelecom All About

Post by DaTRiX »

mirza_15 wrote:100.64.0.0/10 ili 100.64.0.0-100.127.255.255. To su rezervisane ip adrese za cgn ili carrier grade NAT.
Imaju li kakve posljedice za skidanje sa dual-stack liste? Nisu mi još riješili povećanje brzinu na DSLAM, a ni smrzavanje slike na TV-u kad skidam punom brzinom. Pa se bojim ako ih nazovem za skidanje, da onda neće riješiti ni jedno ni drugo...
DaTRiX

#46577 Re: RE: Re: RE: Re: BHTelecom All About

Post by DaTRiX »

Del_Boy1 wrote:Vjerovatno, ako ti DNS-ovi nisu ovakvi, tj. ako i oni kreću sa 10.x.x.x onda si sigurno na dual stack listi.
Image
Mislio sam da možda nisam jer nemam IPv6, ali sad po DNS-u vidim da ipak jesam.
Hvala ti.
mirza_15

#46578 Re: RE: Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

DaTRiX wrote:
mirza_15 wrote:100.64.0.0/10 ili 100.64.0.0-100.127.255.255. To su rezervisane ip adrese za cgn ili carrier grade NAT.
Imaju li kakve posljedice za skidanje sa dual-stack liste? Nisu mi još riješili povećanje brzinu na DSLAM, a ni smrzavanje slike na TV-u kad skidam punom brzinom. Pa se bojim ako ih nazovem za skidanje, da onda neće riješiti ni jedno ni drugo...
Dual stack znaci da pored ipv4 adrese dobijes i ipv6 adresu.

CGN je vezan iskljucivo za ipv4. Tacnije, zbog nedostatka ipv4 adresa NAT se radi u mrezi operatera. Obicno kod bh telecoma korisnici koji su u dual stack-u imaju i cgn adresu.

Ovo nema veze sa tehnickim problemima koje imas.

Sent from my mobile phone using Tapatalk
Del_Boy1

#46579 Re: RE: Re: RE: Re: BHTelecom All About

Post by Del_Boy1 »

DaTRiX wrote:
Del_Boy1 wrote:Vjerovatno, ako ti DNS-ovi nisu ovakvi, tj. ako i oni kreću sa 10.x.x.x onda si sigurno na dual stack listi.
Image
Mislio sam da možda nisam jer nemam IPv6, ali sad po DNS-u vidim da ipak jesam.
Hvala ti.
Imat ćeš IPv6 ako odabereš u postavkama rutera ovo IPv4/IPv6.

Image
DaTRiX

#46580 Re: BHTelecom All About

Post by DaTRiX »

Nakon što su me skinuli sa dual stack liste, fino mi je otvoren port. Hvala vam dečki za info :-D
Del_Boy1

#46581 Re: BHTelecom All About

Post by Del_Boy1 »

Drago mi je ako sam pomogao, zato smo tu, da jedni drugima pomažemo i prenosimo korisne informacije. :D
strong69

#46582 Re: BHTelecom All About

Post by strong69 »

Pretplatnik sam i korisnik minternet 5GB paketa. Ne radi vec peti dan. Zvao sam i nisu mi mogli dati obrazloženje zasto ne radi. Otisao danas u Mercator da zamijenim karticu jer sam mislio da je do nje. I kazu mi da nije do kartice nego da nesto rade, nadogradnju mreze...

Ne mogu da vjerujem da me nisu obavijestili o tome da ne radi i nisu omogućili alternativu a nisu mi znali ni reci sta je u pitanju. Moja ljutnja jos je veća jer ovo koristim u poslovne svrhe i to moram imati funkcionalno.
bumerangss

#46583 Re: BHTelecom All About

Post by bumerangss »

Moja rodica živi na Debelom Brdu i do sad je koristila HS tj telemah i ono u petak navece kad je bilo nevrijeme, grmljavina njoj crkne ruter i i ona prijavi telemahu i oni su joj za novi tražili 30 KM ali ona nije pristala i "pukne joj film" i odjavi njih a prijavi prikljucak MojaTV full paket. Ja je prije toga nagovarao više puta ali nije pristala dok je grom nije spržio :D
zvucnikk

#46584 Re: BHTelecom All About

Post by zvucnikk »

Zna li neko koji mobitel izabrati od ponude BHTelecoma. Znaci treba mi za pozive i za pokoju sliku onako bezveze. Igre i to sve me ne zanimaju na mobitelu.
1. Nokia Lumia 630 SS
2. HTC Desire 320
3. Huawei Ascend Y530
4. Huawei Ascend Y625

Dakle do jedno 300KM mogu izdvojit,i to samo preko BHtlecoma.
Cossack

#46585 Re: BHTelecom All About

Post by Cossack »

bumerangss wrote:Moja rodica živi na Debelom Brdu i do sad je koristila HS tj telemah i ono u petak navece kad je bilo nevrijeme, grmljavina njoj crkne ruter i i ona prijavi telemahu i oni su joj za novi tražili 30 KM ali ona nije pristala i "pukne joj film" i odjavi njih a prijavi prikljucak MojaTV full paket. Ja je prije toga nagovarao više puta ali nije pristala dok je grom nije spržio :D
Sad će je par dana iz Telemacha peglati da se vrati pa neka bude spremna :mrgreen:

Mene nazvala neka djevojka, kaže uradicemo sve da se vratite samo recite zašto ste otišli. Reko ja njoj piši: 1. BHT Premijer liga - vi to nemate, 2. Moja TV Moj izbor - vi to nemate, 3. Peglate me 2 mjeseca da pređem na neki skuplji paket i onda mi hinjski povečate račun za marku i nešto, ta kap je prelila čašu. Kad sam joj sve ispričao reče ona meni, onako sva tužna "Ja onda nemam šta da Vam ponudim" :lol:
bumerangss

#46586 Re: BHTelecom All About

Post by bumerangss »

Cossack wrote:
bumerangss wrote:Moja rodica živi na Debelom Brdu i do sad je koristila HS tj telemah i ono u petak navece kad je bilo nevrijeme, grmljavina njoj crkne ruter i i ona prijavi telemahu i oni su joj za novi tražili 30 KM ali ona nije pristala i "pukne joj film" i odjavi njih a prijavi prikljucak MojaTV full paket. Ja je prije toga nagovarao više puta ali nije pristala dok je grom nije spržio :D
Sad će je par dana iz Telemacha peglati da se vrati pa neka bude spremna :mrgreen:

Mene nazvala neka djevojka, kaže uradicemo sve da se vratite samo recite zašto ste otišli. Reko ja njoj piši: 1. BHT Premijer liga - vi to nemate, 2. Moja TV Moj izbor - vi to nemate, 3. Peglate me 2 mjeseca da pređem na neki skuplji paket i onda mi hinjski povečate račun za marku i nešto, ta kap je prelila čašu. Kad sam joj sve ispričao reče ona meni, onako sva tužna "Ja onda nemam šta da Vam ponudim" :lol:
Ja bih joj rekao da ima još nešta da mi ponudi... a kad pita šta eeeee onoooo :D
drug_profi

#46587 Re: BHTelecom All About

Post by drug_profi »

I ti baš misliš da si valjda prvi koji bi bio tako duhovit?
quarterback

#46588 Re: BHTelecom All About

Post by quarterback »

Image

:lol:
Benq

#46589 Re: BHTelecom All About

Post by Benq »

quarterback wrote:Image

:lol:
:pisnuo:
bumerangss

#46590 Re: BHTelecom All About

Post by bumerangss »

Ne moze to uraditi preko telefona! Da je oci u oci to je ne bih smjeo pitati. :D
Prije bi mi spucala samar kad bih je pitao zasto su poskupili 3KM odrzavanje mreze :run:
ala7

#46591 Re: BHTelecom All About

Post by ala7 »

zvucnikk wrote:Zna li neko koji mobitel izabrati od ponude BHTelecoma. Znaci treba mi za pozive i za pokoju sliku onako bezveze. Igre i to sve me ne zanimaju na mobitelu.
1. Nokia Lumia 630 SS
2. HTC Desire 320
3. Huawei Ascend Y530
4. Huawei Ascend Y625

Dakle do jedno 300KM mogu izdvojit,i to samo preko BHtlecoma.
Imao sam 630 SS i dobar je telefon.. Neki dan sam uzeo 650 DS i prezadovoljan sam.. Viber, Whatsapp, Instagram, Facebook dosta bolje odrađeni na Windows 10 nego na Windows Phone na 630 SS tako da ako uzimaš na rate predlažem 650 DS... Nek neko još momku predloži, ovo su moja iskustva..
_Reds_

#46592 Re: BHTelecom All About

Post by _Reds_ »

strong69 wrote:Pretplatnik sam i korisnik minternet 5GB paketa. Ne radi vec peti dan. Zvao sam i nisu mi mogli dati obrazloženje zasto ne radi. Otisao danas u Mercator da zamijenim karticu jer sam mislio da je do nje. I kazu mi da nije do kartice nego da nesto rade, nadogradnju mreze...

Ne mogu da vjerujem da me nisu obavijestili o tome da ne radi i nisu omogućili alternativu a nisu mi znali ni reci sta je u pitanju. Moja ljutnja jos je veća jer ovo koristim u poslovne svrhe i to moram imati funkcionalno.
3G mreza radi regularno.

Sad ne vidim zasto ti ne bi radio i mobilni internet, na telefona radi bez problema. To je kartica koja ima samo onemogucene poziv i to je to.
ivan-tz

#46593 Re: BHTelecom All About

Post by ivan-tz »

Ja ne mogu vjerovat kako ovi iz bh telecoma nas prave budalama. Kada sam potpisivao ugovor za studentski paket dobijao sam 11 maraka i mogao sam sa njima sta hocu da radim. Em sam mogo nekom slat kredit em sam ih mogao uloziti u sta hocu (tipa slanje za nagradne igre, glasanja, humanitarne brojeve i slicno). Sad hajd sto ne mozes nikome slati kredit nego sto ne mogu koristiti taj kredit ni za nagradne igre ili glasanje ili sta bilo na ovom svijetu osim za klasicno slanje smsa nekoj osobi. Pa wtf? Jel moguce da nas ovako prave budalama i rade sta hoce...

Poenta:
Jel zna neko ako ih se vec ne moze tuziti, koliko mjeseci moras biti njihiv korisnik prije nego to odjavis bez ikakvih problema da ti prave? Jel ima neko neka iskustva oko toga?
_Reds_

#46594 Re: BHTelecom All About

Post by _Reds_ »

ivan-tz wrote:Ja ne mogu vjerovat kako ovi iz bh telecoma nas prave budalama. Kada sam potpisivao ugovor za studentski paket dobijao sam 11 maraka i mogao sam sa njima sta hocu da radim. Em sam mogo nekom slat kredit em sam ih mogao uloziti u sta hocu (tipa slanje za nagradne igre, glasanja, humanitarne brojeve i slicno). Sad hajd sto ne mozes nikome slati kredit nego sto ne mogu koristiti taj kredit ni za nagradne igre ili glasanje ili sta bilo na ovom svijetu osim za klasicno slanje smsa nekoj osobi. Pa wtf? Jel moguce da nas ovako prave budalama i rade sta hoce...

Poenta:
Jel zna neko ako ih se vec ne moze tuziti, koliko mjeseci moras biti njihiv korisnik prije nego to odjavis bez ikakvih problema da ti prave? Jel ima neko neka iskustva oko toga?
Logicno je da nemom ne mozes slati kredit iz te neke vrste pretplate.

Jer bi ti moga ustvari da koristis benefite paketa, a da na tebi telekom ne zaradi haman nista jer si ti kredit poslao drugom licu, tj. tih svojih 10-11 KM koliko placas tu pretplatu.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#46595 Re: BHTelecom All About

Post by Velkoski »

pa znaš da su to odjednom promijenili bez ikakve najave? :mrgreen:
rovac13

#46596 Re: BHTelecom All About

Post by rovac13 »

ivan-tz wrote:Jel zna neko ako ih se vec ne moze tuziti, koliko mjeseci moras biti njihiv korisnik prije nego to odjavis bez ikakvih problema da ti prave? Jel ima neko neka iskustva oko toga?
Jesil ti pod kakvim ugovorom o obaveznom trajanju.
Ja kad sam odjavljivao bh telekom nije trajalo nista,odma smo zavrsili sve.
Jedino ako si uzimao npr nekakav mob pa placas rate....onda moras ostat do kraja ugovora.

A zasto bi ti njih tuzio..........sasvim je regularno da oni postavljaju cijene i uslove kako ce se sta trosit........tvoje je samo da uzimas tu uslugu ili ne uzimas.
ivan-tz

#46597 Re: BHTelecom All About

Post by ivan-tz »

_Reds_ wrote:
ivan-tz wrote:Ja ne mogu vjerovat kako ovi iz bh telecoma nas prave budalama. Kada sam potpisivao ugovor za studentski paket dobijao sam 11 maraka i mogao sam sa njima sta hocu da radim. Em sam mogo nekom slat kredit em sam ih mogao uloziti u sta hocu (tipa slanje za nagradne igre, glasanja, humanitarne brojeve i slicno). Sad hajd sto ne mozes nikome slati kredit nego sto ne mogu koristiti taj kredit ni za nagradne igre ili glasanje ili sta bilo na ovom svijetu osim za klasicno slanje smsa nekoj osobi. Pa wtf? Jel moguce da nas ovako prave budalama i rade sta hoce...

Poenta:
Logicno je da nemom ne mozes slati kredit iz te neke vrste pretplate.

Jer bi ti moga ustvari da koristis benefite paketa, a da na tebi telekom ne zaradi haman nista jer si ti kredit poslao drugom licu, tj. tih svojih 10-11 KM koliko placas tu pretplatu.
Ma to jos i mogu preboliti i najmanji mi je problem iako i dalje nije moj problem sto su oni prvih par mjeseci i u vrijeme dok sam ja potpisao ugovor dozvoljavali da se salje drugima. To je njihova krivica i ne moja, oni su time i privlacili raju da bi im na kraju promijenili hinjski.
Ali kazem opet, to mogu i da prebolim jer ja i nisam to nikome slao. Vise me boli to sto mi ne da ni da humanitarni broj nazovem ili nagradnu igru. Pa jbga to su moje pare. Ne saljem ih nekome ko zbog mene nece kupiti sebi kredit vec istrosim svoje pare na nesto sto nece im nastetiti uopce.

@rovac13
Nisam kupovo nista. Bukvalno samo potpisao taj studentski paket od 11.7 maraka mislim prvog mjeseca 2015te godine i to je sve.
A pitam za tuzbu cisto jer te namame pogodnostima i onda kada prodje par mjeseci likovi ti sve izmijene. Nije fazon u promjeni cijene nego cinjenici da ti likovi nesto dozvoljavaju a onda odjednom ukinu. Ne znam da li mogu bas takve stvari da rade.
krakatoa

#46598 Re: BHTelecom All About

Post by krakatoa »

Hajde dečko ohladi. Čuj tužiti :D. Ti plaćaš pretplatu i tu imaš bonus za pozive i poruke koje ti daje BH Telekom u visini pretplate. Nije ti to bankovni račun pa da na njega deponuješ svoja sredstva. Ti osim tog bonusa dobijaš i besplatne razgovore prema naj brojevima i 500 MB flat interneta i zato tišu. Davno bi ti prešao negdje drugo čim tako pišeš al je fazon što niko nema ni blizu povoljne pakete za studente kao BHT ;)

Sent from my LG-H440n using Tapatalk
strong69

#46599 Re: BHTelecom All About

Post by strong69 »

_Reds_ wrote:
strong69 wrote:Pretplatnik sam i korisnik minternet 5GB paketa. Ne radi vec peti dan. Zvao sam i nisu mi mogli dati obrazloženje zasto ne radi. Otisao danas u Mercator da zamijenim karticu jer sam mislio da je do nje. I kazu mi da nije do kartice nego da nesto rade, nadogradnju mreze...

3G mreza radi regularno.

Sad ne vidim zasto ti ne bi radio i mobilni internet, na telefona radi bez problema. To je kartica koja ima samo onemogucene poziv i to je to.
Ne radi. Mreža je nedostupna. Koristim ovu uslugu već 2 godine.

Sent from my iPhone using Tapatalk
supercali

#46600 Re: BHTelecom All About

Post by supercali »

Mogu li kako prikljuciti moju tv u auto?
Locked