BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
krakatoa

#46276 Re: BHTelecom All About

Post by krakatoa »

kloniran wrote:Haloo ima istu pokrivenost na Ilidzi ko BHT a bolju na rubnim dijelovima, a 2 gige 8 markica na 30 dana ;-)
A plus daju 6 mjeseci po 500MB gratis. Koliko ono bjese 500 MB na ultri sa trajanjem mjesec dana???
Ali s vama uhljebima ne treba raspravljati, i mutav covjek bi skontao kad ga triput nesto pitas, samo kod vas je konstantno mijenjanje teme i izbjegavanje odgovora.

S ovim ja zavrsavam, nemam vise volje za raspravu.
:thumbup:
Pokrivenost nije ni 30% BIH.
krakatoa

#46277 Re: BHTelecom All About

Post by krakatoa »

Za prelazak na pretplatu treba LK i CIPS. Prelazak je u roku od odmah po dolasku na šalter. Kakvi M1 bakrači. Ništa od toga ne treba. Može gimnazijalac sa navršenih 18 godina uzeti i mega 100 uz LK i CIPS. Niko ga neće ništa pitati.
jarobot

#46278 Re: BHTelecom All About

Post by jarobot »

Maharadza wrote:
Zato ubuduće ako već moraš uzimati telfon preko operatera, onda samo Dual-sim verzije traži, gdje je samo jedan slot zaključan dok je drugi otključan (koliko znam), jer ta sloboda je (kao što vidiš) neprocjenjiva! :thumbup:
Jes malo sutra Idol3 dual sim oba slota zaključana na BH Telekom :?
rizibizi

#46279 Re: BHTelecom All About

Post by rizibizi »

mirza_15 wrote:
rizibizi wrote:Super, a sigurno znas koliko korisnika je na pretplati, a koliko je na ultri, dakle kokuzna varijanta, gdje ste tu u poredjenju sa ostatkom sto bi se moderno reklo regiona. I mojne mi porediti cijene sa operaterima u BiH, cim to za jednim stolom sjedi i dogovara cijene i ponudu nema tu ni k od konkurencije.
A s kim ces porediti ako neces sa konkurencijom u BiH? Ali ako cemo vec porediti mozemo li porediti i cijene tripleplay usluga? Mislim kad vec poredimo cijene da ih poredimo u cijelosti? Sta kazes na osnovni tv paket telefon i do 4 Mbps za jedno 75 KM? Plus jos nekih 30 kn za osiguranje opreme?

A sto se tice ultre kod mene dvije imaju po 500 MB, 5 KM za trositi, po tri broja koja mogu zvati uz uspostavu od 0,05 KM i to sve za dopunu od 5 KM mjesecno.
S kojom konkurencijom, kakvo crno poredjenje zajedno naprdjuju, zajedno smisljaju akcije i onda igraju na sigurnu foru PatriJotizma da je nacionalni blam i sramota u Sarajevu imati 066 predznak, eto 063 se jos moze provuci jer je pao k. za u. Ja te fino pitam o poredjenju ponuda prepaid usluge u tzv. regionu i gdje je BHT u svemu tome, a ti meni o tripleplay-u po principu jos samo telefoncic, fixni, besplatni ti razgovori. Od kokuza zivite posto njih najvise uzimate i najmanje dajete, djeci u skoli vise para treba da imaju aktivan kredit nego sto na uzinu potrose i opet nemaju mobilni internet, ali to je normalno, sta ce djeci mobilni internet nek budu sretni sto mogu da se jave kad im zvoni telefon.
Laertes

#46280 Re: BHTelecom All About

Post by Laertes »

Image
I jopet: živio ti meni, mirza_15 :thumbup:
jarobot

#46281 Re: BHTelecom All About

Post by jarobot »

Laertes wrote:Image
Ovo je tačno da čovjek popizdi kad vidi nešto ovako. Plaćam istu uslugu al kod mene 2 i po puta manja brzina interneta , i ovo se može izgleda dobiti samo ako neko ima dobru volju ili tražiti veliku štelu. Dođe mi da pslije 10 godina korištenja ADSL_usluge pa prelaska na Moja Tv uzmem sve počupam pobacam i pošaljem sve do đavola ! :evil: :evil: :twisted: :twisted:
Ovako je isto bilo kod prelaska sa 5 na 10 megabita ,al tad mi je pomogao čovjek sa ovog foruma koga nema više nik je bio " iceman "
Laertes

#46282 Re: BHTelecom All About

Post by Laertes »

jarobot wrote:
Laertes wrote:Image
Ovo je tačno da čovjek popizdi kad vidi nešto ovako. Plaćam istu uslugu al kod mene 2 i po puta manja brzina interneta , i ovo se može izgleda dobiti samo ako neko ima dobru volju ili tražiti veliku štelu. Dođe mi da pslije 10 godina korištenja ADSL_usluge pa prelaska na Moja Tv uzmem sve počupam pobacam i pošaljem sve do đavola ! :evil: :evil: :twisted: :twisted:
Ovako je isto bilo kod prelaska sa 5 na 10 megabita ,al tad mi je pomogao čovjek sa ovog foruma koga nema više nik je bio " iceman "
I meni je do juče bilo, ali je onda mirza_15 did his magic. I jos jednom, maksuz selam tuzlanskoj direkciji.
mirza_15

#46283 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

jarobot wrote: Ovo je tačno da čovjek popizdi kad vidi nešto ovako. Plaćam istu uslugu al kod mene 2 i po puta manja brzina interneta , i ovo se može izgleda dobiti samo ako neko ima dobru volju ili tražiti veliku štelu. Dođe mi da pslije 10 godina korištenja ADSL_usluge pa prelaska na Moja Tv uzmem sve počupam pobacam i pošaljem sve do đavola ! :evil: :evil: :twisted: :twisted:
I tebi sam uradio koliko sam mogao remotely. Vjerujem da se moze uraditi nesto na terenu i to sam ti i objasnio na pp zasto mislim tako. Mislim da postoji neki problem koji se moze otkloniti jer ti slabljenje nije veliko, ali to mora da uradi neko na terenu. Da je Sarajevo u pitanju i to bih organizovao.

Kod kolege je VDSL modem i jako je blizu DSLAM-u sto znaci da ima tehnicku mogucnost za pusteno, pa sam mu i pustio koliko moze i koliko je definisano uslugom.

A iceman2010 je bio.......
.
.
.
.
..... pa bio je dobar :mrgreen:
made_in_sarajevo

#46284 Re: BHTelecom All About

Post by made_in_sarajevo »

krakatoa wrote:
kloniran wrote:Haloo ima istu pokrivenost na Ilidzi ko BHT a bolju na rubnim dijelovima, a 2 gige 8 markica na 30 dana ;-)
A plus daju 6 mjeseci po 500MB gratis. Koliko ono bjese 500 MB na ultri sa trajanjem mjesec dana???
Ali s vama uhljebima ne treba raspravljati, i mutav covjek bi skontao kad ga triput nesto pitas, samo kod vas je konstantno mijenjanje teme i izbjegavanje odgovora.

S ovim ja zavrsavam, nemam vise volje za raspravu.
:thumbup:
Pokrivenost nije ni 30% BIH.
svako koristi onog operatera u podrucju u kojem taj operater radi i operater koji mu najvise odgovora. opet moja djevojka ima haloo, koliko god se ja svadjao sa nekim iz telekoma privatno, na istoj lokaciji,jedno do drugog sjedimo, haloo puna mreza na 3G, telekom jedva 3 dobaci crte ali najvise se na 1 ili 2 vrti. to nije vukojebina, to je Breka. kazu puno korisnika pa se mreza sjebe. eh sad mene kao obicnog korisnika to ne zanima jel tako, mene zanima da ja platim 30KM pretplate i da u opstini centar nemam punu mrezu. Stup, tacnije Tibra kod Gazproma ista situacija sa mrezom. sto se tice tih ultri,dopuna,ne koristim to vise ima 7+ godina, ali mislim da je haloo opet najbolje ulozeno-dobijeno, 0.18 prema svima, u mrezi dzaba pricas, jeftin internet,a ima mreze,evo gdje god sam sa curom otisao ona je imala mrezu isto kao i ja na pretplati, cak u nekim mjestima ona i bolju mrezu ima, kao Breka, Tibra, Vitez. Ultra da ne pravi akcije kao i happy,nego da stavi stalnu ponudu kao sto je bilo sad ovo 1KM=1GB moglo bi se laktati, opet raju najvise jebe i to sto ultra zakla na pozivima ali bukvalno. klala je i mene prije godina i godina,a da ne kolje sad :mrgreen:
jarobot wrote:
Maharadza wrote:
Zato ubuduće ako već moraš uzimati telfon preko operatera, onda samo Dual-sim verzije traži, gdje je samo jedan slot zaključan dok je drugi otključan (koliko znam), jer ta sloboda je (kao što vidiš) neprocjenjiva! :thumbup:
Jes malo sutra Idol3 dual sim oba slota zaključana na BH Telekom :?
idi u telekom, napisi zahtjev da ti se dostavi kod za otkljucavanje drugog sim slota. idol 3 je tako dosao da su obje kartice zakljucane, jel neko u telekomu usrao ili u predstavnistvu alcetela ne znam. uglavnom otidji na salter i predaj zahtjev za otkljucavanje drugog sim. zapni svim silama,jer dual sim nije napravljen da ti operater obje kartice zakljuca i znaju to i u telekomu. samo budi uporan i trebao bi dobiti kod za otkljucavanje druge sim kartice koja je 2G.
Del_Boy1

#46285 Re: BHTelecom All About

Post by Del_Boy1 »

mirza_15 wrote:A iceman2010 je bio.......
.
.
.
.

Bio i ostao ljudina :thumbup:
jarobot

#46286 Re: BHTelecom All About

Post by jarobot »

mirza_15 wrote:
jarobot wrote: Ovo je tačno da čovjek popizdi kad vidi nešto ovako. Plaćam istu uslugu al kod mene 2 i po puta manja brzina interneta , i ovo se može izgleda dobiti samo ako neko ima dobru volju ili tražiti veliku štelu. Dođe mi da pslije 10 godina korištenja ADSL_usluge pa prelaska na Moja Tv uzmem sve počupam pobacam i pošaljem sve do đavola ! :evil: :evil: :twisted: :twisted:
I tebi sam uradio koliko sam mogao remotely. Vjerujem da se moze uraditi nesto na terenu i to sam ti i objasnio na pp zasto mislim tako. Mislim da postoji neki problem koji se moze otkloniti jer ti slabljenje nije veliko, ali to mora da uradi neko na terenu. Da je Sarajevo u pitanju i to bih organizovao.

Kod kolege je VDSL modem i jako je blizu DSLAM-u sto znaci da ima tehnicku mogucnost za pusteno, pa sam mu i pustio koliko moze i koliko je definisano uslugom.

A iceman2010 je bio.......
.
.
.
.
Uredu je to . Napisao si mi i ja sam uradio kako si rekao. Prijavio smetnju objasnio i zove me monter u pola sedam naveče i kaže mi da su oni kao nešto mjerili i da je linija u redu i da oni nemogu ništa više napraviti da je to tako svima po defaultu znači namješteno 10 Mb/s kad je ugašen STB.
Meni je malo čudno da mogu izmjeriti liniju a da ne dođu na teren i u kuću.
Ja sam opet pisao mail službi da pitam za te stvari oko mjerenja i brzine .
Netražim ja 25 neka bude 10 kad je upaljen STB i biće OK. Ja sam oko 1 km od centrale i prilčno je dobra linija . Šta je onda sa ljudima koji su malo dalje i zašto je pokrenuto nešto što se nemože ispoštovati , napravljena žešća navlakuša...
quarterback

#46287 Re: BHTelecom All About

Post by quarterback »

jarobot wrote: Uredu je to . Napisao si mi i ja sam uradio kako si rekao. Prijavio smetnju objasnio i zove me monter u pola sedam naveče i kaže mi da su oni kao nešto mjerili i da je linija u redu i da oni nemogu ništa više napraviti da je to tako svima po defaultu znači namješteno 10 Mb/s kad je ugašen STB.
Netražim ja 25 neka bude 10 kad je upaljen STB i biće OK. Ja sam oko 1 km od centrale i prilčno je dobra linija . Šta je onda sa ljudima koji su malo dalje i zašto je pokrenuto nešto što se nemože ispoštovati , napravljena žešća navlakuša...
dovoljno je da je upaljen modem, ne mora ti niko dolaziti na adresu

i ja sam 1 km do centrale pa do ormarica u zgradi internet leti ali je od ormarica do mene zica tako losa da imam 10 mbit
(a govna iz sarajevo stana traze 400 maraka za 50m zice)
Benq

#46288 Re: BHTelecom All About

Post by Benq »

quarterback wrote: i ja sam 1 km do centrale pa do ormarica u zgradi internet leti ali je od ormarica do mene zica tako losa da imam 10 mbit
Ja kad sam prikljucivao ADSL meni nisu iz sarajevo stana ni to htjeli , nego je dosao monter iz telecoma , pogledao na koju paricu se mogu nakacit u ormaricu tj koja je slobodna , ja uzeo na pijaci 20m kabla i sam spojio od ormarica do stana , oni samo aktivirali net u bazi.
jarobot

#46289 Re: BHTelecom All About

Post by jarobot »

quarterback wrote:
jarobot wrote: Uredu je to . Napisao si mi i ja sam uradio kako si rekao. Prijavio smetnju objasnio i zove me monter u pola sedam naveče i kaže mi da su oni kao nešto mjerili i da je linija u redu i da oni nemogu ništa više napraviti da je to tako svima po defaultu znači namješteno 10 Mb/s kad je ugašen STB.

i ja sam 1 km do centrale pa do ormarica u zgradi internet leti ali je od ormarica do mene zica tako losa da imam 10 mbit
Ja sam u privatnoj kući .
Na godišnjem sam , pa ću uzeti produžni kabel i spojiti direkno na kutiju gdje dolaz kabel iz zemlje da vidim valja li instalacija....i koliko će biti. Ne može na 5-6 metra kabla izgubiti toliko u brzini...Meni je to lako zamjeniti za 5 minuta
Do prije mjesec dana letio Netflat 10 puni 10 megabita bez problema
quarterback

#46290 Re: BHTelecom All About

Post by quarterback »

Benq wrote:
quarterback wrote: i ja sam 1 km do centrale pa do ormarica u zgradi internet leti ali je od ormarica do mene zica tako losa da imam 10 mbit
Ja kad sam prikljucivao ADSL meni nisu iz sarajevo stana ni to htjeli , nego je dosao monter iz telecoma , pogledao na koju paricu se mogu nakacit u ormaricu tj koja je slobodna , ja uzeo na pijaci 20m kabla i sam spojio od ormarica do stana , oni samo aktivirali net u bazi.
ma i meni je na liniji bio onaj spliter koji pravi 2 broja od jednog a valjda na tome kad si ne moze adsl nikako pa su mi preko stele nasli slobodnu paricu ali jebiga, dok je bio limit na 10 - ok bilo je u skladu sa limitom, kada se limit podigao - meni ostalo isto

a ne mogu provlaciti kabl jer sam previsoko i plasim se da sta ne .jebem komsijama
quarterback

#46291 Re: BHTelecom All About

Post by quarterback »

jarobot wrote:
quarterback wrote:

Ja sam u privatnoj kući .
Na godišnjem sam , pa ću uzeti produžni kabel i spojiti direkno na kutiju gdje dolaz kabel iz zemlje da vidim valja li instalacija....i koliko će biti. Ne može na 5-6 metra kabla izgubiti toliko u brzini...Meni je to lako zamjeniti za 5 minuta
Do prije mjesec dana letio Netflat 10 puni 10 megabita bez problema
jedan momak sa grupe je pisao da je spojio mreznim kablom umjesto telefonskog, navodno su puno manje smetnje i puno mu brze radi pa probaj, mozda upali posto si u kuci
made_in_sarajevo

#46292 Re: BHTelecom All About

Benq wrote:
kako da od ormarica iz komsijskog ulaza (tu su moje parice, tako ljudi napravili) provucem novu instalaciju na 12 sprat,ali kad uzmemo i poslovni prostor,medjusprat jedno na 14 sprat mozda dodje onda? :mrgreen:
Benq

#46293 Re: BHTelecom All About

Post by Benq »

made_in_sarajevo wrote: kako da od ormarica iz komsijskog ulaza (tu su moje parice, tako ljudi napravili) provucem novu instalaciju na 12 sprat,ali kad uzmemo i poslovni prostor,medjusprat jedno na 14 sprat mozda dodje onda? :mrgreen:
Pa tebi treba 100m kabla :lol:
made_in_sarajevo

#46294 Re: BHTelecom All About

Benq wrote:
made_in_sarajevo wrote: kako da od ormarica iz komsijskog ulaza (tu su moje parice, tako ljudi napravili) provucem novu instalaciju na 12 sprat,ali kad uzmemo i poslovni prostor,medjusprat jedno na 14 sprat mozda dodje onda? :mrgreen:
Pa tebi treba 100m kabla :lol:
eh da je 100m :mrgreen: . iz ormarica namotam van ulaza, pa vozim do mog ulaza, pa mozda bi sa 100m dosao do 2-3 sprata :mrgreen: . mislim da bi mene 500m izvuklo i to da koristim kanalice kablovske da dodjem do stana :mrgreen: . cijena sitnica, 150+KM samo materijala :mrgreen:
phillie

#46295 Re: BHTelecom All About

Post by phillie »

Vec neko vrijeme "steka" mi slika po nekoliko sekundi na TV-u. Do cega bi moglo biti? MojaTV full paket je u pitanju.
holowey

#46296 Re: BHTelecom All About

Post by holowey »

made_in_sarajevo wrote:
Benq wrote:
kako da od ormarica iz komsijskog ulaza (tu su moje parice, tako ljudi napravili) provucem novu instalaciju na 12 sprat,ali kad uzmemo i poslovni prostor,medjusprat jedno na 14 sprat mozda dodje onda? :mrgreen:
kazes, provuces novu instalaciju? nadjes svoju staru paricu, vezes novi kabl za nju i vuces staru, povlaceci staru, uvlacis novi paricu u buzir... racunaj da svaka etaza je cca 2,6-2,7m visine (racunajuci i ploce), dodas na to udaljenost izmedju dva ulaza (nije mamutka ni stometarka pa da ti treba 500m kabla), dodas visinu tih poslovnih prostora, mislim da ce ti 100m biti vise nego dovoljno... i ovo nije posao za jednog covjeka...
made_in_sarajevo

#46297 Re: BHTelecom All About

holowey wrote: kazes, provuces novu instalaciju? nadjes svoju staru paricu, vezes novi kabl za nju i vuces staru, povlaceci staru, uvlacis novi paricu u buzir... racunaj da svaka etaza je cca 2,6-2,7m visine (racunajuci i ploce), dodas na to udaljenost izmedju dva ulaza (nije mamutka ni stometarka pa da ti treba 500m kabla), dodas visinu tih poslovnih prostora, mislim da ce ti 100m biti vise nego dovoljno... i ovo nije posao za jednog covjeka...
ma sve ja znam kako ide izvlacenje kabla, zezam se pomalo :mrgreen: . ma realno 200m mislim da bi proslo na sistem zakaci staru paricu i vuci novu. da vucem preko kablovske trebalo bi mozda 300m jer boga pitaj kuda se to sve provlacilo :D . samo je pitanje bili proso kabal da zakacim novi za stari, zgrada 70 i neke ili 80 i neke napravljena mislim, kad sam uzeo probno moja tv i frajer kad je otvorio ormaric to nije malo zica, mislim da su 3 haustora na jedan ormar skopcali :mrgreen:

edit: evo sad kad sam fino sjeo pa racunao, 200m plafon bi trebalo i to kusura da ostavim :mrgreen:
holowey

#46298 Re: BHTelecom All About

Post by holowey »

made_in_sarajevo wrote:
holowey wrote: kazes, provuces novu instalaciju? nadjes svoju staru paricu, vezes novi kabl za nju i vuces staru, povlaceci staru, uvlacis novi paricu u buzir... racunaj da svaka etaza je cca 2,6-2,7m visine (racunajuci i ploce), dodas na to udaljenost izmedju dva ulaza (nije mamutka ni stometarka pa da ti treba 500m kabla), dodas visinu tih poslovnih prostora, mislim da ce ti 100m biti vise nego dovoljno... i ovo nije posao za jednog covjeka...
ma sve ja znam kako ide izvlacenje kabla, zezam se pomalo :mrgreen: . ma realno 200m mislim da bi proslo na sistem zakaci staru paricu i vuci novu. da vucem preko kablovske trebalo bi mozda 300m jer boga pitaj kuda se to sve provlacilo :D . samo je pitanje bili proso kabal da zakacim novi za stari, zgrada 70 i neke ili 80 i neke napravljena mislim, kad sam uzeo probno moja tv i frajer kad je otvorio ormaric to nije malo zica, mislim da su 3 haustora na jedan ormar skopcali :mrgreen:
nema veze, imas zujalice pa lako skontas koja je tvoja parica... laksa ti je varijanta vuci kuda su vec prosle telefonske instalacije nego da se kockas pa provlacis kuda je kablovska svoje provlacila, niko ti ne bi odgovarao za sigurnost instalacije...
Del_Boy1

#46299 Re: BHTelecom All About

Post by Del_Boy1 »

Ako danas podnesem zahtjev za promjenu paketa, sa mini 15 na Moj Mini 15 , jel' promjena nastupa odma ili od narednog mjeseca?
Ali_G

#46300 Re: BHTelecom All About

Post by Ali_G »

Od slijedeceg mjeseca.
Locked