BHTelecom All About
Moderator: Benq
-
mirza_15
#46051 Re: BHTelecom All About
Ma i ja gora budala sto se spustam na ovaj nivo.
-
smartXL
#46052 Re: BHTelecom All About
Ko da sam znao da ces me pitat, pa slucajno napomenut to u prethodnom postu 
- zateznistub
#46053 Re: BHTelecom All About
Ne znam da si ovu tematiku potegao na bilo kojoj temi koja definise druge operatere...al nejse, to si ipak samo ti...smartXL wrote:Ko da sam znao da ces me pitat, pa slucajno napomenut to u prethodnom postu
- Laertes
#46054 Re: BHTelecom All About

Jebi ga, kod mene samo gore.
Mirza, pusti telemahovce, morel' se ovdje šta učiniti? Tuzla office, nečrli...
-
smartXL
#46055 Re: BHTelecom All About
Nisam zato sto se samo na ovoj temi spominju kablovi po sljivama. Po komentarima par ljudi ovdje, to je golem belaj, a zracenje je beznacajno. Njemu ne treba posvetit paznju.zateznistub wrote: Ne znam da si ovu tematiku potegao na bilo kojoj temi koja definise druge operatere...al nejse, to si ipak samo ti...
U svakom slucaju sam spomenuo i druge, ista je problematika, al eto da se ovih par ne bune, jer ne vole o drugim operaterima na ovoj temi
-
mirza_15
#46056 Re: BHTelecom All About
a weight-of-evidence evaluation shows that the current evidence for a causal association between cancer and exposure to RF energy is weak and unconvincing."
- JE Moulder, KR Foster, LS Erdreich, JP McNamee: Mobile phones, mobile phone base stations, and cancer: A review. Int J Rad Biol 81:189-203, 2005.
The Health Council of the Netherlands "sees no reason to recommend limiting the use of mobile phones by children."
- E van Rongen, EW Roubos et al: Mobile phones and children: Is precaution warranted? Bioelectromag 25:142-144, 2004.
A French expert group previously concluded that there was "an absence of health effects due to waves emitted from base stations." Their 2004 update concludes that "More recent scientific data do not cause this conclusion to be called into question... " and that "the increased density of base stations in conglomerations does not increase the level of electromagnetic fields, rather the contrary."
- Afsse Opinion on Mobile Telephony. Maisons-Alfort, Agence française de sécurité sanitaire environnementale, 2005
itd.
- JE Moulder, KR Foster, LS Erdreich, JP McNamee: Mobile phones, mobile phone base stations, and cancer: A review. Int J Rad Biol 81:189-203, 2005.
The Health Council of the Netherlands "sees no reason to recommend limiting the use of mobile phones by children."
- E van Rongen, EW Roubos et al: Mobile phones and children: Is precaution warranted? Bioelectromag 25:142-144, 2004.
A French expert group previously concluded that there was "an absence of health effects due to waves emitted from base stations." Their 2004 update concludes that "More recent scientific data do not cause this conclusion to be called into question... " and that "the increased density of base stations in conglomerations does not increase the level of electromagnetic fields, rather the contrary."
- Afsse Opinion on Mobile Telephony. Maisons-Alfort, Agence française de sécurité sanitaire environnementale, 2005
itd.
- zateznistub
#46057 Re: BHTelecom All About
Ma ja, znam...smartXL wrote:Nisam zato sto se samo na ovoj temi spominju kablovi po sljivama. Po komentarima par ljudi ovdje, to je golem belaj, a zracenje je beznacajno. Njemu ne treba posvetit paznju.zateznistub wrote: Ne znam da si ovu tematiku potegao na bilo kojoj temi koja definise druge operatere...al nejse, to si ipak samo ti...
U svakom slucaju sam spomenuo i druge, ista je problematika, al eto da se ovih par ne bune, jer ne vole o drugim operaterima na ovoj temi
sto se tice naglabanja "na temu" to jew svojstveno samo vama par koji konstantno meljete o drugima na ovoj temu ( iglatko prolazi od strane moderacije, sto je, pogotovo na temi o iphonu nezamislivo) sto nije slucaj u obrnutoj varijanti... ali tako je kako je...
-
smartXL
#46058 Re: BHTelecom All About
Naveo si jedan izvor, a ja cu ti 101 koji to opovrgava. Ne treba ti uopste izvor, dovoljan ti jue podatak o smrtnosti izazvanim malignim oboljenjima. EMT je stetan za covjekovo zdravlje ukoliko je kontinuirano izlozen. Ako to ne mozes svhatit, to je tvoj problem. Nastavi guglat i naci ces daleko vise clanaka koji su suprotni ovom tvom iznesenom.
Frapiran sam tvojim opcim neznanjem
-
jarobot
#46059 Re: BHTelecom All About
Jarane isti smo. Tako i kod mene krenulo sa skoro 12 na jedva 10 kad ugasim stb.Laertes wrote:
Jebi ga, kod mene samo gore.
Mirza, pusti telemahovce, morel' se ovdje šta učiniti? Tuzla office, nečrli...
Izgleda generalno napravili
- zateznistub
#46060 Re: BHTelecom All About
Ako si toliko zabrinut za ljudsko zdravlje (u sta debelo sumnjam) pobrini se da ti mobitel ne bude blizu glave jer...nikad se ne zna...smartXL wrote:Naveo si jedan izvor, a ja cu ti 101 koji to opovrgava. Ne treba ti uopste izvor, dovoljan ti jue podatak o smrtnosti izazvanim malignim oboljenjima. EMT je stetan za covjekovo zdravlje ukoliko je kontinuirano izlozen. Ako to ne mozes svhatit, to je tvoj problem. Nastavi guglat i naci ces daleko vise clanaka koji su suprotni ovom tvom iznesenom.
Concerns about possible adverse health effects of mobile telephony have focused mainly on the risk of brain tumours in users of mobile phones
-
smartXL
#46061 Re: BHTelecom All About
Hvala na savjetu, ali svejedno ne spavam sa mobitelomzateznistub wrote: Ako si toliko zabrinut za ljudsko zdravlje (u sta debelo sumnjam) pobrini se da ti mobitel ne bude blizu glave jer...nikad se ne zna...
Concerns about possible adverse health effects of mobile telephony have focused mainly on the risk of brain tumours in users of mobile phones
Ako ja i odlucim da spavam sa mobitelom, saam prihvatam rizik od moguceg oboljenja, a za BS se ne pitam ja. Moje NE ne znaci da operater nece dobit dozolu od kucnog savjeta, za neku mizernu lovu a jos uz to, operater nece prihvatit rizik zdravlja stanovnika
- zateznistub
#46062 Re: BHTelecom All About
Mislim da samo šupljiraš bezze...jer kad se kućni savjet pita i ako kaže Ne baznoj stanici (bilo kojeg operatera) Ista neće biti montirana...znam iz ličnog iskustva.smartXL wrote: Hvala na savjetu, ali svejedno ne spavam sa mobitelom![]()
Ako ja i odlucim da spavam sa mobitelom, saam prihvatam rizik od moguceg oboljenja, a za BS se ne pitam ja. Moje NE ne znaci da operater nece dobit dozolu od kucnog savjeta, za neku mizernu lovu a jos uz to, operater nece prihvatit rizik zdravlja stanovnika
-
smartXL
#46063 Re: BHTelecom All About
Naravno ako kaze kucni savjet, ali ako sam ja protiv a ostali za, kucni savjet daje dozvolu za postavljanje. 50 % +1 glas je demokratski nacin i to funkcionise i kod kucnog savjetazateznistub wrote: Mislim da samo šupčkiraš bezze...jer kad se kućni savjet pita i ako kaže Ne baznoj stanici (bilo kojeg operatera) Ista neće biti montirana...znam iz ličnog iskustva.
-
probook
#46064 Re: BHTelecom All About
Kada vas preuzme privatnik i procisti stranacki kadar i kada budete u firmi zbog znanja, a ne zbog partijske knjizice i rodbinskih veza onda ce se moci ovde nesto normalno prodiskutovati.
Do tada ukazivanje na neke nedostatke i skupocu BHT je udar na drzavu BiH, veleizdaja, mrzitelj domaceg, itd.
Do tada ukazivanje na neke nedostatke i skupocu BHT je udar na drzavu BiH, veleizdaja, mrzitelj domaceg, itd.
- zateznistub
#46065 Re: BHTelecom All About
Pa jbg manjina se nikad nije pitala ni u čemu...šat'š...smartXL wrote:Naravno ako kaze kucni savjet, ali ako sam ja protiv a ostali za, kucni savjet daje dozvolu za postavljanje. 50 % +1 glas je demokratski nacin i to funkcionise i kod kucnog savjetazateznistub wrote: Mislim da samo šupčkiraš bezze...jer kad se kućni savjet pita i ako kaže Ne baznoj stanici (bilo kojeg operatera) Ista neće biti montirana...znam iz ličnog iskustva.
- zateznistub
#46066 Re: BHTelecom All About
Nije, samo stvasr izbora...niko nikog ne tjera...e sad sto nekog boli sto ta firma ima najveći broj korisnika u svim segmentima i najveću pokrivenost je za neke druge teme i rasprave...probook wrote:Kada vas preuzme privatnik i procisti stranacki kadar i kada budete u firmi zbog znanja, a ne zbog partijske knjizice i rodbinskih veza onda ce se moci ovde nesto normalno prodiskutovati.
- drug_profi
#46067 Re: BHTelecom All About
Ja nisam bas rad da pljujem po nasem, ali ovo je istina.
Telekom koji je naslijedio infrastrukturu danas je u toliko inferiornom polozaju u odnosu na moderne provajdere da je to vec neuporedivo. Dakle Tele2 u HR koji je sam sve svoje izgradio šije ih po svemu u svakom segmentu.

Prvo na listi je 4G signal Tele2, drugo je 3G signal Tele2, Treće je moja kućna mreža na ADSL BIHNET, četvrto i peto 3G signal u Sarajevu.
Pišam se ja na ovaj telekom.
Telekom koji je naslijedio infrastrukturu danas je u toliko inferiornom polozaju u odnosu na moderne provajdere da je to vec neuporedivo. Dakle Tele2 u HR koji je sam sve svoje izgradio šije ih po svemu u svakom segmentu.

Prvo na listi je 4G signal Tele2, drugo je 3G signal Tele2, Treće je moja kućna mreža na ADSL BIHNET, četvrto i peto 3G signal u Sarajevu.
-
mirza_15
#46068 Re: BHTelecom All About

3G u ovom trenutku u Sarajevu, u gusto naseljenom podrucju.
4G nema iz dobro poznatih razloga. BH Telecom je bio spreman za njega odavno.
-
sencobih
#46069 Re: BHTelecom All About
Najbolji su mi ovi sto kazu kod nas u evropi je vako a u sarajevu je nako
- zateznistub
#46070 Re: BHTelecom All About
prvo je BHT 3G, drugi je kucna wifidrugi profil wrote:Ja nisam bas rad da pljujem po nasem, ali ovo je istina.

- drug_profi
#46071 Re: BHTelecom All About
Samo sam zaboravio reći da ovo sranje u HR košta 50 kuna mjesečno, tj 13. maraka.zateznistub wrote:prvo je BHT 3G, drugi je kucna wifidrugi profil wrote:Ja nisam bas rad da pljujem po nasem, ali ovo je istina.
A vi i dalje nastavite tvrditi da se treba porediti sa Albanijom. >Jebena kroacija je postala nedostižna za nas.
- zateznistub
#46072 Re: BHTelecom All About
samo sam zaboravio pomenuti da je 3G BHT-a brzi od 3G Tele2...onako uzgred...drugi profil wrote:
Samo sam zaboravio reći da ovo sranje u HR košta 50 kuna mjesečno, tj 13. maraka.
A vi i dalje nastavite tvrditi da se treba porediti sa Albanijom. >Jebena kroacija je postala nedostižna za nas.
- drug_profi
#46073 Re: BHTelecom All About
Nema šta, BHT je sigurno bolji od telekoma u Bangladešu, Zanzibaru, i vjerovatno još stotinjak njih po raznim zemljama, samo što mene ne zanima to poređenje, nego baš porđneje sa Europom i to sa onim njenim dijelom koji je doskora bio na našem nivou.sencobih wrote:Najbolji su mi ovi sto kazu kod nas u evropi je vako a u sarajevu je nako
- drug_profi
#46074 Re: BHTelecom All About
Samo na tvom primjeru, a ja takav nisam još ulovio. Dakle, dokazuješ tim primjerom da je 3G mreža (tehnologija u povlačenju ispred 4G mreže) BHT provajdera u jednom (navodno nasumičnom) mjernom mjestu bolja od 3G mreže Tele2 (kojeg sam ja neselektivno uzeo sa istog mjesta gdje i signal 4G u gdje sam bio kad sam tek umetnuo karticu) a koji uzgred nudi i savremenu 4G mrežu i pokrivenost gdje god ima naselje ili saobraćajnica, te da je BHT bolji provajder samo zbog toga, ne ulazeći da to u HR košta ko kikiriki, a ovdje je još uvijek luksuz?zateznistub wrote:samo sam zaboravio pomenuti da je 3G BHT-a brzi od 3G Tele2...onako uzgred...drugi profil wrote:
Samo sam zaboravio reći da ovo sranje u HR košta 50 kuna mjesečno, tj 13. maraka.
Jel pratim dobro?
Last edited by drug_profi on 25/06/2016 21:37, edited 1 time in total.
-
sencobih
#46075 Re: BHTelecom All About
Mora biti jeb.croacija i srbija nedostizna za nas kada njihove firme rade kod nas sta hoće i kako hoće uz podrsku i svrsavanje ovdje prisutnih