BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
BarbaDue

#44401 Re: BHTelecom All About

Post by BarbaDue »

zavisi i ako je na parketu ili laminatu :mrgreen:
RLewis

#44402 Re: BHTelecom All About

Post by RLewis »

Ja stvarno neznam vise koji je vrag sa mojim prikljuckom, pa svakih mjesec dva neka neizdrzljiva situacija, sad ponovno nemam nikako neta vec drugi dan.
Imali netko voljan od vas provjeriti stanje ZE-DO kanton
probook

#44403 Re: BHTelecom All About

Post by probook »

vješalica wrote:
ala7 wrote:Puko kvar.. Ilidža - Kasindolska

Ni IPTV, ni VoIP, ni internet
Bar ne iskljuce telefone kad prijavljivas kvar kosto je slucaj kod telemaha
i kad kazes da nema ukratko te rokalj sa druge strane linije ubijedi da je to do tebe i rasporeda namjestaja u kuci ili propuha
Dosao racun od BHT i pise fino iskljucenje ako se ne plati 25. u tekucem mjesecu. Haj ok. Dodje 15. i strucnjaci iskljucili. Zovem ja sta je kako je kaze iskljucivali smo ove sto nisu platili februarski racun, vi niste u tome, a iskljucen. Saga je trajala 2 dana da bi konacno ukljucili (u medjuvremenu sve placeno) i dodje sada novi racun kad na njemu nadoknada za ponovno ukljucenje toliko i toliko KM.

Znaci greskom te iskljuce i jos ti naplate ukljucenje. Sada zvati i peglati se sa "strucnjacima" zbog nekolike marke ne pada mi na pamet.
studiorum_tuzlaensis

#44404 Re: BHTelecom All About

Post by studiorum_tuzlaensis »

Popraviće se tuzlanska direkcija sigurno, jbg Sarajlije deveraju sa strašnom konkurencijom već nekoliko godina, dok u Tuzli će tek da saznaju kako je zajebano kada nisi jedina opcija i kad te korisnik odjebe u sekundi.
vješalica

#44405 Re: BHTelecom All About

Post by vješalica »

probook wrote:
vješalica wrote:

i kad kazes da nema ukratko te rokalj sa druge strane linije ubijedi da je to do tebe i rasporeda namjestaja u kuci ili propuha
Dosao racun od BHT i pise fino iskljucenje ako se ne plati 25. u tekucem mjesecu. Haj ok. Dodje 15. i strucnjaci iskljucili. Zovem ja sta je kako je kaze iskljucivali smo ove sto nisu platili februarski racun, vi niste u tome, a iskljucen. Saga je trajala 2 dana da bi konacno ukljucili (u medjuvremenu sve placeno) i dodje sada novi racun kad na njemu nadoknada za ponovno ukljucenje toliko i toliko KM.

Znaci greskom te iskljuce i jos ti naplate ukljucenje. Sada zvati i peglati se sa "strucnjacima" zbog nekolike marke ne pada mi na pamet.
Nisam bila jasna
kad je kvar i kad zovnem servis telekoma npr veci kvar kad je bio niau ljudi iskljucili servisnisvoj telefon da ne.mozes stupiti u kontakt sa njimai prijaviti kvar
u telemahu kad je bio ispad da 7 dana nije radila katv i internet nisi mogao dobiti na telefon jer su fa iskljucili
jesi shvatio
Benq

#44406 Re: BHTelecom All About

Post by Benq »

vješalica wrote: Nisam bila jasna
kad je kvar i kad zovnem servis telekoma npr veci kvar kad je bio niau ljudi iskljucili servisnisvoj telefon da ne.mozes stupiti u kontakt sa njimai prijaviti kvar
u telemahu kad je bio ispad da 7 dana nije radila katv i internet nisi mogao dobiti na telefon jer su fa iskljucili
jesi shvatio
Tesko da ce shvatiti jer se nikad nije desio globalni problem pa da mreza ne radi 7 dana , moze se desiti na par sati maksimalno ali i to je bila prava rijetkost. Servisni telefon se takodje nikad nije iskljucio , samo ih je nekad malo teze dobiti zbog broja poziva koje imaju, kao i svakog operatera koji ima veliki broj korisnika.
Semo28

Post by Semo28 »

MojaTV Net paket,Gradačac oko 600m od glavne centrale,15m od stuba i "razvodne" kutije.ADSL2+ modem. Sa ugasenim STB-om 11 Mbit/s,a sa dva upaljena STB-a 6.5 Mbit/s. Ovako stanje je od 28.04. Ako je ovo konačno povecanje,ono kao "mimimum 10 Mbit,al haj evo ti 11,dobar si i nisi nam nikad se zalio u zadnjih 5 god",stvarno treba se masovno zaliti na Tuzlansku direkciju. Tuga i cemer.
REDDEVILS

#44408 Re: BHTelecom All About

Post by REDDEVILS »

Jutros su mi pustili Pink + paket koji se nalazi u dodatnom paketu 1 koji sam prijavio prije osam dana dali to znaci da TM postoji jer bi mi i modem trebali zamjeniti posto je obični ADSL + 2 za VDSL Modem molio bih Mirzu da mi odgovori kad bi mi otprilike trebali zamjeniti modem.
vješalica

#44409 Re: BHTelecom All About

Post by vješalica »

Benq wrote:
vješalica wrote: Nisam bila jasna
jesi shvatio
Tesko da ce shvatiti jer se nikad nije desio globalni problem pa da mreza ne radi 7 dana , moze se desiti na par sati maksimalno ali i to je bila prava rijetkost. Servisni telefon se takodje nikad nije iskljucio , samo ih je nekad malo teze dobiti zbog broja poziva koje imaju, kao i svakog operatera koji ima veliki broj korisnika.
Odavno sam bila na telemahu a od juce na telekomu
znaci nisam ugravirala njih kao boga svetog
samo govorim da ima ako nista kulture i profesionalizma radnika bht u odnosu na cobanski telemah
tu pricu o globalnom problemu ispricaj pentagonu nek ae zainteresuju
kad padne kisasnijeg vjetar i sl infrastruktura koja visi po EP stubovima daje bogovski kvalitet
servisni telefon su iskljucivali a nisu u stanju se korisnicima ni izviniti a sto je primjereno bizonskom odgoju
Benq

#44410 Re: BHTelecom All About

Post by Benq »

vješalica wrote: Odavno sam bila na telemahu a od juce na telekomu
samo govorim da ima ako nista kulture i profesionalizma radnika bht u odnosu na cobanski telemah
kad padne kisasnijeg vjetar i sl infrastruktura koja visi po EP stubovima daje bogovski kvalitet
servisni telefon su iskljucivali a nisu u stanju se korisnicima ni izviniti a sto je primjereno bizonskom odgoju
Ja koristim kablovsku otkad su poceli pruzat te usluge na podrucju Sarajeva i nikad nisam imao tih problema , takodje koristim i njihov telefon i znalo se desiti par puta da je neki sitan prekid od par minuta i to je to a brzina interneta je uvijek deklarisana. Ne mozes suditi o nekom operateru na osnovu licnog iskustva i govoriti da je takav opcenito , bilo da se radi o Telecomu , Telemachu , Logosoftu...

I jos jednom , servisni telefon se nikad nije iskljucivao , nego nas narod nema strpljenja cekati na slobodnog operatera i to prokomentarise kao "nece da se jave" , imam takvih u komsiluku koji isto tako pricaju kada pozivaju 1444 a ne mozes im objasnit da tamo ne sjedi jedan Mujo i ceka samo kad ce ona/on nazvati...
erotica

#44411 Re: BHTelecom All About

Post by erotica »

escobar__ wrote:Tuzla je haos, ovo raje što znam, a koriste BIHnet IPTV servise, nikome još nije povećana brzina (osim one na accountu što je vjerovatno dirigovala sarajevska direkcija). Nevjerovatno, pa pola maja skoro...
Meni su evo jutros kao povećali, sad mi sa dva upaljena stb bude oko 9,2 a bilo je oko 6,3 i zovu jutros pitaju jel sad ok ja kažem nije, jbg nije ni 10 a kamal 10+ a gledao sam i u postavkama modema i tu su povećali sa 13 na 16 onu trenutnu brzinu. Ne znam što mi nisu odvrnuli pipu do kraja jer može do 25 sigurno da ide.
skupljac_zeljeza

#44412 Re: BHTelecom All About

Post by skupljac_zeljeza »

Vi ste bar ćejfili 7 dana. Smrtnici u koje i ja spadam još nisu vidjeli kazaljku preko 10, a bilo bi baš lijepo. :)
MOSALJOZE

#44413 Re: BHTelecom All About

Post by MOSALJOZE »

Meni preljeva preko 50
krakatoa

#44414 Re: BHTelecom All About

Post by krakatoa »

probook wrote:
vješalica wrote:

Kako te nije stid išta pisati. Nisi platio februarski račun a sada polovina maja i ti se žališ. Ne mogu da vjerujem kakvih sve likova ima.
vješalica

#44415 Re: BHTelecom All About

Post by vješalica »

Benq wrote:
vješalica wrote: Odavno sam bila na telemahu a od juce na telekomu
Ja koristim kablovsku otkad su poceli pruzat te usluge na podrucju Sarajeva i nikad nisam imao tih problema , takodje koristim i njihov telefon i znalo se desiti par puta da je neki sitan prekid od par minuta i to je to a brzina interneta je uvijek deklarisana. Ne mozes suditi o nekom operateru na osnovu licnog iskustva i govoriti da je takav opcenito , bilo da se radi o Telecomu , Telemachu , Logosoftu...

I jos jednom , servisni telefon se nikad nije iskljucivao , nego nas narod nema strpljenja cekati na slobodnog operatera i to prokomentarise kao "nece da se jave" , imam takvih u komsiluku koji isto tako pricaju kada pozivaju 1444 a ne mozes im objasnit da tamo ne sjedi jedan Mujo i ceka samo kad ce ona/on nazvati...
Hahhaha jel u BHT rade kreteni koji kazu ako uvedes digitalnu placat ces 15 kablovske +18 digitalne jer ae koristi nova infrastruktura hhhhh
ne radi jedan mujo ni mujanka ali iskljuciti telefon je drskost
poslije nedoatupnoati su se sjetili umanjiti racun za 3-4km
haoo nije ovo tema katv operatera nego telekoma
ti tvrdis i znas da telemah ne iskljucuje kad im se nesto srusi
pprtparol telemaha zvani telemah nefić
Benq

#44416 Re: BHTelecom All About

Post by Benq »

vješalica wrote: Hahhaha jel u BHT rade kreteni koji kazu ako uvedes digitalnu placat ces 15 kablovske +18 digitalne jer ae koristi nova infrastruktura hhhhh
Ostavit cu te da zivis u svojoj zabludi :)
Toliko neistina iznijeti , 18 digitalna.. ma daj :D

Izvinjavam se korisnicima Telecoma na ovom OT-u ;)
kakaljin

#44417 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

Benq wrote:
vješalica wrote: Hahhaha jel u BHT rade kreteni koji kazu ako uvedes digitalnu placat ces 15 kablovske +18 digitalne jer ae koristi nova infrastruktura hhhhh
Ostavit cu te da zivis u svojoj zabludi :)
Toliko neistina iznijeti , 18 digitalna.. ma daj :D

Izvinjavam se korisnicima Telecoma na ovom OT-u ;)
Jeste 18 digitalna jer je na HSu za 13,50 imao SVE digitalne kanale i SVE HD kanale iz ponude osim HBO kanala, a sada telemachu po cijenovniku treba placati 18 KM znaci prosireni + HD paket.

Ali se odlazi od teme koja je BHtelecom
probook

#44418 Re: BHTelecom All About

Post by probook »

krakatoa wrote:Kako te nije stid išta pisati. Nisi platio februarski račun a sada polovina maja i ti se žališ. Ne mogu da vjerujem kakvih sve likova ima.
Ti malo glup ili sta. Prvo nije bilo juce nego u aprilu, a drugo na racunu fino pise da je rok 25., a tvoji strucnjaci iskljuce 15., i trece nije moja greska, nego vasa i na kraju ja moram platiti. Fino nema sta!
Benq

#44419 Re: BHTelecom All About

Post by Benq »

kakaljin wrote: Jeste 18 digitalna jer je na HSu za 13,50 imao SVE digitalne kanale i SVE HD kanale iz ponude osim HBO kanala, a sada telemachu po cijenovniku treba placati 18 KM znaci prosireni + HD paket.

Ali se odlazi od teme koja je BHtelecom
Da ako se ostane na HS shemi onda se placa 13,5KM i tada smo imali 13HD kanala i sve ostale digitalne kanale osim HBO-a, ista ponuda kanala je u prosirenom digitalnom paketu koji je 10KM (osim hrpe pinkova koje smo imali na HS-u). Koristim taj paket a i bio sam korisnik HS-a tako da znam sta pricam. HD paket ima 31 kanal , to na HS-u nismo imali ni pod opcijom razno.

Necu vise pisati ovdje u vezi TM-HS.
hairlija_sa

#44420 Re: BHTelecom All About

Post by hairlija_sa »

probook wrote:
krakatoa wrote:Kako te nije stid išta pisati. Nisi platio februarski račun a sada polovina maja i ti se žališ. Ne mogu da vjerujem kakvih sve likova ima.
Ti malo glup ili sta. Prvo nije bilo juce nego u aprilu, a drugo na racunu fino pise da je rok 25., a tvoji strucnjaci iskljuce 15., i trece nije moja greska, nego vasa i na kraju ja moram platiti. Fino nema sta!

Obrati paznju na ovo do 25. Procitaj jos jednom

Image
Dzenis961

#44421 Re: BHTelecom All About

Post by Dzenis961 »

Image
Image
Imam 11.5mbps a kad je STB uredaj upaljen 8.7mbps,da li bi sa ovom paricom mogao da mi povecaju brzinu jos?
ing-ecc

#44422 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

ne može zbog SNR 8,8.
P.Starck

#44423 Re: BHTelecom All About

Post by P.Starck »

BH Telecom direkcija Tuzla je izgleda najgora u cijeloj BiH. Treba ih tužiti za lažno oglašavanje, jer ovi tuzlanski puževi neće svoj dio posla odraditi do maja 2017.
Dzenis961

#44424 Re: BHTelecom All About

Post by Dzenis961 »

ing-ecc wrote:ne može zbog SNR 8,8.
Mozes li objasniti zasto baš zbog SNR,kakve to veze ima sa brzinom interneta?
Averus

#44425 Re: BHTelecom All About

Post by Averus »

Pitanje: Kako da aktiviram ono 24h interneta za nešto para (ULTRA)?

Treba mi hitno :|

EDIT: Našao -> *108*1*0#

Drugo pitanje: Kad će BH Telecom konačno angažovati nekoga ko zapravo ZNA napraviti pregledan, moderan i kvalitetan website? Evo nudim se ja ako već ne mogu nikoga naći, nisam ni skup :D
Locked