BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
zateznistub

#44251 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

weltschmertz wrote:Izvini druže nego danima ovdje čekamo ove brzine pa reko da vidim je li neko imao iskustva sa ovom TXTV. Imam ja MojaTV Net pa čekam te famozne brzine, ali još uvijek ništa. Čisto informativno, a nisam ni znao da ima tema njihova. Hvala ;)
No sikiriki... brzine svi čekamo, ka'će đekna ne zna se... :zjev:
MOSALJOZE

#44252 Re: BHTelecom All About

Post by MOSALJOZE »

Ja već 10 dana imam nove brzine(Elidza glavna)prezadovoljan sam,malo strpljenja :)
probook

#44253 Re: BHTelecom All About

Post by probook »

zateznistub wrote: dobro se tebi da, non-stop javljati i pisati na temi koja kutcu ne valja... :-) , ima to i svoje ime...
Malo se podsjetim kakve sam brzine imao tamo negdje 2011 god :D
zateznistub

#44254 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

probook wrote:
zateznistub wrote: dobro se tebi da, non-stop javljati i pisati na temi koja kutcu ne valja... :-) , ima to i svoje ime...
Malo se podsjetim kakve sam brzine imao tamo negdje 2011 god :D
:-)
Del_Boy1

#44255 Re: BHTelecom All About

Post by Del_Boy1 »

Malo se stanje i kod mene popravilo, jedan STB ugašen, a drugi radi.
Nek za sad bude ovako, dok se smiri ovo oko povećanja brzina pokušat ću da dobijem još malo veću brzinu.
Evo trenutih parametara na DSLAM-u, mislim da ovde može još malo brzina ići gore.
Još jednom hvala kolegi forumašu koji mi je pomogao oko ovoga. :thumbup:

Image

Image

Edit:

Primijetio sam da kada se gleda isti kanal na oba STB-a, brzina interneta bude kao da radi samo jedan, čim su dva različita kanala odma i brzina pada.
bumerangss

#44256 Re: BHTelecom All About

Post by bumerangss »

zateznistub wrote:
vješalica wrote:pošto sam predala zahtjev za mojutv jer želim da se riješim nekvalitetnog telemaha alijas hs kablovske
zaboravila sam pitati na šalteru
trebam li kupiti modem jer sad trenutno posjedujem atlantu za kablovsku?
nista ne kupuj, sve dođe. samo je pitanje hoces li potpisati na 24 mjeseca pa da bude đaba ili da placas rentu, tvoj izbor!
Meni nije jasno da ima neka budala da placa rentu ili iskešira 300 KM za opremu :-) evo ja za 4 mjeseca punim 5 god kako koristim Moja TV sto znaci da bih za rentanje dao 600 KM :roll: a ovako dok koristim a mislim i dalje koristiti njihova je obaveza da mi održavaju opremu. Resiver albis, onaj veći nego sto sad dijele, radi od prvog dana do danas a ruter pljosnati zte prije 3 god kad je bila grmljavina je riknuo i tad su ga zamjenili isto zte ali vertikalni a u prvoj godini sam imao i trecu stvarku, mislim da se zvao spliter i to "naslagano" jedno na drugo, albis pa zte pa ta mala kockica i od koje mi je ruter požutio od topline a odnijeli su to kad sam 070 vratio za svoj stari 033 broj. Sad sve radi extra, ne ureklo se i za ovih skoro 5 godina imao sam mozda 2 3 puta smetnje ili skroz prekid ali kad je bio negdje neki veci kvar tj kad je svo naselje imalo taj problem.
Jednom davno su mi zamjenili besplatno daljinski polovnim ispravnim a drugi put sam kupio kod njih taj univerzalni sto smatram da je ok jer se daljinski smatra potrosnom robom. Oba puta su mi otišle samo tipke, ona strelica lijevo jer cesto koristim time shift i moja je preporuka bhtelecomu, ako to može, da kad se vraca unazad da se ta lijeva strelica ne mora tipkati za svaku emisiju tj pritisnuti 50x kad hocu da nesta vratim od prije 72 sata, nego da se tipka pritisne i drži dok ne dodje do željene emisije i da tu pustimo tipku. :D
Post mi nije bio nikad duži i komplikovaniji :roll:
doff

#44257 Re: BHTelecom All About

Post by doff »

I sta kažeš, zagrmilo i rikno modem. Hmmm dzaba 80 cm ispod zemlje... A ovamo preko šljiva i stubova EP i još gole žice
KurtaLN79

#44258 Re: BHTelecom All About

Post by KurtaLN79 »

doff wrote:I sta kažeš, zagrmilo i rikno modem. Hmmm dzaba 80 cm ispod zemlje... A ovamo preko šljiva i stubova EP i još gole žice
kako kome ja od pocetka imam moju tv i samo sam jednom baterije za daljinski promjenio ruter ne znam ni dje se nalazi. :evil:
doff

#44259 Re: BHTelecom All About

Post by doff »

KurtaLN79 wrote:
kako kome ja od pocetka imam moju tv i samo sam jednom baterije za daljinski promjenio ruter ne znam ni dje se nalazi. :evil:
Ma okke nego sam čitao neki dan, bila je tema vezana za ovo pa mi sad zapalo za oko. Kao kod jednih aman pa skoro svakodnevno rikaju tv i oprema a kao ovamo je sve sigurno jer su kablovi pod zemljom...

Hvala Bogu pa ni ja nisam imao tih problema al vidim da ovi koje koristim stavljaju sad zaštiti od visokog napona, valjda kao sad još sigurniji...
sencobih

#44260 Re: BHTelecom All About

Post by sencobih »

doff wrote:I sta kažeš, zagrmilo i rikno modem. Hmmm dzaba 80 cm ispod zemlje... A ovamo preko šljiva i stubova EP i još gole žice
Bolje modem nego tv
doff

#44261 Re: BHTelecom All About

Post by doff »

sencobih wrote:
Bolje modem nego tv
Od ovolikog broja korisnika kablovske koje poznajem, niko nije imao taj slučaj. To je ono teoretski moguće al se ne javlja. :wink:

Al mi opet ovo nije jasno, al hajd nema veze...
bumerangss

#44262 Re: BHTelecom All About

Post by bumerangss »

vjerovatno jer mu je dosta kumovalo sto je bio u sendvicu izmedju resivera i tog splitera pa se pregrijavao i sav požutio
The Realist

#44263 Re: BHTelecom All About

Post by The Realist »

weltschmertz wrote:Evo meni danas nude iz TXTV internet i tv 17,90KM prvih 6 mjeseci, a narednih 18 mjeseci 39,90KM.
Internet 25/2, a TV 60 analog. kanala, 150 digitalnih i 15HD.
Ali nemam pojma kakva im je usluga i je li mi mogu garantovano pustiti internet ove brzine.
Nemoj. Ako ti je internet bitan onda i možeš ići, jer ćeš sigurno moći dobiti veće brzine, ali ako je i TV, onda nemoj. Ja sam svoje nagovorio da se prebace od njih na MojaTV, gdje opet koliko toliko ima neka ponuda kanala. TVTX ima samo Cinestare kojih nema na MojaTV, ali MojaTV ima 4 to je ipak bolje, plus National Geographic i prateće kanale.....
sencobih

#44264 Re: BHTelecom All About

Post by sencobih »

The Realist wrote:
weltschmertz wrote:Evo meni danas nude iz TXTV internet i tv 17,90KM prvih 6 mjeseci, a narednih 18 mjeseci 39,90KM.
Internet 25/2, a TV 60 analog. kanala, 150 digitalnih i 15HD.
Ali nemam pojma kakva im je usluga i je li mi mogu garantovano pustiti internet ove brzine.
Nemoj. Ako ti je internet bitan onda i možeš ići, jer ćeš sigurno moći dobiti veće brzine, ali ako je i TV, onda nemoj. Ja sam svoje nagovorio da se prebace od njih na MojaTV, gdje opet koliko toliko ima neka ponuda kanala. TVTX ima samo Cinestare kojih nema na MojaTV, ali MojaTV ima 4 to je ipak bolje, plus National Geographic i prateće kanale.....
M1 i M1gold su za cinestar HBO, uz pink premium, western i clasic je vise nego dovoljno za gledanje filmova na tv. Tu su i foxovi i ostali pink filmski kanali. To baš i nije "koliko toliko ponuda kanala". Uz to svi su u osnovnom paketu a ne sa doplatama za prosirene itd.
The Realist

#44265 Re: BHTelecom All About

Post by The Realist »

sencobih wrote: M1 i M1gold su za cinestar HBO, uz pink premium, western i clasic je vise nego dovoljno za gledanje filmova na tv. Tu su i foxovi i ostali pink filmski kanali. To baš i nije "koliko toliko ponuda kanala". Uz to svi su u osnovnom paketu a ne sa doplatama za prosirene itd.
Kao neko ko je koristio usluge HS-a do "jučer" i imao skoro identične kanale koje ima Telecom bez MGM, ali sa Cinestarom, AXN-om, Universal Channelom, SCiFi i TV 1000, mogu reći da nakon onoga što imam sada to jeste "koliko toliko" i ništa više od toga, a da ne pričam o dokumentarnim. HS je imao bolju ponudu od Telecoma, a Telemach ima bolju od HS-a. Je li nešto u proširenom, ili ne, nije uopšte bitno, govorim se o ponudi kanala.

Uz to uzmi u obzir da TVTX isto ima sve PINK-ove i Cinestar, te CBS Drama, ali nema Foxove i MGM (kod roditelja koristim, znam šta su), tako da neće tu biti drastična razlika po broju filmskih kanala, koje samo navodiš, a TVTX također nema proširenih paketa. Cijena je 39,90KM za SVE kanale i to 15HD kanala i 60 na drugom TV-u i 25/2 net, prvih 6 mjeseci samo 17,90KM, je li trebam i to računati, ili šta?

EDIT: Tek sad vidim ovu stranicu za MojaTV, sviđa mi se kako su napravili, samo trebaju fino kanale unijeti, mislim da nisu sve unijeli. Nema recimo NatGeo Wild, a ima ga na Timeshiftu, tako da pretpostavljam da ima taj kanal (i koliko se sjećam one liste, bio je).
sencobih

#44266 Re: BHTelecom All About

Post by sencobih »

Universal, scifi i tv1000 pa na tim kanalima dobar film nije bio godinama. Na scifi su filmovi tipa gdje dva glumca citav film glume a sniman mobitelom sa efektima kao u crtiću.
Na ova druga dva reklame svakih 5min po 10min.
To su kanali koji nisu nista posebno, ali neka kanala nek ih ima na broju.
The Realist

#44267 Re: BHTelecom All About

Post by The Realist »

sencobih wrote:Universal, scifi i tv1000 pa na tim kanalima dobar film nije bio godinama. Na scifi su filmovi tipa gdje dva glumca citav film glume a sniman mobitelom sa efektima kao u crtiću.
Na ova druga dva reklame svakih 5min po 10min.
To su kanali koji nisu nista posebno, ali neka kanala nek ih ima na broju.
Isto kao i Pink kanali, tri kanala sa istim nazivom, samo 1, 2 i 3, pa se vrte isti filmovi, samo im raspored mijenjaju, kvalitet slike nikakav, ali ih brojimo.

Universal i Sci Fi ćeš i gledati više radi serija, ali da, filmovi na Sci Fi uglavnom B produkcije, ali ako ih nećeš brojati, nemoj ni većinu PINK kanala, jer nisu ništa posebno i ako su koji kanali zastupljeni kvantitetom, a ne kvalitetom, to su PINK kanali.
sencobih

#44268 Re: BHTelecom All About

Post by sencobih »

Navoditi scifi, universal, tv 1000, axn kao neku prednost je smijesno. Ko ima ili je imao te kanale zna sta pričam. Pinkovi su vrhunski kanali u odnosu na gore navedene, a vrte se isti u krug i na HBO, takva je koncepcija na tim kanalima. Kvalitet slike nije nikakav, nije HD ali se može gledati.
The Realist

#44269 Re: BHTelecom All About

Post by The Realist »

O majko mila, zaboravio sam s kim komuniciram. Slazem se, PINK, pa 40 mjesta ispod, pa HBO, ali samo ona posebna verzija na MojaTV sto ide, pa 50 mjesta ispod onda ostalo......

Ah da, ima tu jos MGM.

EDIT: Zaboravio sam napisati da je Pink Pedia 5 klasa iznad BBC Earth HD i Nature/Hystory HD kanala i jos par njih i svi ovi kanali prenose gluposti i nista vrijedno spomena.
sencobih

#44270 Re: BHTelecom All About

Post by sencobih »

The Realist wrote:O majko mila, zaboravio sam s kim komuniciram. Slazem se, PINK, pa 40 mjesta ispod, pa HBO, ali samo ona posebna verzija na MojaTV sto ide, pa 50 mjesta ispod onda ostalo......

Ah da, ima tu jos MGM.

EDIT: Zaboravio sam napisati da je Pink Pedia 5 klasa iznad BBC Earth HD i Nature/Hystory HD kanala i jos par njih i svi ovi kanali prenose gluposti i nista vrijedno spomena.

Poceo si priču da su tv1000, scifi i universal prvi, 40 mjesta ispod svi ostali. Ako njih nemaš kao da nemaš ništa. I ja sad nekad jedva čekao 12 sati da gledam film na tv1000 pa uživaj majstore.
mirza_15

#44271 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

sencobih wrote:
Bolje modem nego tv
Zove zena prije dva dana kolegicu koja je na TM-u. Ova se ne javlja. Kasnije se cuju na mobitel. Nije joj radio telefon. Kaze kod njih to standardno. Cim padne malo kise prestane raditi telefon.

Sto se tice tv aparata ja sam bio svjedok vise puta.

I modemi i televizori stradavaju uglavnom u privatnim kucama jer je losa prenaponska zastita. U zgradama je to prava rijetkost. Samo kada ti pregori modem nisi nista izgubio. On je telecomov i bh telecom ce ga zamjeniti. Kad ti vrisne tv... E to je vec nesto drugo. A stradavaju i reciveri i routeri i kod kablovskih operatera.

A sto se tice same izgradnje kablovske mreze postoje propisi koje neki postuju, a neki ne. Neki cak kradu tudje da bi izgradili mrezu. To nije pitanje samo prenaponske zastite.
Benq

#44272 Re: BHTelecom All About

Post by Benq »

mirza_15 wrote: Zove zena prije dva dana kolegicu koja je na TM-u. Ova se ne javlja. Kasnije se cuju na mobitel. Nije joj radio telefon. Kaze kod njih to standardno. Cim padne malo kise prestane raditi telefon.

I modemi i televizori stradavaju uglavnom u privatnim kucama jer je losa prenaponska zastita. U zgradama je to prava rijetkost. Samo kada ti pregori modem nisi nista izgubio. On je telecomov i bh telecom ce ga zamjeniti. Kad ti vrisne tv... E to je vec nesto drugo. A stradavaju i reciveri i routeri i kod kablovskih operatera.

A sto se tice same izgradnje kablovske mreze postoje propisi koje neki postuju, a neki ne. Neki cak kradu tudje da bi izgradili mrezu. To nije pitanje samo prenaponske zastite.
Koristim 6 godina njihov telefon i nikad mi se to nije desilo , vjerovatno je problem kod te zene do same opreme.

To za modeme i televizore u privatnim kucama stoji , kako ih grade , bez dozvole i bez ikakvih propisa vezano za instalaciju struje vidimo cesto kad se takve kuce "same od sebe" zapale.
doff

#44273 Re: BHTelecom All About

Post by doff »

mirza_15 wrote:
Zove zena prije dva dana kolegicu koja je na TM-u. Ova se ne javlja. Kasnije se cuju na mobitel. Nije joj radio telefon. Kaze kod njih to standardno. Cim padne malo kise prestane raditi telefon.

Eto neki grade grade po propisu pa mi nije jasno kako dodje do toga da od groma strada oprema.

Sve liči da to nema nikakve veze sa kablovima telekomunikacija nego elektro kablovima. Jer mi čudno da ne znam ni jednog kojem je uređaj pregorio a koristi kablovske usluge, koji su kao daleko nesigurniji od ovih drugih...
mirza_15

#44274 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

Ponovo: NE GRADI SE MREZA PO PROPISU SAMO RADI ZASTITE OD UDARA GROMA!!!

U slucaju eventualnog prenapona strada prvi uredjaj. E sada, nekome kabal ide uglavnom direktno u tv aparat, a nekome u modem. Steta u prvom slucaju je materijalna, u drugom slucaju se ogleda samo u prestanku rada usluga.
sarajevo999999

#44275 Re: BHTelecom All About

Post by sarajevo999999 »

sarajevo999999 wrote:Je li se kome desavalo da slika potamni tj. zacrni se par sekundi na Mojatv? Ono, kao da blinka ta crnina
Niko? Zna li neko sta bi moglo biti ako nista da im ne cupam sve kablove dzaba?
Locked