Ti nisi ni jednog a ja jesam bar 10. Ja tvrdim da ti izmišljaš a ti da ja izmišljam. Šta ćemo sad?smartXL wrote:Nema potrebe, pogotovo glede izmisljenih prica. Al eto ovdje se pofin broj zalio da im je modem crko a korisnici telekoma, a nisam cuio nikog ko koristi kablovki net da mu se to desilo. Vjerovatno jest al je haman daleko manji broj dok su nezapazeni slucajevikrakatoa wrote: Da ti možda ne bi dao ime i prezime, adresu i broj lične karte?
I de sliku to od 2-3 cm, jos golih zica
BHTelecom All About
Moderator: Benq
- krakatoa
#44126 Re: BHTelecom All About
-
smartXL
#44127 Re: BHTelecom All About
De ti tu sliku postavi, pa cemo se ravnat po njoj ko laze a ko istinu govorikrakatoa wrote: Ti nisi ni jednog a ja jesam bar 10. Ja tvrdim da ti izmišljaš a ti da ja izmišljam. Šta ćemo sad?
- krakatoa
#44128 Re: BHTelecom All About
Pa taj njihov Fiber tako i dođe. Golf 2 sa Mercedes motorom. Ide brže a da li je to to? Naravno da nije. To je opet golf 2mirza_15 wrote:Ova im je isto jaka. Ono, bombastican naziv. Nema veze ato malo lagis. To isto kao da golfa dvicu prodajes kao mercedesasencobih wrote:
Imaju FIBER pakete , ali nemaju fibera
- krakatoa
#44129 Re: BHTelecom All About
Sliku iz 2012?smartXL wrote:De ti tu sliku postavi, pa cemo se ravnat po njoj ko laze a ko istinu govorikrakatoa wrote: Ti nisi ni jednog a ja jesam bar 10. Ja tvrdim da ti izmišljaš a ti da ja izmišljam. Šta ćemo sad?
-
mirza_15
#44130 Re: BHTelecom All About
Evo ljudi me ovdje znaju. Svaka moja informacija je bila provjerena. Nikada nisam svjesno nista slagao. Ako sam prenio neku pogresnu informaciju to je bilo samo zato sto sam je i ja takvu dobio ili sto se nesto u medjuvremenu promjenilo. Dakle, nemam potrebe da se ikome pravdam, ali samo tebi za info: Ja sam u firmi u kojoj sam radio prije bh telecoma dao otkaz jer sam primljen u bh telecom. Direktor te firme me pozvao na razgovor i licno me molio da ostanem. Odradio sam otkazni rok od dvije sedmice jer sam bio neophodan i jer sam nekog drugog morao uvesti u taj posao prije nego odem. Jos pola godine su me iz te firme zvali na telefon da im nesto objasnim itd. I pored toga su imali problema sa tim dijelom posla koji sam radio jer se nisu snasli. Eto ti prava istina. I sa ovim mozemo zavrsiti na tu temu jer nije ona iz naslova i jer se tice mog privatnog zivota. Taj pokusaj diskreditacije je jadan i samo pokazuje kakva panika vlada u TM-u.Benq wrote:
Istina je nesto drugacija , i ti to dobro znas. Sa onog posla te sigurno nisu molili da ostanes , cak naprotiv ali nema veze. "Spali" , ja sam jedan korisnik , ne znam da li me persiras ili mislis na nesto drugo. Kad je nadlezni sektor rekao da se drzimo teme , nisu mislili na BH Telecom All About ili Telemach All About ili neku desetu temu , nego na ono o cemu treba da se prica , a to je pomoc drugim korisnicima.
-
smartXL
#44131 Re: BHTelecom All About
Sliku iz 2012?krakatoa wrote:De ti tu sliku postavi, pa cemo se ravnat po njoj ko laze a ko istinu govori
Kakve veze sad ima 2012? Ponovo cu ti citirat post
krakatoa wrote:Da vidiš telemach kablova u mom naselju. Preko šljiva, jabuka, prozora do utičnice. Da ne govorim o sigurnosti stanovnika jer na nekim mjestima isti je postavio kablove na stubove Elektroprivrede gdje se kablovi bukvalno dodiruju. Kakav bi to vatromet bio kada bi došlo do kratkog spoja
Dakle u sadasnjem vremenu...
-
kema
#44132 Re: BHTelecom All About
ne bih sada ulazio šta je bilo prijemirza_15 wrote:Ima li kod tih sto ih spominjes samo internet za 20 KM ili moras imati televiziju? U bh telecomu je u takvoj kombinaciji uvijek bio flat (i prije nego je dosao telemach). Ali eto, tada je bilo valjda dobro uzeti tm internet i kablovsku, a ne uzeti mojatv net kod bh telecoma jer je ogranicenje bilo na adsl paketima. Spominjes ponudu od prije 6-7 godina. Dobro se nisi sjetio i dial-up-a. Telecom ima vec 6 godina usluge koje telemach tek uvodi (eto bas danas) i koje naplacuje, a kod bh telecoma su bile besplatne u samom startu, odnosno u cijeni paketa.
mene sada interesuje sadašnje vrijeme i vaše "namjerno"zapostavljanje korisnika koji koriste samo vaš internet
zar je toliko teško shvatiti da ima i korisnika koje ne interesuje tv, niti ti silni paketi,free minute prema inostranstvu,najbroj,clip funkcija itd itd,i
kojima je internet sasvim dovoljan
- Benq
#44133 Re: BHTelecom All About
Nikakva panika ne vlada u TM-u , cak naprotiv. Sto se tebe i tvog bivseg posla tice , neka ti bude jer nemam se namjeru raspravljat i pisati romane. Tebi svaka cast sto pomazes ovdje raji sto se tice telecom usluga, takvih momaka treba na svakoj temi sto vise. Ja se odjavljujem sto se tice rasprave ovog tipa na ovoj temi.mirza_15 wrote:Evo ljudi me ovdje znaju. Svaka moja informacija je bila provjerena. Nikada nisam svjesno nista slagao. Ako sam prenio neku pogresnu informaciju to je bilo samo zato sto sam je i ja takvu dobio ili sto se nesto u medjuvremenu promjenilo. Dakle, nemam potrebe da se ikome pravdam, ali samo tebi za info: Ja sam u firmi u kojoj sam radio prije bh telecoma dao otkaz jer sam primljen u bh telecom. Direktor te firme me pozvao na razgovor i licno me molio da ostanem. Odradio sam otkazni rok od dvije sedmice jer sam bio neophodan i jer sam nekog drugog morao uvesti u taj posao prije nego odem. Jos pola godine su me iz te firme zvali na telefon da im nesto objasnim itd. I pored toga su imali problema sa tim dijelom posla koji sam radio jer se nisu snasli. Eto ti prava istina. I sa ovim mozemo zavrsiti na tu temu jer nije ona iz naslova i jer se tice mog privatnog zivota. Taj pokusaj diskreditacije je jadan i samo pokazuje kakva panika vlada u TM-u.Benq wrote:
Istina je nesto drugacija , i ti to dobro znas. Sa onog posla te sigurno nisu molili da ostanes , cak naprotiv ali nema veze. "Spali" , ja sam jedan korisnik , ne znam da li me persiras ili mislis na nesto drugo. Kad je nadlezni sektor rekao da se drzimo teme , nisu mislili na BH Telecom All About ili Telemach All About ili neku desetu temu , nego na ono o cemu treba da se prica , a to je pomoc drugim korisnicima.
-
sencobih
#44134 Re: BHTelecom All About
Ja mislim da samo u telekomu možeš uzeti SAMO internet. Kod ostalih imas i naknadu od 15 maraka plus na cijenu paketakema wrote:ne bih sada ulazio šta je bilo prijemirza_15 wrote:Ima li kod tih sto ih spominjes samo internet za 20 KM ili moras imati televiziju? U bh telecomu je u takvoj kombinaciji uvijek bio flat (i prije nego je dosao telemach). Ali eto, tada je bilo valjda dobro uzeti tm internet i kablovsku, a ne uzeti mojatv net kod bh telecoma jer je ogranicenje bilo na adsl paketima. Spominjes ponudu od prije 6-7 godina. Dobro se nisi sjetio i dial-up-a. Telecom ima vec 6 godina usluge koje telemach tek uvodi (eto bas danas) i koje naplacuje, a kod bh telecoma su bile besplatne u samom startu, odnosno u cijeni paketa.
mene sada interesuje sadašnje vrijeme i vaše "namjerno"zapostavljanje korisnika koji koriste samo vaš internet
zar je toliko teško shvatiti da ima i korisnika koje ne interesuje tv, niti ti silni paketi,free minute prema inostranstvu,najbroj,clip funkcija itd itd,i
-
mirza_15
#44135 Re: BHTelecom All About
Poslovna politika je takva da se daje prednost integrisanim paketima. To je praksa kod svih provajdera. Bilo je ponuda i za adsl. Bilo je 30% manja cijena ako predjes na neki veci paket. Moglao se uzeti nf10 fakticki po cijeni nf5 uz potpis na 24 mjeseca. Ne znam sta ce biti u buducnosti. Mozda bude nesto i za te pakete. Za sada je tako kako je.
-
mirza_15
#44136 Re: BHTelecom All About
Benq wrote:
Nikakva panika ne vlada u TM-u , cak naprotiv. Sto se tebe i tvog bivseg posla tice , neka ti bude jer nemam se namjeru raspravljat i pisati romane. Tebi svaka cast sto pomazes ovdje raji sto se tice telecom usluga, takvih momaka treba na svakoj temi sto vise. Ja se odjavljujem sto se tice rasprave ovog tipa na ovoj temi.
-
kema
#44137 Re: BHTelecom All About
ima i telemachsencobih wrote:Ja mislim da samo u telekomu možeš uzeti SAMO internet. Kod ostalih imas i naknadu od 15 maraka plus na cijenu paketakema wrote:ne bih sada ulazio šta je bilo prijemirza_15 wrote:Ima li kod tih sto ih spominjes samo internet za 20 KM ili moras imati televiziju? U bh telecomu je u takvoj kombinaciji uvijek bio flat (i prije nego je dosao telemach). Ali eto, tada je bilo valjda dobro uzeti tm internet i kablovsku, a ne uzeti mojatv net kod bh telecoma jer je ogranicenje bilo na adsl paketima. Spominjes ponudu od prije 6-7 godina. Dobro se nisi sjetio i dial-up-a. Telecom ima vec 6 godina usluge koje telemach tek uvodi (eto bas danas) i koje naplacuje, a kod bh telecoma su bile besplatne u samom startu, odnosno u cijeni paketa.
bez ugovora mislim da je 8/1 brzina download/upload
sa ugovorom 10/1
-
mirza_15
#44138 Re: BHTelecom All About
Ali moras imati kablovsku (15 KM). To je preduslov.
- semirsar
#44139 Re: BHTelecom All About
+15KM bez cega mo's mahat usimakema wrote:
sa ugovorom 10/1
ni na LOL-u nije bolje jer imaju ona mala sitna slova sto raja previde
"U cijenu xDSL Internet paketa nije uključena usluga "Pristup na xDSL infrastrukturu", koja je preduslov za korištenje xDSL servisa. Cijena usluge "Pristup na xDSL infrastrukturu" iznosi 8,00 KM."
http://www.logosoft.ba/xDSL-internet-paketi
P.S. Treba li napomenut da u cijene na linku nije uracunat PDV
- krakatoa
#44140 Re: BHTelecom All About
E šta bi od onog Logosofta. Sjećam se kada sam koristio njihov BiP dok nisam imao parica za ADSL. Ljepota bila. Sada koliko vidim na temi, užas živi. Uništio ih mtel skroz na skroz.semirsar wrote:+15KM bez cega mo's mahat usimakema wrote:
sa ugovorom 10/1
ni na LOL-u nije bolje jer imaju ona mala sitna slova sto raja previde
"U cijenu xDSL Internet paketa nije uključena usluga "Pristup na xDSL infrastrukturu", koja je preduslov za korištenje xDSL servisa. Cijena usluge "Pristup na xDSL infrastrukturu" iznosi 8,00 KM."
http://www.logosoft.ba/xDSL-internet-paketi
P.S. Treba li napomenut da u cijene na linku nije uracunat PDV
-
kema
#44141 Re: BHTelecom All About
ja ne vidjeh nigdje da piše da moram još 15km izdvajati ili ja ne vidim dobromirza_15 wrote:Ali moras imati kablovsku (15 KM). To je preduslov.
http://telemach.ba/Internet/Internet-paketi
-
sencobih
#44142 Re: BHTelecom All About
Lol i Hs su mi bili dragi dok nisu prodali dušu đavolu
-
sencobih
#44143 Re: BHTelecom All About
Piše ti na dnu u pitanjima i odgovorima, malo upakovanokema wrote:ja ne vidjeh nigdje da piše da moram još 15km izdvajati ili ja ne vidim dobromirza_15 wrote:Ali moras imati kablovsku (15 KM). To je preduslov.
-
mirza_15
#44144 Re: BHTelecom All About
Mora ti uvesti kablovsku da bi ti uopste mogao pruziti uslugu interneta. Tacnije, mora ti dovuci koaksijalni kabal koji kada skopcas na tv aparat dobijes analognu ponudu tv kanala. Njega ne zanima hoces li to koristiti ili neces. To ce ti naplatiti. Podrazumjeva se da imas kablovsku da bi uopste mogao uzeti internet.kema wrote:ja ne vidjeh nigdje da piše da moram još 15km izdvajati ili ja ne vidim dobromirza_15 wrote:Ali moras imati kablovsku (15 KM). To je preduslov.
-
kema
#44145 Re: BHTelecom All About
Ne postoji mogućnost da signal za Internet distribuiramo nezavisno od kablovske televizije.sencobih wrote:Piše ti na dnu u pitanjima i odgovorima, malo upakovanokema wrote:ja ne vidjeh nigdje da piše da moram još 15km izdvajati ili ja ne vidim dobromirza_15 wrote:Ali moras imati kablovsku (15 KM). To je preduslov.
pa ovo nema ni u zimbabveu
- krakatoa
#44146 Re: BHTelecom All About
To je zbog tehnologije. Da bi omogućili bez kablovske tv, moraju ugasiti analogni signal u kablu i to je već procedura budući da sve korisnike moraju digitalizovati. Teško da će se to dogoditi u skorijoj budućnosti.kema wrote: Ne postoji mogućnost da signal za Internet distribuiramo nezavisno od kablovske televizije.
- choxnox
#44147 Re: BHTelecom All About
Imam Moja TV Full + i ugovor na 2 godine mi istice nekad u septembru.
Pitanje: da li se za prebacivanje na novi isti paket (10+ mbita) treba otici do najblize podruznice ili se zahtjev moze poslati online?
Pitanje: da li se za prebacivanje na novi isti paket (10+ mbita) treba otici do najblize podruznice ili se zahtjev moze poslati online?
- semirsar
#44148 Re: BHTelecom All About
Mislim da si fulio, ne moraju uopste gasiti analognu preko kablova, nek me neko demantuje ako grijesimkrakatoa wrote:To je zbog tehnologije. Da bi omogućili bez kablovske tv, moraju ugasiti analogni signal u kablu i to je već procedura budući da sve korisnike moraju digitalizovati. Teško da će se to dogoditi u skorijoj budućnosti.kema wrote: Ne postoji mogućnost da signal za Internet distribuiramo nezavisno od kablovske televizije.
- crnivrag
#44149 Re: BHTelecom All About
Analogni kabal uvijek mora postojati, jer se putem njega isporučuju usluge analogne TV, digitalne TV, telefona i interneta i iz tog razloga se plaća 15 KM za održavanje kablovske mreže.semirsar wrote: Mislim da si fulio, ne moraju uopste gasiti analognu preko kablova, nek me neko demantuje ako grijesim
A analogna ponuda sama po sebi ne mora postojati, tj. kanali putem analogne bi u budućnosti mogli biti ukinuti te bi se moglo preći na kompletno digitalno emitiranje, međutim i dalje će se sve usluge isporučivati putem koaksijalnog kabla.
-
mirza_15
#44150 Re: BHTelecom All About
Nisam siguran. Probaj nazvati sa tog fiksnog koji je u sklopu mojatv, pripremi licnu kartu onoga na koga se vodi prikljucak, nazovi 1444 pa pitaj. Mada mislim da je potreban potpis, a nema potrebe za izlaskom na teren, pa vrlo lako moguce da ces ipak morati do najblizeg telecom shopa.choxnox wrote:Imam Moja TV Full + i ugovor na 2 godine mi istice nekad u septembru.