BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
krakatoa

#44101 Re: BHTelecom All About

Post by krakatoa »

KurtaLN79 wrote:
The Realist wrote:
bumerangss wrote: I ja se slazem sa ovim da je programska ponuda stvar ukusa. Npr meni SK ne treba, ali zato mi treba premijer liga i uživao sam u prenosu derbija , dok ste vi zadnjih 5 minuta vrištali, ne zbog pobjede želje nego sto niste imali sta gledati :D
blokirali smo vam live stream :run:
Nema tu stvar ukusa ništa s tim. Uzmeš i prebrojiš svaku vrstu kanala, šta koji daje i doneseš zaključak i tu je jasno. Ti možeš reći da je između SK i Arena stvar ukusa, ali suštinski to su po 3-4 sportska kanala i na relativno isto se svede, ali ako pogledamo dokumentarne kanale, kanale za djecu, HD kanale uopšte nema rasprave. Ne znam zašto svi kada pričaju o kanalima samo o Arenama i SK pričaju?

Ostanu filmski, gdje se može reći stvar ukusa, mada..... (imao sam oboje, vidim i moje kad dođu šta i kako gledaju, mada istina, oni nemaju FOX kanale, nego Cinestar).

Ali kao što rekoh i više se plaća kod Telemacha sve.
Evo meni što se tiče ovih kanala treba moja tv radi bht premijer lige, arene liga šampiona i liga evrope i talijanska liga sk mi isto tako treba radi engleza (trenutno sa strimova ga kupim -kodi) od ostalih kanala HBO, FOX, Nickelodeon i Nick jr. to je sve što se gleda kod mene kući, ali recimo fiksni telefon malte ne 24h u funkciji imam i pretplatu mini 15 jednu ultru tako da je sad meni ovaj moj izbor ekstra rješenje. i TM ne znam kakvu da ponudu ima nemoze mi pomoc a da ne pricam da sam u toku ovih godina imao i uzimao preko telekoma 10+ uređaja, trenutno laptop, lgg3 i lumiu640 i ekstra mi je to povoljno. znaci nije tu u pitanju stvar ukusa nego sta ti zelish od usluge. a drugo telemach i nema neku infrastrukturu po mojoj mahali ustvari nema nikakvu i nevele mi bacat kablo s bandere kroz prozor,bez uvrede svima.
Da vidiš telemach kablova u mom naselju. Preko šljiva, jabuka, prozora do utičnice. Da ne govorim o sigurnosti stanovnika jer na nekim mjestima isti je postavio kablove na stubove Elektroprivrede gdje se kablovi bukvalno dodiruju. Kakav bi to vatromet bio kada bi došlo do kratkog spoja :D
krakatoa

#44102 Re: BHTelecom All About

Post by krakatoa »

quarterback wrote:
krakatoa wrote:
quarterback wrote:i sad zovem da vidim na kojem sam uopste paketu i da odjavim tih 10 maraka kad ono vas poziv ne moze biti proslijedjen

:lol:
Imaš PP
sta reci, svaka cast :thumbup:
No sikiriki. Za sve što te zanima imaš PP a i ostali mogu isto ;).

Mada sam često đubre na forumu ali ustvari daleko je od toga :D
kema

#44103 Re: BHTelecom All About

Post by kema »

krakatoa wrote:
mirza_15 wrote:Ta usluga je naplacivala prezentaciju broja pozivaoca. Ta ponuda je naplacivala uapostavu poziva prema brojevima bh telecoma. Ta ponuda nije imala najbroj u mobilnoj mrezi. Ta ponuda nije imala mogucnost uzimanja paketa1, paketa2, paketa 100. Ta ponuda nije imala mojatv moj izbor koji je apsolutni hit. Ali eto. Ti si upratio da je usluga koja kosta 49,90 bolja jer od 01.06., kao odgovor na ponudu bh telecoma povecava brzinu sa 25 na 40 Mbps.
Cjepidlačenje moj Mirza. Imam tonu poznanika koji bi prihvatili brzinu i 1MBit i odrekali se svih pogodnosti za 10 feninga manji račun. Ciganisanje
ciganisanje je da sam do dolaska telemacha na tržište plaćao 2gb saobraćaja bh telekomu 20km
još prije toga je to bila čista pljačka,pa se za ništa izdvajalo i preko 60km
ciganisanje je da i sada za brzinu max 5mb/384 kb plaćam 20 km,a da gospoda i ne pomišljaju da povećaju brzinu
mislim da nije teško shvatiti da ima ljudi kojima ne trebaju te tkz.pogodnosti,i da bi i oni trebali osjetiti neku dobrobit od svega ovoga,
a ne na ovaj način:ako nećeš uzeti nekakav paket,ko te hebe...e,pa neće moći
krakatoa

#44104 Re: BHTelecom All About

Post by krakatoa »

kema wrote:
krakatoa wrote:
mirza_15 wrote:Ta usluga je naplacivala prezentaciju broja pozivaoca. Ta ponuda je naplacivala uapostavu poziva prema brojevima bh telecoma. Ta ponuda nije imala najbroj u mobilnoj mrezi. Ta ponuda nije imala mogucnost uzimanja paketa1, paketa2, paketa 100. Ta ponuda nije imala mojatv moj izbor koji je apsolutni hit. Ali eto. Ti si upratio da je usluga koja kosta 49,90 bolja jer od 01.06., kao odgovor na ponudu bh telecoma povecava brzinu sa 25 na 40 Mbps.
Cjepidlačenje moj Mirza. Imam tonu poznanika koji bi prihvatili brzinu i 1MBit i odrekali se svih pogodnosti za 10 feninga manji račun. Ciganisanje
ciganisanje je da sam do dolaska telemacha na tržište plaćao 2gb saobraćaja bh telekomu 20km
još prije toga je to bila čista pljačka,pa se za ništa izdvajalo i preko 60km
ciganisanje je da i sada za brzinu max 5mb/384 kb plaćam 20 km,a da gospoda i ne pomišljaju da povećaju brzinu
mislim da nije teško shvatiti da ima ljudi kojima ne trebaju te tkz.pogodnosti,i da bi i oni trebali osjetiti neku dobrobit od svega ovoga,
a ne na ovaj način:ako nećeš uzeti nekakav paket,ko te hebe...e,pa neće moći
Telekom je i prije telemacha imao jeftiniji flat od telemacha u sklopu MTV paketa i to 2009. godine. Telemach je došao tek 2010 u oktobru. To vraćanje u historiju je čisto pres3ravanje. Ako ćemo tako, Telemach (globalnet) je 3 GB naplaćivao 40 KM 2005. godine i administrator iz supporta je prijetio korisnicima kada bi zvali da prijave problem. Ako ćemo se vraćati u historiju hajmo onda onako kako treba.
smartXL

#44105 Re: BHTelecom All About

Post by smartXL »

krakatoa wrote: Da vidiš telemach kablova u mom naselju. Preko šljiva, jabuka, prozora do utičnice. Da ne govorim o sigurnosti stanovnika jer na nekim mjestima isti je postavio kablove na stubove Elektroprivrede gdje se kablovi bukvalno dodiruju. Kakav bi to vatromet bio kada bi došlo do kratkog spoja :D
Ja nesto nisam cuo da je nekom sprzen modem il racunar zato sto su kablovi preko "sljiva" dok se kod vas pocesto desava, narocito korisnici iz tz a ono sve pod zemljom 80 cm 8-)

Dzaba i 80 cm pod zemljom kad se nestrucno izvode radovi :thumbup:
mirza_15

#44106 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

Ima li kod tih sto ih spominjes samo internet za 20 KM ili moras imati televiziju? U bh telecomu je u takvoj kombinaciji uvijek bio flat (i prije nego je dosao telemach). Ali eto, tada je bilo valjda dobro uzeti tm internet i kablovsku, a ne uzeti mojatv net kod bh telecoma jer je ogranicenje bilo na adsl paketima. Spominjes ponudu od prije 6-7 godina. Dobro se nisi sjetio i dial-up-a. Telecom ima vec 6 godina usluge koje telemach tek uvodi (eto bas danas) i koje naplacuje, a kod bh telecoma su bile besplatne u samom startu, odnosno u cijeni paketa.
krakatoa

#44107 Re: BHTelecom All About

Post by krakatoa »

smartXL wrote:
krakatoa wrote: Da vidiš telemach kablova u mom naselju. Preko šljiva, jabuka, prozora do utičnice. Da ne govorim o sigurnosti stanovnika jer na nekim mjestima isti je postavio kablove na stubove Elektroprivrede gdje se kablovi bukvalno dodiruju. Kakav bi to vatromet bio kada bi došlo do kratkog spoja :D
Ja nesto nisam cuo da je nekom sprzen modem il racunar zato sto su kablovi preko "sljiva" dok se kod vas pocesto desava, narocito korisnici iz tz a ono sve pod zemljom 80 cm 8-)

Nisu šljive problem već stubovi EP gdje se kabal od telemacha naslanja na kabal od EP-a i to na mjestu odakle priključak i jednih i drugih vodi u objekte. Nekih 2-3cm su udaljene "gole" žice Tmacha i EP-a jedne od drugih. Kad bi došlo do kratkog spoja bilo bi svega. Ali neka stoji, sve do jednom.
Benq

#44108 Re: BHTelecom All About

Post by Benq »

mirza_15 wrote:Ima li kod tih sto ih spominjes samo internet za 20 KM ili moras imati televiziju? U bh telecomu je u takvoj kombinaciji uvijek bio flat (i prije nego je dosao telemach). Ali eto, tada je bilo valjda dobro uzeti tm internet i kablovsku, a ne uzeti mojatv net kod bh telecoma jer je ogranicenje bilo na adsl paketima. Spominjes ponudu od prije 6-7 godina. Dobro se nisi sjetio i dial-up-a. Telecom ima vec 6 godina usluge koje telemach tek uvodi (eto bas danas) i koje naplacuje, a kod bh telecoma su bile besplatne u samom startu, odnosno u cijeni paketa.
Naravno da telecom ne naplacuje time shift , pokazi listu kanala na kojima je aktivan time shift i uporedi sa telemahovom listom, dva svijeta.
mirza_15

#44109 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

smartXL wrote:

Sta bolan? Kod nas crkne modem (desava se u privatnim kucama uglavnom), a kod telemacha crkne tv aparat. Mora da je bolje kada ti crkne tv aparat od 1000+ KM, nego modem koji ce bh twlecom svakako zamjeniti.
mirza_15

#44110 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

Benq wrote:
Naravno da telecom ne naplacuje time shift , pokazi listu kanala na kojima je aktivan time shift i uporedi sa telemahovom listom, dva svijeta.

Pa je li moguce da ste tako nisko pali. :lol: Ne mogu da vjerujem. Hahaha.

Ubice vas mojatv moj izbor.
krakatoa

#44111 Re: BHTelecom All About

Post by krakatoa »

Benq wrote:
mirza_15 wrote:Ima li kod tih sto ih spominjes samo internet za 20 KM ili moras imati televiziju? U bh telecomu je u takvoj kombinaciji uvijek bio flat (i prije nego je dosao telemach). Ali eto, tada je bilo valjda dobro uzeti tm internet i kablovsku, a ne uzeti mojatv net kod bh telecoma jer je ogranicenje bilo na adsl paketima. Spominjes ponudu od prije 6-7 godina. Dobro se nisi sjetio i dial-up-a. Telecom ima vec 6 godina usluge koje telemach tek uvodi (eto bas danas) i koje naplacuje, a kod bh telecoma su bile besplatne u samom startu, odnosno u cijeni paketa.
Svi dokumentarni kanali (Nageo, Discovery,......), svi foxovi, filmski kanali i skoro svi domaći. Neuporedivo bolje, kvalitetnije i naravno jeftinije od Telemacha. Pričaš o nečemu što ne koristiš zato i ne znaš ;).
krakatoa

#44112 Re: BHTelecom All About

Post by krakatoa »

mirza_15 wrote:
Benq wrote:

Moj izbor ih bukvalno oborio s nogu i jako jako nisko su pali :lol: :lol: :lol:
smartXL

#44113 Re: BHTelecom All About

Post by smartXL »

krakatoa wrote: Nisu šljive problem već stubovi EP gdje se kabal od telemacha naslanja na kabal od EP-a i to na mjestu odakle priključak i jednih i drugih vodi u objekte. Nekih 2-3cm su udaljene "gole" žice Tmacha i EP-a jedne od drugih. Kad bi došlo do kratkog spoja bilo bi svega. Ali neka stoji, sve do jednom.
Pa kome je crklo i od elektrostubova? Barem jedan primjer??? De sliku to od 2-3 cm jos da su gole zice. Kakve crne gole zice
mirza_15 wrote: :lol:

Sta bolan? Kod nas crkne modem (desava se u privatnim kucama uglavnom), a kod telemacha crkne tv aparat. Mora da je bolje kada ti crkne tv aparat od 1000+ KM, nego modem koji ce bh twlecom svakako zamjeniti.
Kome je crko tv aparat? Daj jedan primjer. :thumbup: Manite se price kad bi bilo....al nije bilo
sencobih

#44114 Re: BHTelecom All About

Post by sencobih »

krakatoa wrote:
mirza_15 wrote:
Benq wrote:

Moj izbor ih bukvalno oborio s nogu i jako jako nisko su pali :lol: :lol: :lol:
Imaju FIBER pakete , ali nemaju fibera :lol:
Benq

#44115 Re: BHTelecom All About

Post by Benq »

mirza_15 wrote:
Benq wrote:

Nisko pali ? O cemu ti pricas ? Ti si taj kojeg je izgleda stid postavit link sa programima na kojima je aktivan time shift , jer kad te Realist pitao za kanale nisi mu znao odgovoriti , a do istih se lako doslo i uporedilo.

Mene ne zanima telecom , ja sam HS-ov korisnik , ali kad se pise o nekim uslugama , onda se sagledaju obje strane. Taj "moj izbor" ne moze nikog "ubiti" , jer nije svima mobilna prioritet.

Razumijem ja tebe i tvoj gnjev prema telemachu , jbg nije sala dobit nogu s posla , a kad se Bosko pojavi onda se svima tresu gace :D. Jel tako "mirza" :D
mirza_15

#44116 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

Cuj daj primjer :lol: Hoces imena i prezimena? Znam za vise slucajeva. Ne govorim napamet.
krakatoa

#44117 Re: BHTelecom All About

Post by krakatoa »

smartXL wrote:
krakatoa wrote: Nisu šljive problem već stubovi EP gdje se kabal od telemacha naslanja na kabal od EP-a i to na mjestu odakle priključak i jednih i drugih vodi u objekte. Nekih 2-3cm su udaljene "gole" žice Tmacha i EP-a jedne od drugih. Kad bi došlo do kratkog spoja bilo bi svega. Ali neka stoji, sve do jednom.
Pa kome je crklo i od elektrostubova? Barem jedan primjer??? De sliku to od 2-3 cm jos da su gole zice. Kakve crne gole zice
mirza_15 wrote: :lol:

Kome je crko tv aparat? Daj jedan primjer. :thumbup: Manite se price kad bi bilo....al nije bilo
Izgleda legla dnevnica pa ste se aktivirali :D

Kažem, sve do jednom a bilo je hejbet slučajeva da pregori TV. Konkretno na Dobrinji gdje je mom prijatelju pregorio TV jer je naglo skočio napon u antenskom kablu. Lično bio svjedok događaja. Sreća guzonja TV je bio u pitanju pa nije šteta velika. Od tada je isključivo na digitali jer lakše receiver zamijeniti nego TV.
smartXL

#44118 Re: BHTelecom All About

Post by smartXL »

mirza_15 wrote:Cuj daj primjer :lol: Hoces imena i prezimena? Znam za vise slucajeva. Ne govorim napamet.
Obicno ide ona prica mom jaranu, jaranu od mog jarana....:lol: a ustvari nit ima jarana nit kog klinca.

Edit, eto vidis kod krakatag, mom jaranu :lol:
Last edited by smartXL on 05/05/2016 19:48, edited 1 time in total.
Benq

#44119 Re: BHTelecom All About

Post by Benq »

smartXL wrote:
mirza_15 wrote:Cuj daj primjer :lol: Hoces imena i prezimena? Znam za vise slucajeva. Ne govorim napamet.
Obicno ide ona prica mom jaranu, jaranu od mog jarana....:lol: a ustvari nit ima jarana nit kog klinca.
Suplja prica , bez dokaza nema ni ubistva :)
Last edited by Benq on 05/05/2016 19:51, edited 1 time in total.
mirza_15

#44120 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

Nigdje ja nisam dobio nogu s posla. Mene su molili da ostanem gdje god sam odlazio, a odlazio sam uvijek na bolje i nemam prekid radnog odnosa vec 10-11 godina, a u bh telecomu sam 6 tako da nemam pojma o cemu pricas.

Jeste to i na to spali da pokusavate licnu diskreditaciju lazima? Bas jadno. Neznam samo sto ne poslusas nadlezni sektor i ne drzis se svoje teme.
krakatoa

#44121 Re: BHTelecom All About

Post by krakatoa »

smartXL wrote:

Edit, eto vidis kod krakatag, mom jaranu :lol:
Da ti možda ne bi dao ime i prezime, adresu i broj lične karte?
krakatoa

#44122 Re: BHTelecom All About

Post by krakatoa »

mirza_15 wrote:Nigdje ja nisam dobio nogu s posla. Mene su molili da ostanem gdje god sam odlazio, a odlazio sam uvijek na bolje i nemam prekid radnog odnosa vec 10-11 godina, a u bh telecomu sam 6 tako da nemam pojma o cemu pricas.

Jeste to i na to spali da pokusavate licnu diskreditaciju lazima? Bas jadno. Neznam samo sto ne poslusas nadlezni sektor i ne drzis se svoje teme.
Što se tiče nadležnog sektora, imaš PP i tu ćeš shvatiti zašto su nervozni ;)
Benq

#44123 Re: BHTelecom All About

Post by Benq »

mirza_15 wrote:Nigdje ja nisam dobio nogu s posla. Mene su molili da ostanem gdje god sam odlazio, a odlazio sam uvijek na bolje i nemam prekid radnog odnosa vec 10-11 godina, a u bh telecomu sam 6 tako da nemam pojma o cemu pricas.

Istina je nesto drugacija , i ti to dobro znas. Sa onog posla te sigurno nisu molili da ostanes , cak naprotiv ali nema veze ;). "Spali" , ja sam jedan korisnik , ne znam da li me persiras ili mislis na nesto drugo. Kad je nadlezni sektor rekao da se drzimo teme , nisu mislili na BH Telecom All About ili Telemach All About ili neku desetu temu , nego na ono o cemu treba da se prica , a to je pomoc drugim korisnicima.
smartXL

#44124 Re: BHTelecom All About

Post by smartXL »

krakatoa wrote: Da ti možda ne bi dao ime i prezime, adresu i broj lične karte?
Nema potrebe, pogotovo glede izmisljenih prica. Al eto ovdje se pofin broj zalio da im je modem crko a korisnici telekoma, a nisam cuio nikog ko koristi kablovki net da mu se to desilo. Vjerovatno jest al je haman daleko manji broj dok su nezapazeni slucajevi
I de sliku to od 2-3 cm, jos golih zica
mirza_15

#44125 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

sencobih wrote:
Imaju FIBER pakete , ali nemaju fibera :lol:
Ova im je isto jaka. Ono, bombastican naziv. Nema veze ato malo lagis. To isto kao da golfa dvicu prodajes kao mercedesa :lol:
Locked