Zato i jesmo zadnji u regionu jer odlucuju likovi poput vas.
BHTelecom All About
Moderator: Benq
-
smartXL
#43101 Re: BHTelecom All About
Jok bre, nego vam ne odgovara prica kako bi nesto trebalo bit, vec kako pojedincima odgovara.
-
ing-ecc
#43102 Re: BHTelecom All About
Pa da, tebi kao pojedincu recimo odgovara da se pripremaju 4G BS iako od LTE nece biti jos dugo dugo nista.
I fala Bogu pa se tebe ne pita 'kako bi trebalo biti'.

I fala Bogu pa se tebe ne pita 'kako bi trebalo biti'.
-
smartXL
#43103 Re: BHTelecom All About
Najdalje kroz godinu krece LTE. Gledajuci vasu logiku nema nama LTE jos koju godinu jer jos nisu krenuli u realizaciju, a to kosta i nemoguce je pokrit u kratkom roku planiranu teritoriji.
Da se na vrijeme krenulo, manje bi bilo bolno. Al posto mi kasnimo u svemu, tako da i ovo kasnjenje nije iznenadjujuce.
Da ponovim, nespremi cemo docekat dozvolu...
Da se na vrijeme krenulo, manje bi bilo bolno. Al posto mi kasnimo u svemu, tako da i ovo kasnjenje nije iznenadjujuce.
Da ponovim, nespremi cemo docekat dozvolu...
-
ing-ecc
#43104 Re: BHTelecom All About
Da ponovim, mislim da si pojedinac.
(a ne treba se povoditi za pojedincima prema tebi
)
-
smartXL
#43105 Re: BHTelecom All About
Ako je to najpametnije sto si imo napisat, onda aferim
Zato i jesmo tu gdje smo
Zato i jesmo tu gdje smo
- zateznistub
#43107 Re: BHTelecom All About
sreca pe se ti ne pitas?smartXL wrote:Jok bre, nego vam ne odgovara prica kako bi nesto trebalo bit, vec kako pojedincima odgovara.
-
smartXL
#43108 Re: BHTelecom All About
Sreca za vas pa se vi pitate, jer ovo samo vama odgovara i nikome vise.zateznistub wrote: sreca pe se ti ne pitas?
Vas rezon nas unazadi, i dooooobro docnimo za ostalim, al eto vama nekolicini to odgovara.
- zateznistub
#43109 Re: BHTelecom All About
jbg, tvoj peh...ovdje neke bar za nesto pitaju...no hajde, bice bolje pa i tebe neko nesta bude pitao....smartXL wrote:Sreca za vas pa se vi pitate, jer ovo samo vama odgovara i nikome vise.zateznistub wrote: sreca pe se ti ne pitas?
Vas rezon nas unazadi, i dooooobro docnimo za ostalim, al eto vama nekolicini to odgovara.
nekada...
- erotica
#43110 Re: BHTelecom All About
Mirza neki dan napisa da će ovih 500 Mb biti samo uz moj izbor uz neki moja tv paket, mene zanima šta se dobija uz moj izbor xdsl + pretplata i ultra, jel samo 1000 minuta između tih brojeva bez neta?
-
mirza_15
#43111 Re: BHTelecom All About
Da.erotica wrote:Mirza neki dan napisa da će ovih 500 Mb biti samo uz moj izbor uz neki moja tv paket, mene zanima šta se dobija uz moj izbor xdsl + pretplata i ultra, jel samo 1000 minuta između tih brojeva bez neta?
-
ing-ecc
#43112 Re: BHTelecom All About
To je jos stara usluga https://www.bhtelecom.ba/portalnovost+M50217276db2.htmlerotica wrote:Mirza neki dan napisa da će ovih 500 Mb biti samo uz moj izbor uz neki moja tv paket, mene zanima šta se dobija uz moj izbor xdsl + pretplata i ultra, jel samo 1000 minuta između tih brojeva bez neta?
-
Ali_G
#43113 Re: BHTelecom All About
Sve zavisi od njegovog nacina koristenja. Ja recimo koristim midi30 i u tom cjenovnom rangu ja ne vidim prednost prelaska na konkurenciju. Ja znam likova koji su kao zajebali BHT sto su presli na mtel 35 paket, a racuni im dolaze preko 50. I uvijek je prica na BHT dolazilo 100km a mobitel bio ugasen.smeker28 wrote:Zamolio bih te eto ima mi brat taj studentski paket ja ga nagovaram da pređe u Eronet . Sada napiši mi molim te napisao si da nema bolja opcija ,sad mi izračunaj koliko on dobiva minuta na tom paketu 25 ,koliko poruka ,internet nemoj spominjati jer 500mb je ništa ,na super 25 ima 2GB znači 4 puta više . Sada pošto pišeš gluposti daj svima na forumu otvori oči ,dokaži to što kazeš . Cijena poziva kolika je i koliko minuta dodje u tih 25km ,koliko poruka okvirno napiši . Dva naj broja što si napisao besplatna komunikacija to je glupost ,nema nikoga sa kim priča besplatno a kao drugo ima uspostavu poziva koja se naplati svaki put kad nazove nekoga od tih naj brojeva.Dok je imao osobu koja je imala telekom broj ,njegov naj broj ,svaki mjesec mu je dolazilo preko 7km jednom preko 10km samo na uspostavu poziva . U današnje vrijeme svi koriste whats up ili viber za besplatne pozive tako da najbrojevi su bas nepotrebni . Sad je na tebi da nam napišeš što sam te zamolio uz to da se svatko obavezuje ugovorom 2 godine kakav mobitel može dobiti na tom paketu ? Ako može dobiti galaxy grand jednokratno za 39km onda se stvarno isplati ostati na tom paketu.kolacodjagoda wrote:Ako već pokušavaš pljuvati po telekomu, pokušaj nekim argumentima. U mtelu za 10 km pretplate dobiješ 15KM kredita i prvi put instant 400mb interneta. Ostale mjesece ne dobijaš ni kb interneta. Nemaš ni naj brojeva. Kod telekoma za 10km dobiješ 11,70km kredita za poruke i pozive, svaki mjesec 250MB neograničenog interneta i dva naj broja prema kojima besplatno komuniciraš. Kod komba dobijaš dva naj broja sa besplatnom komunikacijom, 25km kredita za poruke i pozive i 500mb neograničenog interneta svaki mjesec. Oba paketa u telekomu su za dva koplja bolja od bilo kojeg sličnog paketa u mtelu ili eronetu.AmirBaa wrote:iznerviran zbog ovih desavanja oko student paketa u telecomu, prvi put u zivotu odem da vidim mobilne pakete kod konkurencije. Mtel student paket platis 10 KM imas 15 trositi i 400 MB (ako sam sve dobro skontao), a eronet neka super tarifa od 25 KM ima 2 GB, dok mene telecom hoce da prebaci na moj combo od 25 km koji ima mizernih 500 MB. E vala i ja budala pa koju godinu ranije ne pogledah ove ponude konkurencije![]()
Fino sjednes, sracunas sta ti treba i izaberes najpovoljnijeg ma ko bio. A koristenje vibera i wa za ozbiljne razgovore je meni smijesno. Halo, cujes li me, kasni zvuk, prekida, nemam ja zivaca za to.
- Sanchez22
#43114 Re: BHTelecom All About
Da li je isto kablo za wireless internet i tv.Da li je isti raspored zica?
Da ne otvaram novu temu
Koristim lokalni internet,imam viska kabla a trebao bih nadograditi za tv.Hoce li raditi kako treba
Da ne otvaram novu temu
Koristim lokalni internet,imam viska kabla a trebao bih nadograditi za tv.Hoce li raditi kako treba
- Maharadza
#43115 Re: BHTelecom All About
Prebaciš se na skype i uživaš!Ali_G wrote:
Sve zavisi od njegovog nacina koristenja. Ja recimo koristim midi30 i u tom cjenovnom rangu ja ne vidim prednost prelaska na konkurenciju. Ja znam likova koji su kao zajebali BHT sto su presli na mtel 35 paket, a racuni im dolaze preko 50. I uvijek je prica na BHT dolazilo 100km a mobitel bio ugasen.
Fino sjednes, sracunas sta ti treba i izaberes najpovoljnijeg ma ko bio. A koristenje vibera i wa za ozbiljne razgovore je meni smijesno. Halo, cujes li me, kasni zvuk, prekida, nemam ja zivaca za to.
As an approximate guide Skype says the following are examples of typical data usage.
Skype-to-Skype calls: 50kbps or around 375KB for one minute of calling
Calls to mobile numbers or landlines: 6-20 kbps or around 150KB for one minute of calling
Video calls between two mobile phone devices: 500kbps
Video calls between a mobile phone and a computer: 600kbps
Živio skype i mobilni internet!
-
ing-ecc
#43116 Re: BHTelecom All About
Hajd malo pojasni?! Sta je kabal za wireless internet? Sta znaci nadograditi za TV (mozda nastiklati?)?Sanchez22 wrote:Da li je isto kablo za wireless internet i tv.Da li je isti raspored zica?
Da ne otvaram novu temu
- Sanchez22
#43117 Re: BHTelecom All About
Pretpostavljao sam da sam zakomplikovaoing-ecc wrote:Hajd malo pojasni?! Sta je kabal za wireless internet? Sta znaci nadograditi za TV (mozda nastiklati?)?Sanchez22 wrote:Da li je isto kablo za wireless internet i tv.Da li je isti raspored zica?
Da ne otvaram novu temu
Lan kablo za internet,isti prikljucak kao kablo za moju tv.Da nastiklati,fali mi par metara.Da li odgovaraju u potpunosti.Ako neko zna
-
ing-ecc
#43118 Re: BHTelecom All About
Okey, da radi se o istim kablovima, oba zavrsavaju sa RJ 45 na krajevima, prati raspored zila jer treba da je isti na krajnjim konektorima, neki imaju samo 4 zile u funkciji (jer ne treba vise za ove nase mini-usluge
) a neki svih 8.
Al ja ti to nikad ne bih preporucio jer moras mjesta spajanja krajnje profesionalno spojiti da ne bi imao gubitaka, uglavnom ako slika pocne da trza znaj da si 'ukakio'
Al ja ti to nikad ne bih preporucio jer moras mjesta spajanja krajnje profesionalno spojiti da ne bi imao gubitaka, uglavnom ako slika pocne da trza znaj da si 'ukakio'
-
kolacodjagoda
#43119 Re: BHTelecom All About
Kablovi su potpuno isti, klasični UTP/STP kablovi. Nije crosover ako na to ciljaš. Dakle kakav ide iz rutera u mrežnu kartu za internet, takav isti kabal ide za vezu ruter-stb stim da paziš da UTP kabal za stb bude priključen u LAN 2 port na ruteru.Sanchez22 wrote:Pretpostavljao sam da sam zakomplikovaoing-ecc wrote:Hajd malo pojasni?! Sta je kabal za wireless internet? Sta znaci nadograditi za TV (mozda nastiklati?)?Sanchez22 wrote:Da li je isto kablo za wireless internet i tv.Da li je isti raspored zica?
Da ne otvaram novu temu
Koristim lokalni internet,imam viska kabla a trebao bih nadograditi za tv.Hoce li raditi kako treba![]()
Lan kablo za internet,isti prikljucak kao kablo za moju tv.Da nastiklati,fali mi par metara.Da li odgovaraju u potpunosti.Ako neko zna
- Sanchez22
#43120 Re: BHTelecom All About
Hvala drugari,napravice se 
-
AmirBaa
#43121 Re: BHTelecom All About
pa nije 2007. da trokira skypeAli_G wrote: Sve zavisi od njegovog nacina koristenja. Ja recimo koristim midi30 i u tom cjenovnom rangu ja ne vidim prednost prelaska na konkurenciju. Ja znam likova koji su kao zajebali BHT sto su presli na mtel 35 paket, a racuni im dolaze preko 50. I uvijek je prica na BHT dolazilo 100km a mobitel bio ugasen.
-
Ali_G
#43122 Re: BHTelecom All About
Kako skype radi, ne znam. Al viber je teski shit. Dovoljno je prelistati teme vezane za njega na bilo kojoj platformi.
-
sencobih
#43123 Re: BHTelecom All About
4 od 5 razgovora viberom prođe u stilu, sta kazeš,ne cujem itd. Kad me neko nazove na viber dođe mi zlo
-
quarterback
#43124 Re: BHTelecom All About
i meni, moram priznati, iako volim vibersencobih wrote:4 od 5 razgovora viberom prođe u stilu, sta kazeš,ne cujem itd. Kad me neko nazove na viber dođe mi zlo
primjetio sam da obicno bez problema pricam sa ljudima koji imaju "jace" mobitele
-
kolacodjagoda
#43125 Re: BHTelecom All About
Za viber je potrebna stabilna veza sa malim pingim i jitterom. Poziv sa 3g na wifi je užas jer je veliki ping na svim 3g mrezama a najbolji kvalitet je sa wifi na wifi. Internet mreža sama po sebi nije optimalna za real time servise upravo zbog paketskog prenosa i kašnjenja.quarterback wrote:i meni, moram priznati, iako volim vibersencobih wrote:4 od 5 razgovora viberom prođe u stilu, sta kazeš,ne cujem itd. Kad me neko nazove na viber dođe mi zlo
primjetio sam da obicno bez problema pricam sa ljudima koji imaju "jace" mobitele