BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
ing-ecc

#42926 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

Nooooo :D
AmirBaa

#42927 Re: BHTelecom All About

Post by AmirBaa »

ing-ecc wrote:2, 3 ili 4 GB za 11,70 km. :lol:
A 8, 10 ili 12 GB za 25,74 km. :tooo:
E da vidimo ko ce ga nakucati na ovolike gige :?: :?
sta, gdje, kako :D
Officer Crabtree

#42928 Re: BHTelecom All About

Post by Officer Crabtree »

Jel ima nekih najava za promjene mini paketa i sl... s obzirom na internet ograničenje... uskoro mi ističe ugovor pa bih volio ostati ako je nešto najavljeno više od postojećeg interneta ili druge pogodnosti

:D
sta, gdje, kako :D
pretplata sa potpisanim ugovorom
made_in_sarajevo

#42929 Re: BHTelecom All About

Post by made_in_sarajevo »

ja vec 3,5GB ovaj mjesec :mrgreen:
Muuky

#42930 Re: BHTelecom All About

Post by Muuky »

ing-ecc wrote:
Muuky wrote:Ne znam ko bi mi mogao pomoći al ev da napišem i ovde.
Od prošlog ponedeljka zovem naš bhtelecom i prjavljujem kvar uz koji zahtevam PLC adapter i Innbox modem
Njihovi ljudi dolaze posle tog kući i govore kao nema na stanju,kao biće ove sedmice. Uredu pričekat ću
Zatim opet zovem utorak prekjuče i opet tražim kao doće prijavljeno itd
Dns opet zovem kaže teta trebali su doč.
Da bi me dns samo zvali monteri i rekli kao nema

Šta da radim ?
Kontam sutra otič i sve odjavit ? Zbog ponašanja
A korisnk sam od početka mojatv
PLC (koristenje) mozes dobiti na zahtjev jer je to usluga a Innbox modem nije usluga i ne mozes ga dobiti jer vjerovatno nema potrebe za tim.
Uz odgovarajucu uslugu kao dio opreme mozes dobiti i Innbox.

Moram li neki ugovor potpisat za plc
Znaci imam tv na tri uredjaja
A znam ljude koji su dobili za jedan innbox modem
ing-ecc

#42931 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

Muuky wrote:
ing-ecc wrote: PLC (koristenje) mozes dobiti na zahtjev jer je to usluga a Innbox modem nije usluga i ne mozes ga dobiti jer vjerovatno nema potrebe za tim.

Jesi li pitao na 1444? Sta su ti rekli?
bumerangss

#42932 Re: BHTelecom All About

Post by bumerangss »

Ne vidim nista na stranici bhtelecoma?
Muuky

#42933 Re: BHTelecom All About

Post by Muuky »

ing-ecc wrote:
Muuky wrote:
ing-ecc wrote: PLC (koristenje) mozes dobiti na zahtjev jer je to usluga a Innbox modem nije usluga i ne mozes ga dobiti jer vjerovatno nema potrebe za tim.

Kaze da moram ugovor potpisatii
Al et kao nema na stanju
Mustang1

#42934 Re: BHTelecom All About

Post by Mustang1 »

Ja imam sim karticu kupljenu prije 10.ak godina. Nisam nikada mijenjao. Hocu uzeti ovaj samsung j5. Hocu li moci samo izrezati ovu karticu ili cu morati mijenjati?
quarterback

#42935 Re: BHTelecom All About

Post by quarterback »

Mustang1 wrote:Ja imam sim karticu kupljenu prije 10.ak godina. Nisam nikada mijenjao. Hocu uzeti ovaj samsung j5. Hocu li moci samo izrezati ovu karticu ili cu morati mijenjati?
99,99% mijenjati
cudi me da ti je i toliko trajala, ja ih mijenjam ko carape, svake 2 godine

:mrgreen:
Filter

#42936 Re: BHTelecom All About

Post by Filter »

quarterback wrote: 99,99% mijenjati

jbse :lol: :lol: :lol: zagrcnuh se

:kiss:
irac300

#42937 Re: BHTelecom All About

Post by irac300 »

Mustang1 wrote:Ja imam sim karticu kupljenu prije 10.ak godina. Nisam nikada mijenjao. Hocu uzeti ovaj samsung j5. Hocu li moci samo izrezati ovu karticu ili cu morati mijenjati?
Može se izrezati, ali te starije kartice imaju malo veći onaj čip, pa će i njega rezač zahvatiti. Ako ti se ne daje u startu 5 KM za zamjenu, neka ti izrežu, pa ako vidiš da nema nikakvih problem super, ako se sjebe, mijenjaj. :D
BarbaDue

#42938 Re: BHTelecom All About

Post by BarbaDue »

kada sam svoj mijenjao otišao u telekom obrezaše je al mi uzeše 5 kaemova, kada sam ženin SIM mjenjao otišao u prodavnicu mobitela i momak mi skrati karticu za đaba :wink:

#samokazem
bumerangss

#42939 Re: BHTelecom All About

Post by bumerangss »

quarterback wrote:
99,99% mijenjati

Ja je nisam nikad promjenio a kupio sam je 2002g sa nokia 3310 i evo radi i danas :lol:
ing-ecc

#42940 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

Muuky wrote:
ing-ecc wrote:
muuky wrote: Moram li neki ugovor potpisat za plc
Kaze da moram ugovor potpisatii
Al et kao nema na stanju
Logicno da moras potpisati ugovor/annex o iznajmljivanju. :-D U dir. Sarajevo ima PLC-ova i svakodnevno se ugradjuju. :D
Mustang1

#42941 Re: BHTelecom All About

Post by Mustang1 »

A idem sutra u Sa uzeti mobitel pa da znam hocu li prije ovdje zamijeniti karticu ili nema potrebe :D
A sad za internet. Ovo gore sto je stavljeno za 11.70 jel to mora na ugovor ili kako? Moze bez ikakvih paketa na ultru to?
(nisam nikad cacko jbg oko ovog neta, imam net ali koliko potrosim toliko mi naplati :D)
sencobih

#42942 Re: BHTelecom All About

Post by sencobih »

BarbaDue wrote:
kada sam svoj mijenjao otišao u telekom obrezaše je al mi uzeše 5 kaemova, kada sam ženin SIM mjenjao otišao u prodavnicu mobitela i momak mi skrati karticu za đaba :wink:

#samokazem
rezanje jeste džaba ali izdavanje nove kad se ne moze uspješno odrezati je 5KM
quarterback

#42943 Re: BHTelecom All About

Post by quarterback »

Filter wrote:
quarterback wrote: 99,99% mijenjati

jbse :lol: :lol: :lol: zagrcnuh se

:kiss:
:lol: :kiss:
quarterback

#42944 Re: BHTelecom All About

Post by quarterback »

bumerangss wrote:
quarterback wrote:
99,99% mijenjati

Ja je nisam nikad promjenio a kupio sam je 2002g sa nokia 3310 i evo radi i danas :lol:
ako imas jos uvijek tu nokiju - sve ok :D
quarterback

#42945 Re: BHTelecom All About

Post by quarterback »

Mustang1 wrote:A idem sutra u Sa uzeti mobitel pa da znam hocu li prije ovdje zamijeniti karticu ili nema potrebe :D
A sad za internet. Ovo gore sto je stavljeno za 11.70 jel to mora na ugovor ili kako? Moze bez ikakvih paketa na ultru to?
(nisam nikad cacko jbg oko ovog neta, imam net ali koliko potrosim toliko mi naplati :D)
zadnju karticu sam mijenjao jer nije radio 3g internet a radio je recimo hsdpa i gprs
a prije toga sam isto tako mijenjao radi razilicith napona
Hyperthalamus

#42946 Re: BHTelecom All About

Post by Hyperthalamus »

Hocu da aktiviram dodatnu mail adresu...posto korisnici ADSL-a imaju pravo na dvije. Medjutim, priblem je sljedeci: mail koji sam odabrao je zauzet. Hocu reci...sistem ga vodi kao zauzet...a vlasnik tog maila je raskinuo ugovor za ADSL prije par godina....tako da ispada da da taj mail nema vlasnika...samo je zauzet jer se nalazi u sistemu "onako".
Na koji nacin se moze zatraziti ponovna aktivacija tog mail-a, ali da ja budem novi vlasnik ?
doff

#42947 Re: BHTelecom All About

Post by doff »

Ko ima stare sim kartice nema potrebe sa ih mijenja izuzev ako je potrebna nano sim. Stare sim rade bez problema kad se isjeku.

Kod mene je ona stara plava i još se dobro drži.
ing-ecc

#42948 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

Hyperthalamus wrote:Hocu da aktiviram dodatnu mail adresu...posto korisnici ADSL-a imaju pravo na dvije. Medjutim, priblem je sljedeci: mail koji sam odabrao je zauzet. Hocu reci...sistem ga vodi kao zauzet...a vlasnik tog maila je raskinuo ugovor za ADSL prije par godina....tako da ispada da da taj mail nema vlasnika...samo je zauzet jer se nalazi u sistemu "onako".
Na koji nacin se moze zatraziti ponovna aktivacija tog mail-a, ali da ja budem novi vlasnik ?
A znas li koliko je korisnika u tih par godina od raskida ADSL-a moglo dobiti bas tu mail adresu, kao prvi ili kao drugi mail?? :-)
Jesi li probao poslati mail na bas tu 'popularnu' mail adresu??
Hyperthalamus

#42949 Re: BHTelecom All About

Post by Hyperthalamus »

ing-ecc wrote:
Hyperthalamus wrote:Hocu da aktiviram dodatnu mail adresu...posto korisnici ADSL-a imaju pravo na dvije. Medjutim, priblem je sljedeci: mail koji sam odabrao je zauzet. Hocu reci...sistem ga vodi kao zauzet...a vlasnik tog maila je raskinuo ugovor za ADSL prije par godina....tako da ispada da da taj mail nema vlasnika...samo je zauzet jer se nalazi u sistemu "onako".
A znas li koliko je korisnika u tih par godina od raskida ADSL-a moglo dobiti bas tu mail adresu, kao prvi ili kao drugi mail?? :-)
Jesam...i dobio odgovor da je slanje na taj "popularni" mail failed.
Otisao na salter da prijavim taj mail (kontam ako je failed...onda je slobodan) .... kaze ciko..ne moze taj mail..jer je zauzet vec...i onda pogleda....mail zauzet...ali vlasnik tog maila raskinuo ugovor. Znaci mail vam stoji u sistemu...nije niciji...i ne moze se koristiti.
ing-ecc

#42950 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

Hyperthalamus wrote:
ing-ecc wrote:
Jesam...i dobio odgovor da je slanje na taj "popularni" mail failed.
Otisao na salter da prijavim taj mail (kontam ako je failed...onda je slobodan) .... kaze ciko..ne moze taj mail..jer je zauzet vec...i onda pogleda....mail zauzet...ali vlasnik tog maila raskinuo ugovor. Znaci mail vam stoji u sistemu...nije niciji...i ne moze se koristiti.
Mozes li mi na PM poslati tu popularnu mail adresu? :)
Locked