stavio ti čovjek link, otvori i sve ti pišestudiorum_tuzlaensis wrote:Ti napisa roman, ali ne reče mi cifru koliko pretplatnika je napustilo BH Telecom-ov fiksni priključak u toku proslog mjeseca. Upoznat sam ja sa tim trendom, već ovako čisto me zanima cifra. Ne interesuje me Telemach, trendovi, RAK, već čisto broj, znam da možeš izvući taj podatak vrlo lako. Jel to 1000, 2000 ili pak 6 hiljada korisnika?
BHTelecom All About
Moderator: Benq
-
sencobih
#42726 Re: BHTelecom All About
- studiorum_tuzlaensis
#42727 Re: BHTelecom All About
Šta piše na linku? Ne piše nijedan podatak koji me interesuje a to je od nove godine na dalje. Ako me već citiraš, pogledaj link, otvori i sve ti piše.sencobih wrote: stavio ti čovjek link, otvori i sve ti piše
Akcenat je na tome da mirza15 stalno postavlja neke glamurozne cifre o tome koliko korisnika novih telekom ostvaruje, a prelazi se preko toga što isto toliko a i više ljudi napusti usluge fiksne telefonije ili ih otmu drugi operateri u svoju ponudu. Ja to zovem ofirnim marketingom, nek malo pogleda plan prihoda za ovu i narednu godinu, i tu će vidjeti koliko te cifre ustvari piju vode.
-
mirza_15
#42728 Re: BHTelecom All About
Ja ti postavio link na RAK-ovu stranicu. Ali ako te bas zanima posljednji mjesec manje je od te druge cifre koju si spomenuo u posljednjoj recenici.studiorum_tuzlaensis wrote:Ti napisa roman, ali ne reče mi cifru koliko pretplatnika je napustilo BH Telecom-ov fiksni priključak u toku proslog mjeseca. Upoznat sam ja sa tim trendom, već ovako čisto me zanima cifra. Ne interesuje me Telemach, trendovi, RAK, već čisto broj, znam da možeš izvući taj podatak vrlo lako. Jel to 1000, 2000 ili pak 6 hiljada korisnika?
-
sabanss
#42729 Re: BHTelecom All About
Fiksna telefonija je usluga koja umire ne znam zasto si zapeo za nju. Uostalom, bilo kakva asemblirana usluga kosta visestruko u odnosu na fiksnu pa nije nikako za poredjenje.studiorum_tuzlaensis wrote:Šta piše na linku? Ne piše nijedan podatak koji me interesuje a to je od nove godine na dalje. Ako me već citiraš, pogledaj link, otvori i sve ti piše.sencobih wrote: stavio ti čovjek link, otvori i sve ti piše
Akcenat je na tome da mirza15 stalno postavlja neke glamurozne cifre o tome koliko korisnika novih telekom ostvaruje, a prelazi se preko toga što isto toliko a i više ljudi napusti usluge fiksne telefonije ili ih otmu drugi operateri u svoju ponudu. Ja to zovem ofirnim marketingom, nek malo pogleda plan prihoda za ovu i narednu godinu, i tu će vidjeti koliko te cifre ustvari piju vode.
-
kolacodjagoda
#42730 Re: BHTelecom All About
POTS - Plan OLD telephone system.sabanss wrote:Fiksna telefonija je usluga koja umire ne znam zasto si zapeo za nju. Uostalom, bilo kakva asemblirana usluga kosta visestruko u odnosu na fiksnu pa nije nikako za poredjenje.studiorum_tuzlaensis wrote:Šta piše na linku? Ne piše nijedan podatak koji me interesuje a to je od nove godine na dalje. Ako me već citiraš, pogledaj link, otvori i sve ti piše.sencobih wrote: stavio ti čovjek link, otvori i sve ti piše
Fiksna umire i za 5-6 godina neće je ni biti, kao ni analognog tv signala. Budućnost je u VOiP-u, ISDN-u, UMTS-u i LTE-u te integrisanim IPTV paketima.
-
dgL_
#42731 Re: BHTelecom All About
Imao sam studentski paket odnosno imam ga jos... Koristim ga siguran sam vise od 3 godine i nikad mi nisu srali za potvrdu... Danas poruka od 1.6. Kao ako ne dostavim potvrdu prebacit ce me na moj Combo koji je citka 26 KM pretplata (vise nego duplo) na sta ja sumnjam da cu pristat... Medjutim buni me sljedeca situacija... Podigao sam telefon kod njih prosle god. U maju na 2 godine... Potpisao ugovor i sva procedura kako ide... Zanima me kakva je logika sada da oni mene mogu prebacit na moj Combo ako sam potpisak ugovor na student plus? Pa zar mogu mjenjati pakete po nahodjenju? Stavit cu im doznanja ako to urade da necu placat to i da cu se vratit na ultru... A ostali dio ugovora mogu okacit macku o rep... Stvarno su dno dna...
-
sencobih
#42732 Re: BHTelecom All About
sve ti piše na linku, podaci su do 31.12.2015, sta bi ti dnevne izvještaje da rade i postavljaju?studiorum_tuzlaensis wrote:Šta piše na linku? Ne piše nijedan podatak koji me interesuje a to je od nove godine na dalje. Ako me već citiraš, pogledaj link, otvori i sve ti piše.sencobih wrote: stavio ti čovjek link, otvori i sve ti piše
-
mirza_15
#42733 Re: BHTelecom All About
studiorum_tuzlaensis wrote:Šta piše na linku? Ne piše nijedan podatak koji me interesuje a to je od nove godine na dalje. Ako me već citiraš, pogledaj link, otvori i sve ti piše.sencobih wrote: stavio ti čovjek link, otvori i sve ti piše
Ja ti fino pojasnih da najmanji broj tih korisnika otmu drugi operateri. Ti drugi operateri su porasli za citavih 1.600-1700 korisnika za posljednjih 6 mjeseci prosle godine. To je mizerno. Tacno je, sa druge strane da pada broj fiksnih prikljucaka ne vezano za to sto uzmu alternativni operateri. Ali to je skoro isto kao da pitas o padu broja dialup prikljucaka. Jednostavno je takvo situacija da vrijeme gazi fiksnu telefoniju. S druge strane, ja ti opet kazem da je BH Telecom zabiljezio veci rast sa mojaTV paketima nego sto je izgubio fiksnih prikljucaka. Ocekuje se da ce se prirast cak i povecati nakon 01.05.2016.
-
Vidal89
#42734 Re: BHTelecom All About
Isti slucaj, nadam se da ce Mirza malo bolje objasnitdgL_ wrote:Imao sam studentski paket odnosno imam ga jos... Koristim ga siguran sam vise od 3 godine i nikad mi nisu srali za potvrdu... Danas poruka od 1.6. Kao ako ne dostavim potvrdu prebacit ce me na moj Combo koji je citka 26 KM pretplata (vise nego duplo) na sta ja sumnjam da cu pristat... Medjutim buni me sljedeca situacija... Podigao sam telefon kod njih prosle god. U maju na 2 godine... Potpisao ugovor i sva procedura kako ide... Zanima me kakva je logika sada da oni mene mogu prebacit na moj Combo ako sam potpisak ugovor na student plus? Pa zar mogu mjenjati pakete po nahodjenju? Stavit cu im doznanja ako to urade da necu placat to i da cu se vratit na ultru... A ostali dio ugovora mogu okacit macku o rep... Stvarno su dno dna...
-
mirza_15
#42735 Re: BHTelecom All About
Ne znam o cemu se tu radi. Ne radim taj dio posla. Mogu se raspitati, a mozete i vi traziti pojasnjenje.Vidal89 wrote:Isti slucaj, nadam se da ce Mirza malo bolje objasnitdgL_ wrote:Imao sam studentski paket odnosno imam ga jos... Koristim ga siguran sam vise od 3 godine i nikad mi nisu srali za potvrdu... Danas poruka od 1.6. Kao ako ne dostavim potvrdu prebacit ce me na moj Combo koji je citka 26 KM pretplata (vise nego duplo) na sta ja sumnjam da cu pristat... Medjutim buni me sljedeca situacija... Podigao sam telefon kod njih prosle god. U maju na 2 godine... Potpisao ugovor i sva procedura kako ide... Zanima me kakva je logika sada da oni mene mogu prebacit na moj Combo ako sam potpisak ugovor na student plus? Pa zar mogu mjenjati pakete po nahodjenju? Stavit cu im doznanja ako to urade da necu placat to i da cu se vratit na ultru... A ostali dio ugovora mogu okacit macku o rep... Stvarno su dno dna...
Usput, Vidal89 onemogucio si primanje poruka. Ne mogu ti odgovoriti na pp
- studiorum_tuzlaensis
#42736 Re: BHTelecom All About
@sencobih Stvarno si nesaburli lik, sad spominješ neke dnevne izvještaje a već je kvartal prošao u 2016. godini. Popusti malo, ne tražim nikakav dnevni izvještaj.
@mirza15 Ok, pogledao sam i link i tvoje objašnjenje je ok.
Ono što ja hoću da kažem, je to da BH Telecom gubi korisnike u korist Telemacha od početka i taj trend ne opada, barem za sad. Procentualno, relativno, apsolutno, kako god, HT i m:tel su ostali tržišno u istim procentima dok je telekom u zadnje 3 godine izgubio 7,5% tržišta fiksne telefonije. Ovi "ostali operateri" je dominantno Telemach u pitanju na ovom izvještaju RAK-a. To je fakat. Do kraja ove godine ako se ovako nastavi ide ovo još. Zato mi je samo zaparalo oči to 2.700 novih korisnika. Kakve su to računice, ako vi hajcate nove korisnike a gubite tržišni udio na drugoj strani. Složićeš se sa mnom da ovi ostali fiksni priključci kod "ostalih operatera" su uglavnom IPTV/Net/Phone paketi popularni Triple Play Da se razumijemo, iste probleme imaju i drugi operatori, ne umire POTS samo kod korisnika BH Telecoma.

svako dobro
Ono što ja hoću da kažem, je to da BH Telecom gubi korisnike u korist Telemacha od početka i taj trend ne opada, barem za sad. Procentualno, relativno, apsolutno, kako god, HT i m:tel su ostali tržišno u istim procentima dok je telekom u zadnje 3 godine izgubio 7,5% tržišta fiksne telefonije. Ovi "ostali operateri" je dominantno Telemach u pitanju na ovom izvještaju RAK-a. To je fakat. Do kraja ove godine ako se ovako nastavi ide ovo još. Zato mi je samo zaparalo oči to 2.700 novih korisnika. Kakve su to računice, ako vi hajcate nove korisnike a gubite tržišni udio na drugoj strani. Složićeš se sa mnom da ovi ostali fiksni priključci kod "ostalih operatera" su uglavnom IPTV/Net/Phone paketi popularni Triple Play Da se razumijemo, iste probleme imaju i drugi operatori, ne umire POTS samo kod korisnika BH Telecoma.

svako dobro
-
dgL_
#42737 Re: BHTelecom All About
Druze provjeri ako mozes... Ja danas bio na salteru na malti naka cura radi ona veze nema... Sve pita onog nekakvog kolegu a on naplacuje racune... I govori kao istekle 2 godine, prebacit ce kao a ni on pojma nema da se krsi ugovor time jer bi minimum trebalo ostati ovako do kraja maja naredne godine, pa tek onda da vidimo sta cemo daljemirza_15 wrote:Ne znam o cemu se tu radi. Ne radim taj dio posla. Mogu se raspitati, a mozete i vi traziti pojasnjenje.Vidal89 wrote:Isti slucaj, nadam se da ce Mirza malo bolje objasnitdgL_ wrote:Imao sam studentski paket odnosno imam ga jos... Koristim ga siguran sam vise od 3 godine i nikad mi nisu srali za potvrdu... Danas poruka od 1.6. Kao ako ne dostavim potvrdu prebacit ce me na moj Combo koji je citka 26 KM pretplata (vise nego duplo) na sta ja sumnjam da cu pristat... Medjutim buni me sljedeca situacija... Podigao sam telefon kod njih prosle god. U maju na 2 godine... Potpisao ugovor i sva procedura kako ide... Zanima me kakva je logika sada da oni mene mogu prebacit na moj Combo ako sam potpisak ugovor na student plus? Pa zar mogu mjenjati pakete po nahodjenju? Stavit cu im doznanja ako to urade da necu placat to i da cu se vratit na ultru... A ostali dio ugovora mogu okacit macku o rep... Stvarno su dno dna...
Usput, Vidal89 onemogucio si primanje poruka. Ne mogu ti odgovoriti na pp
-
quarterback
#42738 Re: BHTelecom All About
koliko znam ostaje ti ugovor dok ne istekne taj period za aparat, ja sam iz tog razloga jos uvijek na starom mini 15, uzeo sam telefon u 11 mj prosle godineVidal89 wrote:Isti slucaj, nadam se da ce Mirza malo bolje objasnitdgL_ wrote:Imao sam studentski paket odnosno imam ga jos... Koristim ga siguran sam vise od 3 godine i nikad mi nisu srali za potvrdu... Danas poruka od 1.6. Kao ako ne dostavim potvrdu prebacit ce me na moj Combo koji je citka 26 KM pretplata (vise nego duplo) na sta ja sumnjam da cu pristat... Medjutim buni me sljedeca situacija... Podigao sam telefon kod njih prosle god. U maju na 2 godine... Potpisao ugovor i sva procedura kako ide... Zanima me kakva je logika sada da oni mene mogu prebacit na moj Combo ako sam potpisak ugovor na student plus? Pa zar mogu mjenjati pakete po nahodjenju? Stavit cu im doznanja ako to urade da necu placat to i da cu se vratit na ultru... A ostali dio ugovora mogu okacit macku o rep... Stvarno su dno dna...
-
dgL_
#42739 Re: BHTelecom All About
To bi bilo posteno... Onda mogu rahat raskinut ugovor u koliko me prebace na combo odnosno on prestaje pa ja mogu raskinut saradnju... Ne mozes me primorati da koristim paket koji nisam potpisao... Ali buni me poruka danas... Mogu poslat racun hladno prebacit i problem onda... Al sam se zakleo da ga nebi platio! Kaze ona cura na salteru kao ako te prebace onda dodji da pisrs reklamaciju kao pa da se vidi onda... Al jebo to... Vrlo kompleksna situacija, ako nrko zna nesto iz pouzdanih izvora neka javiquarterback wrote:koliko znam ostaje ti ugovor dok ne istekne taj period za aparat, ja sam iz tog razloga jos uvijek na starom mini 15, uzeo sam telefon u 11 mj prosle godineVidal89 wrote:Isti slucaj, nadam se da ce Mirza malo bolje objasnitdgL_ wrote:Imao sam studentski paket odnosno imam ga jos... Koristim ga siguran sam vise od 3 godine i nikad mi nisu srali za potvrdu... Danas poruka od 1.6. Kao ako ne dostavim potvrdu prebacit ce me na moj Combo koji je citka 26 KM pretplata (vise nego duplo) na sta ja sumnjam da cu pristat... Medjutim buni me sljedeca situacija... Podigao sam telefon kod njih prosle god. U maju na 2 godine... Potpisao ugovor i sva procedura kako ide... Zanima me kakva je logika sada da oni mene mogu prebacit na moj Combo ako sam potpisak ugovor na student plus? Pa zar mogu mjenjati pakete po nahodjenju? Stavit cu im doznanja ako to urade da necu placat to i da cu se vratit na ultru... A ostali dio ugovora mogu okacit macku o rep... Stvarno su dno dna...
-
mirza_15
#42740 Re: BHTelecom All About
studiorum_tuzlaensis wrote:@sencobih Stvarno si nesaburli lik, sad spominješ neke dnevne izvještaje a već je kvartal prošao u 2016. godini. Popusti malo, ne tražim nikakav dnevni izvještaj.
svako dobro
Ostali su na istom procentu, ali se ukupan broj korisnika smanjio, pa samim tim su i oni izgubili odredjen broj fiksnih prikljucaka (eronet i telecom srpske).
BH Telecom jedini ima jaku konkurenciju. Pogledaj treci kvartal prosle godine. Alternativni su skocili neznatno u procentima. U apsolutnom broju nisu uopste. Ostali su na istom broju korisnika. U procentima su neznatno skocili jer su ostali izgubili korisnike (trajno).
Usporava trend rasta alternativnih operatera. Dok su prije znali rasti i za skoro 1% u trecem kvartalu prosle godine su bili na 0,18% (u apsolutnom broju nisu porasli uopste), a u posljednjem kvartalu su porasli za 0,39%. Taj pad zbog prelaska na alternativne je skoro amortizovan, mada korisnici i dalje odjavljuju fiksnu trajno.
Usput, cudi me da nisi primjetio nakon kojeg komentara je dosao moj odgovor. Covjek je tvrdio kako BH Telecom gubi mojaTV korisnike. I tebi je onda zasmetao moj komentar kojim to demantujem?
-
[Emma]
#42741 Re: BHTelecom All About
I ja sam danas dobila poruku, ali sumnjam da ću im nositi potvrdu i produžiti ugovor, sve živo su na tom student paketu zeznuli što su mogli, svaki mjesec oko 10 KM im džabe platim, koje ne mogu da potrošim i nemam na šta. Vrhunac mi je bio kad humanitarni broj nisam mogla pozvati. ono razumijem za slanje kredita drugima, ali ovo.dgL_ wrote: Druze provjeri ako mozes... Ja danas bio na salteru na malti naka cura radi ona veze nema... Sve pita onog nekakvog kolegu a on naplacuje racune... I govori kao istekle 2 godine, prebacit ce kao a ni on pojma nema da se krsi ugovor time jer bi minimum trebalo ostati ovako do kraja maja naredne godine, pa tek onda da vidimo sta cemo dalje... Ako ga oni prekrse, prekrsit cu ga i ja
Je li još uvijek ima mogućnost 2 naj broja na običnoj ultri prepaid? Odreći ću se i interneta, samo mi treba neka solucija gdje ću imat 2 naj broja da odaberem, jer ionako i pričam samo s dvije osobe stalno.
-
adoadop
#42742 Re: BHTelecom All About
Mirza , molim te ako znaš kaži kako sa Student plus preci na ultra?
Hvala
Hvala
-
AmirBaa
#42743 Re: BHTelecom All About
Ni ja ne kontam sad ovo sa studentskim paketom. Pa covjece potpisao sam ugovor na 2 godine i uzeo telefon preko tog paketa, otkud njima pravo sad da me skinu s njega ?
-
bumerangss
#42744 Re: BHTelecom All About
mozes preci kad god zelis jer to nije obavezni ugovor nego da ti potvrda sa faxa vrijedi 24 mjeseca a prelazak je mislim 5KM jer meni je toliko bilo kad sam presao sa student plus 1 na ultru i to im nisam halaio pa sam se zalio i prvostepenoj i drugostepenoj komisiji (silajdzic)[Emma] wrote:Je li moguće da im je cijena prelaska sa student 2 paketa (onaj od 20 KM) na student 1 (10KM) 35 KM?![]()
Ističe mi sad nekad ugovor za student 2, i rado bih da pređem na nešto drugo, jer otkako su onemogućili slanje kredita prijateljima i prestali prenosit nepotrošeni kredit u naredni mjesec, svaki mjesec mi skoro 10 maraka ode bezveze, a ineč paket mi je super zbog interneta i najbrojeva.
-
bumerangss
#42745 Re: BHTelecom All About
Ja ovo mogu potvrditi jer ja imam Moja TV phone i zivkao sam svasta nesta i po mojim pozivima 90% fiksnih brojeva je od BHTelecoma tj djabemirza_15 wrote: Trenutno alternativni operateri (gdje prednjaci Telemach) imaju oko 10% korisnika fiksne na nivou BiH. BH Telecom ima najvise (oko 41%), slijedi telekom srpske sa oko 35% i na kraju eronet sa oko 13%. Sve ovo je iz izvjestaja RAK-a:
Od 01.05 BHTelecom mi uskracuje slobodu komunikacije uvodjenjem "fer osnove" od 1500min i necu vise zivkati svakog
-
kolacodjagoda
#42746 Re: BHTelecom All About
Što se tiče Hercegovine, svi brojevi koji počinju sa 036 8XX XXX su eronet.bumerangss wrote:Ja ovo mogu potvrditi jer ja imam Moja TV phone i zivkao sam svasta nesta i po mojim pozivima 90% fiksnih brojeva je od BHTelecoma tj djabemirza_15 wrote: Trenutno alternativni operateri (gdje prednjaci Telemach) imaju oko 10% korisnika fiksne na nivou BiH. BH Telecom ima najvise (oko 41%), slijedi telekom srpske sa oko 35% i na kraju eronet sa oko 13%. Sve ovo je iz izvjestaja RAK-a:skoro sve drzavne federalne i kantonalne institucije, GRAS, ViK, UKCS, Opsta bolnica, Domovi zdravlja... a rijetko mi je sta bilo naplaceno kao sto je SBB tj AVAZ a to me cudi sto sad zbog koalicije nije BHTelecom
mislim da i aerodrom nije BHT i ombudsman za zastitu prava potrosaca nije BHTelecom iako je u Mostaru (mora da je apadni)
a mislio sam da jeste BHT jer imam druga u Konjucu i on je BHT.
Od 01.05 BHTelecom mi uskracuje slobodu komunikacije uvodjenjem "fer osnove" od 1500min i necu vise zivkati svakog
- fortaleza
#42747 Re: BHTelecom All About
Ne znam odakle ti to, prije par godina kad sam prenosio broj na Telemach dobio sam numeraciju 036 8XX XXX, znači Telemach broj koji sam mogao zadržati, ali sam odlučio zadržati stari broj.kolacodjagoda wrote:Što se tiče Hercegovine, svi brojevi koji počinju sa 036 8XX XXX su eronet.
A i u imeniku imam brojeva s takvom numeracijom, svi na Telemachu.
-
kolacodjagoda
#42748 Re: BHTelecom All About
Ja znam da u okupiranom dijelu Mostara, Stocu i Neumu brojevi počinju sa 036/88X XXX kao i poštanski brojevi počinju sa 88 XXX.fortaleza wrote:Ne znam odakle ti to, prije par godina kad sam prenosio broj na Telemach dobio sam numeraciju 036 8XX XXX, znači Telemach broj koji sam mogao zadržati, ali sam odlučio zadržati stari broj.kolacodjagoda wrote:Što se tiče Hercegovine, svi brojevi koji počinju sa 036 8XX XXX su eronet.
A i u imeniku imam brojeva s takvom numeracijom, svi na Telemachu.
-
bumerangss
#42749 Re: BHTelecom All About
mislim da je to drugo jer on treba dostaviti potvrdu sa faxa da bi nastavio koristiti student plus paketquarterback wrote:koliko znam ostaje ti ugovor dok ne istekne taj period za aparat, ja sam iz tog razloga jos uvijek na starom mini 15, uzeo sam telefon u 11 mj prosle godineVidal89 wrote:Isti slucaj, nadam se da ce Mirza malo bolje objasnitdgL_ wrote:Imao sam studentski paket odnosno imam ga jos... Koristim ga siguran sam vise od 3 godine i nikad mi nisu srali za potvrdu... Danas poruka od 1.6. Kao ako ne dostavim potvrdu prebacit ce me na moj Combo koji je citka 26 KM pretplata (vise nego duplo) na sta ja sumnjam da cu pristat... Medjutim buni me sljedeca situacija... Podigao sam telefon kod njih prosle god. U maju na 2 godine... Potpisao ugovor i sva procedura kako ide... Zanima me kakva je logika sada da oni mene mogu prebacit na moj Combo ako sam potpisak ugovor na student plus? Pa zar mogu mjenjati pakete po nahodjenju? Stavit cu im doznanja ako to urade da necu placat to i da cu se vratit na ultru... A ostali dio ugovora mogu okacit macku o rep... Stvarno su dno dna...
-
bumerangss
#42750 Re: BHTelecom All About
ja sam presao sa student plus 1 na ultru u novembru prosle god kad su "unaprijedili" te pakete. Cekaj kraj mjeseca jer ce ti ionako doci racun za cijeli april 11,70 ili 23 i ne znam koliko ako je student plus 2 i doce ti dodatnih 5KM uz taj racun a na ime prelaska na ultru. otidji oko 28 29 aprila na šalter, ja sam na Malti i samo ti treba licna i odmah ti sve odradi, trebas ugasiti pa upaliti mob i odmah si na ultri i da znas da trebas ponovo odabrati dva najbroja jer se sve to ponisti.AmirBaa wrote:Ni ja ne kontam sad ovo sa studentskim paketom. Pa covjece potpisao sam ugovor na 2 godine i uzeo telefon preko tog paketa, otkud njima pravo sad da me skinu s njega ?
ako ti treba net onda aktiviraj Bay&Surf, proberi neku od opcija