BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
prelivoda

#42476 Re: BHTelecom All About

Post by prelivoda »

Najveća mana kod MojaTV paketa nije bila cijena, već samo brzina interneta. Ako uspiju sve ovo i tehnološki ispoštovati, napravili su pravi posao. Onaj ko zbog 5KM promijeni operatera i nije ozbiljan kupac.
bumerangss

#42477 Re: BHTelecom All About

Post by bumerangss »

prelivoda wrote:Najveća mana kod MojaTV paketa nije bila cijena, već samo brzina interneta. Ako uspiju sve ovo i tehnološki ispoštovati, napravili su pravi posao. Onaj ko zbog 5KM promijeni operatera i nije ozbiljan kupac.
ti mora da si friško dobio regres pa ti 5 km ne igra veliku ulogu :D
prelivoda

#42478 Re: BHTelecom All About

Post by prelivoda »

bumerangss wrote:
prelivoda wrote:Najveća mana kod MojaTV paketa nije bila cijena, već samo brzina interneta. Ako uspiju sve ovo i tehnološki ispoštovati, napravili su pravi posao. Onaj ko zbog 5KM promijeni operatera i nije ozbiljan kupac.
ti mora da si friško dobio regres pa ti 5 km ne igra veliku ulogu :D
Nisi shvatio poentu. Kad neki operater izbaci novu ponudu, on bude najpovoljniji, nakon nekog vremena to uradi drugi i tako dalje. Glupo uvijek ganjati najjeftinijeg. Treba imati neki kontinuitet, nekad si na dobitku tih 5KM, a nekad u plusu.

U tim promjenama operatera, ganjanja nove opreme, busenja po stanu i kopanja fasade, izgubiš više nego što bi uštedio na cijeni.
pepeljara

#42479 Re: BHTelecom All About

Post by pepeljara »

kolacodjagoda wrote:Txtt? Jel to onaj opertaer kojeg tuzi i kunto i anto zbog krsenja autorskih prava i distribucije kanala bez potpisanih ugovora? Ako je to taj operater, smijesno je porediti bilo sta sa njim.
Jeste to je taj. Pa bilo bi lijepo da drzava radi svoj posao al ne radi. Dok se to ugasi procice mozda i 5 godina, do tad ce se koristiti osim ako za istui lovu ne bude nest bolje ponudjeno, ili nagovorim staru da poveca internet, mada...13x12 na godisnjem nivou zavidna cifra.
doff

#42480 Re: BHTelecom All About

Post by doff »

prelivoda wrote:Nisi shvatio poentu. Kad neki operater izbaci novu ponudu, on bude najpovoljniji, nakon nekog vremena to uradi drugi i tako dalje. Glupo uvijek ganjati najjeftinijeg. Treba imati neki kontinuitet, nekad si na dobitku tih 5KM, a nekad u plusu.

U tim promjenama operatera, ganjanja nove opreme, busenja po stanu i kopanja fasade, izgubiš više nego što bi uštedio na cijeni.
Zbog cijene i ponude se mijenja operater, pa tako i razlika u cijeni od 5KM je nešto što utiče na korisnika. Ako operater sebi dozvoli da mu korisnik ode zbog 5KM, onda je operater neozbiljan a ne korisnik :)
xeksor

#42481 Re: BHTelecom All About

Post by xeksor »

Jedno pitanje
U Tuzli stanujem neposredno do zgrade bh telekim, a prije mjesec su u ulazu na zavrsetku onih zica stavljalu nekake kapice plasticne. Ja pitam zasto je to oni kazu za pojacavanje signala interneta. Juce sam otisao u bh telekom da platim racun i pitam mogu li sa ovim zte modem postić brzinu do 50/2 ako uzmem ful paket i dodatni paket 1 sa 1 stb. Oni kazu posto zivis tu. Bez ikakvih problema. Da nemoze nebi oni tako se upustali i bacali se na troskive za zamjenu opreme za 100 000 kirisnika. Sta mislite govore li istinu
prelivoda

#42482 Re: BHTelecom All About

Post by prelivoda »

doff wrote:
prelivoda wrote:Nisi shvatio poentu. Kad neki operater izbaci novu ponudu, on bude najpovoljniji, nakon nekog vremena to uradi drugi i tako dalje. Glupo uvijek ganjati najjeftinijeg. Treba imati neki kontinuitet, nekad si na dobitku tih 5KM, a nekad u plusu.

Zbog cijene i ponude se mijenja operater, pa tako i razlika u cijeni od 5KM je nešto što utiče na korisnika. Ako operater sebi dozvoli da mu korisnik ode zbog 5KM, onda je operater neozbiljan a ne korisnik :)
Ja nikad nebi promjenio operatera zbog tih 5KM, ako zadovoljava sve moje (ili većinu) potreba. A postoji i ta ukupna cijena koštanja, koju ovdje mnogi ne vide.
Raditi sa ozbiljnom firmom je velika prednost, i tu par KM ne može imati presudnu vrijednost. Drugi operateri moraju još da rade na sebi, da bi svi došli u fazu da cijena postane jedini argument.
pepeljara

#42483 Re: BHTelecom All About

Post by pepeljara »

prelivoda wrote:
doff wrote:

Ja nikad nebi promjenio operatera zbog tih 5KM, ako zadovoljava sve moje (ili većinu) potreba. A postoji i ta ukupna cijena koštanja, koju ovdje mnogi ne vide.
Raditi sa ozbiljnom firmom je velika prednost, i tu par KM ne može imati presudnu vrijednost. Drugi operateri moraju još da rade na sebi, da bi svi došli u fazu da cijena postane jedini argument.

Slazem se sa ovom konstatacijom, i meni je bolje imati sigurnost i jaku podrsku nego jeftinije par maraka...pa ne igra ulogu tih par maraka gore dole.
Ono sto u BIH sigurno ima ulogu je cinjenica, gdje imas skoro 50% nezaposlenih igra ulogu 20 pff, a ne 5km druze. :)
Ono sto i zasto u BIH ima ulogu jeftinije je cinjenica da imas skoro 50% nezaposlenih, tako da 20 pff je puno, a ne 5km druze. :)
doff

#42484 Re: BHTelecom All About

Post by doff »

prelivoda wrote:
Ne možeš na osnovu svojih zahtjeva donosit generalni zaključak i reći da je korisnik koji zbog 5KM promjeni operatera neozbiljan kupac. Tu direktno udaraš gdje najviše boli. Tebi je 5KM ništa a nekome znači. Ljudi su takvi, potrudit će se da živi kolko-tolko normalno, samo ima onih koji moraju bit racionalniji.

5KM na mjesečnom nivou možda i nije puno ali to ti ga na godinu dana dođe jedna-dvije pretplate gratis
klej1

#42485 Re: BHTelecom All About

Post by klej1 »

ElRe wrote:https://www.bhtelecom.ba/portalnovost+M5b0077cd256.html

Ovo je trenutno, a bice bar do jeseni, najbolja ponuda u BiH.
Po meni, zbog jednostavnosti, samo je trebalo uvesti nove nazive paketa, da se korisnici ne bune. Ovako smo dobili mali kupus sa nazivima paketa.
"u meni jesen je, mada svi mi kazu da sad je proljece"... drug, preko 6 godina dana sam placao mojatv premi , koja mi apsolutno nije bila potrebna (nasjeo kao bekan na "povoljniju" kupovinu mobitela, u tri navrata i popusio 6 godina ekstremno skupe pretplate. zamolit cu dezurne patriote i dusebriznike da ne kvotaju i govore kako sam sam kriv, jer sam i sam svjestan da jesam i da me niko nije tjerao na to). sta ce biti na jesen, vidjet cemo. i ova zadnja poboljsanja se najavljuju, da ne slazem, preko pola godine. siguran sam da ni konkurencija nece mirovati, pa cemo vidjeti sta nosi jesen. a, da TM nema onu glupost da se moras vezati vremenski prvim ugovorom na 12 ili 24 mjeseca, ja bih od januara ove godine bio kod njih. na bht sam samo iz razloga sto me gule vec dugo, pa nisam primoran potpisivati vremenske ugovore. valjda svim operaterima dodje iz guzice u glavu, pa ne budu u startu trazili to vezanje vremenskim ogranicenjima, jer ja vise nikada, ni sa jednim necu potpisati takav ugovor. tv-a, mobitela, usisivaca, frizidera, sokovnika... na pasja preskakala ima i po povoljnijim uslovima od ovih koje nude operateri.

a, na jesen vidimo gdje je ko. kazem, samo nek izbace vremensko vezanje ugovorom, pa da svi mi mozemo birati sta je najpovoljnije i najbolje za nas.
prelivoda

#42486 Re: BHTelecom All About

Post by prelivoda »

doff wrote:
prelivoda wrote:
Ne možeš na osnovu svojih zahtjeva donosit generalni zaključak i reći da je korisnik koji zbog 5KM promjeni operatera neozbiljan kupac. Tu direktno udaraš gdje najviše boli. Tebi je 5KM ništa a nekome znači. Ljudi su takvi, potrudit će se da živi kolko-tolko normalno, samo ima onih koji moraju bit racionalniji.

5KM na mjesečnom nivou možda i nije puno ali to ti ga na godinu dana dođe jedna-dvije pretplate gratis
Mislio sam na usluge koje su reda 50-60KM. Možda bi bilo bolje da sam napisao u postotcima, recimo 10% skuplje.

A što se tiče odnosa zaposleni - nezaposleni, znam da je stanje teško, i mislim da tu dio telekomunikacijskih usluga spada ipak u luksuz. Nešto slično kao cigare, svi ganjaju jeftinije, a malo ko prestane da puši :). Meni je recimo mobitel luksuz i da nemam broj od firme bi vjrovatno trošio najmanji paket. Internet je sada potrerba, i na njemu treba ganjati nisku cijenu, a kablovska FullHD, Arene, SportKlub je ipak luksuz.

Stvarno teško ocjeniti gdje je tu granica, u svakom slučaju nisam mislio ništa loše.
doff

#42487 Re: BHTelecom All About

Post by doff »

prelivoda wrote: Mislio sam na usluge koje su reda 50-60KM. Možda bi bilo bolje da sam napisao u postotcima, recimo 10% skuplje.

A što se tiče odnosa zaposleni - nezaposleni, znam da je stanje teško, i mislim da tu dio telekomunikacijskih usluga spada ipak u luksuz. Nešto slično kao cigare, svi ganjaju jeftinije, a malo ko prestane da puši :). Meni je recimo mobitel luksuz i da nemam broj od firme bi vjrovatno trošio najmanji paket. Internet je sada potrerba, i na njemu treba ganjati nisku cijenu, a kablovska FullHD, Arene, SportKlub je ipak luksuz.

Stvarno teško ocjeniti gdje je tu granica, u svakom slučaju nisam mislio ništa loše.
Pa da, na isto smo mislili, 5KM na mjesečnom nivou, to ti ga dođe 60KM na godišnjem (taman jedna pretplata gratis za paket od 60KM) :) Tako da tih 5KM nije samo 5KM.

Telekomunikacije nisu luksuz, nigdje u svijetu gdje postoji više stopa poreza nisu oporezovane "luksuznim" (najskupljim). Ako već imaš HD tv, nekako je logično da ćeš ganjat da što više HD kanala imaš za što manje para.

Možda ti nisi mislio ništa loše al si dao nepromišljenu izjavu:
prelivoda wrote:Onaj ko zbog 5KM promijeni operatera i nije ozbiljan kupac.
Onda si saam sebe demantovao
Nešto slično kao cigare, svi ganjaju jeftinije, a malo ko prestane da puši :).

A to je ono što sam rekao, da će čovjek dat sve od sebe da pokuša živjet normalnim životom, da saam sebe ubijedi da živi dostojanstveno. Zato onih 5KM imaju svoju težinu ;-)
ing-ecc

#42488 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

xeksor wrote:Jedno pitanje
U Tuzli stanujem neposredno do zgrade bh telekim, a prije mjesec su u ulazu na zavrsetku onih zica stavljalu nekake kapice plasticne. Ja pitam zasto je to oni kazu za pojacavanje signala interneta. Juce sam otisao u bh telekom da platim racun i pitam mogu li sa ovim zte modem postić brzinu do 50/2 ako uzmem ful paket i dodatni paket 1 sa 1 stb. Oni kazu posto zivis tu. Bez ikakvih problema. Da nemoze nebi oni tako se upustali i bacali se na troskive za zamjenu opreme za 100 000 kirisnika. Sta mislite govore li istinu
I da ne govore istinu ti neki onda ovi drugi koji to 'nešto po ulazu čačkaju' pokazuju da se radi na pripremi instalacija za veće brzine. :D
erotica

#42489 Re: BHTelecom All About

Post by erotica »

mirza_15 wrote:
erotica wrote:
pepeljara wrote:Mene iskreno interesuje sta je ovim promjenama dobijeno kao extra dobro ? :)

Mislim razmisljam da predjem sa netflate 5 (sad vec 10 ako se ne varam) + txtv sa svim HD kanalima (no hbo, arena) na neki paket, bar sam mislio, ali ne vidim na sta ?...

Trenutno placam Netflate 19.9 + 13 TXTV 33KM sa pdvom.

Fakat me interesuje sta je revolucionarno u ovoj novoj poundi pa da ovo gore iskljucim ukljucim nesto sto ce biti bolje...

Hvala unaprijed za prijedlog, .nije zeza, jer nisam vidio na : https://bhtelecom.ba/portalnovost+M5b0077cd256.html nesto sada sto vec nema dugo vremena vec.

Kucni telefon stara nema, niti planira koristiti.
Samo mala ispravka 14 a ne 13 maraka je txtv. A i ja sam sebi nešto slično iskombinovao txtv na više televizora sa hd kanalima 14 km + total tv hd paket (foxovi hd, SK hd, eurosport hd, viasat i discovery hd) 22 km + netflat 10 20,5 km tako da za 56 maraka imam sve. Jeste da bi više volio da telekom može da mi ponudi sve u jednoj usluzi ali dok ne mogne bit će ovako.
Mislis na tehnicku mogucnost ili na ponudu programa?

edit: 46 KM je 30+/2 Mbps (do 50/2 Mbps), svi programi iz osnovne ponude + HD i pink+. Jos pored toga dodatne mogucnosti integracije sa mobilnom telefonijom uz popuste na potpis na 12 i 24 mjeseca, mogucnost kupovine terminalne opreme....
Ja mislim na ponudu HD kanala a TM za i net + paket 1 bi mi mogla bez problema jer sad sa običnim modemom mi podržava do 25 , tako da ako ubace HD što ima tmach odma bi uzeo moja tv net i paket 1
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#42490 Re: BHTelecom All About

Post by Pitar sa Kariba »

Znaci MojaTV Full ostaje full. Samo izbaciti paket 100 a uzeti dodatni paket 1. Nije lose, samo cu vidjeti oko ovih 1500 min. Do sada na full-u nije bilo ogranicen tel. razgovor, a to me je opredjelilo za ovaj MojaTV paket. Jos ofc provjera TM parice, ili prelazak na Telemach.... valjda im je "leglo" ovo sa HS-om.
Last edited by Pitar sa Kariba on 05/04/2016 14:33, edited 1 time in total.
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#42491 Re: BHTelecom All About

Post by Pitar sa Kariba »

Neka postova..... :D
krajina78

#42492 Re: BHTelecom All About

Post by krajina78 »

Molio bi mirza 15 ili neko drugi da odgovori ako bi se kombinovao moblini postpaid midi 30 ili no limit + moja tv net sa potpisom ugovora na 24 mjeseca koliki bi popust dobio?Sad imam samo moja tv net prošao ugovor obavezni od 2 godine.
febo_acm

#42493 Re: BHTelecom All About

Post by febo_acm »

krajina78 wrote:Molio bi mirza 15 ili neko drugi da odgovori ako bi se kombinovao moblini postpaid midi 30 ili no limit + moja tv net sa potpisom ugovora na 24 mjeseca koliki bi popust dobio?Sad imam samo moja tv net prošao ugovor obavezni od 2 godine.
https://www.bhtelecom.ba/portalnovost+M5b0077cd256.html

Dole pise bonus u vidu minuta i mb... A ja negdje procitao 5%
mirza_15

#42494 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

febo_acm wrote:
krajina78 wrote:Molio bi mirza 15 ili neko drugi da odgovori ako bi se kombinovao moblini postpaid midi 30 ili no limit + moja tv net sa potpisom ugovora na 24 mjeseca koliki bi popust dobio?Sad imam samo moja tv net prošao ugovor obavezni od 2 godine.
Pisalo je negdje 5% popusta uz potpis na 24 mjeseca.
Tacno. Za dvije od sljedece cetiri komponente (mojaTV, fiksni prikljucak, mobilni postapid i XDSL) popust je 5% na 24 mjeseca na sve pretplate, a 7% ukoliko se kombinuje 3 od gore navedene 4 komponente.

Ultra je gratis i ne racuna se u popuste niti kao jedna od komponenata.
REDDEVILS

#42495 Re: BHTelecom All About

Post by REDDEVILS »

Danas ne mogu ni jednu stranicu otvorit a yutube da nepricam :shock:
Laertes

#42496 Re: BHTelecom All About

Post by Laertes »

xeksor wrote:Jedno pitanje
Ooo, komšija... Sve pohvale za tuzlanski BHT.
Alfa147BIH

#42497 Re: BHTelecom All About

Post by Alfa147BIH »

MojaTV+NET placa se valdja 36KM. Da li ima nekih promjena za ovaj paket?

Koja je razlika izmedju paketa MojaTV Full + i MojaTV Full osim onih 10KM?

Sta ova dva paket dobivaju? Da li je bolje da predjem na mojatv full+?
Last edited by Alfa147BIH on 05/04/2016 16:42, edited 1 time in total.
Del_Boy1

#42498 Re: BHTelecom All About

Post by Del_Boy1 »

Veća brzina inetrneta,(10+/1) i možeš dodatno kombinovat ove ostale stvari po želji i mogućnosti parice.
Alfa147BIH

#42499 Re: BHTelecom All About

Post by Alfa147BIH »

Del_Boy1 wrote:Veća brzina inetrneta,(10+/1) i možeš dodatno kombinovat ove ostale stvari po želji i mogućnosti parice.
Koja je razlika izmedju paketa MojaTV Full + i MojaTV Full osim onih 10KM?

Sta ova dva paket dobivaju? Da li je bolje da predjem na mojatv full+? Trenutno koristim mojatv full ali vidim da bi mozda bilo bolje korsiti ovaj +

Hvala ti :)
Del_Boy1

#42500 Re: BHTelecom All About

Post by Del_Boy1 »

MojaTV Full+ se od 01.05.2016 ukida, tj.prelazi u MojaTV Full, koji će da košta 49 KM sa PDV-om, a dodatno doplatiš 10 KM ako hoćeš 100 min. razgovora prema BH Mobile mreži.
Locked