BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
kakaljin

#42151 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

sabanss wrote:Taj internet je tu fola radi :)
Pa kad ga imaju i ostali operateri
mirza_15

#42152 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

paket1 i paket2 ce moci uzeti samo korisnici mojaTV Net i mojaTV full paketa. Korisnici mojaTV phone paketa ce moci doplacivati pojedinacne programske pakete kao i do sada.
Filter

#42153 Re: BHTelecom All About

Post by Filter »

kakaljin wrote:
Korisnici usluge MojaTV moj izbor imaju mogućnost kupovine više vrsta terminalnih uređaja po svakoj vrsti usluge koju koriste uz određene popuste i na rate.
Napokon su i ovo dozvolili sto je odlicno.
da, ovo im je odlican potez. tek sa ovim imas razloga vezati usluge u jedan racun
niho92

#42154 Re: BHTelecom All About

Post by niho92 »

Da imam TM rado bih uzeo ovaj Dodatni paket 1 ....a ovako nista valja mi vidjet hoce li moci bar 15Mbps ici :)
mirza_15

#42155 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

Filter wrote:
kakaljin wrote:
Korisnici usluge MojaTV moj izbor imaju mogućnost kupovine više vrsta terminalnih uređaja po svakoj vrsti usluge koju koriste uz određene popuste i na rate.
Napokon su i ovo dozvolili sto je odlicno.
da, ovo im je odlican potez. tek sa ovim imas razloga vezati usluge u jedan racun
Bilo je govora i o iskoristenju svih popusta za povoljnu kupovinu jednog uredjaja. Ne znam hoce li to biti omoguceno. Ostaje da se vidi.

A bice i popusti na cijenu svih pretplata zavisno od broja ukljucenih komponenti (mojaTV, fiksni, postpaid) i u zavisnosti od duzine obaveznog perioda.
Filter

#42156 Re: BHTelecom All About

Post by Filter »

mirza_15 wrote: Bilo je govora i o iskoristenju svih popusta za povoljnu kupovinu jednog uredjaja. Ne znam hoce li to biti omoguceno. Ostaje da se vidi.

A bice i popusti na cijenu svih pretplata zavisno od broja ukljucenih komponenti (mojaTV, fiksni, postpaid) i u zavisnosti od duzine obaveznog perioda.
jbte ko ce sad to sve pohvatati, bice sege na salterima :mrgreen:
mirza_15

#42157 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

Filter wrote:
mirza_15 wrote: Bilo je govora i o iskoristenju svih popusta za povoljnu kupovinu jednog uredjaja. Ne znam hoce li to biti omoguceno. Ostaje da se vidi.

jbte ko ce sad to sve pohvatati, bice sege na salterima :mrgreen:
Nisam do kraja razumio tako da ovo sto cu sada napisati uzmete sa rezervom. Dakle, ako sam dobro razumio, ako potpises mojaTV moj izbor na dvije godine (samo mojaTV i postpaid) dobije 5% popusta na obije pretplate (koje ce biti na jednom racunu) i to se ne odrazava na mogucnost kupovine terminalne opreme. Znaci 5% je u ovom slucaju sigurno, ali nisam siguran gubi li se u tom slucaju mogucnost kupovine terminalne opreme. Moguce da grijesim ali cini mi se da se ne gubi.
skupljac_zeljeza

#42158 Re: BHTelecom All About

Post by skupljac_zeljeza »

mirza_15 wrote:paket1 i paket2 ce moci uzeti samo korisnici mojaTV Net i mojaTV full paketa. Korisnici mojaTV phone paketa ce moci doplacivati pojedinacne programske pakete kao i do sada.
Ne mogu da sve upratim jer ima i kondicionala i još otvorenih mogućnosti. Šta dobija pretplatnik paketa Moja TV Full? Ostaju li beneficije? Treba li novi modem jer sam se prikopčao prije 4 godine? Imam dva STB-a. Prebrzo idete. :mrgreen:
xeksor

#42159 Re: BHTelecom All About

Post by xeksor »

Mozeli mi neko objasnit, ja imam moju tv premi paket i kako vidim po ovome vise neću imat onih 30 km mobitela, ubacio mi je duplo veći internet i nista vise, ja imam ugovor jos doinu i pol, jel neću sad moći imati povećanje brzine itd, dok god imam ugovor, ja ovo njihovo objašnjenje ništa nekontam
erotica

#42160 Re: BHTelecom All About

Post by erotica »

A šta je sa dodatnim stb uređajima jel se i dalje plaćaju 4.1 KM, i nadam se da će ponuditi HD pakete samostalno za jedno 5 KM, jer meni uz ovaj moja tv net paket bi samo hd kanali trebali bez dodatne brzine jer eto neka u praksi bude 15 Mb to mi je dovoljno. Znači još mogućnost dokupa samo HD paketa i ubacivanje ostalih HD kanala i sve za 10 :thumbup:
Del_Boy1

#42161 Re: BHTelecom All About

Post by Del_Boy1 »

Šta je sa korisnicima koji su pod ugovorom, hoće li oni moći tražiti prebacivanje na nove pakete prije isteka ugovora?
bumerangss

#42162 Re: BHTelecom All About

Post by bumerangss »

mirza_15 wrote:
Ukida se naknada za prezentaciju na POTS prikljucku.
:sretan:

E sto je meni drago sto vise necu placati tu markicu koju nisam placao godinu dana dok sam koristio 070 a zadnje 4 godine placam jer koristim 033 broj. Poslao sam mail ombudsmanu za zastitu prava potrosaca i RAK-zalbu po tom pitanju diskriminacije i mozda sam ja najvise kumovo tom ukidanju :D
bumerangss

#42163 Re: BHTelecom All About

Post by bumerangss »

radiostar wrote:meni izgleda odlicno, za manje para dobijem vise, plus mogucnost kombinovanja ovog i onog
Ne izgledaju lose promjene... malo svasta nesta nabacano malo konfuzno... imat ce dosta pitanja... i moram naci neku manu :D
bumerangss

#42164 Re: BHTelecom All About

Post by bumerangss »

mirza_15 wrote:I jos nesto. Bila je ideja da ide i 5 HD programa i u ovom osnovnom paketu, ali se odustalo zbog bojazni da se korisnicima sa losijom infrastrukturom nece moci isporuciti korektna usluga u tom slucaju.

Sada predstoji kopanje. Bukvalno :mrgreen:
Vala to ste trebali zbog mene jer imam LCD 42' i cvike za 3D ali posto ne gledam sportske kanale nisam htio uzmati bezveze HD. Dok sve ovo pretabirim vidjet cu sta cu kombinovati
promaha

#42165 Re: BHTelecom All About

Post by promaha »

ovo do sada vidjeno je extra ali me intersuje posto sam trenutno korisnik mojatv full paketa sa aktiviranim hd paketom dal cu odmah biti prebacen na ovaj dodatni paket 10 KMica :D

iii ono jos bitnije jel i dalje ostaju samo postojeci HD kanali ili se povecava broj HD kanala?

sto se brzine tice ocekujem da ce kod mene moci ici bez problema posto je novogradnja i valjda u zgradi imamo "centralu" il sta vec :D
bumerangss

#42166 Re: BHTelecom All About

Post by bumerangss »

quarterback wrote:a sta je ovaj TM koji se spominje ?
TM je skracenica za telemah da izvines :D to znaci da ulaze u akviziciju TM i BHT :lol:
studiorum_tuzlaensis

#42167 Re: BHTelecom All About

Post by studiorum_tuzlaensis »

Hvala Bogu nek je krenulo malo na bolje.

Kako stoji stanje na terenu, bogami dosta ljudi prelazi sa starog HS-a na BH Telecom, ima tu svega od patriotizma do gubitka pinkova i loše tehničke podrške. Imam neki osjećaj da je Telecom konačno u zadnjih godinu-godinu i pol, tek prebolio one dječije bolesti 'kapitalizma', i da se polako rješavaju socijalističke zaostavštine starog monopolskog sistema sigurnog posla i prihoda, a prilagođavaju tržišnom aspektu surovog kapitalizma.

Uz dobru bazu, i korektan odnos prema korisnicima prostora za napredak sigurno ima, a to je ono što se vidno popravilo u zadnjih godinu dana. Nema više čekanja mjesec na priključenja, na telefonskoj liniji za smetnje po pola sata i hiljadu poziva, dolaze mlađi monteri, smanjuju se troškovi, ne zapošljava nemilice već po aminovanju Vlade i ostalo.

Da se ne bi pohasili još je dug put da uzmu Telemach, je Telemach je ajmo reći još za nijansu jeftiniji, po kvalitetu usluge tu negdje, ali sa ovim novim akvizicijama je upao u govna i to velika. Govorim iz onoga što vidim u komšiluku i gradu Sarajevu, redovi za odjavu usluge su puni. :)

Samo naprijed. :bih: :bih:
mirza_15

#42168 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

Del_Boy1 wrote:Šta je sa korisnicima koji su pod ugovorom, hoće li oni moći tražiti prebacivanje na nove pakete prije isteka ugovora?
Koliko sam ja shvatio moze ko god hoce, a ne mora :mrgreen:
lijek-za-sve

#42169 Re: BHTelecom All About

Post by lijek-za-sve »

Vazno je da je krenulo a tu smo mirza,ing i ja pa cemo skupa sa vama da se dopunjavamo i rijesavamo nedoumice i nedostatke,oni tehnicki a ja vise kao dopuna :)
Adi-g

#42170 Re: BHTelecom All About

Post by Adi-g »

Moze li mi neko objasniti moj izbor. Npr. Imam 2ultra i 1 preplata. Kako ce se to kombinovati sa mojatv full trenutnim paketom i koliko se placa sve to da se dobije 1000min i onaj bonus od 5km
kakabanja213

#42171 Re: BHTelecom All About

Post by kakabanja213 »

almirony wrote:@kakabanja213 Ovo se ubilo za tebe :D
Sve je ovo fino ali postoji jedna osnovna, ali baš osnovna mana. Receiver.
Ti bar znaš da sam ja godinama izgorio u raznim vrstama gledanja TV i znaš da mi nije žao dati i koju marku više za to (bolju uslugu), ali ja ne zapazih bolju stvarčicu za to od CAM modula. Pošto moja TV u doglednom periodu najvjerovatnije neće moći ponuditi nešto slično, onda će ove promjene proći bez mene.
Doduše možda vratim net BH Telecoma, ali to moram izračunati (ovih 3 mjeseca koliko imam ovaj TM net još nisam imao nikakav problem - kao ni prethodni niz godina, kod BH Telecoma, tako da su sa tehničke strane, bar što se tiče mene, izjednačeni. Sad ćemo pogledati cijenu i ko bude jeftiniji taj je pobjednik.
discovery82

#42172 Re: BHTelecom All About

Post by discovery82 »

Pozdrav raja. Može li mi neko objasniti koju max brzinu može furati ovaj bijeli ztx10 modem sa antenicom koji sam dobio uz paket moja TV net??? Inače ove promjene su veliki zaokret i jako mi je drago da naša državna kompanija napokon postaje konkurentna :bih:
Herr Flick

#42173 Re: BHTelecom All About

Post by Herr Flick »

Mozel se uzet ovaj dodatni paket 2 bez moje tv :lol: :lol: ,kod mene bi picio samo tako,od glavne centrale na opstini sam udaljen nekih 400 metara
mirza_15

#42174 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

Adi-g wrote:Moze li mi neko objasniti moj izbor. Npr. Imam 2ultra i 1 preplata. Kako ce se to kombinovati sa mojatv full trenutnim paketom i koliko se placa sve to da se dobije 1000min i onaj bonus od 5km
Mojatv full je sada 49 KM. Brzina interneta 10+/1 (do 25 ukoliko postoji teh.mog.)
1.500 minuta prema svim fiksnim mrezama uz uspostavu poziva.
1 najbroj iz bh mobile mreze
Mogucnost dokupa 100 minuta prema bh mobile za 10 KM.
Svaki mobilni prikljucak koji uneses u moj izbor ima svojih 1.000 minuta plus 500 MB mobilnog interneta.
Mislim da ce se ubacivanje prepaida naplacivati 5 KM, ali ce tih 5 KM biti prebaceno na prikljucak za potrosnju.
I onaj fiksni iz paketa ce takodjer imati 1.000 minuta unutar grupe.

Uspostava poziva za sve: 0,05 KM.
channel10

#42175 Re: BHTelecom All About

Post by channel10 »

bumerangss wrote:
quarterback wrote:a sta je ovaj TM koji se spominje ?
TM je skracenica za telemah da izvines :D to znaci da ulaze u akviziciju TM i BHT :lol:
Tehničke mogućnosti.
Locked