BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
AmirBaa

#40776 Re: BHTelecom All About

Post by AmirBaa »

Mea_parvitas wrote:Kakav vam je to smijesan upload :D

Image
koliko placas ovo ? Dao bih sav download za ovaj upload :D
pepeljara

#40777 Re: BHTelecom All About

Post by pepeljara »

Evo danas moj jaran presao na telemach, sa najveceg moja tv premi paketa na neki manji paket telemacha 3o.
Ja ga bas pitao razlog, kaze internet, ne moze vise nece zamjene modem , wifi po kuci slab, kad gleda hd internet 1 mbit, i sl.

Pitao je da li ce biti uskoro poboljsanja, rekli bukvalno pratite web, bit ce na web stranici.

Ja mu rekoh za te nove moja tv pakete sto se najavljuju... kaze puko mu film.
Raja okolo HD kanale gleda, on bruku tuce para, ima bhthd.

elem sta reci :roll:
Last edited by pepeljara on 26/02/2016 12:33, edited 1 time in total.
arelinho

#40778 Re: BHTelecom All About

Post by arelinho »

gunner37 wrote:
arelinho wrote:Kod mene trenutno ne radi moja tv. Kad sam upalio tv pisalo nema video prijenosa. Restartujem ruter i resiver i opet isto. Zvao sam ih uzeli su podatke kaze da ce se javiti kasnije dok kolege vide sta bi moglo biti. Sta vi mislite u cemu je problem ??
Ugasi modem i stb. Upali prvo modem sacekaj da ti se pojavi dsl lampica, tek onda stb upali. Meni je tako proradilo.
Evo probao ovako kako si rekao ni to ne pomaze. :? :?
arelinho

#40779 Re: BHTelecom All About

Post by arelinho »

arelinho wrote:
gunner37 wrote:
arelinho wrote:Kod mene trenutno ne radi moja tv. Kad sam upalio tv pisalo nema video prijenosa. Restartujem ruter i resiver i opet isto. Zvao sam ih uzeli su podatke kaze da ce se javiti kasnije dok kolege vide sta bi moglo biti. Sta vi mislite u cemu je problem ??
Ugasi modem i stb. Upali prvo modem sacekaj da ti se pojavi dsl lampica, tek onda stb upali. Meni je tako proradilo.
Evo probao ovako kako si rekao ni to ne pomaze. :? :?
Sve moguce kablove u kuci koji su mi povezani sa mojom tv sam iskopcao i sacekao 10-ak minuta. Ponovno prikopcao i sada radi. Valjda kasnije ne bude problema.
AmirBaa

#40780 Re: BHTelecom All About

Post by AmirBaa »

pepeljara wrote:Evo danas moj jaran presao na telemach, sa najveceg moja tv premi paketa na neki manji paket telemacha 3o.
Ja ga bas pitao razlog, kaze internet, ne moze vise nece zamjene modem , wifi po kuci slab, kad gleda hd internet 1 mbit, i sl.

Pitao je da li ce biti uskoro poboljsanja, rekli bukvalno pratite web, bit ce na web stranici.

napad zaposlenika telecoma i velikih domoljuba na tvoj post za 3,2,1...
sencobih

#40781 Re: BHTelecom All About

Post by sencobih »

Evo danas moj jaran presao na Moja Tv, sa najveceg Telemahovog paketa na neki manji paket Moja tv full
Ja ga bas pitao razlog, kaze internet, ne moze vise nece da zamjene modem , wifi po kuci slab, opada brzina, često ima prekide, telefon mu nikako ne radi, a kad zove da najavi smetnju nije besplatan broj pa nabije račun mobitela, kaze dosadili mu više parovi...

Pitao je da li ce biti uskoro poboljsanja, rekli bukvalno proslijedićemo nadležnom sektoru.

holowey

#40782 Re: BHTelecom All About

Post by holowey »

sencobih wrote:Evo danas moj jaran presao na Moja Tv, sa najveceg Telemahovog paketa na neki manji paket Moja tv full
Ja ga bas pitao razlog, kaze internet, ne moze vise nece da zamjene modem , wifi po kuci slab, opada brzina, često ima prekide, telefon mu nikako ne radi, a kad zove da najavi smetnju nije besplatan broj pa nabije račun mobitela, kaze dosadili mu više parovi...

Pitao je da li ce biti uskoro poboljsanja, rekli bukvalno proslijedićemo nadležnom sektoru.

napad zaposlenika telemacha i velikih tmljuba na tvoj post za 3,2,1... :evil:
ElRe

#40783 Re: BHTelecom All About

Post by ElRe »

Ja sam takodje odjavio Telemach Duo Net Grande Family paket jer televizija u zadnjih 10ak dana je postala neglediva. Stalno je zapinjalo, prekidalo, nema signala i sl. Internet je bio dobar, ali ne moze samostalno da se uzme. Očigledno imaju ogromnim problema, ali to je njihov problem.
Sada sam uzeo MojaTV Full Fast + pa ćemo da vidimo.
kakabanja213

#40784 Re: BHTelecom All About

Post by kakabanja213 »

Ja sam jucer rucao japrak, jer mi dolma u zadnje vrijeme izaziva zgaravicu.
pepeljara

#40785 Re: BHTelecom All About

Post by pepeljara »

sencobih wrote:Evo danas moj jaran presao na Moja Tv, sa najveceg Telemahovog paketa na neki manji paket Moja tv full

Vjerujem :thumbup:
treba u rodnu grudu njemacku bjezat :D

p.s.
Ja sam vec spominjao prije nekad da mi ovaj jaran trazi alternativu.
Ja ga posavjetovao da posalje mail svima pa nek mu daju ponudu, obzirom da je placao bruku para mjesecno
Samo se telemach, i logosoft javili sa ponudama.

Nikad nije dobio ni od HS (koji tada jos nije presao pod telemach), ali ni Telecom.
Nego je gore informacije dobio putem 1444.
smartXL

#40786 Re: BHTelecom All About

Post by smartXL »

Evo meni danas javise da niko nije odjavio telekom. Razlog, niko ga ne koristi :thumbup:
zateznistub

#40787 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

pepeljara wrote:Evo danas moj jaran presao na telemach, sa najveceg moja tv premi paketa na neki manji paket telemacha 3o.

Evo kao neko ko koristi isti tsaj paket:

Sramotno male brzine za ovaj paket, ali kako se prica i pise bice promjene pa seemo vidjeti!

Što se tiče wi-fi "po kuci" kod mene je sta pa hvatam gde god mi treba, nisam halu probao...mada malo šuplja da po kuci ne moze a ako bas ne moze, ulozi malo u opremu pa ce moci...
Činjenica jeste da drugi imaju vise HD kanala, ali koliko realno tih kanala se gleda? Kuhanje u HD kanalu ma daj, za SK ne vrijedi prićati jer je toliko puta prožvakana tema
pepeljara

#40788 Re: BHTelecom All About

Post by pepeljara »

Nije suplja, libo me ba iskreno, ja sam sretan sto sada koristim, i ne lupam.
Kazem, lik fakat ima stan, malo veci, i veli da je imao problema.
Cak je dosla i optika ali .. 5mbit mu nije bilo dovoljno u tom paketu.

Ta ja znam.. senzibiliteta fali za sto loyalne sto ljude koji stalno upiru prstom u problem.

ovo se ne odnosi samo na telecom da se razumijemo.
Ovo se odnosi na svakog.
Prvi koji meni pocne da zeza nesto, vozi misko.
Ne vezem se vise ni zakog vise od 12 mjeseci.
:D
Ali eto podjelim iskustvo jarana ovdje na temi koja je predvidjena za komentare, zalbe, primjedbe i pohvale ;)
Mozda neko ko treba da radi svoj posao procita, pa napravi pomak :D
:thumbup: :bih:
zateznistub

#40789 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

pepeljara wrote:Nije suplja, libo me ba iskreno, ja sam sretan sto sada koristim, i ne lupam.
Kazem, lik fakat ima stan, malo veci, i veli da je imao problema.
Cak je dosla i optika ali .. 5mbit mu nije bilo dovoljno u tom paketu.

Ta ja znam.. senzibiliteta fali za sto loyalne sto ljude koji stalno upiru prstom u problem.

ovo se ne odnosi samo na telecom da se razumijemo.
Ovo se odnosi na svakog.
Prvi koji meni pocne da zeza nesto, vozi misko.
Ne vezem se vise ni zakog vise od 12 mjeseci.
:D
Ali eto podjelim iskustvo jarana ovdje na temi koja je predvidjena za komentare, zalbe, primjedbe i pohvale ;)
Mozda neko ko treba da radi svoj posao procita, pa napravi pomak :D
:thumbup: :bih:
Nisam mislio da je tvoja suplja,nego njegova! Firma obezbijedi modam sa wi-fi komponentom (što ranije nije bio slučaj, pa se ti snalazi) i sad je problem sto ne bac baas najbolje u najudaljeniji dio stana/kuće. Ja ti kazem kod mene je INNBOX (veze nemam ko ga pravi9 i signala ima u citavom stanu
halu kako rekoh nisam probao...if you know what I mean
holowey

#40790 Re: BHTelecom All About

Post by holowey »

gdje naci listu kanala koja ide uz mojatv basic? http://www.mojatv.ba/lista_programa.html prikazuje skoro 160 kanala koji nisu dio nekog paketa a u cjenovniku za mojatv basic se navodi 140 kanala... kako znati koji kanali ulaze u ovaj basic paket?
zateznistub

#40791 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

holowey wrote:gdje naci listu kanala koja ide uz mojatv basic? http://www.mojatv.ba/lista_programa.html prikazuje skoro 160 kanala koji nisu dio nekog paketa a u cjenovniku za mojatv basic se navodi 140 kanala... kako znati koji kanali ulaze u ovaj basic paket?
Pa zar nisu svi oni koji su usnovnoj ponudi? Cinimise da samo u MojaTV BH su samo domaci kanali...
holowey

#40792 Re: BHTelecom All About

Post by holowey »

zateznistub wrote:
holowey wrote:gdje naci listu kanala koja ide uz mojatv basic? http://www.mojatv.ba/lista_programa.html prikazuje skoro 160 kanala koji nisu dio nekog paketa a u cjenovniku za mojatv basic se navodi 140 kanala... kako znati koji kanali ulaze u ovaj basic paket?
Pa zar nisu svi oni koji su usnovnoj ponudi? Cinimise da samo u MojaTV BH su samo domaci kanali...
a koja je to osnovna ponuda? ja prebrojah 159 kanala koji nisu dio nekog paketa uz doplatu...
sencobih

#40793 Re: BHTelecom All About

Post by sencobih »

idu svi osim onih pink plus paketa i HBO.
zateznistub

#40794 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

holowey wrote:
zateznistub wrote:
a koja je to osnovna ponuda? ja prebrojah 159 kanala koji nisu dio nekog paketa uz doplatu...
ja koliko sam gledao listu na njoj su svi, cak i oni u dodatnim paketima hbo i sl.

Magarac koji odrzava stranicu je zakomplikovao do bola
mirza_15

#40795 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

holowey wrote:
zateznistub wrote:
Svi ti su u Basic. 140 stoji na ponudi za sve pakete. Misli se minimalno 140. Vise onako kao ogradu u slucaju nekih izmjena. U Basic su isti programi kao i u phone, full i net.
AnonymousBIH

#40796 Re: BHTelecom All About

Post by AnonymousBIH »

Generalni partner koncerta Marije Šerifović BH Telecom. Pametnom dosta, po pitanju patriotizma.
ing-ecc

#40797 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

AnonymousBIH wrote:Generalni partner koncerta Marije Šerifović BH Telecom. Pametnom dosta, po pitanju patriotizma.
A po pitanju marketinga? :-)
Bianconeri1988

#40798 Re: BHTelecom All About

Post by Bianconeri1988 »

Zna li fakat iko što je ovo spor ADSL posljednjih sedam dana?
Del_Boy1

#40799 Re: BHTelecom All About

Post by Del_Boy1 »

Bianconeri1988 wrote:Zna li fakat iko što je ovo spor ADSL posljednjih sedam dana?
Pojedine stranice sporije otvara ili kompletno sve?
Bianconeri1988

#40800 Re: BHTelecom All About

Post by Bianconeri1988 »

Ma kompletno sve, evo trenutnih rezultata sa speedtesta.

Image
Locked