BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
gunner37

#40351 Re: BHTelecom All About

Post by gunner37 »

Rugafet wrote:
mirza_15 wrote:
BarbaDue wrote: Pa što nisu napravili svoju instalaciju!?
Rade svoju mrezu koja je trenutno prioritet.
Cuj prioritet? Pa jebem mu misa da su do sad radili po 'po metra' dnevno do sad bi umrezili i Lukomir. Jesmo prostrana i velika drzava u pm. Nego po starom dobrom obicaju, kod nas je sve deset puta teze i komplikovanije nego kod drugih, vjecito je prica 'nije do nas' znate, pa ovo pa ono, uglavnom sampionske gluposti i sad kad su stranci dosli, ajmo malo (posto korisnici momacki osipaju) pricat o patriotizmu a usluga ko u ni u kog. Sve u svemu, zalosno.
Bio u Lukomiru krajem 9. mjeseca. U selo dovedena optika. U selu bazna stanica i mojatv.
neki

#40352 Re: BHTelecom All About

Post by neki »

BarbaDue wrote:Kako će moći kad je osnova instalacija stara 50 godina. Kad mi tehničar jedne orilike otvori poklopac sandučeta od telefonskih žica imao sam šta i vidjeti, pola žica su nekakve pocrnile, zgužvane jedva se čovjek snašao, a kakve su tek u zidovima i utičnicama. Mislim laik sam ali nešto što je staro 50 godina ne može biti dobro. Zašto ne smognu snage da ako su već doveli ootiku pred zgradu da u zgradi obnove instalacije pa bih ja vazda imao onih 5Mb/s.
Zato sto te pocrnjele instalacije nisu njihove nego tvoje i od ostalih stanara u zgradi. Smogni snage, obnovi svoje..
doff

#40353 Re: BHTelecom All About

Post by doff »

Od svih gradova, u Zenici imaju najmanje korisnika. Gdje li im je u Zenici ta optika? Ni na mapi je...
AnonymousBIH

#40354 Re: BHTelecom All About

Post by AnonymousBIH »

Pokriveno 25% Sarajeva i po 0.1-3.5% ostalih gradova i puna usta optike, usluga, cijena, patriotizma ... Kakav narod takva vlast, kakvi korisnici takav i operater.
InaravnoDzej

#40355 Re: BHTelecom All About

Post by InaravnoDzej »

Imal neko od ovih insjadera da zna kad bi u telecomu u ponudi mogao biti sony ericson m4 aqua ?
Charuga
Globalni moderator

#40356 Re: BHTelecom All About

Post by Charuga »

InaravnoDzej wrote:Imal neko od ovih insjadera da zna kad bi u telecomu u ponudi mogao biti sony ericson m4 aqua ?
Misliš kad bi ponovo mogao biti? Znam da je jaranica nedavno kupila, ali je ugrabila jedan od posljednjih.
zateznistub

#40357 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

AnonymousBIH wrote:Pokriveno 25% Sarajeva i po 0.1-3.5% ostalih gradova i puna usta optike, usluga, cijena, patriotizma ... Kakav narod takva vlast, kakvi korisnici takav i operater.
Ma ja ba, vise Logosoft pokrio... :-) :lol:
mirza_15

#40358 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

doff wrote:Od svih gradova, u Zenici imaju najmanje korisnika. Gdje li im je u Zenici ta optika? Ni na mapi je...
Blatusa, Babino, Bajvati, Bicer, Breza, Brnjic, Gracanica, Dbrinje, Donja Zimca, Donje Mostre, Donji Kakanj, Dubravica, Jelah, Jevadjije, Kakanj (dosta toga), Kamenice, Klek, Klopce, Koprivnica, Koritnik, Kosova, Krasevo, Lokvine, Maglaj, Meokusnice, Nemila, Novi Seher, Olovo, Piljuzici, Puhovac, Radusa, Ricice, Rosulje, Rujnica, Slatina, Stavci, Stranjani, Tesanj, Trsce, Vardiste, Vares, Visoko, Vjesolici, Zagradje, Zbilje, Zeljezno polje i dosta toga po Zenici.

Ovo je samo sa jednog tipa uredjaja. Potrajalo bi da nabrajam sve.
korice

#40359 Re: BHTelecom All About

Post by korice »

Vudi Vudpeker wrote:
mirza_15 wrote:
doff wrote:Od svih gradova, u Zenici imaju najmanje korisnika. Gdje li im je u Zenici ta optika? Ni na mapi je...
Blatusa, Babino, Bajvati, Bicer, Breza, Brnjic, Gracanica, Dbrinje, Donja Zimca, Donje Mostre, Donji Kakanj, Dubravica, Jelah, Jevadjije, Kakanj (dosta toga), Kamenice, Klek, Klopce, Koprivnica, Koritnik, Kosova, Krasevo, Lokvine, Maglaj, Meokusnice, Nemila, Novi Seher, Olovo, Piljuzici, Puhovac, Radusa, Ricice, Rosulje, Rujnica, Slatina, Stavci, Stranjani, Tesanj, Trsce, Vardiste, Vares, Visoko, Vjesolici, Zagradje, Zbilje, Zeljezno polje i dosta toga po Zenici.

haj ne seri bogati živim u zenici i poslom sam vezan za bh telekom, sve još gola bakarna parica
Znam da je optika sigurno dovedena u "Kineski zid" (najveći stambeni blok u centru grada)...
zateznistub

#40360 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

@mirza

Ja zaista ne znam zasto se rspravljas sa ovih par klokana?
pustimo da iseru sta imaju i razgule
mirza_15

#40361 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

Vudi Vudpeker wrote:
mirza_15 wrote:

haj ne seri bogati živim u zenici i poslom sam vezan za bh telekom, sve još gola bakarna parica
To kuci kada dodjes pa tako pricaj.

Sta mislis ko ima bolje informacije ja ili ti koji si "poslom vezan"? Nemas pojma o cemu se prica pa se i ne ukljucuj u diskusiju. Ako nisi nikada cuo za FTTB, FTTC i FTTN zaobidji ovu raspravu. A na tom nivou na kojem ti mislis komunicirati, ja svakako necu.
mirza_15

#40362 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

Vudi Vudpeker wrote:razvedeno u zgrade nije a nije ni dovedeno kako misliš al nema veze
Eto vidis da nemas pojma o cemu se prica. Hajde malo google sa pojmovima FTTB, FTTC, FTTN i tome jos dodaj VDSL, dobro iscitaj pa cemo pricati pod uslovom da uljudis raspravu. Ne raspravlja mi se seljackim doskocicama.
mirza_15

#40363 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

zateznistub wrote:@mirza

Ma ne znam ni ja. Vidis da sam slabo na temi. Prepustio ovim sto koriste Telemach da objasnjavaju kakve su sve usluge BH Telecoma. Ne znam sta mi jutros bi :mrgreen:

Zamisli da ja radim isto na njihovoj temi koja bi to rafalna paljba bila po meni i tjeranje sa teme od istih tih.
zateznistub

#40364 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

mirza_15 wrote:
zateznistub wrote:@mirza

Ma ne znam ni ja. Vidis da sam slabo na temi. Prepustio ovim sto koriste Telemach da objasnjavaju kakve su sve usluge BH Telecoma. Ne znam sta mi jutros bi :mrgreen:

Zamisli da ja radim isto na njihovoj temi koja bi to rafalna paljba bila po meni i tjeranje sa teme od istih tih.
Pusti ba papčiće, nemaju bolan nikakvih dešavanja u životu pa dođu ovdje da smaraju...
doff

#40365 Re: BHTelecom All About

Post by doff »

mirza_15 wrote:

Pao si na Blatuši, jer sam ja iz tog naselja. Većina ovog ostalog i nije Zenica ali pripada zeničkoj direkciji.
mirza_15

#40366 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

doff wrote:
mirza_15 wrote:

Pao si na Blatuši, jer sam ja iz tog naselja. Većina ovog ostalog i nije Zenica ali pripada zeničkoj direkciji.
Kako mislis "pao sam"? Hoces da ti citam imena korisnika?

Evo ti neke adrese gdje je uradjen FTTB u ulazu: Kranjceviceva 1, 2B, 3C, 7, 7A, 8, 8A, 9B, 10....... Ima uredjaj koji je FTTx koji pokriva naselje (pretpostavljam FTTN).

Da se razumijemo, ja nemam pojma gdje je ovo. Samo citam sa nadzora.

Ima neki celicni soliter i kineski zid. Puno nesto FTTB uredjaja na ove dvije lokacije.
zateznistub

#40367 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

mirza_15 wrote: Kako mislis "pao sam"? Hoces da ti citam imena korisnika?

Evo ti neke adrese gdje je uradjen FTTB u ulazu: Kranjceviceva 1, 2B, 3C, 7, 7A, 8, 8A, 9B, 10....... Ima uredjaj koji je FTTx koji pokriva naselje (pretpostavljam FTTN).

Ima neki celicni soliter i kineski zid. Puno nesto FTTB uredjaja na ove dvije lokacije.
Ma sta ti znas... :P
InaravnoDzej

#40368 Re: BHTelecom All About

Post by InaravnoDzej »

Charuga wrote:
InaravnoDzej wrote:Imal neko od ovih insjadera da zna kad bi u telecomu u ponudi mogao biti sony ericson m4 aqua ?
Misliš kad bi ponovo mogao biti? Znam da je jaranica nedavno kupila, ali je ugrabila jedan od posljednjih.
eh baš to :)
doff

#40369 Re: BHTelecom All About

Post by doff »

Zenica nije par zgrada... Vidi imam komšiju koji koristi mojatv i jedan je od rijetki...kad god im odem, odem zbog nekog problema oko kompa i vazda ista priča, s vremena na vrijeme štopa i net i mojatv. Zar nije takav korisnik prioritet da mu se riješi problem (ako već pričamo o optici i Blatuši)
mirza_15

#40370 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

doff wrote:

Zenica nije par zgrada... Vidi imam komšiju koji koristi mojatv i jedan je od rijetki...kad god im odem, odem zbog nekog problema oko kompa i vazda ista priča, s vremena na vrijeme štopa i net i mojatv. Zar nije takav korisnik prioritet da mu se riješi problem (ako već pričamo o optici i Blatuši)
Ja sam samo napisao NEKE od lokacija do kojih je dosla optika da se vidi da nije samo Sarajevo a ostale ko grebe. Kada bih poceo Tuzlu da nabrajama tek bih se napatio. Uglavnom radi se i to je poenta price. Neko dodje na red prije, neko poslije. Uglavnom, kada su poslovni rezultati u pitanju, za mojaTV i multimedijalne usluge nema zime. Broj mojaTV korisnika konstantno raste, a mreza svakim danom postaje sve bolja i bolja, sto ce vecini korisnika omoguciti i vece brzine interneta.
escobar__

#40371 Re: BHTelecom All About

Post by escobar__ »

mirza_15 wrote:Ja sam samo napisao NEKE od lokacija do kojih je dosla optika da se vidi da nije samo Sarajevo a ostale ko grebe. Kada bih poceo Tuzlu da nabrajama tek bih se napatio. Uglavnom radi se i to je poenta price. Neko dodje na red prije, neko poslije. Uglavnom, kada su poslovni rezultati u pitanju, za mojaTV i multimedijalne usluge nema zime. Broj mojaTV korisnika konstantno raste, a mreza svakim danom postaje sve bolja i bolja, sto ce vecini korisnika omoguciti i vece brzine interneta.
Za Tuzlu potvrđujem, uradilo se pofino na mreži.
erotica

#40372 Re: BHTelecom All About

Post by erotica »

@mirza_15
možeš li malo pojasniti oko tog VDSL, jer mi je jedan prijatelj isto iz BHT kada smo pričali o brzinama neta reako što ne uvedeš VDSL. E sad na BHT stranici ne mogu ništa da nađem oko toga a zanima me i cijene kako se kreću ili kako to već ide sa time. Trenutno imam netflat 8.6 :D a kada mi je monter uvodio net izmjerio je valjda da mi do 25 može ići na liniju ili kako već, ali mi opet ne puštaju tih 1.4 koliko mi fali a ti si u nekom od ranijih komentara napisao da su ti gubitci manji kad je VDSL nego ADSL. Pa eto ako imaš vremena malo oko toga. I definitivno na Moja tv dolazi do povećanja brzine na 10 Mb/s.
Rugafet

#40373 Re: BHTelecom All About

Post by Rugafet »

mirza_15 wrote:

Za sve ostale:

Ne radi se samo Sarajevo. Ja vam jednom rekao, vi i dalje istu pricu pricate. Korisnici se ne osipaju osim korisnika fiksnog telefonskog prikljucka. Hiljadu puta pokazano relevantnim podacima na ovoj temi.
Korisnici ne osipaju samo tamo gdje nema konkurencije a ne zato sto su odusevljeni ponudom...Bilo kako bilo, jedno je sigurno ako telekom pod hitno ne promijeni politiku (osavremenjivanje, normalni paketi, odnos prema korisnicima itd) donji su to je garant.
AnonymousBIH

#40374 Re: BHTelecom All About

Post by AnonymousBIH »

U Visokom moguće da je optika došla do zgrade Opštine u kojoj je i centrala SDA. Ja živim u centru, kuća, Telekomov ormarić je u mojoj avliji i sigurno nikakva optika nije pružena. Baš ću sutra-prekosutra otići da vidim mogućnost priključenja ovih paketa sa većim brzinama neta. I btw, kad već spomenuh ormarić, kakav je njegov status na privatnom vlasništvu? Meni smeta, kako da ga uklonim ili da dobijem neku protunaknadu što stoji na privatnom posjedu?
Rugafet

#40375 Re: BHTelecom All About

Post by Rugafet »

mirza_15 wrote:Broj mojaTV korisnika konstantno raste, a mreza svakim danom postaje sve bolja i bolja, sto ce vecini korisnika omoguciti i vece brzine interneta.
Odlicno ako je tak. Bas mi je drago. Najozbiljnije ovo mislim.
Locked