Meni je slika dobra, ali stopa... Telemach mi ne stopa, a na istom tabletu, tako da ocito nije do tableta....Dady wrote:Koristio sam ja. Slika je odlicna za mobitel i tablet. Nisam probao screen mirror na TV.r_faruk wrote:Koristi li neko multiscreen?
Kakva vam je slika?
Nažalost aplikacija ne radi kako mi je stigao upgrade na Android 6 službeno odobren od BHT. Bez obzira što im aplikacija ne radi uredno su naplatili 3.5 KM za ovu uslugu, tako da sam je odjavio.
Konkurencija za ovu cijenu daje mogućnost registracija do tri uređaja.
Prednost BHT je što se može koristiti iz mreže bilo kojeg internet provajdera iz BiH. Preko bih proxy-a radi i vani - isprobano.
BHTelecom All About
Moderator: Benq
-
r_faruk
#40326 Re: BHTelecom All About
-
AnonymousBIH
#40327 Re: BHTelecom All About
Cijena je idiotska, a još veći problem je što to 95% korisnika ne može ni uzeti jer nema tehničke mogućnosti.Rugafet wrote:Ako je 25/1 za 58,5KM razumna cijena, onda sam ja Djuka Cajicsencobih wrote:http://www.mojatv.ba/paketi_moja_tv.html
Imaju paketi i kome treba taj i ima
- Rugafet
#40328 Re: BHTelecom All About
Znam. I kad to napises onda si hejter, smor i sta ti ja znam, bez obzira sto se radi o cinjenicama. Da Bog sacuva pa hajde...
- BarbaDue
#40329 Re: BHTelecom All About
Kako će moći kad je osnova instalacija stara 50 godina. Kad mi tehničar jedne orilike otvori poklopac sandučeta od telefonskih žica imao sam šta i vidjeti, pola žica su nekakve pocrnile, zgužvane jedva se čovjek snašao, a kakve su tek u zidovima i utičnicama. Mislim laik sam ali nešto što je staro 50 godina ne može biti dobro. Zašto ne smognu snage da ako su već doveli ootiku pred zgradu da u zgradi obnove instalacije pa bih ja vazda imao onih 5Mb/s.
-
Vidal89
#40330 Re: BHTelecom All About
Na stb uredjaju mi trzala slika, zvao dosli nakon 7 dana donijeli mi isti ko fol nov je a u kesi ni naljepnice one providne na njemu.
Sad mi slika na HD arenama nestane, moram reset da dodje ali cak 3x da bi se digao softver i dosla slika. Uz to opet slika trza jos vise moram naprijed nazad prebacit kanal da se vrati, ne mogu utakmice gledat na miru.
Sutra zovem, pa ili ce donijeti nov upakovan kao iz radnje ili odjavljujem moja tv net i 4 telefona prebacujem na drugu mrezu.
Sad mi slika na HD arenama nestane, moram reset da dodje ali cak 3x da bi se digao softver i dosla slika. Uz to opet slika trza jos vise moram naprijed nazad prebacit kanal da se vrati, ne mogu utakmice gledat na miru.
Sutra zovem, pa ili ce donijeti nov upakovan kao iz radnje ili odjavljujem moja tv net i 4 telefona prebacujem na drugu mrezu.
-
doff
#40331 Re: BHTelecom All About
Nigdje ne piše da moraš dobit novu opremu, ipak je ona u njihovom vlasništvu, ali moraš dobit ispravnu koja radi bez problema...
Al da su loši, jesu..
Al da su loši, jesu..
-
AnonymousBIH
#40332 Re: BHTelecom All About
Da se nije naveliko kralo, finansiralo političke stranke i zapošljavalo po rodbinskim vezama sa enormnim platama, do sada je Telecom mogao napraviti najmoderniju mrežu, dovesti optiku u svako selo, ponuditi DTV i internet od minimalno 20/2 mbps za 35-40 KM i faktički držati monopol na tržištu, onakav kakav su i imali do dolaska nekih novih operatera. Ovako padaju na dnevnoj bazi, valjda u cilju viših interesa, da se na kraju rasprodaju i da prdonje na vlasti zagrabe još koji milion iz zadnjih ostataka državne imovine.
- pepeljara
#40333 Re: BHTelecom All About
A kako bi se pojedinci obogatili, te stranka finansirala.AnonymousBIH wrote:Da se nije naveliko kralo, finansiralo političke stranke i zapošljavalo po rodbinskim vezama sa enormnim platama, do sada je Telecom mogao napraviti najmoderniju mrežu, dovesti optiku u svako selo, ponuditi DTV i internet od minimalno 20/2 mbps za 35-40 KM i faktički držati monopol na tržištu, onakav kakav su i imali do dolaska nekih novih operatera. Ovako padaju na dnevnoj bazi, valjda u cilju viših interesa, da se na kraju rasprodaju i da prdonje na vlasti zagrabe još koji milion iz zadnjih ostataka državne imovine.
ono sto je meni licno krivo sto je telecom pored tih ulaganja mogao biti broj 1 ovdje, isto tako mogao je sada vrijediti bar duplo al et..
- AhmetShabo
#40334 Re: BHTelecom All About
Moze li mi neko reci, da li ja mogu zamijeniti ovaj standardni modem koji sam dobio kad sam 2007 prikljucio ADSL za neki wi-fi router u telecomu. Da li bi oni to meni zamijenili, ili moram platiti za takav?
-
mirza_15
#40335 Re: BHTelecom All About
Ta instalacija nije telecomova.BarbaDue wrote:Kako će moći kad je osnova instalacija stara 50 godina. Kad mi tehničar jedne orilike otvori poklopac sandučeta od telefonskih žica imao sam šta i vidjeti, pola žica su nekakve pocrnile, zgužvane jedva se čovjek snašao, a kakve su tek u zidovima i utičnicama. Mislim laik sam ali nešto što je staro 50 godina ne može biti dobro. Zašto ne smognu snage da ako su već doveli ootiku pred zgradu da u zgradi obnove instalacije pa bih ja vazda imao onih 5Mb/s.
-
mirza_15
#40336 Re: BHTelecom All About
Sto to ht u hrvatskoj nije uradio? Btw Telecom jeste dosao sa optikom u skoro svako selo. Ona tvoja prica o 95% nije ni blizu tacna. Telecom ne moze svim potencijalnim korisnicima dati velike brzine interneta, ali drugi ne mogu dati nikakvu uslugu puno vecem broju korisnika, ali su oni dobri.AnonymousBIH wrote:Da se nije naveliko kralo, finansiralo političke stranke i zapošljavalo po rodbinskim vezama sa enormnim platama, do sada je Telecom mogao napraviti najmoderniju mrežu, dovesti optiku u svako selo, ponuditi DTV i internet od minimalno 20/2 mbps za 35-40 KM i faktički držati monopol na tržištu, onakav kakav su i imali do dolaska nekih novih operatera. Ovako padaju na dnevnoj bazi, valjda u cilju viših interesa, da se na kraju rasprodaju i da prdonje na vlasti zagrabe još koji milion iz zadnjih ostataka državne imovine.
- BarbaDue
#40337 Re: BHTelecom All About
Pa što nisu napravili svoju instalaciju!?mirza_15 wrote:Ta instalacija nije telecomova.BarbaDue wrote:Kako će moći kad je osnova instalacija stara 50 godina. Kad mi tehničar jedne orilike otvori poklopac sandučeta od telefonskih žica imao sam šta i vidjeti, pola žica su nekakve pocrnile, zgužvane jedva se čovjek snašao, a kakve su tek u zidovima i utičnicama. Mislim laik sam ali nešto što je staro 50 godina ne može biti dobro. Zašto ne smognu snage da ako su već doveli ootiku pred zgradu da u zgradi obnove instalacije pa bih ja vazda imao onih 5Mb/s.
-
mirza_15
#40338 Re: BHTelecom All About
Rade svoju mrezu koja je trenutno prioritet.BarbaDue wrote: Pa što nisu napravili svoju instalaciju!?
- BarbaDue
#40339 Re: BHTelecom All About
Znam buraz al' prođe mnogo godina ništa se ne uradi (infrastrukturno)!? Ako se slažeš?
- pink floydd
#40340 Re: BHTelecom All About
glupi su sto se toga tice mnogo, meni je dolazio njihov radnik nesto da popravi i pitao sam ga isto to i odgovor je bio da moram prijaviti da mi je modem pokvaren da bi dobio novi, a isto su mi rekli kad sam zvao podrsku na 1444. Dakle, prijavi kvar na modemu, prekida, gasi se itd. i donijet ce ti novi.AhmetShabo wrote:Moze li mi neko reci, da li ja mogu zamijeniti ovaj standardni modem koji sam dobio kad sam 2007 prikljucio ADSL za neki wi-fi router u telecomu. Da li bi oni to meni zamijenili, ili moram platiti za takav?
-
mirza_15
#40341 Re: BHTelecom All About
Ne slazem se. Evo samo nekih primjera za kanton Sarajevo: Dobrinja, a.polje, saraj polje, olimpijsko naselje breka..... Sve uglavnom fttb i ftth. Optika je dosla na c.vilu, otoku, ciglane, sirokacu, grbavicu, ilijas, babin do, lokve, tarcin, pazaric, dejcice, gazin han, budmolice, i jos puno, puno toga. Uglavnom fttc i fttn rjesenja. Ima toga jos koliko hoces ali mi mrsko nabrajati.BarbaDue wrote:Znam buraz al' prođe mnogo godina ništa se ne uradi (infrastrukturno)!? Ako se slažeš?
- ala7
#40342 Re: BHTelecom All About
mirza_15 wrote:Ne slazem se. Evo samo nekih primjera za kanton Sarajevo: Dobrinja, a.polje, saraj polje, olimpijsko naselje breka..... Sve uglavnom fttb i ftth. Optika je dosla na c.vilu, otoku, ciglane, sirokacu, grbavicu, ilijas, babin do, lokve, tarcin, pazaric, dejcice, gazin han, budmolice, i jos puno, puno toga. Uglavnom fttc i fttn rjesenja. Ima toga jos koliko hoces ali mi mrsko nabrajati.BarbaDue wrote:Znam buraz al' prođe mnogo godina ništa se ne uradi (infrastrukturno)!? Ako se slažeš?
Druže iz Rajvosa sam i mogu ti reci da Bosna i Hercegovina nije samo Sarajevo! Pokušavaš odbraniti što se ne može odbraniti, razumiješ li više! Propada BHTelecom, puca po svim šavovima. Indolentno ponašanje prema korisnicima ponajbolje dokazuje to.
-
mirza_15
#40343 Re: BHTelecom All About
To ja negdje napisao da je samo Sarajevo? Nabrojao sam samo neke od lokacija uradjenih u Sarajevu jer tu poznajem situaciju. Kolege u Mostaru npr. rade strasan posao. I ne raspada se BH Telecom. Evo pricate o mrezi kojoj su primarni cilj multimedijalni korisnici, a broj korisnika mojatv raste konstantno. Pa kako se onda raspada? Raspada se na ovom forumu od kada postoji i jos se nije raspao. A jedini razlog sto se raspada je sto je brzina interneta 10 a ne 25 Mbps za cijenu od 45-46 KM (zajedno sa iptv-jem i telefonom).ala7 wrote:
Druže iz Rajvosa sam i mogu ti reci da Bosna i Hercegovina nije samo Sarajevo! Pokušavaš odbraniti što se ne može odbraniti, razumiješ li više! Propada BHTelecom, puca po svim šavovima. Indolentno ponašanje prema korisnicima ponajbolje dokazuje to.
-
AnonymousBIH
#40344 Re: BHTelecom All About
Radi Telecom, na 5% svojih mogućnosti. Ja živim u Visokom i nikakva optika nije prošla, ako je Sarajevo jedini grad u BIH onda ok. A to da mogu isporučiti svim korisnicima objesi mačku o rep. Da se raspada, ne raspada, nego ga razvaljuju, ko lešinari, i to je potpuno drugi problem. Neće se nikada raspasti, nego će, kao u trenutnom trendu, padati polahko, dok ne dođe na zadovoljavajući nivo da se privatizuje, a istovremeno napune džepovi naših političara. Povećanje korisnika iptv mora biti jer su pokrivena mjesta koja drugi operateri nisu pokrili, volio bih vidjeti izvještaje iz mjesta gdje korisnici imaju izbora, tu sam siguran da nema povećanja.
- BarbaDue
#40345 Re: BHTelecom All About
Za Sa mi nije čudo što se ulaže, to ti vjerujem. Volio bi znati šta je recimo sa Gž, dokle se tu došlo.mirza_15 wrote:Ne slazem se. Evo samo nekih primjera za kanton Sarajevo: Dobrinja, a.polje, saraj polje, olimpijsko naselje breka..... Sve uglavnom fttb i ftth. Optika je dosla na c.vilu, otoku, ciglane, sirokacu, grbavicu, ilijas, babin do, lokve, tarcin, pazaric, dejcice, gazin han, budmolice, i jos puno, puno toga. Uglavnom fttc i fttn rjesenja. Ima toga jos koliko hoces ali mi mrsko nabrajati.BarbaDue wrote:Znam buraz al' prođe mnogo godina ništa se ne uradi (infrastrukturno)!? Ako se slažeš?
- Rugafet
#40346 Re: BHTelecom All About
Cuj prioritet? Pa jebem mu misa da su do sad radili po 'po metra' dnevno do sad bi umrezili i Lukomir. Jesmo prostrana i velika drzava u pm. Nego po starom dobrom obicaju, kod nas je sve deset puta teze i komplikovanije nego kod drugih, vjecito je prica 'nije do nas' znate, pa ovo pa ono, uglavnom sampionske gluposti i sad kad su stranci dosli, ajmo malo (posto korisnici momacki osipaju) pricat o patriotizmu a usluga ko u ni u kog. Sve u svemu, zalosno.mirza_15 wrote:Rade svoju mrezu koja je trenutno prioritet.BarbaDue wrote: Pa što nisu napravili svoju instalaciju!?
-
AnonymousBIH
#40347 Re: BHTelecom All About
Tako i ovi drugi ceste prave. 20 godina smišljaju namete, akcize, poreze, naplaćuju putarine ... kreditno se zadužuju milijarde maraka i za toliko vremena naprave 20 km autotupa. Telecom ubire već godinama unazad milione i milione km i oni u 2016. godini imaju optikom pokriveno par naselja u glavnom i 10 metara oko centrale u nekim većim ostalim gradovima.
-
prcnet
#40348 Re: BHTelecom All About
Zato centar i stari grad (mislim na ovo uze gradsko jezgro) nista. Tu nije prekopavanje parkova vec asvalta pa se ne isplati.mirza_15 wrote:Ne slazem se. Evo samo nekih primjera za kanton Sarajevo: Dobrinja, a.polje, saraj polje, olimpijsko naselje breka..... Sve uglavnom fttb i ftth. Optika je dosla na c.vilu, otoku, ciglane, sirokacu, grbavicu, ilijas, babin do, lokve, tarcin, pazaric, dejcice, gazin han, budmolice, i jos puno, puno toga. Uglavnom fttc i fttn rjesenja. Ima toga jos koliko hoces ali mi mrsko nabrajati.BarbaDue wrote:Znam buraz al' prođe mnogo godina ništa se ne uradi (infrastrukturno)!? Ako se slažeš?
-
mirza_15
#40349 Re: BHTelecom All About
Pogledaj ponudu HT u Hrvatskoj, pa vidi dokle su oni i koliko oni ulazu. Sto se tice BH Telecoma umrezeno je puno toga.Rugafet wrote:Cuj prioritet? Pa jebem mu misa da su do sad radili po 'po metra' dnevno do sad bi umrezili i Lukomir. Jesmo prostrana i velika drzava u pm. Nego po starom dobrom obicaju, kod nas je sve deset puta teze i komplikovanije nego kod drugih, vjecito je prica 'nije do nas' znate, pa ovo pa ono, uglavnom sampionske gluposti i sad kad su stranci dosli, ajmo malo (posto korisnici momacki osipaju) pricat o patriotizmu a usluga ko u ni u kog. Sve u svemu, zalosno.mirza_15 wrote:Rade svoju mrezu koja je trenutno prioritet.BarbaDue wrote: Pa što nisu napravili svoju instalaciju!?
Za sve ostale:
Ne radi se samo Sarajevo. Ja vam jednom rekao, vi i dalje istu pricu pricate. Korisnici se ne osipaju osim korisnika fiksnog telefonskog prikljucka. Hiljadu puta pokazano relevantnim podacima na ovoj temi.
-
mirza_15
#40350 Re: BHTelecom All About
Rijesen Vratnik, Neke lokacije na Skenderiji, Ciglane, Gazin Han, Sirokaca, Breka, Hrid, Papagajka...... To onako na prvu cega sam se sjetio. Treba napomenuti da su i razdjelnici Obala o Bascarsija smjesteni u jezgru Centra i Starog grada i da se u krugu poluprecnika od 1 km moze ponuditi sasvim solidna usluga, a do 500 m moze sve sto nudi BH Telecom.prcnet wrote:Zato centar i stari grad (mislim na ovo uze gradsko jezgro) nista. Tu nije prekopavanje parkova vec asvalta pa se ne isplati.mirza_15 wrote:Ne slazem se. Evo samo nekih primjera za kanton Sarajevo: Dobrinja, a.polje, saraj polje, olimpijsko naselje breka..... Sve uglavnom fttb i ftth. Optika je dosla na c.vilu, otoku, ciglane, sirokacu, grbavicu, ilijas, babin do, lokve, tarcin, pazaric, dejcice, gazin han, budmolice, i jos puno, puno toga. Uglavnom fttc i fttn rjesenja. Ima toga jos koliko hoces ali mi mrsko nabrajati.BarbaDue wrote:Znam buraz al' prođe mnogo godina ništa se ne uradi (infrastrukturno)!? Ako se slažeš?