BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Filter

#39851 Re: BHTelecom All About

Post by Filter »

*
ing-ecc

#39852 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

ibrahimaga wrote:
BarbaDue wrote:Gratis samo za nove korisnike a meni koji sam 100 godina njihov korisnik "od šake do lakta"!!!

Daj i meni smanji jednu marku al da znam da si mi poslije toliko godina smanjio cijenu usluge! Da sam ja njihov menađer davao bi takve olaksice za vjerne pretplatnike. Na zalost nisam.
Zadnje dvije godina sam plaćao premi paket dvije godine. Zvao neki dan da pitam kako da se prebacim na full+ paket koji je duplo jeftiniji, a skoro isti kao premi samo što odbiješ 30KM mobilnog saobraćaja i kažu mi da trebam platiti neke penale zbog prelaska na manji paket. Kažem im gdje je tu obazrivost i neki vid podrške za one koji redovno plaćaju. Razumijem da se daju popusti onima koje želiš da privučeš, a nisu korisnici, a vala mogu nešto i nama dati. I da, ti penali iznose 50 KM koje bih trebao platiti. Bh telecom me bukvalno moli da pređem na neki drugi operater :run: . Ne znam još šta ću učiniti ali mi nikako ne olakšavaju.
Promjena MojaTV paketa, a i ostalih paketa, sa većeg na manji je 10 KM, bilo i ostalo godinama tako. :D
ibrahimaga

#39853 Re: BHTelecom All About

Post by ibrahimaga »

ing-ecc wrote:
ibrahimaga wrote:
BarbaDue wrote:Gratis samo za nove korisnike a meni koji sam 100 godina njihov korisnik "od šake do lakta"!!!

Daj i meni smanji jednu marku al da znam da si mi poslije toliko godina smanjio cijenu usluge! Da sam ja njihov menađer davao bi takve olaksice za vjerne pretplatnike. Na zalost nisam.
Zadnje dvije godina sam plaćao premi paket dvije godine. Zvao neki dan da pitam kako da se prebacim na full+ paket koji je duplo jeftiniji, a skoro isti kao premi samo što odbiješ 30KM mobilnog saobraćaja i kažu mi da trebam platiti neke penale zbog prelaska na manji paket. Kažem im gdje je tu obazrivost i neki vid podrške za one koji redovno plaćaju. Razumijem da se daju popusti onima koje želiš da privučeš, a nisu korisnici, a vala mogu nešto i nama dati. I da, ti penali iznose 50 KM koje bih trebao platiti. Bh telecom me bukvalno moli da pređem na neki drugi operater :run: . Ne znam još šta ću učiniti ali mi nikako ne olakšavaju.
Promjena MojaTV paketa, a i ostalih paketa, sa većeg na manji je 10 KM, bilo i ostalo godinama tako. :D
Nazvao sam 1444 pa mi je rečeno da je 10 KM, a za 50 KM rekao mi uposlenik za šalterom kada sam mislio podnijeti zahtjev za prebacivanje na niži paket. Mada je i tih 10 KM potpuno suvišno. U današnje vrijeme kada se operateri bore za svakog korisnika zahtjevati neki penal zato što je ostao i dalje vjeran toj mreži nije baš mudro :roll:
escobar__

#39854 Re: BHTelecom All About

Post by escobar__ »

prcnet wrote:ma dali bi oni vise nije to problem.
problem je u katastrofalnoj infrastrukturi. jedva kod vecine prolazi i ovih 5mbps. kako nekome objasniti da kod nekoga moze 14mbps a kod nekoga jedva 3,5mbps.
Infrastruktura nije katastrofalna i red je da se kutarišemo tih mitova o lošim paricama i sl... Za ostale gradove ne mogu reći ali na području Tuzle infrastruktura je uveliko obnovljena, DSLAM-ovi su maksimalno približeni korisnicima i stanje je daleko, daleko bolje nego je bilo prije nekih pet godina, a siguran sam da je tako i u ostalim gradovima.

Svakako da ima lokacija na kojima mreža jeste katastrofalna ali je broj takvih vjerovatno sveden na minimum.
Astrix

#39855 Re: BHTelecom All About

Post by Astrix »

ibrahimaga wrote:
Nazvao sam 1444 pa mi je rečeno da je 10 KM, a za 50 KM rekao mi uposlenik za šalterom kada sam mislio podnijeti zahtjev za prebacivanje na niži paket. Mada je i tih 10 KM potpuno suvišno. U današnje vrijeme kada se operateri bore za svakog korisnika zahtjevati neki penal zato što je ostao i dalje vjeran toj mreži nije baš mudro :roll:
Ibrahimaga, isto ti je i na ostalim operaterima, znam da je na HS-u prelazak na manji paket 20 KM, nije ni meni ta filozofija najjasnija ali tako je to...
prelivoda

#39856 Re: BHTelecom All About

Post by prelivoda »

Astrix wrote:
ibrahimaga wrote:
Ibrahimaga, isto ti je i na ostalim operaterima, znam da je na HS-u prelazak na manji paket 20 KM, nije ni meni ta filozofija najjasnija ali tako je to...
Ispada da je bolje odjaviti uslugu, pa se onda kao novi korisnik prijaviti i čak pobrati neke bonuse :)

Nigdje veze, zbogom pameti :)
bumerangss

#39857 Re: BHTelecom All About

Post by bumerangss »

made_in_sarajevo wrote:U februaru ide nova akcija za nove korisnik, bit ce nekih stvari dzabaluka 24 mjeseca :mrgreen:

Bit ce i vece brzine poslije i jos nekih akcija, tako kazu :mrgreen:
Joj nemoj mi vise te rekla-kazala molim te!
AmirBaa

#39858 Re: BHTelecom All About

Post by AmirBaa »

bumerangss wrote:
made_in_sarajevo wrote:U februaru ide nova akcija za nove korisnik, bit ce nekih stvari dzabaluka 24 mjeseca :mrgreen:

Koja je ovo godina vec da iste brzine stoje :lol: i kaad hocu da uzmem vece kazu ne moze :lol:
made_in_sarajevo

#39859 Re: BHTelecom All About

Post by made_in_sarajevo »

bumerangss wrote:

Cek jesam li fulio ili ti telekom uveliko branis na hs temi,a ovdje nisi bas zadovoljan?

Promjene idu sad od februara za nove, za stare mart ili april, ako i to ne puste ranije
bumerangss

#39860 Re: BHTelecom All About

Post by bumerangss »

made_in_sarajevo wrote:
bumerangss wrote:

Cek jesam li fulio ili ti telekom uveliko branis na hs temi,a ovdje nisi bas zadovoljan?

Promjene idu sad od februara za nove, za stare mart ili april, ako i to ne puste ranije
Da, na HS-u branim Moja TV jer sam zadovoljan s tv-om i telefonom ali brzina neta je ocajna!

Ja imam Moja TV phone paket a brat mi sprat iznad ima Moja TV phone i netFlat5 i od njega koristim wifi o to je tolika patnja i signal je slab tako da u prostoriji ispod bratovog rutera imam 2 crtice signala a u drugoj bocnoj ili u wc-u :D je jedna crtica i puca veza i brat na svom balkonu koji je ispred dnevnog boravka gdje je ruter (onaj bijeli kineski vertikalni bez antene) dakle pregrada je samo betonski blok 20-ka skoro da nema signala i zvao je bhtelekom da pita mogu li mu kako pojacati signal ili zamjenit brzi ruter a oni su mu rekli da su im svi isti ruteri i predvidjeni su da wifi emituju samo u toj prostoriji :-) sto je apsurd jer je i u njegovoj drugoj sobi sugnal ocajan pa kad s nekim prica na viber mora stajati pored rutera da mu se veza ne bi prekinula.
Meni je komsija, cija je kuca udaljena 15-ak metara od moje, dao sifru svog neta od HS-a cija je brzina mislim 15 ili cak 20 Mb i to je jedna milina za surfat, za YT za filmove.... i pitam se kako je njegov ruter bolji od ovog bratovog kineza? :roll:
KB9

#39861 Re: BHTelecom All About

Post by KB9 »

Filter wrote:promjene u septembru, promjene u decembru, garantovano u januaru, najkasnije pocetak februara... garant u mart-april...
kako vam ne dosadi jbte
pa kad stalno lazes i varas narod jednostavno se moras vadit tako :-D
Rugafet

#39862 Re: BHTelecom All About

Post by Rugafet »

Ja sam cuo da ce u maju/junu doci do promjena
made_in_sarajevo

#39863 Re: BHTelecom All About

Post by made_in_sarajevo »

Ja kazem kako je, nije info od cistacice ili lika sa saltera pa da se bomba. Jedino sta moze da vrh telekoma opet usere nesto pa da pomjere, inace ovo je spremno i ceka se :D
uvijekIInikadI

#39864 Re: BHTelecom All About

Post by uvijekIInikadI »

bumerangss wrote: Da, na HS-u branim Moja TV jer sam zadovoljan s tv-om i telefonom ali brzina neta je ocajna!

Ja imam Moja TV phone paket a brat mi sprat iznad ima Moja TV phone i netFlat5 i od njega koristim wifi o to je tolika patnja i signal je slab tako da u prostoriji ispod bratovog rutera imam 2 crtice signala a u drugoj bocnoj ili u wc-u :D je jedna crtica i puca veza i brat na svom balkonu koji je ispred dnevnog boravka gdje je ruter (onaj bijeli kineski vertikalni bez antene) dakle pregrada je samo betonski blok 20-ka skoro da nema signala i zvao je bhtelekom da pita mogu li mu kako pojacati signal ili zamjenit brzi ruter a oni su mu rekli da su im svi isti ruteri i predvidjeni su da wifi emituju samo u toj prostoriji :-) sto je apsurd jer je i u njegovoj drugoj sobi sugnal ocajan pa kad s nekim prica na viber mora stajati pored rutera da mu se veza ne bi prekinula.
Meni je komsija, cija je kuca udaljena 15-ak metara od moje, dao sifru svog neta od HS-a cija je brzina mislim 15 ili cak 20 Mb i to je jedna milina za surfat, za YT za filmove.... i pitam se kako je njegov ruter bolji od ovog bratovog kineza? :roll:
Ko se žali na kvalitet usluge, ti ili brat?? Ili podjeljenjo, ti na forumu a brat telekomu?
BarbaDue

#39865 Re: BHTelecom All About

Post by BarbaDue »

Rugafet wrote:Ja sam cuo da ce u maju/junu doci do promjena
Izvini, zna li se koje godine?
smartXL

#39866 Re: BHTelecom All About

Post by smartXL »

U oktobru bice u novembru
u novembru bice u decembru
bice bolje sto vas vise loze
Vama gore biti ne moze
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
skupljac_zeljeza

#39867 Re: BHTelecom All About

Post by skupljac_zeljeza »

bumerangss wrote: Ja imam Moja TV phone paket a brat mi sprat iznad ima Moja TV phone i netFlat5 i od njega koristim wifi o to je tolika patnja i signal je slab tako da u prostoriji ispod bratovog rutera imam 2 crtice signala a u drugoj bocnoj ili u wc-u :D je jedna crtica i puca veza i brat na svom balkonu koji je ispred dnevnog boravka gdje je ruter (onaj bijeli kineski vertikalni bez antene) dakle pregrada je samo betonski blok 20-ka skoro da nema signala i zvao je bhtelekom da pita mogu li mu kako pojacati signal ili zamjenit brzi ruter a oni su mu rekli da su im svi isti ruteri i predvidjeni su da wifi emituju samo u toj prostoriji :-) sto je apsurd jer je i u njegovoj drugoj sobi sugnal ocajan pa kad s nekim prica na viber mora stajati pored rutera da mu se veza ne bi prekinula.
To sam morao riješiti ovim, ali nije idelano rješenje kod uvezivanja uređaja sa wi fi.

Image
bumerangss

#39868 Re: BHTelecom All About

Post by bumerangss »

uvijekIInikadI wrote:
bumerangss wrote: Da, na HS-u branim Moja TV jer sam zadovoljan s tv-om i telefonom ali brzina neta je ocajna!

Ko se žali na kvalitet usluge, ti ili brat?? Ili podjeljenjo, ti na forumu a brat telekomu?
Da, bas tako, obojca se zalimo. Ja vise jer je meni slabiji signal i vise mi smeta manja brzina. Brat net koristi samo za viber i fb a ja za svasta nesto... dakle, nisam prosjecan korisnik kojem je dovoljno 5Mb :D
BarbaDue

#39869 Re: BHTelecom All About

Post by BarbaDue »

@sakipljac,

najlakse je otići u IT shop i kupiti pojačivač signala ali zašto da ja to radim i izlažem se dodatnom trošku kada tamo negdje neko dobije za manje para kvalitetniju uslugu jačine i brzine interneta.

Iskreno i meni se događa da čim izađem ispred ulaznih vrata izgubim svoj wi-fi signal. Cca 10 m!?
skupljac_zeljeza

#39870 Re: BHTelecom All About

Post by skupljac_zeljeza »

BarbaDue wrote:@sakipljac,

najlakse je otići u IT shop i kupiti pojačivač signala ali zašto da ja to radim i izlažem se dodatnom trošku kada tamo negdje neko dobije za manje para kvalitetniju uslugu jačine i brzine interneta.

Iskreno i meni se događa da čim izađem ispred ulaznih vrata izgubim svoj wi-fi signal. Cca 10 m!?
Znam i ja to, ali de ubijedi ih. Čak ovo ne rješava problem do kraja jer ako mi je uključen laptop u dnevnom ne može se povezati sa TV-om u spavaćoj. To je samo da mogu imati nekakav signal i u spavaćoj. Da nisam džaba kupio smart tv.
mirza_15

#39872 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

Dajte link na stranicu BH Telecoma sa tim najavama da vidimo kako varaju raju :run:

Prica se razvila kao da je sluzbeno objavljeno da ce nesto biti pa nije bilo. Kada se sluzbeno objavi tada je i najavljeno.
Rugafet

#39873 Re: BHTelecom All About

Post by Rugafet »

I misli se na to da se ta sluzbena objava otegla u tri pm. kao da se radi ne znam ni ja o cemu
Ali_G

#39874 Re: BHTelecom All About

Post by Ali_G »

Mirza je u pravu. Neko napise da ima provjerene info o novim pogodnostima u februaru i onda kad prodje februar od toga ne bude nista i onda svi hebemo mamu bht-u, a oni ni u planu nemaju poboljsanja, sto je neki drugi par rukava i njihova nebriga za korisnike.
Pustite vise spekulacije i provjerene izvore.
RLewis

#39875 Re: BHTelecom All About

Post by RLewis »

Ja stvarno izludih sa njima. Pa vec 100 put mi je net ocajan, popravi se na mjesec ili 2 pa opet iznova a gospoda je usluzna kao da oni meni placaju a ne ja njih (cast izuzetcima od kojih su neki i ovdje)
Jedino sto me trenutno drzi na bh telecomu je mail kada. Kada bi se isti ikako mogao zadrzati iste bih sekunde ugasio njihov net.
Check out my Ookla Speedtest result. What's your speed? http://www.speedtest.net/my-result/a/1709866356
Locked