BHTelecom All About
Moderator: Benq
-
Ali_G
#39426 Re: BHTelecom All About
Jedno pitanje u vezi obracuna ovih novih paketa.
Supruga koristi mojmidi30. Na zadnjem racunu ima poziva ukupno 75km, poruka 3-4km. Na racunu stavka pozivi 75, poruke 4, moj midi 30, pa onda -30.
Malo mi je to nejasno. Zar nije paket da trosim 30km pretplate za pozive i poruke, pa sto prekoraci da se posebno tarifira?
Supruga koristi mojmidi30. Na zadnjem racunu ima poziva ukupno 75km, poruka 3-4km. Na racunu stavka pozivi 75, poruke 4, moj midi 30, pa onda -30.
Malo mi je to nejasno. Zar nije paket da trosim 30km pretplate za pozive i poruke, pa sto prekoraci da se posebno tarifira?
- Dozer
#39427 Re: BHTelecom All About
Ne. Tarifira ti sve redom, a onda odbije pretplatu.
- Filter
#39428 Re: BHTelecom All About
zezam se bazateznistub wrote:Šta drug filter? Šta? Ne budi cicija, podijeli sa rajom...Filter wrote:meni rekose od sutra...
![]()
vidim opet poceli sa insajderskim informacijama, pa reko, da loma nalozim i ja
-
made_in_sarajevo
#39429 Re: BHTelecom All About
Ima mnogo tu faktora,a ne samo to je telekom treba ga sjebati eto nako. znaju svi da je telekom=SDA, ne uposleni i to nego da to sda drzi, da nije smijesno bilo bi zalosno ali eto, moze kod nas sve pa i to da politicke stranke prvo se dogovore ko ce koju firmu zaduziti da joj jebu znanje preko zaposljavanja, ubiranja para i sta sve vec rade iza zatvorenih vrata. Ljudima vise muka od toga i pljuju po svemu gdje politike ima, pa bio to granap u mahali kojeg neki od politicara gotivi. Ima tu da je dosta raje sjebano, na crno radi, za 300KM ga jebu u zdrav mozak, za sta god uhvati ne moze jer tamo neko ima sto to treba pa raja ljuta, pljuju i seru, ukratko da moze ikako otici odavde i da zaboravi gdje se Bosna i balkan nalaze uopste..Ima isto to da je raja ljuta na telekom jer cesto naprave idiotske poteze, pa raja trpi odredjeni period i onda pocnu da ih stalno pljuju. Tipa dan danas vuku 5mbita sa pricom "mi znamo da je to korisniku dovoljno". Telekom ne zna sta je korisniku dovoljno, telekomovo je da ponudi maksimalno sta ima,a korisnik ce uzet sta je njemu potrebno. Eto sad su uveli bjednih 32kbita na kojem poruke ne mozes poslati kako treba,a ne nesto drugo da radis. Telekom nije Merhmet i Karitas da djele dzaba ali ne treba narod praviti budalom, pa danas moze se reci osnovne stvari tipa interneta dodatno naplacivati i to minimalno 7KM staviti. Danas je normalno za 20KM imati minuta dzaba,sms dzaba,interneta dzaba i to govorim 1000min,1,5-2gb interneta, a to je kod nas 47KM na NoLimit paketu. Nije samo Telekom takav nego su svi takvi. Raja je onda na sve to ljuta, pogotovo i ja sam neki dan psovao od do, tele2 reklama (http://www.tele2.hr/privatni-korisnici/ ... ni-paketi/) za 65KM. Kod nas se ovako nesto moze sanjati, kod svih operatera ne samo Telekoma. Pored Tele2 jos more drugih pogodnosti u Hrvatskoj i Srbiji kod telekom operatera ima za male pare, gdje bukvalno minuta i minuta dobijes,interneta i slicno. To je u svijetu normalno danas postalo, nista cudno samo je kod nas to cudno i ako ponude tako nesto stave cijenu 50KM mjesecno, samo pretplate. Neki dan kod djevojke film Sicario (ko nije gledao pod hitno,ima ga na popcorne, filmovita,torrentisencobih wrote:Da je drzava kako treba i da nije ustrojena tako da njeni celnici više vole tuđu drzavu nego svoju, onda bi brinula o svojoj firmi i ne bi dozvolila da nelojalna konkurencija uništava drzavnu firmu. Zato imamo situaciju da je u istoj ravni prikjucak preko šljiva i el stubova i podzemni prikljucak urađen po propisu.ElRe wrote:Mislim da ne treba. Firma mora da misli prvo na sebe i svoj razvoj. Telekomunikacije su danas postale kao banke. Ako si dio velike porodice imas sansi na trzistu, inace si osudjen na sporednu ulogu. Srecom, kod nas BHT ima jos uvijek jaku poziciju. Ali zamisli scenario, profir 2013 bio 120 miliona, 2014 90 miliona, 2015 85 miliona, 2016 80 miliona i tako dalje. Rasti sigurno nece, osim ako konkurencija ne napravi neku veliku gresku. To znaci sve manja novca Vladi, i ocekivati je da oni kazu, dobro vise nam ne trebate, prodajemo vas i pravimo elektrane, npr.BarbaDue wrote:Zato što je to bio novac tvoj, moj i svih onih koji su uredno plaćali račune, odnosno državin. Mislim da država treba brinuti o svojoj djeci na bilo koji način.
Ti misliš da ne treba?
A cijena kod oba u 5 deka, onda mozes misliti kakav ekstra profit se ubire i odlazi vani. Gore od svega je to sto ovdje neki kazu da je to u redu ,ali svako ima svoje razloge, neko je plaćen , neko ne konta , neko je zavidan na nečemu itd. Ali ništa ne moze opravdati želju da nešto drzavno rikne pa makar to bio i mrski telekom
Sad da Telekom ima pameti kao sto nema (govorim za vrh Telekoma), mogli bi Telemachu lopatom uzeti korisnika ali bukvalno. Oni nesto cekaju, a bit ce promjena, izmahalo sam privatno, bit ce dobrih promjena koliko sam skontao ali da to ne bude malo kasno za odraditi u februaru,martu,aprilu kad vec jer ce dosta ljudi se pomirit da nema alternativu i potpisat ce 24 mjeseca Ugovor sa Telemachom. Sad da su udarili reklamu, opet prikljucak za 1KM, akcija, novi kanali, ide internet, da ima bar neka najava pa da ljudi znaju i bruku bi raje onda sad preslo na Mojatv i sacekala koji mjesec sve te promjene. Da ima najava "iz tehnickih razloga ne mozemo odmah sad,ali do kraja marta ce biti to,to,to i to u ponudi Mojatv", lopatom Alije Sirotanovic bi uzeli korisnike. Ovako pola korisnika ne zna sta se sprema na Mojatv. Sad korisnici sute i jebu se oko Telemacha, mozda nece nikako da budu na Telemachu ali nece ni Mojatv jer je danas realno smjesno drzati 5mbita brzinu. Znam ja da pola grada ne moze podnjeti infrastruktorom, ali kopati,raditi, doslo se do zgrade pa jebat ga sad,hajmo u zgradu optiku provuci. Ne moze preko starih instalacija,busi haustor onda. Kod mene je HS usao prije godina i godina,dobili saglasnost i ljudi probili 18 spratova, provukli nove instalacije u svaki stan, odradjeno sve po pravilima, nadzbukna instalacija i ocistli poslije sebe. Sta mi je neki dan smijesno bilo, 1km od Telecoma na Matli, nalazi se zgrada od 18 spratova, 4 ulaza = 180 stanova, eto neki dan sam saznao da ta zgrada ima cijelih 9 korisnika, a okolne 4 manje zgrade imaju oko 50-ak korisnika. Ja bi tog tamo sto radi na Mojatv, ta prodaja,marketing sta vec, pa za muda bi ga objesio sto je to tako.
Svasta ja nesto nasrah, ali eto dosta raje ovako nekako i razmislja. Nije problem u Telekomu kao Telekomu (ne racunam glupane koji na sve zivo pljuju i samo nek je kontra), ali taj isti Telekom mora ponuditi pakete koji ce biti odlicni za normalnu cijenu, a onda Telemach moze i preko svemira kaciti kablove kad ih nece niko. Samo malo da mozak ukljuce ti silni sefovi u Telekomu i pola stvari bi bolje islo. Ovako neki dan ja sam naopako okreno stranicu Telekoma i debilni cjenovnik (bukvalno je debilan) i samo jedna stavka ima " mjesec dana probni period za Mojatv". Kad sam nazvao i prijavio,sve zavrsio, onda mi teta kaze da se placa 50% od cijene paketa koji zelim i da moram "potpisati" na 24 mjeseca Ugovor ali da za mjesec dana mogu vratiti opremu i bez ikakvih penala raskinuti Ugovor. Ova informacija ne postoji na stranici Telekoma. Isto tako ubio sam se trazeci listu HD kanala na Mojatv i isto kao za probni period, nasao samo jednu stavku u cjenovniku "HD paket mjesecno 4KM".
- zateznistub
#39430 Re: BHTelecom All About
Filter wrote:
zezam se ba![]()
![]()
-
channel10
#39431 Re: BHTelecom All About
Dozeru, nije stari račun jer je net flat.
- Filter
#39433 Re: BHTelecom All About
zateznistub wrote:Filter wrote:
zezam se ba![]()
![]()
- ala7
#39434 Re: BHTelecom All About
sencobih wrote:Da je drzava kako treba i da nije ustrojena tako da njeni celnici više vole tuđu drzavu nego svoju, onda bi brinula o svojoj firmi i ne bi dozvolila da nelojalna konkurencija uništava drzavnu firmu. Zato imamo situaciju da je u istoj ravni prikjucak preko šljiva i el stubova i podzemni prikljucak urađen po propisu.ElRe wrote:Mislim da ne treba. Firma mora da misli prvo na sebe i svoj razvoj. Telekomunikacije su danas postale kao banke. Ako si dio velike porodice imas sansi na trzistu, inace si osudjen na sporednu ulogu. Srecom, kod nas BHT ima jos uvijek jaku poziciju. Ali zamisli scenario, profir 2013 bio 120 miliona, 2014 90 miliona, 2015 85 miliona, 2016 80 miliona i tako dalje. Rasti sigurno nece, osim ako konkurencija ne napravi neku veliku gresku. To znaci sve manja novca Vladi, i ocekivati je da oni kazu, dobro vise nam ne trebate, prodajemo vas i pravimo elektrane, npr.BarbaDue wrote:Zato što je to bio novac tvoj, moj i svih onih koji su uredno plaćali račune, odnosno državin. Mislim da država treba brinuti o svojoj djeci na bilo koji način.
Ti misliš da ne treba?
A cijena kod oba u 5 deka, onda mozes misliti kakav ekstra profit se ubire i odlazi vani. Gore od svega je to sto ovdje neki kazu da je to u redu ,ali svako ima svoje razloge, neko je plaćen , neko ne konta , neko je zavidan na nečemu itd. Ali ništa ne moze opravdati želju da nešto drzavno rikne pa makar to bio i mrski telekom
Birajmo svi SDA!
- Zavatoni
#39435 Re: BHTelecom All About
Postoji nešto što se zove Digital agenda for Europe...i kroz tu agendu je EU propisala strategiju telekomunikacija...a ona ima cilj da u EU do 2020 bude jedna regulatorna agencija i 4-5 telekom operatora (umjesto 40-50 koliko ih sad ima)...ukidanje roaminga itd...
Telekomunikacije su potpuno liberalizirano tržište i EU hoće jednostavnu situaciju sa samo nekoliko operatora na cijelom području EU.
BH Telecom će biti prodat...kao i svaki drugi telekom koji nije u vlasništvu 'velikih' igrača...
Telekomunikacije su potpuno liberalizirano tržište i EU hoće jednostavnu situaciju sa samo nekoliko operatora na cijelom području EU.
BH Telecom će biti prodat...kao i svaki drugi telekom koji nije u vlasništvu 'velikih' igrača...
- starii
#39436 Re: BHTelecom All About
pa mozda SDA kupi par telekoma a ostao zatvori il pripojiZavatoni wrote:Postoji nešto što se zove Digital agenda for Europe...i kroz tu agendu je EU propisala strategiju telekomunikacija...a ona ima cilj da u EU do 2020 bude jedna regulatorna agencija i 4-5 telekom operatora (umjesto 40-50 koliko ih sad ima)...ukidanje roaminga itd...
- Dozer
#39437 Re: BHTelecom All About
Ja to ne vidim na racunu... Vidim mini15 i mSurf50... Ako je NetFlat - sta ce mu mSurf?channel10 wrote:Dozeru, nije stari račun jer je net flat.
Inace, oko ove MojeTV... Ja nam na Logosoftu vec dvije godine, i nemam ama bas nikakvih zalbi.
Za 58 KM imam:
- skoro 200 kanala, od cega kamara u HD-u
- Fiksni telefon, s placanjem uspostave poziva prema svim fiksnim brojevima od 0,03 KM i neogranicenim razgovorom (mislim da je ovo sad kod svih operatera, ne znam za Telekom), ali i jeftinijom minutom poziva prema BHT mobitelu nego je to slucaj kod poziva s BHT na BHT. Nigdje veze...
- Flat internet po 18 MB/s
Meni vise od ovoga, realno, ne treba.
- Dozer
#39438 Re: BHTelecom All About
Mi nismo EU, niti cemo to biti i 2020Zavatoni wrote:Postoji nešto što se zove Digital agenda for Europe...i kroz tu agendu je EU propisala strategiju telekomunikacija...a ona ima cilj da u EU do 2020 bude jedna regulatorna agencija i 4-5 telekom operatora (umjesto 40-50 koliko ih sad ima)...ukidanje roaminga itd...
- suad-sarajevo
- Horoskop: sarajevski seljak
#39439 Re: BHTelecom All About
Ovo mi je racun za 12 mjesec 2015. Paket jeste mini 15 a internet je msurf50 koji je bio 100 MB po punoj brzini a nakon toga ostaje flat po smanjenoj. Ne znam sta tu ima nejasno. Naravno, ovo msurf50 je ukinuto ali ja imam dok mi ne prodju 2 godine koje sam potpisao.Dozer wrote:Ja to ne vidim na racunu... Vidim mini15 i mSurf50... Ako je NetFlat - sta ce mu mSurf?channel10 wrote:Dozeru, nije stari račun jer je net flat.
-
Dzontra_Volta
#39440 Re: BHTelecom All About
Svi mSurf paketi su flat, samo se brzina smanjuje nakon potrošenih 50 MB (u ovom slučaju).
-
channel10
#39441 Re: BHTelecom All About
Zato sam ono gore i napisao, ali mnogi nisu shvatili.Dzontra_Volta wrote:Svi mSurf paketi su flat, samo se brzina smanjuje nakon potrošenih 50 MB (u ovom slučaju).
-
probook
#39442 Re: BHTelecom All About
Dozer wrote: od cega kamara u HD-u
- Dozer
- krakatoa
#39444 Re: BHTelecom All About
Da je normalna država današnje "konkurencije" ne bi ni bilo. Mtel je nastao od BHT-a pljačkom infrastrukture 1992. godine. Eronet isto tako. Telemach bi davno izgubio dozvolu za rad jer sve što rade je nelegalno i mimo propisa. Nažalost država voli više srpsko nego svoje i tu smo gdje smo.
-
nightvision
#39445 Re: BHTelecom All About
Svi su, pa tako i bhtelekom, nastali pljackom naslijedjene infrastrukture od predratnog PTT-a.
- escobar__
#39446 Re: BHTelecom All About
Čuj ovog analitičara jbt... Ne mogu vjerovat šta sve pišete i kakve gluposti valjate. Da si to rekao za Telekom srpske ili mostarski HT pa i razumio bih ali reći da je Telekom BiH opljačkao imovinu samog sebe je vrhunski i nenadjebivo.nightvision wrote:Svi su, pa tako i bhtelekom, nastali pljackom naslijedjene infrastrukture od predratnog PTT-a.
Pa šta je Telekom nego nasljednik PTT-a BiH!?
- zateznistub
#39447 Re: BHTelecom All About
Jesi li ovo sam smislio ili si imao pomoc sa strane?nightvision wrote:Svi su, pa tako i bhtelekom, nastali pljackom naslijedjene infrastrukture od predratnog PTT-a.
Jbt koji intelekt...
- krakatoa
#39448 Re: BHTelecom All About
zateznistub wrote:Jesi li ovo sam smislio ili si imao pomoc sa strane?nightvision wrote:Svi su, pa tako i bhtelekom, nastali pljackom naslijedjene infrastrukture od predratnog PTT-a.
Jbt koji intelekt...
Ovaj je i 2G konvertora nadmašio
-
nightvision
#39449 Re: BHTelecom All About
U jedinstvu je snaga!
Sta je uhljebi, smeta vam malo objektivnosti?
Sta je uhljebi, smeta vam malo objektivnosti?
- supercali
#39450 Re: BHTelecom All About
Pa bas da je jedini nasljednik i nije bas ako cemo u detalje ima tu i postaescobar__ wrote:Čuj ovog analitičara jbt... Ne mogu vjerovat šta sve pišete i kakve gluposti valjate. Da si to rekao za Telekom srpske ili mostarski HT pa i razumio bih ali reći da je Telekom BiH opljačkao imovinu samog sebe je vrhunski i nenadjebivo.nightvision wrote:Svi su, pa tako i bhtelekom, nastali pljackom naslijedjene infrastrukture od predratnog PTT-a.![]()
Pa šta je Telekom nego nasljednik PTT-a BiH!?
Svejedno da je drzava kako treba ne bi se ni bht mogao ponasati kako se ponasa niti bi bio u ovoj situaciji kojoj jeste