pepeljara wrote:Zamolio bih da se ne spama tema, jer ocigledno svako svoj stav ima.
Ja sam postavio pitanje, nadam se da cu dobiti odgovor.
p.s. gledanje na siroko pomaze da se otvore vidici.
1. Kupi laptop bilo gdje, odneses u tu prodavnicu - > ista proslijedi u servis ma gdje on bio
2. kupi npr beko ves masinu u piljari na ilidzi, ista se servisa u Omega centru-Tuzla, beko.
3. kupi mobitel lg u piljari koja je poreski obveznik te registrovano pravno lice za obavljanje trgovine (npr telefonima) isti se servisira u lg stanic
4. kupi mobitel lg u bh telecomu, isti se servisira gdje? lg stanic..
5...
6...
Nije bitno ko prodaje, bitno je ko servisira.
primjer 10.
Kupio lik graficku karticu i prerpodaje je (inace slavo poznati iz lukavice), prodao liku, ovaj rudaio, prodao meni.
Ista pocela da kaslje. Ta ista je kupljena u comtrade. Ja im pisao, rekli da nece uvazit.
Ja pisao asus-u, dostavio racun skeniran, informacije ko mi je odbio uvaziti reklamaciju.
6 dana poslije pozvali me dobio novu u zamjenu. Garancija se preslikala na novu graficku.
Mislim da moze svako iznijeti bar 10 primjera iz licnog iskustva da
nije BH TELECOM ovlasteni servis, nego samo prodavac telefona & usluga kao i svaka piljara u drzavi.
Elem, da se vratimo na temu....zamolio bih opet.. da nema spama..
Da li ce telecom uskoro imati u vidu da koriguje cijene telefona (premium) jer su cijene iste od kako je telefon izasao
hvala.
sa ovim se ne slazem osim ako radnja nema neki dogovor sa stanicem. univerzalno ima svoj servis. meni kad je pukao displej na G2 u univerzalno trazili 200KM, stanic 270KM. razlika je sto stanicu mogu jebat od do ako mi uvali i znam da je oridjidji G2 displej,a univerzalno ne mogu kad je i on sa ebaya narucio kinesko,isto sto bi i ja narucio. svadjao bi se i ne bi postigao nista.
razlika je jos sto u telekomu,imtecu,domodu... dobije se oridjidji garancija od 24 mjeseca. orilo,gorilo ako je do mobitela ima da ga naprave,ne moze se napraviti daju ti novi. univerzalno 12 mjeseci i cisto sumnjam da ce ga praviti i na kraju reci ne moze do mobitela je,evo vam novi. ako hoce onda im svaka cast
za obaranje cijena se slazem, ne moze G4 sad isto kostati kao sto je kostao kad je tek izasao, mora bar 100KM biti pada u cijeni. kad izadje G5 onda i veca ta razlika mora biti. eh sad je pitanje kakve ugovore telekom ima sa ovlastenim dobavljacima i uopste jel to telekoma briga. ja sam G3 uzeo za ispod 600KM. dosao G3 u telekom,cijena nenormalno mala, 50-100KM razlike sa PIK-om bila,a dobijem nov telefon sa 24 mjeseca garancije. naravno da se u kratkom roku sve zivo rasprodalo
ovaj sto iphone spominje. ima razlike pogotovo u apple. univerzalno nema sanse da je legalnim putevima nabavio iphone i jos da ga servisira. apple pogan samo tako po tom pitanju. pa telekom koji milione ima na racunima, drzavna firma, telekom operater na kraju krajeva jedva uspio izboriti da javno i legalno prodaje iphone. ta prodavnica je licencirana od strane apple, ima licencirane softvere,opremu,obuku i slicno. isto kao i note 5, samsung zvanicno rekao do 2016 note 5 zvanicno u prodaji nema sto se evrope tice. par sedmica nakon toga note 5 se nalazi u univerzalnom. nabavio isto kao sto bi ga i ja nabavio, poslala tetka iz kine preko ebaya.
pricate o stvari i govorite da je isto kao kod mene elektricar. satro se on pricajuci da je legrand sa pijace i legrand iz prodavnice isto. (ko ne zna legrand
http://www.legrand.ba/). moze biti isto samo da je ukradena roba,kao sto je prije par godina se i desilo. ovlastenom distributeru u sarajevo opuhali magacin legrand opreme i nakon par mjeseci ta oprema zavrsila po pijacama ofucanih pakovanja. ima legrand kopija negdje iz kine,turske ali ne moze to biti ko pravi legrand,ne moze da ga naopako okrenes. ja ugradim legrand osigurac,on ne iskoci,zaglavi se,izgori i kome da ga reklamiram? ovako uzeo u radnji koja je ovlastena za prodaju legranda i ako se desi belaj fino mu ga vratim,a on ga nabije nogom francuzima i jos ih naljepi da gubi obraz kod musterija.