BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
jareb

#3876 Re: MojaTV BHtelecom

Post by jareb »

Postoji li mogucnost da kabal koji ide u resiver skopcam na komp i na taj nacin preko nekog programa snimim neke emisije na HDD?
escobar__

#3877 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by escobar__ »

shalla wrote:
escobar__ wrote:
shalla wrote:Postoji li ikako način da saznam password za bihnet (bez da nazovem njih da mi resetuju)?

Konfigurišem ponovo mail postavke na mobitelu i da ga yebeš ne mogu da se sjetim koji mi je password za prijavu :sad:
Nazovi 1422 i objasni situaciju, neće biti problema nikakvih.
Ma znam da neće biti problema ali mi je njakacr što mi se telefon vodi na puncu :mrgreen:
Ma šta te briga ba, ha ya. :D

Btw jel ima još neko problema večeras sa BIHnet-om ili je do mene što mi je trenutno isporučeno manje od 50% ugovorene brzine? :-)
zilog

#3878 Re: MojaTV BHtelecom

Post by zilog »

Mustafapasa wrote:Korisnici MojaTV usluge ne placaju RTV Taksu... Kada ti cikci dodju fino kazes VOZ...Bilo je primjera da su se pojavili "neki drugi" naplacivaci te iste RTV takse ali ih raja prokuzila, jesu prevarili ponekog ali...
Inace, BHTelecom je u dogovoru obavezan da uz racun stavi i iznos za RTV taksu, ali posto imaju SVOJU TV uslugu kod koje placaju rentanje SVIH kanala, uredno i po ugovoru, RTV taksa pada u vodu! Sve sto treba da se plati stoji na racunu, ostalo vozdra...
Mustafa, sada si ga lupio ko Maxim po diviziji. :roll:
Ovo ti nije prvi put da siris potpune dezinformacije. Prije je to bilo bezazlenije, kada si pricao da BHT ima ugovor sa Novom TV, pa ce samo oni imati Novu legalno. Sada dovodis ljude u protivpravnu zabludu.
Molim te da javno povuces ovo sto si napisao, jer nema veze sa zivotom, a kamo li sa zakonom.
Mustafapasa

#3879 Re: MojaTV BHtelecom

Post by Mustafapasa »

Halo ba...
Prema zakonu koji je nametnut, RTV taksa je za korisnike FIKSNE TELEFONIJE, a MojaTV nije usluga fiksne telefonije...!!!!!!!!! Osim toga, ista nije na racunu MojaTV...
Ljubomorci vozdra...
Image

al da ne idemo dalje, ja RTV taksu necu placati pa eto...
Nedavno su dolazili lazni inkasanti i raju mazijali beze...
neo7

#3880 Re: MojaTV BHtelecom

Post by neo7 »

Da ne dovodis raju u zabludu procitaj i ti a i oni ovaj link

http://www.mkt.gov.ba/bos/dokumenti/zakoni/?id=275

RADIO – TELEVIZIJSKA TAKSA JE TAKSA ZA POSJEDOVANJE RADIO ILI TELEVIZIJSKOG PRIJEMNIKA
To sto si ti ucinio je prekrsaj i pozivanje drugih na isti!
zilog

#3881 Re: MojaTV BHtelecom

Post by zilog »

Mustafapasa wrote: ...
posto imaju SVOJU TV uslugu kod koje placaju rentanje SVIH kanala, uredno i po ugovoru, RTV taksa pada u vodu! Sve sto treba da se plati stoji na racunu, ostalo vozdra...
Ovo boldirano nije istina. Druga je stvar sto su za korisnike MojaTV, koji su odjavili fiksni tel, prestali slati racune za RTV taksu. To su ucunili tako sto obavezu naplate takse tumace kao obavezu uz fiksni telefon, ali je to samo njihova obaveza.
Nista te ne moze osloboditi takse, cak i kada od BHT-a ne dobijas racun. Mozes samo prekrsiti zakon i ne platiti. Vidim da je tebi pojam zakonitog jako rastegljiv, narocito kada je BHT u pitanju. Tako je bilo i sa pricom o Novoj TV. :roll:
ayoo

#3882 Re: MojaTV BHtelecom

Post by ayoo »

Zakon je zakon... Kratko receno.. Koristim mojaTV uslugu pa se mora placati RTV taksa koja bi trebala ne samo kod Bhtelecoma nego i kod ostalih kablovskih (iptv) operatera [hs,logosoft,telemach,blicnet,telekabel i sl ] koji emituju programe javnog rtv servisa (bht,ftv,rtrs), biti uracunata u cijenu usluge ..

Ako si pretplatnik usluga kablovskih (iptv) operatera normalno da posjedujes tv prijemnik i radio i time si obavezan placati RTV taksu koja bi trebala biti na racunu operatera..

Tacka.
zilog

#3883 Re: MojaTV BHtelecom

Post by zilog »

ayoo wrote:Zakon je zakon... Kratko receno.. Koristim mojaTV uslugu pa se mora placati RTV taksa koja bi trebala ne samo kod Bhtelecoma nego i kod ostalih kablovskih (iptv) operatera [hs,logosoft,telemach,blicnet,telekabel i sl ] koji emituju programe javnog rtv servisa (bht,ftv,rtrs), biti uracunata u cijenu usluge ..

Ako si pretplatnik usluga kablovskih (iptv) operatera normalno da posjedujes tv prijemnik i radio i time si obavezan placati RTV taksu koja bi trebala biti na racunu operatera..

Tacka.
RTV taksu placam, mada ne dobijam BHT racun (fiksni davno odjavio). Na Logosoftu sam i nikada im nije palo na pamet da kazu da su korisnici SuperTV oslobodjeni placanja takse. Samo da nemaju obavezu da prikupljaju taksu.
RTV taksa je obaveza po zakonu, bez obzira sto racun ne dolazi kroz BHT, ili nekog drugog operatora. Svako ima mogucnost da izabere da li ce postovati zakon. Medjutim, uvjeravati ljude da je neplacanje takse OK i pozivati ih da ne placaju, predstavlja krivicno djelo.
BarbaDue

#3884 Re: MojaTV BHtelecom

Post by BarbaDue »

shlauf wrote:Pripremi sitno 6 maruna. :D

Aleeeee aleeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :dance:
nije 6 nego 7 maruna i 15 feningčića :)

iskreno ja plaćam samo iz principa...još uvjek smatram da se treba boriti za ovu državu. Javni servis je jedan dio moje države. Neko će reći budalo jedna znaš li gdje taj novac završi. ja kažem boli me racku gdje završi...ima i poštenih ljudi kojima je potreban baš taj novac...
HomeArt

#3885 Re: MojaTV BHtelecom

Post by HomeArt »

Zna li neko kolilko se ovih dana ceka na MojuTV?
munja.ba

#3886 Re: MojaTV BHtelecom

Post by munja.ba »

puno, mislim da nema vise opreme i da je u toku proces nabavke iste
HomeArt

#3887 Re: MojaTV BHtelecom

Post by HomeArt »

munja.ba wrote:puno, mislim da nema vise opreme i da je u toku proces nabavke iste
Uzas, nema ni fixnih telefona danima, nikakvih, c c c telekoma i g....a. Jos kad neko kaze ne treba se privatizirati, treba i to jucer!
malawi

#3888 Re: MojaTV BHtelecom

Post by malawi »

Licno sam zadovoljan uslugom MojaTV. Koristio sam 9 mjeseci testnu fazu (besplatno :bih: ) i od prvog dana komercijalne upotrebe imam Full paket.
Prvi dan sam primjetio da me malo zeza VoIP, tako da sam odmah odletio :run: da uzmem kakav VoIP telefon. Malo procackao po portovima i postavkama, nasao IP adresu Proxy servera, konfigurisao telefon i gotovo. Nikada niti jedan problem za ove godine.
Koristim
- Motorola setup box
- modem Bilion (pppoe mod)
- Siemens gigaset router sa Wlan-om
- Siemens IP-c470 http://gigaset.com/hr/hr/product/GIGASETC470.html

Jedina zamjerka je sto nikako do sada nisam uspio da pokrenem mail i MSN na telefonu. Ukoliko na port4 propustim konekciju za mail account, automatski mi ukine sinhronizaciju SIP accounta. Nece SIP i internet istovremeno.
Ukoliko je neko uspio iskonfigurisati modem da mu ovo fercera, neka se javne...

Ostalo fercera ko ludo. Nadam se da ce tako i ostati.

pozzz :thumbup: :thumbup: :thumbup:
munja.ba

#3889 Re: MojaTV BHtelecom

Post by munja.ba »

bbc entertainment lokalozovan :thumbup:
neki

#3890 Re: MojaTV BHtelecom

Post by neki »

Moze li se preko pretplate MojaTV kupiti vise opreme (npr telefon i laptop) na rate odjednom, ili tek kad otplatis jednu stvar mozes uzeti drugu kao sto je na bhmobile?
neki

#3891 Re: MojaTV BHtelecom

Post by neki »

link wrote:
neki wrote:Moze li se preko pretplate MojaTV kupiti vise opreme (npr telefon i laptop) na rate odjednom, ili tek kad otplatis jednu stvar mozes uzeti drugu kao sto je na bhmobile?
kad otplatis jednu, kupujes drugu
Znaci ako uzmes ip telefon na pretplatu ne mozes nista drugo dok ne prodje 12 mjeseci?
zateznistub

#3892 Re: MojaTV BHtelecom

Post by zateznistub »

Molim za pomoc.
Naime imam TP LINK modem koji je u bridge modu. Zelim da napravim modem da se moze nakaciti i laptop i npr. mobitel. Vjerovatno se to zove pppoe. Eh sad nasao sam nesto na bht portalu i kad ukucam ip adresu 192.168.1.1
explorer me ne nakaci na modem nego trazi da ode online. Ako neko moze da pomogne ali step by step jer sam tuka za te stvari. :sad:

unaprijed hvala.
malawi

#3893 Re: MojaTV BHtelecom

Post by malawi »

zateznistub wrote:Molim za pomoc.
Naime imam TP LINK modem koji je u bridge modu. Zelim da napravim modem da se moze nakaciti i laptop i npr. mobitel. Vjerovatno se to zove pppoe. Eh sad nasao sam nesto na bht portalu i kad ukucam ip adresu 192.168.1.1
explorer me ne nakaci na modem nego trazi da ode online. Ako neko moze da pomogne ali step by step jer sam tuka za te stvari. :sad:

unaprijed hvala.
Modem ti je kontektovan pa zato nemoze. Prvo se otkaci sa neta i prati uputstvo na slijedecem linku
http://www.bhtelecom.ba/fileadmin/user_ ... router.pdf

Pozzz
zateznistub

#3894 Re: MojaTV BHtelecom

Post by zateznistub »

malawi wrote:

unaprijed hvala.
Modem ti je kontektovan pa zato nemoze. Prvo se otkaci sa neta i prati uputstvo na slijedecem linku
http://www.bhtelecom.ba/fileadmin/user_ ... router.pdf

Pozzz
Nisam sad kuci, kad dođem probam. Hvala u svakom slucaju.
baklava2

#3895 Re: MojaTV BHtelecom

Post by baklava2 »

unaprijed hvala.
ponekad se ne može pristupiti tp linku dok ne odeš u postavke računara ( mrežne kartice ) i tamo ukucaš 192.168.1.20. tek tada možeš pristupiti modemu preko 192.168.1.1
cancel

#3896 Re: MojaTV BHtelecom

Post by cancel »

Čiji prijevod ide na lokaliziranim kanalima, hrvatski ili srpski?
ala7

#3897 Re: MojaTV BHtelecom

Post by ala7 »

Po zelji :) mislim da se pritisne žuta ili zelena tipka na daljinskom.. Na nekim kanalima mozes i audio mijenjati.. Sa engleskog na njemacki i sl.. pozdrav

:)
cancel

#3898 Re: MojaTV BHtelecom

Post by cancel »

Kul. Na hrvatskom MAX TV-u recimo nema opcije biranja titlova, hrvatski titlovi su stalno nalijepljeni.

Sa druge strane, ako kanal nije lokaliziran na hrvatski, a jest na srpski - ide u originalu na engleskom. Bez titlova.
neo7

#3899 Re: MojaTV BHtelecom

Post by neo7 »

Do koga je ako neki titl kasni ili brza u odnosu na video ? Do njih ili do mene XD
Muflon

#3900 Re: MojaTV BHtelecom

Post by Muflon »

link wrote:
cancel wrote:Čiji prijevod ide na lokaliziranim kanalima, hrvatski ili srpski?
I jedan i drugi, odaberes koji zelis.
A negdje nije ni jedan, kao npr na Discovery World i Discovery Science...
Locked