BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
beco

#2876 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by beco »

mr.torture wrote:Neki i dalje optuzuju raju za download. Odmorite sa tom pricom vise, smijesna je. Iako nisam nikad bio neki freak sto se downloada tice, kad vidim kakvi su supci neorganizovani ovi koji nam pruzaju uslugu, jos uz nikakvu korisnicku podrsku, naravno da cu download-ovati sve sto mi dodje pod ruku, sto mozda i ne bih u normalnim okolnostima.

Ovo im je za sve promasene zicere, za sada:

Image
Kako sam mrzio ovaj prozor i ono kad se zavrti onaj brojac, nek sam ih se kutarisao 8-)
mr.torture

#2877 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by mr.torture »

Prozor je i dalje tu, samo bez iritantnog "limitometra". :D Treba vremena da se covjek navikne na ovo. :)
c0d14c

#2878 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by c0d14c »

ala7 wrote:Slazem se iako sam zadovoljan uslugom.. Ipak su vodeci operater u drzavi (ako uzmemo u obzir broj korisnika).. Uvodjenje flat usluge sa manjkom kapaciteta je los potez ..Cak sto vise trebaju imati vece kapacitete i bolji kvalitet za moguce nove korisnike u buducnosti nakon uvdjenja flat usluge.. Ako los utisak ostave na pocetku razglasi se to a hvala Bogu konkurencija jedva ceka nove korisnike njihovih usluga, prvenstveno interneta.. nadam se boljem, posto sam optimista .. pozdrav svima :)

Image
zamisli Logosoft konekciju cijenu sa pokrivenoscu od Bihneta, ali opet bi se neki zalili :D
ala7

#2879 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by ala7 »

c0d14c wrote:
ala7 wrote:Slazem se iako sam zadovoljan uslugom.. Ipak su vodeci operater u drzavi (ako uzmemo u obzir broj korisnika).. Uvodjenje flat usluge sa manjkom kapaciteta je los potez ..Cak sto vise trebaju imati vece kapacitete i bolji kvalitet za moguce nove korisnike u buducnosti nakon uvdjenja flat usluge.. Ako los utisak ostave na pocetku razglasi se to a hvala Bogu konkurencija jedva ceka nove korisnike njihovih usluga, prvenstveno interneta.. nadam se boljem, posto sam optimista .. pozdrav svima :)

Image
zamisli Logosoft konekciju cijenu sa pokrivenoscu od Bihneta, ali opet bi se neki zalili :D
a bi prijatelju tu nema dileme...logosoft sto se tice ponude je ispred bhtelecoma a iza po pitanju broja korisnika i mala pokrivenost im je velika mana.. :)
BarbaDue

#2880 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by BarbaDue »

mojatvfull :)

Image
Mustang1

#2881 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Mustang1 »

Vidim nesto steka .. :( a torrent na 5 kb/s
Image

192.168.1.1 ..diconect..conect...

Image
goleta

#2882 Re: MojaTv BH telecom

Post by goleta »

Drustvo zna li neko nesto vise o Albis STB uredjaju kako doci do biosa i zasto je USB prikljucak i prikljucak za hard da li se moze snimati mozda.Bilo kakva podesenja .
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#2883 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by JoseMujica »

MaXXaX wrote:
nickname-83 wrote: Za svakoga ko se i malo razumije u ove stvari ovo je bilo očekivano da dođe do zagušenja. Naravno i BHT ima svoj dio u svemu ovome, ali vjerovatno su čekali da vide gdje će biti najkritičnije pa da krenu sa optimizacijama i poboljšavanjem mreže. Plus IPTV korisnici su vjerovatno prioritet ovdje, pošto IPTV zahtjeva konstantno stabilnu visoku brzinu. Vjerovatno će u narednih mjesec dana uspjeti rješiti većinu problema sa brzinom :D
Mogu reci da se razumijem poprilicno i bas radi toga ovakvi slucajevi su besmisleni:postoji nesto sto se zove planiranje,infrastrukture,aktivne,pasivne,ljudskih resursa i sl-pa da banalizujemo:ne cekas u zivotu da potrosis platu kako bi pravio racunicu i rasporedio svoje mjesecne prihode i troskove,to se radi PRIJE nego sto potrosis sve pare i ostanes kokuz.E pa tako se radi i ovdje i onaj ko se razumije u ove stvari ne dolazi u situacije da su mu "kratki" kapaciteti i da onda prosiruje sistem,pogotovo kad taj neko pokriva podrucje kao ovaj operater,tacnije velicinu tog podrucja i broj korisnika.To ne iskljucuje tvoju konstataciju da su oni uistinu cekali da "popucaju" ali onda to povlaci za sobom i cinjenicu da iza toga stoji odredjeni broj totalno nestrucnih lica bez vizije,ideje i sposobnosti da uradi ono najbanalnije-planira.
Steta je generalno imati ovakve uhljupe u drzavi i ovaj sistem rada,Telecom ima ogroman potencijal i velike sanse da bude vodeci operater-masa je momaka i djevojaka u BiH obrazovanih "iz struke" i bez posla dok polupismeni likovi "prodaju maglu" jos nepismenijim mrmotima korisnicke prirode-to je krivulja pada i recept za katastrofu koja im se uveliko desava-najveci operater je najkasnije reagovao na ponude konkurencije i totalno nespreman (sto se vidi bas iz ovoga "prosirivanja") usao u ogroman projekat.....naprijed sa ovim nacinom rada tesko,nikako...a nazad se ne moze....bice zanimljivo kako ce odigrati sami sa sobom oni ovu malu utakmicu jer njima su prvi problem upravo oni,tek onda konkurencija...
:D
:thumbup: svaka ti je zlatna!

nego bio sa juče kod rođaka i kod njega HS onaj paket od 15 KM na 2 Mbs i haj reko da probam, pa malo surfao pa skidao i to fajlove od 200-300 mb i moram reći da sam se pozitivno iznenadio kako fescera a o HS sam iamo baš loše mišljenje. Tako da svima preporučujem promjenu operatera. Sad bar imate izbor Telemach, Logosoft, HS.....mislim da je što se tiče usluga bihnet najgori ubjedljivo. Baška sada da se adsl i kablovska tehnologija ne mogu porediti po kvaliteti (al u svijetu) nas iskustvo s bihnetom uči da itekako mogu da se porede. Na kraju ispada bolja dobra kablovska usluga nego loša adls usluga. A kad bi još cijene poredili.uhhh
jastuk1

#2884 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by jastuk1 »

link wrote:
Lud i ponosan wrote:
c0d14c wrote: zamisli Logosoft konekciju cijenu sa pokrivenoscu od Bihneta, ali opet bi se neki zalili :D
Logosoft nista ne valja, posebno ovaj beta paket :oops:

Image
Image

Sad da uozbiljimo pricu, malo se stanje sredilo, sto znaci da ide ka boljem, ali daleko je to jos od onog prijasnjeg kvaliteta i stabilnosti. Ali doce to sve na svoje...
ti rece da ces hvaliti telecom na sav glas ako podnese flat.... nisi jos poceo ili sta?
Ja se obično sa lud i ponosan ne slažem, ali ako je suditi po prvih 10 dana, BHT definitivno nije prošao flat test, prema tome lud i ponosan nema šta da hvali. S druge strane, HS je prijatno iznenadio i dobro podnio najjači udar.

Sjećam se da je prije par godina BHT radio neko istraživanje preko fiksnih telefona u radno vrijeme o mobilnim, fiksnim i internet potrebama. Čisto sumnjam da je većina domaćica s kojima su obavljali razgovore bila zainteresovana za velike internet brzine.

Otud njihovi idijotski odgovori od prije godinu, dvije da ljudi nisu bili zainteresovani za flat i veće brzine. :-)
naneljube

#2885 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by naneljube »

ureko sam ih, opet nema konekcije danima, a predpostavljam da ce racun uredno doci, sad vec ovo prelazi u lopovluk, zovem ih danima nemogu da dobijem prijavu kvara!!! :x
Skream

#2886 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Skream »

Skream wrote:Danas sam ih zvao i saznao da je moja konfiguracija kao da sam na MOJA TV, a ja na ovome netflat 6, kk???
I eto nešto su čačkali, mjenjali nake portove, ali nisu mogli srediti pa kao evo šaljemo nalog za tvoju direkciju i to bi trebalo biti gotovo sutra. Eh hajd' da vidimo. 8-)
Gora sam ja budala što sam ih zvao, samo sam dobio manji upload i ping u tačku.
Naravno da nisu ništa napravili, a meni samo preostaje smanjiti paket, ha ja :x
http://www.speedtest.net/result/1192520035.png
ala7

#2887 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by ala7 »

mojatv adsl
Image
Gauchos

#2888 Re: MojaTv BH telecom

Post by Gauchos »

Da li neko koristi MojuTV na dva TV-a, kako to fercera.
Mislio sam prikljuciti mojutv ali mi treba na dva tv-a, pa da vidim kakva su vasa iskustva.
Officer Crabtree

#2889 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Officer Crabtree »

Snašli se k'o Hadžira u grahu.

Image
luccko

#2890 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by luccko »

JoseMujica wrote:
nego bio sa juče kod rođaka i kod njega HS onaj paket od 15 KM na 2 Mbs i haj reko da probam, pa malo surfao pa skidao i to fajlove od 200-300 mb i moram reći da sam se pozitivno iznenadio kako fescera a o HS sam iamo baš loše mišljenje. Tako da svima preporučujem promjenu operatera. Sad bar imate izbor Telemach, Logosoft, HS.....mislim da je što se tiče usluga bihnet najgori ubjedljivo. Baška sada da se adsl i kablovska tehnologija ne mogu porediti po kvaliteti (al u svijetu) nas iskustvo s bihnetom uči da itekako mogu da se porede. Na kraju ispada bolja dobra kablovska usluga nego loša adls usluga. A kad bi još cijene poredili.uhhh

ma kakav HS, nemoj ih puno hvaliti.

evo meni pustili:

Image

a jos nece da mi kazu koliko je para :razz:
Mustafapasa

#2891 Re: MojaTv BH telecom

Post by Mustafapasa »

Gauchos wrote:Da li neko koristi MojuTV na dva TV-a, kako to fercera.
Mislio sam prikljuciti mojutv ali mi treba na dva tv-a, pa da vidim kakva su vasa iskustva.
Ako dobijes tehnicku mogucnost za dva STB fercera super dobro...ako ne, onda ides na samo jedan.
Svaki STB je jedinica za sebe i sve je odvojeno, dakle bas sve, i sve radi kako treba...

Mnogi se zalete pa kupe drugi STB od nekog "ispod ruke" ali to je bacena para...Za dva STB treba prvo ispitivanje mogucnosti od strane BHT pa tek onda da ti oni puste...
TLFanaticos777

#2892 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by TLFanaticos777 »

Image :shock:
Net u normalnim zemljama......bice i kod nas za jedno 50 godina :x :run:
TLFanaticos777

#2893 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by TLFanaticos777 »

Lud i ponosan wrote:
TLFanaticos777 wrote:Image :shock:
Ne seri.

Belnet is the Belgian national research network that provides high-bandwidth internet connection and services to Belgian universities, colleges, schools, research centers, and government departments.

A kod nas ce ovakve brzine (to nije tako daleko) biti dostupne i u kucnim uslovima, vec sada postoje paketi od 50 mbit-a kod kablovskih provajdera, samo su jos uvijek cjenovno nepristupacne.
:zzzz: :zzzz:
TLFanaticos777

#2894 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by TLFanaticos777 »

Imao sam ADSL 3G prije 2-3 god tako nesto pa sam ispalio za USA ali mi jos buraz koristi net na moje ime koji ja i placam ali me interesuje da li je taj ADSL 3G sad netFlat2 ili sta posto ovi mijenjaju a nisam tu da upratim bas ali se vracam uskoro pa bi volio ako ko zna da mi objasni sta se desava sa BHtelekomom :?(preferiram online igre pa zato i pitam) :D :D
Pozzzzzzz :bih:
lelooo

#2895 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by lelooo »

Image

Eto dostupno je i kod nas. Happy ? :-)
madFlava

#2896 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by madFlava »

evo napokon nakon 10ak poziva bhtelecomu brzina netflata2 povecana sa 0,9 Mbps na 1,7 Mbps :lol:

Image
dark side of the moon

#2897 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by dark side of the moon »

Kao da se vraca u normalu... :-?

Image
Najamnik

#2899 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Najamnik »

Je li ima nekih problema sa satabilnoscu adsl-a? Imam bivsi 8G pake, bio na putu 5 dana i vidim neke romjene. Sad mi je download oko 100-150 kbps (od marta bio oko samo 20kbs) ali zato mi veza puca svakih 20-30 min. Taman podjem skidati neki film , nakupi 200 MBS cca i onda- nigdje adsla pa aj se opet kopcaj. Ima li jos neko problema ili je nesto do mene?
TLFanaticos777

#2900 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by TLFanaticos777 »

lelooo wrote:
Image

Eto dostupno je i kod nas. Happy ? :-)
:-) :-) :-) happy nisam jos posto ja jos nemam tu brzinu neta...........koliko placas....... :run:
Locked