BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
kurty

#1926 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by kurty »

Mustafapasa wrote: Da,imam wireless u kuci jer modem koji su mi donijeli ima i tu opciju...ne placam pretplatu kao ni RTV taksu...
:lol:
da, kada bude i taj HBO al legalno naravno, onda ce faliti "jos samo da je i ovaj"...

:bih:

koji ti je modem???

zateznistub wrote:
Posto fakat pokusavam, ali mi ne ide u glavu ko je ovdje na koga ljubomoran...
E jest ti fitilj :D
Sala je bila na racun @neki. Posto covjek misli da je ovo pilot proba pa ce biti poseban paket arena1234.
Ja sam MojaTV full, kontas sad?
izvini...(danas se drugi put na forumu izvinjavam :D )
al pun mi klinac neki koji indirektno nazivaju idiotima ove koji su na mojaTV...
zateznistub

#1927 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by zateznistub »

elcho71 wrote:IPTV platforma MAXtv broji čak 297.496 korisnika
tekst objavio: mPortal, 14.2.2011. u 21:44

IPTV platforma T-Hrvatskog Telekoma MAXtv zaključila je prošlu godinu (2010.) sa čak 297.496 pretplatnika, njih gotovo 300.000 što znači da je to i dalje uvjerljivo najuspješnija IPTV platforma u središnjoj i jugoistočnoj Europi.

Kada ce nas ublehaski BleHaTelekom imati barem 10-15% od ove cifre THT-a? :lol:
Malo je offtopic ali ne skodi usporedba ako se uopste moze poredjivati.
nesmotreno je porediti bh telecom i t-com koji je gigant evrope. poredi koliko ima bh telecom te ostali davaoci usluge iptv unutar bih, neke stvari ce ti biti jasnije.
Mustafapasa

#1928 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by Mustafapasa »

@kurty
ja sam jedan od prvih korisnika MojaTV, od samog pustanja u komerciajlnu fazu ja koristim Full paket...imao sam troskove oko 130-150KM mjesecno i to je spalo na nekih 100KM s PDV jer ima taj mobilni saobracaj...u pocetku je bilo djecijih bolesti ali sam rekao, "dobro, necu biti s pocetka razmazen korisnik idem im dati sansu" i sad sam prezadovoljan...nemam sta reci... :thumbup:
Tako i ova tema, od samog pocetka je bila u skladu s naslovom koji je netacan totalno...gdje se autor vise nikad nejavi....i ne mozes ljude ubjedit u suprotno dok ocima ne vide...
Ja sam gotivdjija svega sto je "made in BiH", pa tako i ovih domacih kanala kojima je MojaV dala sansu i zato navijam za ovu uslugu...
Prvo je bila prica oko teme "Novatv vs domaci kanali" i ja sam rekao, moze al kad na novoj budu sevdalinke i reportaze o BiH... :)
i ljudi prvi i jedini ubacise na legalan nacin Novu...tako i ove arene i svasta jos druggog... :)

modem je billion, prvi modemi koji su isporucivani za MojaTV...
kurty

#1929 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by kurty »

Mustafapasa wrote:@kurty
ja sam jedan od prvih korisnika MojaTV, od samog pustanja u komerciajlnu fazu ja koristim Full paket...imao sam troskove oko 130-150KM mjesecno i to je spalo na nekih 100KM s PDV jer ima taj mobilni saobracaj...u pocetku je bilo djecijih bolesti ali sam rekao, "dobro, necu biti s pocetka razmazen korisnik idem im dati sansu" i sad sam prezadovoljan...nemam sta reci... :thumbup:
Tako i ova tema, od samog pocetka je bila u skladu s naslovom koji je netacan totalno...gdje se autor vise nikad nejavi....i ne mozes ljude ubjedit u suprotno dok ocima ne vide...
Ja sam gotivdjija svega sto je "made in BiH", pa tako i ovih domacih kanala kojima je MojaV dala sansu i zato navijam za ovu uslugu...
Prvo je bila prica oko teme "Novatv vs domaci kanali" i ja sam rekao, moze al kad na novoj budu sevdalinke i reportaze o BiH... :)
i ljudi prvi i jedini ubacise na legalan nacin Novu...tako i ove arene i svasta jos druggog... :)

modem je billion, prvi modemi koji su isporucivani za MojaTV...
potpisujem sve sto si rekao...i ja sam od eksperimentalne faze takav...
a de mi reci kako si wi-fi aktivirao???
zateznistub

#1930 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by zateznistub »

ja koristim t-link modem koji ima wireless. dosao je ciko iz bht-a i napravio mi konekciju preko wireless-a. u zadnjih par dana puca konekcija i iz podrske su mi rekli da bih trebao preko zice da idem.
neo7

#1931 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by neo7 »

Mustafapasa- kojih 55 ? :) RTV taksu si OBAVEZAN placati i bez toga sto nije navedena na racunu... Zasto nema prikaza nove u punudi kanala i nigdje ali nigdje nisu objavili da su potpisali sta sa novom i da mogu pustati signal :)

Ja sam se prijavio za FULL paket...sada cekam kada ce doci...
kurty

#1932 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by kurty »

neo7 wrote:Mustafapasa- kojih 55 ? :) RTV taksu si OBAVEZAN placati i bez toga sto nije navedena na racunu... Zasto nema prikaza nove u punudi kanala i nigdje ali nigdje nisu objavili da su potpisali sta sa novom i da mogu pustati signal :)

Ja sam se prijavio za FULL paket...sada cekam kada ce doci...
taj full paket je od prvog marta 55 km.... znaci ako budes u granici od 10km da potrosis na mobilne i bez ikakvih dodatnih karafeka, ti ces platiti 65KM...

To zasto nema nove u popisu TV kanala, pojma nemam...

Znam samo da su danas pustene i 4 arene, a nova je tu ima prilicno vremena....

uglavnom 72 kanala (mislim , jer imaju 4 ili 5 mozaika)... A na spisku koji je na portalu telecoma, fale Nova, i arena 1,2,3 i 4
neo7

#1933 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by neo7 »

Pa oke je, sve je to super samo ne volim kada neko pretjeruje kao Mustafa. Kaze 55KM, sto nije tacno, vec je 55KM+PDV sto je nekih 63KM...kaze sve legalno? Kako on zna da su pustili novuTV legalno, kako zna da ne rade kao svi kablovski operateri ? Prica o legalnosti a ne placa RTV taksu :-)

Veliki :thumbup: za Arene...
kurty

#1934 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by kurty »

neo7 wrote:Pa oke je, sve je to super samo ne volim kada neko pretjeruje kao Mustafa. Kaze 55KM, sto nije tacno, vec je 55KM+PDV sto je nekih 63KM...kaze sve legalno? Kako on zna da su pustili novuTV legalno, kako zna da ne rade kao svi kablovski operateri ? Prica o legalnosti a ne placa RTV taksu :-)

pa valjda je ta taksa u tih 55KM
HomeArt

#1935 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by HomeArt »

zateznistub wrote:
elcho71 wrote:IPTV platforma MAXtv broji čak 297.496 korisnika
tekst objavio: mPortal, 14.2.2011. u 21:44

IPTV platforma T-Hrvatskog Telekoma MAXtv zaključila je prošlu godinu (2010.) sa čak 297.496 pretplatnika, njih gotovo 300.000 što znači da je to i dalje uvjerljivo najuspješnija IPTV platforma u središnjoj i jugoistočnoj Europi.

Kada ce nas ublehaski BleHaTelekom imati barem 10-15% od ove cifre THT-a? :lol:
Malo je offtopic ali ne skodi usporedba ako se uopste moze poredjivati.
nesmotreno je porediti bh telecom i t-com koji je gigant evrope. poredi koliko ima bh telecom te ostali davaoci usluge iptv unutar bih, neke stvari ce ti biti jasnije.
Treba prodati BH Telekom T-com-u i imat cemo i mi onda sve.
Mustafapasa

#1936 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by Mustafapasa »

neo7 wrote:Pa oke je, sve je to super samo ne volim kada neko pretjeruje kao Mustafa. Kaze 55KM, sto nije tacno, vec je 55KM+PDV sto je nekih 63KM...kaze sve legalno? Kako on zna da su pustili novuTV legalno, kako zna da ne rade kao svi kablovski operateri ? Prica o legalnosti a ne placa RTV taksu :-)

Neo drug moj :)

PDV je nesto sto drzava uzima SEBI a ne BHT...Cijena BHT je 55KM i tu nema polemike. Dakle, PDV je luksuz jer hoces ko hadjo da gledas TV :) i to dajes drzavi i BHT nema veze s tim...Cijena je cijena a porez je porez...
Legalno itekako da jeste, BHT je firma od procedure i sistema, zato sve traje malo duze nego sto je to kod privatnika...Trebaju se sve procedure za pruzanje usluge ispostovati. Sjecam se kada su meni radili, pa ispitivanje tehnicke mogucnosti,pa tonu nekih mjerenja itd a ne samo "evo ti" pa kako bude :)
Zar mislis da bi BHT pored RAKA, i svih drugih organa nadzora sto internih sto eksternih, dozvolio sebi kradju (za mene licno) jednog mizernog nova TV kanala????? Ni slucajno, to bi bio ekces drzavnih dimenzija i jednoj firmi koja godisnje ostvaruje 150 miliona dobiti, to ne treba...Nece oni dobit steci na Novoj ili Arena kanalima...
Sto se tice RTV takse, nije ukljucena u MojuTV a placaju se samo stavke koje se nalaze na racunu a kompletan racun je predmet reklamacije ako primjetis da nesto nije ok...

:)
savsvoj

#1937 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by savsvoj »

Ako ima zainteresovanih mogu danas uplodovat config za ruter koji ukljucuje wirless ia utomatsko konektovanje preko rutera.
neki

#1938 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by neki »

zateznistub wrote:
Sala je bila na racun @neki. Posto covjek misli da je ovo pilot proba pa ce biti poseban paket arena1234.
:lol: jbt.. haj se ti i Lud i ponosan dogovorite oko cega sam ja ljubomoran, posto je on uvjeren da sam ja zaposlen u Telecomu :D a ti haman da sam logosoftas :-)
zateznistub

#1939 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by zateznistub »

neki wrote:
zateznistub wrote:
:lol: jbt.. haj se ti i Lud i ponosan dogovorite oko cega sam ja ljubomoran, posto je on uvjeren da sam ja zaposlen u Telecomu :D a ti haman da sam logosoftas :-)
Ante, sala sala...
Mustafapasa

#1940 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by Mustafapasa »

savsvoj wrote:Ako ima zainteresovanih mogu danas uplodovat config za ruter koji ukljucuje wirless ia utomatsko konektovanje preko rutera.
Za koji je to ruter konfiguracija?
Johnny071

#1941 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Johnny071 »

link wrote:
ladyblue18 wrote:
black wrote:vjerovatno shtopka zbog ubacivanja ovih arena na listu mojaTV, valjda rade neshta
Ali sto onda stopa i na HS-u i Telemachu, to mi nije jasno :-)
sve su to mali ISP-ovi kojima je opet telecom glavni nadprovajder.
kome je telecom nadprovider ??? :-)
_sonic_

#1942 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by _sonic_ »

motachjointa wrote: nemam informacije isto kao ni ti, zvanicno se jos ne zna hoce li biti besplatno ili ce se placati i ako hoce koliko, kod svih ovih operatera se placa, okvirna cijena je bila 10 km, evo u mtelu je 3,5 km tako da sve ce se vjerovatno znati od prvog marta i nema potrebe povlaciti salvu pohvala bez utemeljenih argumenata, imat cemo vremena da ih hvalimo i kudimo a nesto ne mogu da vjerujem da im se isplati dati arenu bez naknade.
kako zvanicno.. ubacivali su i druge kanale pa nije bilo "zvanicno".. npr Nova Tv je ubacena a nigdje obavijesti "zvanicne" nije bilo.. mozda ti nemas informacija a za mene ne mozes to reci.. :)
BarbaDue

#1943 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by BarbaDue »

savsvoj wrote:Ako ima zainteresovanih mogu danas uplodovat config za ruter koji ukljucuje wirless ia utomatsko konektovanje preko rutera.
postavljaj :)
-danTe-

#1944 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by -danTe- »

ima li jos neko problema sa provjerom stanja racuna...od nedjelje mi ne obracunava nista...
nijedneviše

#1945 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by nijedneviše »

naravno da ima. još ako je u pitanju tp link onda ništa ne pitaj nego postavljaj :D
hvala na obavještenju za arene. nisam znao da su jučer to pustili.
Fozgen

#1946 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by Fozgen »

Mustafapasa wrote:

Neo drug moj :)

PDV je nesto sto drzava uzima SEBI a ne BHT...Cijena BHT je 55KM i tu nema polemike. Dakle, PDV je luksuz jer hoces ko hadjo da gledas TV :) i to dajes drzavi i BHT nema veze s tim...Cijena je cijena a porez je porez...
Legalno itekako da jeste, BHT je firma od procedure i sistema, zato sve traje malo duze nego sto je to kod privatnika...Trebaju se sve procedure za pruzanje usluge ispostovati. Sjecam se kada su meni radili, pa ispitivanje tehnicke mogucnosti,pa tonu nekih mjerenja itd a ne samo "evo ti" pa kako bude :)
Zar mislis da bi BHT pored RAKA, i svih drugih organa nadzora sto internih sto eksternih, dozvolio sebi kradju (za mene licno) jednog mizernog nova TV kanala????? Ni slucajno, to bi bio ekces drzavnih dimenzija i jednoj firmi koja godisnje ostvaruje 150 miliona dobiti, to ne treba...Nece oni dobit steci na Novoj ili Arena kanalima...
Sto se tice RTV takse, nije ukljucena u MojuTV a placaju se samo stavke koje se nalaze na racunu a kompletan racun je predmet reklamacije ako primjetis da nesto nije ok...

:)
Nemoj Boga ti o postenju BHTelecoma.

(2) Oglasi ne smiju sadržavati bilo kakvu izjavu ili vidljivi prikaz koji bi neposredno ili posredno izostavljanjem,
nedorečenošću ili pretjerivanjem dovodio potrošače u zabludu, a naročito u pogledu:
a) svojstava proizvoda ili usluge kao što su: priroda, sastav, postupak i datum proizvodnje, mogućnost upotrebe
djelotvornosti i efekata, količine, kvaliteta trgovačkog ili geografskog porijekla ili uticaja na okolinu;
b) vrijednosti proizvoda ili usluge i ukupne cijene koje treba stvarno platiti;

(2) Prodajna cijena proizvoda i usluga je konačna cijena u koju su uključeni svi porezi, doprinosi i takse i jednaka je
prodajnoj cijeni iz knjige popisa.

Tako kaze zakon o zastiti potrosaca.

A ti hoces da kazes da je danas imati hljeba i mlijeka na stolu luksuz :-) .
Eee Mustafa.
Mustafapasa

#1947 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by Mustafapasa »

Ma hocu da kazem da trebaju biti 3 stope PDV i to bi bilo ok...
0% za osnovne namirnice i potrepstine (hljeb,mlijeko,vecina hrane)
10% za proizvode siroke upotrebe (gorivo itd)
17% za luksuzne stvari (cigarete,alkohol itd)

PDV ide u Budzet a ne BHT
a to postenje, to vec moj Fozgenzi ne znam :)
Nejse, bitno je da je sada dobro,a sa sadasnjom stopom PDV ti je sve luksuz...
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#1948 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by 1946 »

-danTe- wrote:ima li jos neko problema sa provjerom stanja racuna...od nedjelje mi ne obracunava nista...
Problema neeeeeeeeema...a zašto - jer se ne može otvoriti stranica BHT, piše Failed to connect :x
wildflower

#1949 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by wildflower »

meni bi trebalo, ako neko zna kako, da podesim router (Billion) tako da bude konektovan na net, da mu mogu pristupiti i preko mobitela sa wlan-om. Trenutno se konektujem preko windowsovog interfacea na kompjuteru, ali s mobitelom naravno ne moze.

Nekad sam prije citala o tome, i rekose da je tesko pa sam odustala, a sad bi ponovo probala :)
Tiger 033

#1950 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Tiger 033 »

elcho71 wrote:Kada ce nas ublehaski BleHaTelekom imati barem 10-15% od ove cifre THT-a?
Kad bude poslovao na cijeloj teritoriji BiH, kao sto THT posluje u Hrvatskoj!!!BHtelekom ne posluje na cijelom teritoriju FBiH a kamoli u cijeloj BiH,stoga ne cudi ovakav rezultat!!! :dance: :run:
Locked