Meni ne bi bilo zamorno, ja volim čitatiiceman2010 wrote:Moze se to i detaljno obrazloziti zasto je to tako ako nekog zanima. Mislim da bi za vecinu to bilo zamorno citati.
BHTelecom All About
Moderator: Benq
-
saraleite
#1851 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM
-
Cheguevarax
#1852 Re: BIHnet primjedbe i komentari
OK. Hvala. Valjda ce neko izaci u susret.neo7 wrote:Kolega sonic_ i jos neko ima taj Router...
Ovako, mozel neko dati informaciju koliko je potrebno dana za prebacivanje sa Full na Premi paket, dakle sve je tehnicki odradjeno, ovo je samo objedinjavanje mobilne usluge.
I kako se obracunava MojaTV. U smislu da sam ja dobio uslugu oko 15. ovog mjeseca. Da li ce obracunavanje biti kao ADSL tj da ce se ukupna cijena podijeliti sa danima koristenja ili cu morati platiti za cijeli mjesec kao da sam je koristio cijeli mjesec a ne 15 dana.
Hvala svima! pozdrav
- _sonic_
Koristim MojaTv full paket i super sve frcera.. Annex A pise u konfiguraciji TP linka,ne razumijem se puno nit me interesuje sem konfiguracije wireless moda .. a imas i upustvo na njihovoj stranici kako TP link konfigurisati ukoliko nastane problem..za sve pakete..Cheguevarax wrote:OK. Hvala. Valjda ce neko izaci u susret.neo7 wrote:Kolega sonic_ i jos neko ima taj Router...
Ovako, mozel neko dati informaciju koliko je potrebno dana za prebacivanje sa Full na Premi paket, dakle sve je tehnicki odradjeno, ovo je samo objedinjavanje mobilne usluge.
I kako se obracunava MojaTV. U smislu da sam ja dobio uslugu oko 15. ovog mjeseca. Da li ce obracunavanje biti kao ADSL tj da ce se ukupna cijena podijeliti sa danima koristenja ili cu morati platiti za cijeli mjesec kao da sam je koristio cijeli mjesec a ne 15 dana.
Hvala svima! pozdrav
A sto se tice obracuna to..meni su prikljucili nekad 18-tog i obracunato mi je od 18tog do 30...pozdrav
-
Cheguevarax
#1854 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Evo sredio sam i problem.
Sad jos samo treba odgovor ako je neko prelazio sa paketa na paket, konkretno full na premi koliko je trebalo proci vremena.
pozdrav i hvala svima!
Sad jos samo treba odgovor ako je neko prelazio sa paketa na paket, konkretno full na premi koliko je trebalo proci vremena.
pozdrav i hvala svima!
-
iceman2010
#1855 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM
Prije svega da se izvinem zbog duzine komentara koji upravo slijedi. Onaj koga ovo ne interesuje ili to vec zna neka ga jednostavo preskoci.saraleite wrote:Sto se tice kablovske, mislila sam na onu od 11,5 KM (Telemach).
Za tih 11,50 dobijes samo anlognu koja nije ni blizu kvaliteta moja TV ili dodatnih digitalnih kanala. To se posebno primjeti na LCD televizoru. Za prvi dodatni paket u Telemach-u (cini mi se da se doplati jos 5 KM) dobijes i sve pakete iz osnovne ponude u digitalnom obliku. Naravno samo na jednom TV aparatu imas ovaj digitalni signal.
A sto se tice razlike izmedju analognog i digitalnog signala pokusacu da uprostim objasnjenje da bi bilo jasnije forumasima koji nisu familijarni sa ovim tehnologijama.
Analogni signal je kontinuirani signal u kojem amplituda signala moze imati bilo koju vrijednost. Smetnje usljed elektromagnetne interferencije, vremenskih prilika i sl. su neizbjezne. Ove smetnje uzrokuju izoblicenje signala koje se odrazava na kvalitet slike. Kao sto sam vec rekao ove smetnje su neizbjezne. Signal ima jako veliko slabljenje zbog cega ga je neophodno pojacavati. Nasi kabl operateri postavljaju pojacalo svakih 350 do 400 m. Svako pojacalo pored korisnog signala pojacava i šum (ove smetnje koje se manifestuju kao izoblicenje signala se nazivaju šum), tako da sto si dalje od optickog Node-a, potrebno je vise pojacala koja nisu u stanju da odvoje koristan signal od suma, a signal je sve losiji.
Digitalni signal, ima samo dvije vrijednosti koje se nazivaju "1" i "0". Na signalu se pojavljuju ista izoblicenja kao i kod analognog signala. Medjutim, ove smetnje ne uticu na digitalni signal ako nisu jako izrazene. Najjednostavnije za objasniti je ovako:
Pretpostavimo da u idealnom slucaju "0" iznosi 0 V (volti), a "1" iznosi 1 V. Na 0,5 V se postavi margina odlucivanja. Tako svaki signal na prijemnoj strani koji je manji od 0,5 V prijemnik prepoznaje kao "0", a preko 0,5 V kao "1". Ukoliko zbog izoblicenja signal "0" na odrediste dodje kao 0,3 V prijemnik ce ga prepoznati kao "0" (nece napraviti gresku). Pojacavanje signala kod digitalnih signala ustvari i nije klasicno pojacavanje vec regeneracija. Regenerator sluzi kao prijemnik koji treba da prepozna sve "1"-ce i "0" i ponovo ih generise sa odgovarajucom izlaznom snagom. Zbog ovoga se pojacavanjem ne gubi kvalitet kod digitalnih signala kao kod analognih. Pored svega ovoga postoji citava sistem za ispravljanja gresaka. Ovo je citav predmet na ETF-u (bio je po starom planu i programu. ne znam kako je sada) koji se zove Teorija Korekcionih Kodova. Najjednostavniji primjer korekcionih kodova je primjer bita pariteta:
Signali se salju u paketima koji sadrze 7 bita korisne informacije plus jedan bit pariteta. Bit se dodaje tako da je broj "1"-ca u paketu uvijek paran. Tako da ako imamo recimo:
1001010 1 -bit pariteta
1001000 0 - bit pariteta
Na prijemnoj strani "znamo" da trebamo dobiti paran broj jedinica. Ako je neparan znamo da se dogodila greska i trazimo od posiljaoca da ponovo posalje paket jer je doslo do greske u prenosu.
Napomena:
Naravno da je ovo pojednostavljeno i da su sistemi za kodiranje puno kompleksniji. Recimo, u primjeru odozgo necemo znati da je doslo do greske ako se greska pojavi na dva bita poslanog paketa. Isto tako, ovakav nacin komunikacije (acknowledge) je pogodan za Internet, ali ne i za real time usluge (nema vremena za ovo: "dobio sam pogresan paket posalji mi ponovo"). Takodjer, sistemi za prenos podataka su puno kompleksniji, koriste razlicite tipove modulacije (uglavno razlicite vrste QAM i PSK modulacije gdje su informacije zapisane u amplitudi i fazi signala za prvi slucaj (QAM) i samo fazi (PSK). Vrijednosti logicke "0" i logicke "1" mogu biti razlicite i ne moraju uopste biti izrazene amplitudom kao u gornjem primjeru. Vrijednosti signala su u stvarnosti izrazene u mV. Ove napomene pisem samo da objasnim da je gore navedeni primjer samo super pojednostavljen opis stvari, ali je dobar za shvatanje razlike izmedju analognog i digitalnog signala. Stvarni sistemi koji su danas u funkciji su puno kompleksniji.
-
iceman2010
#1856 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Nisam prelazio, ali mislim da ne treba puno. Mislim da se radi samo o tome kako ce ti tarifirati saobracaj sa mobilnog i da ti povecaju limit na 15 KM sa VoIP-a prema 061 i 062. Sto se tice same tehnike tu se nema sta raditi. Posao je cisto ekonomsko-administrativne prirode i trebalo bi ici brzo.Cheguevarax wrote:Evo sredio sam i problem.
pozdrav i hvala svima!
-
nikic
#1857 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Da li neko zna kada bi se mogli pojaviti HD kanali na MojaTV?
- zateznistub
#1858 Re: BIHnet primjedbe i komentari
@Nikic1
bila dva u ponudi pa ih ukinuli zbog slabog odziva raje.
bila dva u ponudi pa ih ukinuli zbog slabog odziva raje.
- zateznistub
#1859 Re: BIHnet primjedbe i komentari
@_sonic_
u zadnje vrijeme mi "puca" konekcija koju ostvarujem preko wireless-a TP Link. Kad sam zvao podrsku i ciko iz BHT-a dolazio kaze da je mozda do wireless-a te da koristim zicu. Jel to suplja ili stvarno moze biti problem sa modemom?
I ja koristim full paket.
Hvala unaprijed
u zadnje vrijeme mi "puca" konekcija koju ostvarujem preko wireless-a TP Link. Kad sam zvao podrsku i ciko iz BHT-a dolazio kaze da je mozda do wireless-a te da koristim zicu. Jel to suplja ili stvarno moze biti problem sa modemom?
Hvala unaprijed
- Filter
#1860 Re: BIHnet primjedbe i komentari
probaj to za pocetak, ako je stabilna konekcija na zici, nije do telecoma...zateznistub wrote:@_sonic_
Hvala unaprijed
-
nikic
#1861 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Cuo sam da su imali problema sa tehnickom realizacijom usluge.
-
Dendrlix
#1862 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM
Eto sto vas varaju sa mojaTV. Pustili su vam Arenasport, sva cetiri kanala.

- shlauf
#1863 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM
Pitanje: Ima li gdje spisak kanala za MojuTV i koliko ima kanala ???????
Hvala
Hvala
- karanana
#1864 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM
samo jedna stranica prije.shlauf wrote:Pitanje: Ima li gdje spisak kanala za MojuTV i koliko ima kanala ???????
Hvala
http://www.mojatv.ba/lista_programa.html
aleeee aleeee
- shlauf
#1865 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM
Hvala na brzom odgovoru
Vidim da nema Nov@, Arena1, 2, 3, 4 a kontao sam da imaju ti kanali
Aleeee aleeeeeeeeeeeeeeeee
-
iceman2010
#1866 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM
Nova ima. Vjerovatno spisak nije update. Za arenu javim kad provjerim.shlauf wrote:Hvala na brzom odgovoru![]()
edit: Evo imaju tri arene.
-
zongo
#1867 Re: BIHnet primjedbe i komentari
mogu li konekciju od 4mbs podijeliti na 2mbs na dva racunara, i na koji nacin?
- shlauf
#1868 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM
Hvala.
sad ne mogu biti pametan. Naime, koristim HS kablovsku a imam namjeru da predjem na MojaTV. Enes iz HS *ajebaje pa sad uporedjujem kanale.
sad ne mogu biti pametan. Naime, koristim HS kablovsku a imam namjeru da predjem na MojaTV. Enes iz HS *ajebaje pa sad uporedjujem kanale.
-
kakaljin
#1869 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM
ako ti nije problem da navedes samo kanale koji imaju na moja tv,a nema ih na njihovom spiskuiceman2010 wrote:Nova ima. Vjerovatno spisak nije update. Za arenu javim kad provjerim.shlauf wrote:Hvala na brzom odgovoru![]()
edit: Evo imaju tri arene.
- _sonic_
#1870 Re: BIHnet primjedbe i komentari
3 arene napokon...
jos HBO ubrzoo...
Mene pokusase ubijediti da ce se naplacivati kao poseban paket arenasport 1,2,3 (4tu nisu ubacili) .. Niste svjesni koji ste pesimisti vi.. Evo vam bolje strane Bhtelecom-a...
Mene pokusase ubijediti da ce se naplacivati kao poseban paket arenasport 1,2,3 (4tu nisu ubacili) .. Niste svjesni koji ste pesimisti vi.. Evo vam bolje strane Bhtelecom-a...
- motachjointa
#1871 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Jos nije zvanicno da ce biti besplatne arene_sonic_ wrote:3 arene napokon...jos HBO ubrzoo...
- _sonic_
#1872 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM
3 arene.. napokon.. uskoro i HBO 
Mnogi su mislili da ce se naplacivati u paketu arene ali grdno su se varali.. napokon... evo bolje strane Bhtelecom-a
Mnogi su mislili da ce se naplacivati u paketu arene ali grdno su se varali.. napokon... evo bolje strane Bhtelecom-a
- _sonic_
#1873 Re: BIHnet primjedbe i komentari
odakle ti ove informacije..i 10KM paket arene sto si spominjao.. telecom inside kazu nece naplate biti... i HBO uskoro ide u programsku semu..motachjointa wrote:Jos nije zvanicno da ce biti besplatne arene_sonic_ wrote:3 arene napokon...jos HBO ubrzoo...
-
black_noke
#1874 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM
zna li neko zasto su m itri arene zatamnjene? tj crna slika na ekranu, a ostali kanali rade normalno?
- neo7
#1875 Re: BIHnet primjedbe i komentari
http://www.netlimiter.com/zongo wrote:mogu li konekciju od 4mbs podijeliti na 2mbs na dva racunara, i na koji nacin?