BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
kurty

#15976 Re: BHTelecom All About

Post by kurty »

hube wrote:
kurty wrote:

elem... eo pitanje za njega onda...

od dva i po mjeseca imao problem sa mojatv
telefon ne radi, net prekida, a tv radio sat, pa ne radi dva dana, pa opet tako... na tvu, kad se pokrece, dodje do treceg "krugica" i tu se pojavi ili zuta ili crvena i tako stoji par dana...
Sta je to bilo???

od cetvrtka imam neki novi modem...postavili mi TP LINK sa jos nekim cudom...
4 puta mi se desilo sljedece: zamrzne slika na tvu i nakon 10tak sekundi se restartuje laptop :-)... narednih 5-10 minuta ni tv, ni telefon ne rade...
sta li je tu problem???
Slaba parica. Haj postavi očitanja sa modema?
:D :D :D :D

kako??? :D :D :D

(stid me reci, ali ne znam kako)
iceman2010

#15977 Re: BHTelecom All About

Post by iceman2010 »

kurty wrote:
hube wrote:
kurty wrote:

elem... eo pitanje za njega onda...

od dva i po mjeseca imao problem sa mojatv
telefon ne radi, net prekida, a tv radio sat, pa ne radi dva dana, pa opet tako... na tvu, kad se pokrece, dodje do treceg "krugica" i tu se pojavi ili zuta ili crvena i tako stoji par dana...
Sta je to bilo???

od cetvrtka imam neki novi modem...postavili mi TP LINK sa jos nekim cudom...
4 puta mi se desilo sljedece: zamrzne slika na tvu i nakon 10tak sekundi se restartuje laptop :-)... narednih 5-10 minuta ni tv, ni telefon ne rade...
sta li je tu problem???
Slaba parica. Haj postavi očitanja sa modema?
:D :D :D :D

kako??? :D :D :D

(stid me reci, ali ne znam kako)
Ja sam vec pogledao. Nije do parice :mrgreen:
Filter

#15978 Re: BHTelecom All About

Post by Filter »

sta ovo bh telecom mulja sa cijenama telefona? na stranici bila jedna cifra u prodaji druga.
sad im vec par dana stoji "cijene u pripremi"?
odmori se potrefili sa nabavkom, azuriranjem stranice? :-)
zenny

#15979 Re: BHTelecom All About

Post by zenny »

trosim u prosjeku 20-25KM mjesecno na dopune kredita za mobitel... isplati li mi se preci na ovaj mini 15 paket (http://www.bhtelecom.ba/mini15.html)
iTo

#15980 Re: BHTelecom All About

Post by iTo »

zenny wrote:trosim u prosjeku 20-25KM mjesecno na dopune kredita za mobitel... isplati li mi se preci na ovaj mini 15 paket (http://www.bhtelecom.ba/mini15.html)

isplati, pogotovu uz 200% vise akciju
zenny

#15981 Re: BHTelecom All About

Post by zenny »

to sad traje neka akcija, ima li negdje da to upratim jer nisam nasao nista?
znaci placam mjesecno 15KM koje trosim sa pozivima, SMSom i internetom i ako predjem tu cifru (predpostavljam da je jednostavno to pratiti) onda uz racun platim koliko dodje i to je to? od tih 15KM sve je za trosenje ili samo odredjen dio?
holowey

#15982 Re: BHTelecom All About

Post by holowey »

zenny wrote:to sad traje neka akcija, ima li negdje da to upratim jer nisam nasao nista?
znaci placam mjesecno 15KM koje trosim sa pozivima, SMSom i internetom i ako predjem tu cifru (predpostavljam da je jednostavno to pratiti) onda uz racun platim koliko dodje i to je to? od tih 15KM sve je za trosenje ili samo odredjen dio?
nekad sam bio na ultri, trosio 20km mjesecno, kad to potrosim samo primam pozive do sljedece plate i tako sve u krug... otkako sam presao na pretplatu, slavim svaki racun koji dodje ispod 100km... jednostavno, kad nisam ogranicen sa dopunom koju sam ukucao, zovem i trosim neplanirano i za cas se nabije racun... dobro razmisli prije nego predjes na pretplatu...
seoBIH

#15983 Re: BHTelecom All About

Post by seoBIH »

http://www.bhtelecom.ba/mobiteli_detalj ... 61b3d.html

Nexus 4 983KM!!! PROSTO NEVJEROVATNO! Jos ja ih pohvali misleci da vrse korekciju cijena :run:
Herr Flick

#15984 Re: BHTelecom All About

Post by Herr Flick »

E ljudi ima kod mog jarana jedan problem.Cesto mu se desava da nema neta,tj pojavi mu se onaj zuti uzvicnik u donjeg uglu i dosad je rjesavao problem tako sto je usao u modem u isao na postavke,pa kucao ono VPI:8 VCI:35 pa ide na save i to mu rjesi problem,medjutim sad mu stoji VPI:0 a VCI :50 i kad on pokusa da promjeni na 8 i 35 izadje neki error,nesto pise duplicate error vpi-vci..Modem je neki zte..Zvali smo onaj 1444,medjutim ni to nije pomoglo.pa ako ima neko ko zna da kakvo rjesenje nek se javi
iTo

#15985 Re: BHTelecom All About

Post by iTo »

holowey wrote:
zenny wrote:to sad traje neka akcija, ima li negdje da to upratim jer nisam nasao nista?
nekad sam bio na ultri, trosio 20km mjesecno, kad to potrosim samo primam pozive do sljedece plate i tako sve u krug... otkako sam presao na pretplatu, slavim svaki racun koji dodje ispod 100km... jednostavno, kad nisam ogranicen sa dopunom koju sam ukucao, zovem i trosim neplanirano i za cas se nabije racun... dobro razmisli prije nego predjes na pretplatu...

ja sam trosio 40-50 km mjesecno ultre sad na pretplati 20-25 km najveca usteda je zbog interneta 3G koji me prije gulio...
Maharadza

#15986 Re: BHTelecom All About

Post by Maharadza »

123456789 wrote:http://www.bhtelecom.ba/mobiteli_detalj ... 61b3d.html

Nexus 4 983KM!!! PROSTO NEVJEROVATNO! Jos ja ih pohvali misleci da vrse korekciju cijena :run:
:lol: , ludilo! Za te pare možeš uzeti nov S4 i to u fontele (provjerena radnja - za razliku od univerzalno) gdje dobiješ pristojnu garanciju od 2 god.! DAjemo više...how-yes-no...samo nisu definisali kome! :run:
pathyeshme

#15987 Re: BHTelecom All About

Post by pathyeshme »

Nokia Lumia 920 pojeftinila za oko 30 KM (na 24 rate).
Ima li neko insajderski info da li će cijena, konkretno ovog modela, ići još ispod, ili je sad pravi trenutak da se kupi? :D
btw. da li je neko kupio već ovaj model, kakvi su utisci?
pathyeshme

#15988 Re: BHTelecom All About

Post by pathyeshme »

Imam još jedno pitanje. Kakva je procedura otplate preostalih rata telefona ako nemam namjeru kupiti novi? Ovdje je dat primjer u slučaju da želim kupiti novi telefon. Da li vaše ovi kvartali i za opciju da samo želim otplatiti telefon tj. skinuti plaćanje s vrata?

Image
Herr Flick

#15989 Re: BHTelecom All About

Post by Herr Flick »

KvaziExpert wrote: Znaci da vec ima PVC sa tom kombinacijom vci vpi. Idi na pregled pvc i vidi. Ili resetuj na fabricke postavke i onda izmijeni PVC sa 8 60 na 8 35. Kad nestane neta dovoljno je resetovati router

Sent from my GT-I9505G using Tapatalk 4
Rjesio je problem tako sto ga je resetovao skroz :thumbup: :thumbup:
_Reds_

#15990 Re: BHTelecom All About

Post by _Reds_ »

holowey wrote:
Da bi ti nabio 100 mjesečno moraš taj telefon intezivno koristiti.

A po tome da si do juče trošio 20 KM ultre, i onda ne trošiš ništa ne djeluješ mi kao poslovni korisnik. U privatne svrhe je teško nabiti 100 mjesečno, osim ako ne zoveš zenu i djecu svako par sati, punca, punicu i tako užu i širu familiju.
rizibizi

#15991 Re: BHTelecom All About

Post by rizibizi »

Oni su kao radili korekciju cijena, odem na stranicu kontao uzeti pretplatu i nexus 4, pogledam midi 30 na 24 mjeseca cijena 773.10 odem na mtelovu stranicu moj mix 30 isti telefon na 24 mjeseca ugovor (telefon otplatim za 11 mjeseci i mogu kupiti novi) cijena 399 pa ko koga ovdje ludim pravi. Na cijene poziva i tu matematiku nisam obracao paznju ali skoro 50% jeftinije. Biznis sine, biznis, al zato adios amigos, ciao ragazzi odem fino prebacim broj i kupim telefon taman da su i sa Djevicanskih ostrva a ne iz Srbije, mislim kome to smeta kad mi ostane za jos jedan mobitel.
holowey

#15992 Re: BHTelecom All About

Post by holowey »

_Reds_ wrote:
holowey wrote:
Da bi ti nabio 100 mjesečno moraš taj telefon intezivno koristiti.

A po tome da si do juče trošio 20 KM ultre, i onda ne trošiš ništa ne djeluješ mi kao poslovni korisnik. U privatne svrhe je teško nabiti 100 mjesečno, osim ako ne zoveš zenu i djecu svako par sati, punca, punicu i tako užu i širu familiju.
a ja se to predstavio kao poslovni korisnik? zar ne bi onda bilo logike da budem dio top tima?

na pretplati jednostavno izgubis kontrolu nad troskovima... sa ogranicenom dopunom cesto bude "pls nazovi me" a sa pretplatom nazoves i zaboravis da vrijeme tece

btw, nisam smatrao relevatnim da navedem da sam 13 godina korisnik bht, a zadnjih devet godina na pretplati, i svoje misljenje zasnivam na vlastitom iskustvu, a ne rekla kazala
UltrasNaBaterije
Location: Grbavica-zgrade u nizu, u kopu-jedan drugom uvijek blizu

#15993 Re: BHTelecom All About

Post by UltrasNaBaterije »

pathyeshme wrote:Imam još jedno pitanje. Kakva je procedura otplate preostalih rata telefona ako nemam namjeru kupiti novi? Ovdje je dat primjer u slučaju da želim kupiti novi telefon. Da li vaše ovi kvartali i za opciju da samo želim otplatiti telefon tj. skinuti plaćanje s vrata?

Image
Mislim da postoji mogućnost da otplatiš posljednje tri rate odjednom i eventualno raskineš ugovor, s tim da onda gubiš popust koji si dobio pri kupovini mobitela. Tako da i nije isplativo... Isto je i kod m:tela

@holowey

pa dobro, opet je do tebe, a ne do pretplate. Niko ne računa to što ugodnije živi, nemaš peglanja da dopunjavaš po 2,3 i 5 KM svaki dan, jeftinije razgovaraš na pretplati, znači da razgovaraš u globalu dosta više uz to povoljnije + prema naj brojevima je bagatelna cijena. Te stvari se tek primjete kad se skineš sa pretplate (imam to iskustvo), međutim, poslije sam opet skontao da mi je bolja pretplata uz bolju kontrolu troškova. 200% akcija je odlična ako potpišeš ugovor na 2 godine, po meni dosta povoljnija u odnosu na konkurenciju i njihovu ponudu!

Naravno da stoji to da su troškovi veći, ali je i korist veća... :)
fortaleza

#15994 Re: BHTelecom All About

Post by fortaleza »

Još jedan neradni dan bukiran. :D zajebajem se

Čuj, dan BH Telekoma, ko neka svetinja. :lol:

rizibizi wrote:Oni su kao radili korekciju cijena, odem na stranicu kontao uzeti pretplatu i nexus 4, pogledam midi 30 na 24 mjeseca cijena 773.10 odem na mtelovu stranicu moj mix 30 isti telefon na 24 mjeseca ugovor (telefon otplatim za 11 mjeseci i mogu kupiti novi) cijena 399 pa ko koga ovdje ludim pravi. Na cijene poziva i tu matematiku nisam obracao paznju ali skoro 50% jeftinije. Biznis sine, biznis, al zato adios amigos, ciao ragazzi odem fino prebacim broj i kupim telefon taman da su i sa Djevicanskih ostrva a ne iz Srbije, mislim kome to smeta kad mi ostane za jos jedan mobitel.
Ljudi su ovce, masa ljudi ne bi ni gledala ponudu drugih operatera po defaultu osim onih "svojih". Nedavno zovem s 065 predbrojem i ljudi se čude "Kakav ti je ovo broj?!". :lol:
shiljak

#15995 Re: BHTelecom All About

Post by shiljak »

Već sam pitao na drugoj temi, ali hajde i ovdje :-D Gledao ponudu mobitela, i nazovem 1444 da pitam da li ga ima na stanju - i kaže nema.. Je li to znači da ga nema u čitavom Sarajevu?
pathyeshme

#15996 Re: BHTelecom All About

Post by pathyeshme »

shiljak wrote:Već sam pitao na drugoj temi, ali hajde i ovdje :-D Gledao ponudu mobitela, i nazovem 1444 da pitam da li ga ima na stanju - i kaže nema.. Je li to znači da ga nema u čitavom Sarajevu?
O kojem mobitelu se radi? :D
Ako nemaju na stanju morat ćeš čekati drugu turu :D
Dr. Kuca

#15997 Re: BHTelecom All About

Post by Dr. Kuca »

Hocel biti kakvih konkursa :-D
seoBIH

#15998 Re: BHTelecom All About

Post by seoBIH »

Jebeno je doci do mobitela kod njih :) Imaju na stanju 10000% samo ti trebaju dvije stvari:

-rezervacija barem 20 dana ranije
-veza :)

Svojim ocima i usima sam svjedocio kada momku rekose da nema mobitela na stanju, da bi kasnije neki lik dosao i uzeo dva jer se zna sa sefom :) "Kako da nema, za tebe mora biti, evo ili bijeli ili plavi, biraj"!
TheWatcher

#15999 Re: BHTelecom All About

Post by TheWatcher »

shiljak wrote:Već sam pitao na drugoj temi, ali hajde i ovdje :-D Gledao ponudu mobitela, i nazovem 1444 da pitam da li ga ima na stanju - i kaže nema.. Je li to znači da ga nema u čitavom Sarajevu?
odes na salter telekoma i pitas :thumbup: ako nema tu oni provjere telefonom gdje ima.tako je moj projatelj bio na dolac malti tu nije bilo ali je bilo na ilidzi i on ode i kupi :D pusti to 1444 otidji na salter :oops:
pathyeshme

#16000 Re: BHTelecom All About

Post by pathyeshme »

Dobio sam info da prodaja Nokia Lumie 920 ide kao luda.
Locked