BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#15701 Re: BHTelecom All About

Post by un1ted »

Nisam trenutno u stanu gdje je mojatv, ovde korsitim telemach.

Pardon, kabal iz uticnice gdje ide phone kabal i ide u phone port ako se dobro sjecam na modemu. I onda iz modema u lan 2 koji je namjenjen za mojatv ide u stb.
van helsing

#15702 Re: BHTelecom All About

Post by van helsing »

Tako može .
Kažem ti, meni se dešavalo isto ovo nakon nestanka struje.
Ili kad mi se izvuce mrežni,pošto mi je na mrežnom kablu konektor oštećen,puko onaj mali hepek što uklopi u port.

Tapatalk 2
iceman2010

#15703 Re: BHTelecom All About

Post by iceman2010 »

Maharadza wrote:^ Znači da će sada svaka zgrada imati po jednu tu "centralu"?! Šminka, još da ispeglaju ponudu i možda se nekada pređe?! Živjela konkurencija! :D
Tacno tako. Odnosno preciznije, s obzirom na broj spratova i stanova vjerovatno ce svaki ulaz imati svoj DSLAM.
iTo

#15704 Re: BHTelecom All About

Post by iTo »

Maharadza wrote:
A mogao si prvo taj pravopis savladati prije nego vrijeđaš ljude. ;)

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 4
kakva konstrukcija recenice.... pa to prosto ni shakespear nebi mogao sastaviti.. prije nego vrijedjas ljude ?? mora da si iz Albanije cim tako formulises recenice :)
escobar__

#15705 Re: BHTelecom All About

Post by escobar__ »

Vas dvojica se nađite negdje i pokrkajte se k'o ljudi, popustite temu.
Herr Flick

#15706 Re: BHTelecom All About

Post by Herr Flick »

Zvao ih opet,ovaj put za poslovne korisnike :D :D Kazu ne vide nikakvu smetnju,a ko mene net uzas Image Inace NETFLAT 10

Od subote niko da dodje da vidi,kazu imaju nekih problema sa Moja Tv na opstini pa su svi tu.Dobro ajde :-)

Sad me interesuje kako oni da ne vide smetnju a kod mene net katastrofa??Da mi nije modem rikno,da nije sta do kablova,jos mi onaj govori da nije sta do racunara :lol: .Ja mislim da je do modema,ima li ko drugi da sta preporuci da uradim?? :D :D
cehaja

#15707 Re: BHTelecom All About

Post by cehaja »

Zar je moguce da u BH Telecomu nemaju vec 4 (cetiri) mjeseca Wirless modem ?
Maharadza

#15708 Re: BHTelecom All About

Post by Maharadza »

iTo wrote:
Maharadza wrote:
A mogao si prvo taj pravopis savladati prije nego vrijeđaš ljude. ;)

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 4
kakva konstrukcija recenice.... pa to prosto ni shakespear nebi mogao sastaviti.. prije nego vrijedjas ljude ?? mora da si iz Albanije cim tako formulises recenice :)
:lol: , ko o čemu?! Nauči bolani prvo koristiti interpunkciju i veliko slovo na početku rečenice pa onda pokušavaj nekoga ispraviti! ;-)

PS. I nije "dj" već "đ", a ako ne znaš promijeniti jezik tj. layout tastature na "bosnian" ili "croatian" gdje dobiješ i ta naša slova, bolje da se ne javljaš! :kiss:
ing-ecc

#15709 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

Herr Flick wrote:Zvao ih opet,ovaj put za poslovne korisnike :D :D Kazu ne vide nikakvu smetnju,a ko mene net uzas Image Inace NETFLAT 10

Od subote niko da dodje da vidi,kazu imaju nekih problema sa Moja Tv na opstini pa su svi tu.Dobro ajde :-)

Sad me interesuje kako oni da ne vide smetnju a kod mene net katastrofa??Da mi nije modem rikno,da nije sta do kablova,jos mi onaj govori da nije sta do racunara :lol: .Ja mislim da je do modema,ima li ko drugi da sta preporuci da uradim?? :D :D
Pristupanjem modemu i portu sa strane BH T može se već puno zaključiti o načinu i kvalitetu rada IP usluga.
Koja je usluga kod tebe, samo netFlat 10 ili i ti imaš neki MojaTV paket? Kažeš da ima problema na opštini sa MojaTV pa me zanima kako tebi radi IPTV (ako ga imaš)?
Možeš li ti pristupiti modemu, ako DA onda nam daj podatke za parametre?
Kako mjeriš speedtest, WiFi-jem ili si kablom zakačen? Jel jedan uređaj koristiš ili više?
Herr Flick

#15710 Re: BHTelecom All About

Post by Herr Flick »

Ma samo netflat 10 koristim bez moje tv.Nije wirreless nego sam kablom zakacen,onaj crni modem..

Image
neki

#15711 Re: BHTelecom All About

Post by neki »

cehaja wrote:Zar je moguce da u BH Telecomu nemaju vec 4 (cetiri) mjeseca Wirless modem ?
Nije...daidza predao zahtjev za adsl pred bajram, u ponedjeljak mu dosli da prikljuce sa ZTE bezicnim, znaci imaju
ing-ecc

#15712 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

Herr Flick wrote:Ma samo netflat 10 koristim bez moje tv.Nije wirreless nego sam kablom zakacen,onaj crni modem..

Image
pa hajd nam još parametre pokkaži ako znaš, 192.168.1.1 , pa admin/admin, pa nađeš ADSL status i onda nam zalijepi printscreen
ing-ecc

#15713 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

cehaja wrote:Zar je moguce da u BH Telecomu nemaju vec 4 (cetiri) mjeseca Wirless modem ?
neki wrote: Nije...daidza predao zahtjev za adsl pred bajram, u ponedjeljak mu dosli da prikljuce sa ZTE bezicnim, znaci imaju
koja direkcija, koji grad?? nije u svim regionalnim direkcijama ista stvar sa zahtjevima, opremom.
Herr Flick

#15714 Re: BHTelecom All About

Post by Herr Flick »

Jel to ovo?? I zasto stoji ovo g.dmt a trebalo bi da stoji adsl 2 ili 2+ :?

Image
neki

#15715 Re: BHTelecom All About

Post by neki »

ing-ecc wrote:
neki wrote: Nije...daidza predao zahtjev za adsl pred bajram, u ponedjeljak mu dosli da prikljuce sa ZTE bezicnim, znaci imaju
koja direkcija, koji grad?? nije u svim regionalnim direkcijama ista stvar sa zahtjevima, opremom.
Sarajevo, Centar
ing-ecc

#15716 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

Herr Flick wrote: I zasto stoji ovo g.dmt a trebalo bi da stoji adsl 2 ili 2+ :?
... zbog evidentnog problema koji je očigledno prisutan kod tebe (na tvojoj liniji)

Margina šuma od 6 dB i sa slabljenjem 77 dB dobro i 1 mega radi.
Ako je ovako i za druge korisnike na opštini onda je to generalni problem na tom dijelu mreže i/ili na uređajima koji vas pokrivaju.
Ovo se može rješiti i da ti ne dolaze izuzev ako i tvoj modem, uz sve prethodno, nije crko i izgorio.
Al vjerovatno kablovi i bandere jesu u qrcu.
Na području Sarajeva ti mogu i više pomoći ako mi proslijediš podatke.
Herr Flick

#15717 Re: BHTelecom All About

Post by Herr Flick »

Ma ja sam na Dobojskom podrucju :lol: :lol: Inace bila je jaca grmljavina prije 7 dana i od tada je sve ovako,vjerovatno neki spoj,ko ce ga znat..Ma nije nista na opstini sve je ispravno,osim haman kod mene..Nesto je na podrucju Gracanice otislo neko opticko kablo pa su nesto popravljali..Kod moje sestre isto adsl,sve normalno :-) :-)
Herr Flick

#15718 Re: BHTelecom All About

Post by Herr Flick »

KvaziExpert wrote:
Herr Flick wrote:Ma ja sam na Dobojskom podrucju :lol: :lol: Inace bila je jaca grmljavina prije 7 dana i od tada je sve ovako,vjerovatno neki spoj,ko ce ga znat..Ma nije nista na opstini sve je ispravno,osim haman kod mene..Nesto je na podrucju Gracanice otislo neko opticko kablo pa su nesto popravljali..Kod moje sestre isto adsl,sve normalno :-) :-)
Ja radim u Gracanici, firma ima tri adsl prikljucka, na dvije lokacije, sve uredno.
Ovaj monter je meni nesto govorio da je bio neki problem sa mojom tv i optickim kablom
iceman2010

#15719 Re: BHTelecom All About

Post by iceman2010 »

Herr Flick wrote:
KvaziExpert wrote:
Herr Flick wrote:Ma ja sam na Dobojskom podrucju :lol: :lol: Inace bila je jaca grmljavina prije 7 dana i od tada je sve ovako,vjerovatno neki spoj,ko ce ga znat..Ma nije nista na opstini sve je ispravno,osim haman kod mene..Nesto je na podrucju Gracanice otislo neko opticko kablo pa su nesto popravljali..Kod moje sestre isto adsl,sve normalno :-) :-)
Ja radim u Gracanici, firma ima tri adsl prikljucka, na dvije lokacije, sve uredno.
Ovaj monter je meni nesto govorio da je bio neki problem sa mojom tv i optickim kablom
To slabljenje koje ocitava modem je ogromno i ono nema veze sa optikom. To je slabljenje od dslam-a do modema. Moguce da su imali nekih problema na optici ali ovo nema veze satim. Najvjerovatnije je grom nesto sprzio. Najprije modem, ali moze biti i nesto drugo.

Sent from my LT18i using Tapatalk 2
Herr Flick

#15720 Re: BHTelecom All About

Post by Herr Flick »

Ma ja od pocetka mislim da je od groma..Bila je strasna grmljavina..Kablo od racunara mi je bilo iskljuceno iz uticnice al nije ono koje vodi iz modema do linije,plus dok se konektuje na internet treba mu 10-15 minuta
Del_Boy1

#15721 Re: BHTelecom All About

Post by Del_Boy1 »

KvaziExpert wrote:
Ja sam isto u Gracanici (selo pored Gracanice) nikakvih problema nemam ni sa MojaTV a ni ADSL-om.
Herr Flick

#15722 Re: BHTelecom All About

Post by Herr Flick »

Del_Boy1 wrote:
Ja sam isto u Gracanici (selo pored Gracanice) nikakvih problema nemam ni sa MojaTV a ni ADSL-om.
Bogami ovaj monter meni rekao u ponedeljak da imaju problema sa mojom tv u gracanici..
van helsing

#15723 Re: BHTelecom All About

Post by van helsing »

Herr Flick
Ne vjeruj im sve sto ti kazu.
Prije par mjeseci zvao da vidim sta se desava, nista ne radi, kaze teta imamo generalno problem sa mojatv uslugom na podrucju vase opstine i ocekujemo brzo da se rijesi.
A u stvari u mojoj mahali bager od "VIK"-a pocupao kablove, neke cijevi za vodu mijenjali, sta li vec.
Zovi,dosadjuj,budi uporan,a ako nista ne pomogne pravac u najblizu direkciju i trazi nekog od shefova.

Tapatalk 2
Herr Flick

#15724 Re: BHTelecom All About

Post by Herr Flick »

Ma ne znam..Zvao sam 2 puta i necu vise.Da se igram gluhih telefona :zzzz: :zzzz: Samo mi je to malo glupo.Zadnji put kad sam zvao kaze momak,kvar je prijavljen treba neko da izidje na adresu,a prije toga stari zvao nekog sefa i on kaze da bez naloga ne moze nista..Pa gdje je taj nalog vise jbt,obradjuje se 5 dana :-) :-) Ko koga pravi budalom ovde :zzzz: :zzzz: Al makar imam internet,jest da je download uzas al bolje ista nego nista :D :D
seoBIH

#15725 Re: BHTelecom All About

Post by seoBIH »

Zna li neko ima li u Sarajevu s3 u bht !?
Locked