Phobius wrote:Kod mene je isti slucaj.
Nakon martovskog povecanja, imao sam oko 8,7 Mbps, i nakon prijave Facebook BH Telecom podrsci, dobio sam 10 Mbps (zavrsili su to za 10 minuta). Zadovoljno sam koristio net negdje do sredine juna, kada sam primjetio da mi je brzina pala na nekih maksimalnih 8,7 Mbps. Zvao sam podrsku vise puta i objasnjavao im da je moja parica mogla bez problema podnijeti deklarisanu brzinu i da ne razumijem zasto odjednom ne moze, medjutim nisam nista postigao. Cak je i lik iz lokalne BH Telecom poslovnice bezobrazno povisivao ton na mene preko telefona, kao da sam neki idiot koji nista ne razumije, na sta sam mu opet ljubazno rekao da ne zelim vise pricati sa njim i spustio slusalicu.
Kasnije, nakon ponovne prijave, dobio sam poziv iz Tuzlanske poslovnice (inace, moja lokacija je Srebrenik) i neka zena mi je rekla da su kao njihovi radnici izlazili na teren i da su zakljucili da brzina jednostavno ne moze biti veca. Mislim da nisu izlazili na teren, jer me je nazvala isti dan nakon prijave smetnje.
Inace,moji sadasnji podaci na routeru su:
SNR Margin (dB) 12.1 18.0
Attenuation (dB) 10.0 8.5
Output Power (dBm) 15.5 9.5
Attainable Rate (Kbps) 13948 588
Rate (Kbps) 10243 509
Vidim da mi je sada Attainable Rate drasticno smanjen, jer znam da je u vremenu u kojem sam imao deklarisanih 10 Mbps iznosio oko 21 Mbps.
Sve me ovo najvise nervira, jer sam bas uskoro planirao da uzmem Moja TV uslugu, a sada sam jako skeptican na mogucnost kvalitetnog snadbijevanja iste. Oni pricaju o xDSL usluzi (cak na njihovoj stranici na provjeri mogucnosti xDSL usluge za moj broj pise da je ona za isti dostupna), a usluga je sve gora.
Nema poboljšanja, u zadnjih 4 dana jedva da pređe 7,90 Mb/s...
Vidim da se dosta raje žali poslije grmljavine, meni je ovo odavno. I što kažeš, kada sam se javio preko facebook-a, povećali su brzinu u istom danu i imam prikaz 10 Mb/s:
4. april, datumi pišu.
Dakle, parice mogle podnijeti bar mjesec i nešto. Onda sam primjetio da prilikom download-a brzina prijenosa ne prelazi preko 850 KB/s (poslije povećanja bilo preko 1000 KB/s), izmjerim brzinu i vidim da više nije 10 Mb/s. JBG, ali ima razlike.
Ne volim se igrati gluhih telefona sa podrškom, niti kome da stvaram pritisak. Ako neko ima iskustvo sa istim problemom, i ako je riješio isti, ne bi bilo loše da javite.