BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#1551 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by JoseMujica »

evo prije minut ADSL G20 paket na 4Mbs :x

Image
kone

#1552 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by kone »

Jesi li siguran da nisi na paketu 8G,jer je kod mene takva brzina na 8G :shock:

Edit:1,74-0,15..ping 93
Last edited by kone on 02/02/2011 20:12, edited 1 time in total.
JoseMujica

#1553 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by JoseMujica »

evo i jedan bliži test G20 paket cca. 53KM svaki mjesec za :?: tako da se ne čudite što šTelecomu hebem mater

Image
Last edited by JoseMujica on 02/02/2011 20:16, edited 1 time in total.
kone

#1554 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by kone »

Zovi korisnicku sluzbu neka to sve provjere...Izgleda d aoni tebi nisu tamo prebacili brzinu.Isti problem sam imao kad su ono uduplali brzine za iste pare.Nazvao i ljudi rijesili u roku od pet minuta.
JoseMujica

#1555 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by JoseMujica »

eee drug nemam ja G20 paket od juče već odkad su ga uveli i tada sam imao problema sa limitom i brzinama i zvao ih i rekli da su rješili...i što se limita tiče i stvarno i jesu, a brzina je takva kakva je...ja nisam nešto ni provjeravao.

A ako se još žena ušteka sa laptopom dođemo na 2 jača dial upa

ma najdraža vijest će mi biti kad Štelekom prodaju pa makar Radovanu plaćo za konekciju
kone

#1556 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by kone »

JoseMujica wrote:eee drug nemam ja G20 paket od juče već odkad su ga uveli i tada sam imao problema sa limitom i brzinama i zvao ih i rekli da su rješili...i što se limita tiče i stvarno i jesu, a brzina je takva kakva je...ja nisam nešto ni provjeravao.

ma najdraža vijest će mi biti kad Štelekom prodaju pa makar Radovanu plaćo za konekciju
Kakav crni Radovan :D ,nego de ti zovni jos jednom korisnicku sluzbu(ne znam koji je broj,ali valjda ce neko napisati) i objasni problem.Vjerovatno te nisu prebacili na 4mbs..Objasni u cemu je problem i oni ce provjeriti i reci ce ti da zovnes za par minuta(mislim da ces se morati i diskonektovati),jer nema sanse da ti je takva brzina na tom paketu..
_sonic_

#1557 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by _sonic_ »

JoseMujica wrote:evo prije minut ADSL G20 paket na 4Mbs :x

Image
nazovi 1444 ili 1422 .. kazes im u cemu je problem.. protok taj...ako ne mogu pronaci problem u centrali nek ti provjere opremu,kablove i ostalo... sretno ;)
Oxygenn

#1558 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Oxygenn »

kone wrote:
JoseMujica wrote:eee drug nemam ja G20 paket od juče već odkad su ga uveli i tada sam imao problema sa limitom i brzinama i zvao ih i rekli da su rješili...i što se limita tiče i stvarno i jesu, a brzina je takva kakva je...ja nisam nešto ni provjeravao.

Kakav crni Radovan :D ,nego de ti zovni jos jednom korisnicku sluzbu(ne znam koji je broj,ali valjda ce neko napisati) i objasni problem.Vjerovatno te nisu prebacili na 4mbs..Objasni u cemu je problem i oni ce provjeriti i reci ce ti da zovnes za par minuta(mislim da ces se morati i diskonektovati),jer nema sanse da ti je takva brzina na tom paketu..
Pa ako nije korisnik od juce ocito da je zivkao sluzbu za pomoc, mozda nema tehnickih mogucnosti za vecu brzinu, mozda je predaleko od centrale, nije naveo lokaciju

Paket 20G
Image
_sonic_

#1559 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by _sonic_ »

minist@r wrote:@Bobi i _sonic_
Iskreno, hvala vam.
Poklinjem dan kad prikljuci Telemach, jedva cekam ovo iskljuciti.

@_sonic_
Da, jesam gamer, ali sam trenutno pao u formi u svim segmentima s ovim, da izvinete sranjem od interneta. Kazes, "pri online gaming-u", ulazio si na serv.?
Ako furas CSS, trebamo odigrati nekad, ali kada se vratim na Telekom :-D ...
Evo ti jedan clanak sa jednog portala pa procitaj kako radi kablovski internet,pa i telemacha.. .. (nek procita i onaj sto nam je pametovao oko kablovskog pristupa internetu par postova unazad ) :

"Kod kablovskih sistema više korisnika dijeli signal s istog kabla, što znači da performansa u bilo kojem trenutku zavisi od broja pretplatnika koji aktivno koriste mrežu. To znači da će za vrijeme maksimalnog iskorištenja brzina prenosa biti osjetno manja. Istraživanja su pokazala da ADSL usluga nadmašuje kablovski prenos u periodu najvećeg opterećenja, odnosno u periodu od 17:00 do 23:00 sata. Pošto je mreža uvijek iskorištena do određenog stepena, postaje očigledno da kablovska usluga daje znatno lošiji kvalitet baš u periodu kad se usluga i najviše koristi, odnosno kada je korisniku i najpotrebnija. Ovo uslovljava da cijena ovakve usluge (sa varijabilnim kvalitetom u toku dana) bude jeftinija od cijene usluge bazirane na ADSL tehnologiji.
Za razliku od DSL-a, gdje svaki korisnik ima svoju paricu za prenos podataka, koju ne dijeli s drugima, kod kablovskog sistema nije tako. Više korisnika dijeli signal sa istog kabla, pa download sesija jednog korisnika može potencijalno oduzimati resurse drugom. Što je više korisnika, to je više potencijalnog dijeljenja ukupnog raspoloživog propusnog opsega...kablovska infrastruktura je podložna smetnjama i šumovima koji destruktivno djeluju na kavlitetu pružene usluge."
JoseMujica

#1560 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by JoseMujica »

_sonic_ wrote:

Image
nazovi 1444 ili 1422 .. kazes im u cemu je problem.. protok taj...ako ne mogu pronaci problem u centrali nek ti provjere opremu,kablove i ostalo... sretno ;)
Lokacija je Grbavica, kod šumarskog faksa....da sam u Šabićima mislim da bi bilo bolje
Oxygenn

#1561 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Oxygenn »

JoseMujica wrote:
_sonic_ wrote:

Image
Lokacija je Grbavica, kod šumarskog faksa....da sam u Šabićima mislim da bi bilo bolje
Ako su ti skoro mijenjali broj telefona onda si na najnovijoj opremi u tom dijelu grada i zaganjaj malo bolje u posti ili preko nekoga da pogledaju u cemu je problem sa tvojom vezom
Dendrlix

#1562 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Dendrlix »

JoseMujica wrote:evo i jedan bliži test G20 paket cca. 53KM svaki mjesec za :?: tako da se ne čudite što šTelecomu hebem mater

Image
Jedino sto bi moglo biti je da si na PCM-u, ali bi onda trebao imati anex ugovora gdjje je navedeno da ti ne mogu isporuciti punu brzinu. Fakat, jesi li zvao 1422 i sta su ti rekli?
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#1563 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Bobi »

Prc :D
minist@r

#1564 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by minist@r »

@_sonic_
Iskreno, nikad nisam ovo citao (manje-vise znam kako to funkcionise, hah, al se rimuje :-D ), ali skoro dva mjeseca zezanja za telemaherima, prekipjelo mi je ("rano sam se sjetio"), ali ono, ako imas imalo razumijevanja, i saam skontas da samo do ovoga moze biti problem. Hvala :thumbup: .

@JoseMujica
Da, bas kao sto ti kazu, zaganjaj u posti ili zovi opet. Joj, znam da mrzis kada ti ovo kazemo, "zovi", tako meni dva mjeseca govore, a ja dva mjeseca "zovem". Nego, znas zasto, bas kao tekst iznad, kablovski internet klin.u ne valja, dok ovo funkcionise drukacije. I jos nesto, nikako nemogu da se pomirim sa tim, da ti imas ovakvu brzinu na tom paketu. Ili zbog toga ili sto ja niakad nisam cuo da se netko zali na ADSl, ne znam, a i ja iz svog iskustva mogu potvrditi da sa BH Telecomom nikad nisam imao problema i sad povlacim sve one ruzne misli za njih.
Last edited by minist@r on 02/02/2011 21:58, edited 1 time in total.
kone

#1565 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by kone »

Evo noga :D da ga nisu prebacili onda kada su i trebali(kada su uduplali brzine)...Paket ostao koji je i bio,ali ga na centrali nisu prebacili..A to je cas posla,samo da zovne korisnicku sluzbu...
minist@r

#1566 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by minist@r »

kone wrote:Evo noga :D da ga nisu prebacili onda kada su i trebali(kada su uduplali brzine)...Paket ostao koji je i bio,ali ga na centrali nisu prebacili..A to je cas posla,samo da zovne korisnicku sluzbu...
Eto nisam na to ni pomislio, a kao sto kazes, evo noga :-D da je do toga (aaa, jesam nesto pjesnicki veceras obdaren, xD), a i brzina mi lici na paket za dvicu.
Been

#1567 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by Been »

Ovo je super ! Čujem da će sad ubaciti Arenu i još neke muzičke programe :)
paravan

#1568 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by paravan »

da li ste vi primjetili mali pad brzine interneta? naime, duze mi traje otvaranje stranica, download itd...

tacnije, otkako su objavili da ukidaju limi.. da li je slucajnost ili rade na necemu ili ce nam svima smanjiti brzinu :)
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#1569 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by Entropio »

paravan wrote:da li ste vi primjetili mali pad brzine interneta? naime, duze mi traje otvaranje stranica, download itd...

tacnije, otkako su objavili da ukidaju limi.. da li je slucajnost ili rade na necemu ili ce nam svima smanjiti brzinu :)
I ja sam to primjetio.
JoseMujica

#1570 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by JoseMujica »

ADSL paket G20 na 4Mbs

Image

evo i maloprije ista situacija i zvao Bihnet podršku....nisam nikoga uspio dobiti i pritisnem onu dvojku da oni zovu mene... i nakon 5 minuta zove čovjek i objasnim u čemu je problem i kaže mi da je kod njih uredno puštena brzina od 4Mbs ali da se vjerovatno negdje gubi na potezu od centrale do mog kompa...kaže mi isto da je centrala nova (mi smo nedavno dobili nove brojeve na Grbavici) i da parica može bez problema podnijeti ovu brzinu. Ostavio sam broj mobihtela i rekao mi je da će me tehničari zvati.

Sad me iskreno, prijatno iznenadio centar za podršku :thumbup: , ali opet sam nekako oprezan dok ne vidim kako će se ovo do kraja riješiti. :-)

hebemu plaćam 53 KM za deklarisanih 4Mbs već godinama a na speedtest.net nemre ni do puna 2Mbs dawnloada dobaciti...doduše i ja sam tu levat jer nisam nikada ni izmjerio brzinu....baš ona narodna koga stigoše toga i jebaše :x
rossoner

#1571 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by rossoner »

Entropio wrote:
paravan wrote:da li ste vi primjetili mali pad brzine interneta? naime, duze mi traje otvaranje stranica, download itd...

I ja sam to primjetio.
i ja!
Kenan-sa

#1572 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by Kenan-sa »

Entropio wrote:

I ja sam to primjetio.
i ja sam primjetio isto! fuj!
rossoner

#1573 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by rossoner »

Citam zadnjih 5-6 stranica. Dajte mi recite kakve istine ima u ovome da se uvodi Arena sport, nesto ne vjerujem da ce se osim 1 uvesti sva 4 jer je to preskupo i jos nesto da li su vec pustili u program NOVA TV ili tek treba da je puste...? Hvala
P.S.Hocu prikljucit' ovaj Full paket pa me interesuje.
rossoner

#1574 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by rossoner »

ma jarane bilo je kod dosta raje sad sporiji adsl, valjda nešto rade za ovaj FLAT pripremaju...
antidroid

#1575 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by antidroid »

kazu da ce biti arene i sa HBO se pregovara valjda.
I meni je zadnja dva dana malo usporio net hebo li ih
Locked