BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
rizibizi

#14926 Re: BHTelecom All About

Post by rizibizi »

Dva puta sam se umio ledenom vodom da dodjem sebi, mislim bolje ista nego nista, ali ako ovo kuhate od pocetka godine promjenite kuharicu. Ja imam MTV phone i koliko sam skontao dobijam jedna BHM broj sa kojim cu pricati 50% jeftinije i ostaje mi neograniceno prema BHL brojevima. *ebenica. Kakav tim za razvoj proizvoda je ovo smislio, an fakin bilivlbl. Svakako nisam planirao organizovati to ljubljenje ipak je STB muskog roda, a ja se s muskim ne ljubim. Sreca pa konkurencija gura stvari naprijed i onda se i BHT htio ne htio mora trznuti.
iceman2010

#14927 Re: BHTelecom All About

Post by iceman2010 »

rizibizi wrote:Dva puta sam se umio ledenom vodom da dodjem sebi, mislim bolje ista nego nista, ali ako ovo kuhate od pocetka godine promjenite kuharicu. Ja imam MTV phone i koliko sam skontao dobijam jedna BHM broj sa kojim cu pricati 50% jeftinije i ostaje mi neograniceno prema BHL brojevima. *ebenica. Kakav tim za razvoj proizvoda je ovo smislio, an fakin bilivlbl. Svakako nisam planirao organizovati to ljubljenje ipak je STB muskog roda, a ja se s muskim ne ljubim. Sreca pa konkurencija gura stvari naprijed i onda se i BHT htio ne htio mora trznuti.
Pa dobro. BH Telecom jedini ima taj paket pod takvim uslovima. Naravno da tu bht nece nista mijenjati kada konkurencija ne moze ponuditi nista slicno. Nekima se cak i ne isplati praviti ponudu za takvu kombinaciju jer znaju da bi bili nekonkurentni. Phone je i dalje super povoljna kombinacija iptv+ telefon. On jedini od postojecih paketa nije dozivio smanjenje cijene jer objektivno nije bilo prostora. Uzmi samo da kablovci povecavaju cijenu onih nesto malo programa na analognoj da bi mogli pokriti troskove. A tu nema ni modema, ni Stb-a. Samo kabal, razdjelnici i prava za 70-tak programa.

Sent from my LT18i using Tapatalk 2
quarterback

#14928 Re: BHTelecom All About

Post by quarterback »

zasto poredite kablovsku sa iptv kada je iptv daleko naprednija odnosno nudi vise u smislu pregleda programa, pretrazivanja, VOD, snimanje necu spominjati jer mi snimanje za ona 3 kanala sto BHT nudi ne treba.
lugarin

#14929 Re: BHTelecom All About

Post by lugarin »

MojaTV Full+ (mj. naknada: 45,63 KM sa PDV-om) i MojaTV Full Speed+ (mj. naknada: 91,26 KM sa PDV-om) paketi uključuju IPTV uslugu, fiksnu telefonsku uslugu i xDSL pristup Internetu. U cijenu mjesečne pretplate je uključen bonus od 1.500 minuta za pozive prema svim fiksnim telefonskim mrežama u BiH, uz naplatu uspostave poziva od 0,034 KM po minuti sa uračunatim PDV-om, kao i neograničen SMS saobraćaj unutar fiksne mreže BH Telecoma, te xDSL Internet pristup sa neograničenim korištenjem na fer osnovi
Ima li ovdje neka kvaka, je li ova naknada po svakoj uspostavi poziva (sto bi bilo OK) ili je po svakoj minuti kako ovdje pise :?
iceman2010

#14930 Re: BHTelecom All About

Post by iceman2010 »

lugarin wrote:
MojaTV Full+ (mj. naknada: 45,63 KM sa PDV-om) i MojaTV Full Speed+ (mj. naknada: 91,26 KM sa PDV-om) paketi uključuju IPTV uslugu, fiksnu telefonsku uslugu i xDSL pristup Internetu. U cijenu mjesečne pretplate je uključen bonus od 1.500 minuta za pozive prema svim fiksnim telefonskim mrežama u BiH, uz naplatu uspostave poziva od 0,034 KM po minuti sa uračunatim PDV-om, kao i neograničen SMS saobraćaj unutar fiksne mreže BH Telecoma, te xDSL Internet pristup sa neograničenim korištenjem na fer osnovi
Ima li ovdje neka kvaka, je li ova naknada po svakoj uspostavi poziva (sto bi bilo OK) ili je po svakoj minuti kako ovdje pise :?
Ma greska. Naplacuje se samo uspostava poziva i imas 1500 besplatnih minuta.

lugarin

#14931 Re: BHTelecom All About

Post by lugarin »

Super ako je tako, ipak je u pitanju oficijelna web stranica i lijepo bi bilo da to isprave.
iceman2010

#14932 Re: BHTelecom All About

Post by iceman2010 »

lugarin wrote:Super ako je tako, ipak je u pitanju oficijelna web stranica i lijepo bi bilo da to isprave.
Ma vidi se i da recenica nema smisla, a ja sam vidio i oficijelni cjenovnik. Valjda ce neko primjetiti i ispraviti.

dede merdzane

#14933 Re: BHTelecom All About

Post by dede merdzane »

quarterback wrote:zasto poredite kablovsku sa iptv kada je iptv daleko naprednija odnosno nudi vise u smislu pregleda programa, pretrazivanja, VOD, snimanje necu spominjati jer mi snimanje za ona 3 kanala sto BHT nudi ne treba.
E to bi bila dobra promjena, omoguciti snimanje na jos makar 10-20 zanimljivijih kanala. Ili bolji filmovi u videoteci. Ja jos nijedan nisam pogledao, a imam kao dzaba jedan mjesecno.
Mahalac

#14934 Re: BHTelecom All About

Post by Mahalac »

A mozda bi prije svega trebali da poboljsaju svoju infrastrukturu i to cijeli Stari grad Sarajevo, jer ovako sta god da ti prikljuce jednostavno NE FUNKCIONISE....cakce, prekida, nema HD-a.....i cemu sve onda.

Nevjerovatno je da jedna privatna kompanija (juce nastala) provede optiku kroz mahale a BH telecom koji desetine godina muze stanovnike ove opstine nije u stanju ni bandere promjeniti.
Tutanj

#14935 Re: BHTelecom All About

Post by Tutanj »

Mahalac wrote:A mozda bi prije svega trebali da poboljsaju svoju infrastrukturu i to cijeli Stari grad Sarajevo, jer ovako sta god da ti prikljuce jednostavno NE FUNKCIONISE....cakce, prekida, nema HD-a.....i cemu sve onda.

Nevjerovatno je da jedna privatna kompanija (juce nastala) provede optiku kroz mahale a BH telecom koji desetine godina muze stanovnike ove opstine nije u stanju ni bandere promjeniti.
Apsolutno se slažem.
Pametnije bi bilo da infrastrukturu srede, nego što daju pogodnosti. Da me se pogrešno ne razumije i ja sam za promjene i pogodnosti, ali kako ih iskoristiti ako nemam infrastrukturu.

Parica može da izdrži 11.2Mbps, tako da sam prinuđen da koristim netFlat5 paket od 5Mbps, šta će iduće godine biti kad podignu brzinu ne smijem ni misliti.
Prije 4 godine stavili optiku 300 metara od kuće i još uvijek nisu prebacili na optiku, fol čekaju da ide optika do kuće, tako da moje naselje ne može da izgura više od 10Mbps.
Sramota za državnu firmu koja svake se godine hvali sa milionskom zaradom, a jedan BHcablnet provukao optiku kroz moju ulicu, a u pitanju je bila mala firma, a onda ga kupio Telemach.
smartXL

#14936 Re: BHTelecom All About

Post by smartXL »

Samo me zanima ko moze imati brzinu 40/1, ja sigurno ne posto i ovo povremeno stopa. Koliko se pricalo o novitetima ovo i nije bas nesto. Cekat cu konkurenciju sta ce ponuditi mada je i sad bolja od ponude bht. Telefon me ne zanima kad forsiraju besplatne pozive prema fiksim mrezama, daj ba ko to jos danas koristi, pa svi su mobilni a pozivi prema mobilnoj mrezi kolju.
Asiklar

#14937 Re: BHTelecom All About

Post by Asiklar »

smartXL wrote:Samo me zanima ko moze imati brzinu 40/1, ja sigurno ne posto i ovo povremeno stopa. Koliko se pricalo o novitetima ovo i nije bas nesto. Cekat cu konkurenciju sta ce ponuditi mada je i sad bolja od ponude bht. Telefon me ne zanima kad forsiraju besplatne pozive prema fiksim mrezama, daj ba ko to jos danas koristi, pa svi su mobilni a pozivi prema mobilnoj mrezi kolju.
Koja je to konkurencija bolja? Primjer?
iceman2010

#14938 Re: BHTelecom All About

Post by iceman2010 »

Tutanj wrote:
Mahalac wrote:A mozda bi prije svega trebali da poboljsaju svoju infrastrukturu i to cijeli Stari grad Sarajevo, jer ovako sta god da ti prikljuce jednostavno NE FUNKCIONISE....cakce, prekida, nema HD-a.....i cemu sve onda.

Apsolutno se slažem.
Pametnije bi bilo da infrastrukturu srede, nego što daju pogodnosti. Da me se pogrešno ne razumije i ja sam za promjene i pogodnosti, ali kako ih iskoristiti ako nemam infrastrukturu.

Parica može da izdrži 11.2Mbps, tako da sam prinuđen da koristim netFlat5 paket od 5Mbps, šta će iduće godine biti kad podignu brzinu ne smijem ni misliti.
Prije 4 godine stavili optiku 300 metara od kuće i još uvijek nisu prebacili na optiku, fol čekaju da ide optika do kuće, tako da moje naselje ne može da izgura više od 10Mbps.
Sramota za državnu firmu koja svake se godine hvali sa milionskom zaradom, a jedan BHcablnet provukao optiku kroz moju ulicu, a u pitanju je bila mala firma, a onda ga kupio Telemach.
Evo da odgovorim obojici: Na mrezi se svakodnevno radi. Sam kazes da su dosli optukom blizu tebe. Druga je stvar sto bht ima ogromnu mrezu i potrebu da je sredi. Tvog bhcabelnet-a nema npr na drugoj obali miljacke. Optuziti bht zasto jos svima nije omogucio vdsl nije korektno. A i to sto je bhcabelnet prokopao kroz tvoje naselje na ho-ruk u godinama kada se to moglo... BHT postuje sve procedure i sve placa za razliku od nekih. Na Vratniku je ove godine pusten msan koji omogucava korisnicima da imaju sve sto bht trenutno nudi, a i korisnici na gazinom hanu i oni koji su blizu glavne poste na Bascarsiji imaju isto. To je sto se tice starog grada. Pretpostavljam da si ti na breci. Tamo telecom vec radi ftth i to jedini u drzavi. Citava dobrinja je pokrivena fttb i fttc rjesenjima. Radi se alipasino. Fttb, fttc i fttn rjesenja u kantonu sarajevo ima blizu 500 i broj se stalno povecava, ali ne moze to preko noci. Treba vremena. I mjesta kao sto su breka i pojedini djelovi starog grada nema puno. Za to vrijeme spomenuti telemach ne mice s mjesta kada je infrastruktura u pitanju. Lijeva obala miljacke, a Boga mi i desna ako je malo visocije (Vratnik, Sedrenik...) nema Telemach nikako.

Tutanj

#14939 Re: BHTelecom All About

Post by Tutanj »

iceman2010 wrote:
Tutanj wrote:

Apsolutno se slažem.

Evo da odgovorim obojici: Na mrezi se svakodnevno radi. Sam kazes da su dosli optukom blizu tebe. Druga je stvar sto bht ima ogromnu mrezu i potrebu da je sredi. Tvog bhcabelnet-a nema npr na drugoj obali miljacke. Optuziti bht zasto jos svima nije omogucio vdsl nije korektno. A i to sto je bhcabelnet prokopao kroz tvoje naselje na ho-ruk u godinama kada se to moglo... BHT postuje sve procedure i sve placa za razliku od nekih. Na Vratniku je ove godine pusten msan koji omogucava korisnicima da imaju sve sto bht trenutno nudi, a i korisnici na gazinom hanu i oni koji su blizu glavne poste na Bascarsiji imaju isto. To je sto se tice starog grada. Pretpostavljam da si ti na breci. Tamo telecom vec radi ftth i to jedini u drzavi. Citava dobrinja je pokrivena fttb i fttc rjesenjima. Radi se alipasino. Fttb, fttc i fttn rjesenja u kantonu sarajevo ima blizu 500 i broj se stalno povecava, ali ne moze to preko noci. Treba vremena. I mjesta kao sto su breka i pojedini djelovi starog grada nema puno. Za to vrijeme spomenuti telemach ne mice s mjesta kada je infrastruktura u pitanju. Lijeva obala miljacke, a Boga mi i desna ako je malo visocije (Vratnik, Sedrenik...) nema Telemach nikako.

BHcabelnet više ne postoji pošto ga je kupio Telemach, ali sam ga spomenu iz drugog razloga, a to je da firma koja je jedva isplaćivala plate svojim radnicima, stavila optiku.
Telecom koji zarađuje milione nije u stanju to da uradi, tolike godine od rata su prošle, stavili prije 4 godine optiku i tako stoji i ništa od toga.
Samo kaže da trebaju malo više da krenu sa infrastrukturom, a kad se to sredi daj bolju uslugu onda.

Ja nisam u tom mjestu, ja sam na opštini Ilidži, tačnije naselje Doglodi, optiku su stavili do Hotela Delminium i provukli je skroz do naselja Bojnik.
kojeime

#14940 Re: BHTelecom All About

Post by kojeime »

A na Alipasinom u A fazi, u sat vremena po pet puta "redial, connection lost". Daje telekom vise. Vise pucanja konekcije.
Mahalac

#14941 Re: BHTelecom All About

Post by Mahalac »

Ja dvadeset godina slusam pricu BH telecoma da se na instalacijama stalno radi. Evo ti si vjerovatno noviji u BH telecomu (inace vidim fin si coj'k) pa cu eto i tebe izgleda morati slusati istu pricu. Dokle?
KOMPLETNA lijeva obala Miljacke Alifakovac pa gore i okolo nema kako treba parice za telefon. Do prije neku godinu si morao preko stele urgirati da dobijes novi telefonski broj...inace ti kazu da nema tehnickih mogucnosti.

Nemoj molim te suplje price o BH telecomu i njihovim investicijama...pogledaj kalendar godinu i datum i instalacije na terenu. Malo kasnite zar ne.
A hocemo li malo o edukaciji "mladjahnih" uposlenika u BH poslovnicama koji kad ih pitas za mobitel sa 1GB rama i 5" ekranom gledaju u tebe kao u budalu i salju te u obliznju slasticarnu.
Sve se gleda moj prijatelju sve ....pa i gdje se visak profita daje.

Cast svaka elektrodistribuciji, ti ljudi su promjenili sve sto se promjeniti da, a ovi tvoji, Lada NiVA samo se po problemu ukaze 8)
smartXL

#14942 Re: BHTelecom All About

Post by smartXL »

Asiklar wrote:
smartXL wrote:Samo me zanima ko moze imati brzinu 40/1, ja sigurno ne posto i ovo povremeno stopa. Koliko se pricalo o novitetima ovo i nije bas nesto. Cekat cu konkurenciju sta ce ponuditi mada je i sad bolja od ponude bht. Telefon me ne zanima kad forsiraju besplatne pozive prema fiksim mrezama, daj ba ko to jos danas koristi, pa svi su mobilni a pozivi prema mobilnoj mrezi kolju.
Nemoj se pravit grbav. sacekat cu mjesec dana da vidim druge al def. mijenjam provajdera. Ledjenje stb i pucanje konekcije mi je vise pun k!
Asiklar

#14943 Re: BHTelecom All About

Post by Asiklar »

smartXL wrote:
Asiklar wrote:
Nemoj se pravit grbav. sacekat cu mjesec dana da vidim druge al def. mijenjam provajdera. Ledjenje stb i pucanje konekcije mi je vise pun k!
Halo padobranac spusti loptu. Imas 5 postova i nesta pametujes. Opet te pitam ko to ima bolju ponudu od BHT-a?

A to za ledjenje izmisljas. Ako nekad i zaledi fino zovnes 1444 i rjesen problem. Sad odgovori na moje pitanje koje sam ti postavio. Da ponovim, ko to ima bolju ponudu od BHT-a?
iceman2010

#14944 Re: BHTelecom All About

Post by iceman2010 »

kojeime wrote:A na Alipasinom u A fazi, u sat vremena po pet puta "redial, connection lost". Daje telekom vise. Vise pucanja konekcije.
Meni na Dobrinji nije nikada pukla konekcija. Ne puca sigurno bez pravog razloga ni tebi na alipasinom. To sto tebi ne valja kucna instalacija nije problem bhtelecoma nego tvoja i tvog upravitelja.

iceman2010

#14945 Re: BHTelecom All About

Post by iceman2010 »

Tutanj wrote:
iceman2010 wrote:
Tutanj wrote: Apsolutno se slažem.

BHcabelnet više ne postoji pošto ga je kupio Telemach, ali sam ga spomenu iz drugog razloga, a to je da firma koja je jedva isplaćivala plate svojim radnicima, stavila optiku.
Telecom koji zarađuje milione nije u stanju to da uradi, tolike godine od rata su prošle, stavili prije 4 godine optiku i tako stoji i ništa od toga.
Samo kaže da trebaju malo više da krenu sa infrastrukturom, a kad se to sredi daj bolju uslugu onda.

Ja nisam u tom mjestu, ja sam na opštini Ilidži, tačnije naselje Doglodi, optiku su stavili do Hotela Delminium i provukli je skroz do naselja Bojnik.
Vidis Bojnik isto tako ima MSAN. Ne znam koju tacno lokaciju imaju u planu investicije, ali ne moze kompletan prostor federacije koji pokriva bht preko noci.

vitezovi

#14946 Re: BHTelecom All About

Post by vitezovi »

Opet te pitam ko to ima bolju ponudu od BHT-a?

realno Logosoft ima bolju ponudu i kvalitetniju uslugu, sada do tebe je da to prihvatis ili i dalje omalovazavas sve koji ne misle kao ti....
iceman2010

#14947 Re: BHTelecom All About

Post by iceman2010 »

Mahalac wrote:Ja dvadeset godina slusam pricu BH telecoma da se na instalacijama stalno radi. Evo ti si vjerovatno noviji u BH telecomu (inace vidim fin si coj'k) pa cu eto i tebe izgleda morati slusati istu pricu. Dokle?
KOMPLETNA lijeva obala Miljacke Alifakovac pa gore i okolo nema kako treba parice za telefon. Do prije neku godinu si morao preko stele urgirati da dobijes novi telefonski broj...inace ti kazu da nema tehnickih mogucnosti.

Nemoj molim te suplje price o BH telecomu i njihovim investicijama...pogledaj kalendar godinu i datum i instalacije na terenu. Malo kasnite zar ne.
A hocemo li malo o edukaciji "mladjahnih" uposlenika u BH poslovnicama koji kad ih pitas za mobitel sa 1GB rama i 5" ekranom gledaju u tebe kao u budalu i salju te u obliznju slasticarnu.
Sve se gleda moj prijatelju sve ....pa i gdje se visak profita daje.

Cast svaka elektrodistribuciji, ti ljudi su promjenili sve sto se promjeniti da, a ovi tvoji, Lada NiVA samo se po problemu ukaze 8)
Elektroprivreda nije morala mijenjati kompletnu infrastrukturu. Elektroprivreda trazi da sve sam pripremis, uradis ateste i jos platis 1120 KM za pisljivih 4,3 KW angazovane snage iako im je sve pripremljeno. Tri malo jaca potrosaca i iskace osigurac. Pitao bih te ja za elektroprivredu da ti moraju dati prikljucak za 1 KM i jos potrositi nekoliko stotina maraka za tvoju opremu. Plus struja uvijek samo poskupi. Nikada nije pojeftinila. Pusti ba suplju. Ne moze bht preko noci iskopati stari grad i svima dovuci optiku do stana. Razumijes li ti da je to potpuno nova mreza? Ti mislis to ide samo tako? Dodjes i zakopas?

Pitarrr82

#14948 Re: BHTelecom All About

Post by Pitarrr82 »

vitezovi wrote:

realno Logosoft ima bolju ponudu i kvalitetniju uslugu, sada do tebe je da to prihvatis ili i dalje omalovazavas sve koji ne misle kao ti....

Mozda i ima ali koliko pokriva?
Asiklar

#14949 Re: BHTelecom All About

Post by Asiklar »

Pitarrr82 wrote:
vitezovi wrote:

Mozda i ima ali koliko pokriva?
Nije tacno. Logosoft ima samo vece net brzine. Ostalo je kilometrima ispod BHT-a (broj kanala, stabilnost, pokrivenost, VoIP ponuda,...).
vitezovi

#14950 Re: BHTelecom All About

Post by vitezovi »

to im i jeste mana, ali pitao je ko ima bolju ponudu...
Locked