Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
kazo wrote:ljudi hitno mi treba informacija, trenutno sam na ultri i treba mi bilo kakav mobilni internet da prikljucim, zna li neko moze li se na ultri ?
Pozdrav,
zna li neko možda iz iskustva,koliko treba vremena da ovi bilmezi iz bhtelecoma puste
update softwarea za mob,ako ga je proizvođač već pustio 25.06.
Sony xperia ion.
Hvala unaprijed.
neravip wrote:Pozdrav,
zna li neko možda iz iskustva,koliko treba vremena da ovi bilmezi iz bhtelecoma puste
Sony xperia ion.
Hvala unaprijed.
Uradi update na Jelly Been preko programa Sony PC Companion 2.1. Uradio sam prije mjesec za Sony experiu S Meni je na našim jezicima, a telefon je kupljen u Bh Telecomu. Ekstra radi sa updateom i ima dosta novina oko kamere i samog interfacea
Vjerovatno je pitanje bilo dosta puta, ali ja fakat ne mogu da nadjem na forumu
- Dakle instalacija WiFi routera na BH Telecom ADSL mrežu, kupio sam DLink router i treba da ga instaliram na BH Telecom adsl router. Je li imaju negdje koraci, upustvo? Za početak - da li biram opciju instalacije - Dinamična IP, ili PPPOE..?
Molim za pomoć/uputu
BadBoy wrote:Šta je sada sa ADSL-om, evo već tri sata nemam konekcije a prije toga cijelo jutro nije bila?
necu nista pisati, znas sve
Znam brate sve i evo nikako nema cijelu noc. Zvao podrsku javila mi se neka zalfija preko neke stvari i lijeno mi samo uzela kontakt telefon. Ja pitam moze li mi reci ista vise kaze ona javice ti se serviser. Valja sada njih cekati pet dana.
drug moje iskustvo je ovakvo, kada ih zovem na onaj 1444, ne javljaju se maltene sve dok se na kraju ne javi onaj automat, dakle pusti da zvoni do kraja, obicno se jave nakon dugog zvonjenja (sigurno 2-3 minute)
prema mom iskustvu monter se javlja 2 dana nakon prijave kvara, dakle ako si nazvao danas, monter se javlja prekosutra ujutro
A gdje je rtl na mojoj tv, onaj pravi deutsch, kad vec nema sport klubova da bar na rtl gledam f1. Oni dodaju neke Voxove, Siebene nesto ne znam kakvog hajra uopste od njih.
neravip wrote:Pozdrav,
Sony xperia ion.
Hvala unaprijed.
Uradi update na Jelly Been preko programa Sony PC Companion 2.1. Uradio sam prije mjesec za Sony experiu S Meni je na našim jezicima, a telefon je kupljen u Bh Telecomu. Ekstra radi sa updateom i ima dosta novina oko kamere i samog interfacea
Kako kad meni pc companion ,kad uštekam mob, javlja da je 'Phone already up to date' i ne da mi da skinem update?
Kod mene je ICS 4.0.4.
Adara87 wrote:Vjerovatno je pitanje bilo dosta puta, ali ja fakat ne mogu da nadjem na forumu
- Dakle instalacija WiFi routera na BH Telecom ADSL mrežu, kupio sam DLink router i treba da ga instaliram na BH Telecom adsl router. Je li imaju negdje koraci, upustvo? Za početak - da li biram opciju instalacije - Dinamična IP, ili PPPOE..?
Molim za pomoć/uputu
Hvala.
Ima uputstva koliko hoćeš, najbolje da nađeš za svoj d-link (ako ga nisi dobio sa njim), evo ti na primjer microsoftovog uputstva za windows 7
Opcija instalacije zavisi od toga kako se sada spajaš/kako ti je podešen telecomov router.
Ako je modem u bridge - trenutno imaš pppoe konekciju u računaru -> isto tako ti ide na d-link
Ako je modem u routed mode - već je u njemu kreirana pppoe konekcija -> biraš dinamic IP
Hvala na odgovoru
Koliko god mozda naivno zvučalo, moram pitati - kako cu znati da li mi se trenutni adsl modem spaja u bridge ili routed mod-u i shodno tome da li da pravim wifi konekciju birajuči opciju dinamic IP ili PPPoE?
Internet u najboljem redu, ali pronaći mrežu na mobitelu = nemoguća misija. Sve to od jučerašnjeg dana (recimo od 18:00). Dođe na par minutica, ali kao da je ni nema. Ne mogu provjeriti ni stanje računa kamoli nešto drugo. Isti slučaj je i sa kućnim telefonom. Dobijem nekog jednom od 20 pokušaja.
Koristim ADSL internet i sada je modem u bridge modu jer imam iza njega drugi ruter koji radi PPPoE konekciju. Ako počnem koristiti MojaTV može li internet ostati na bridge modu, ne znam kako to funkcioniše? Modem je onaj bijeli, ima W300 (ili nešto slično) u nazivu.
Moze,ostaje ti zte modem u bridge modu,jer monteri konfigurisu lan portove na modemu za moja tv,dva za internet a dva za moja tv.Samo ja nisam nesto odusevljen sa tim zte w300,meni je pucala konekcija nekoliko puta dnevno,nema neta,nema slike na tv. Vratim paradigma-u modem,za sada ok radi sve,moja tv full.