BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
doff

#14526 Re: BHTelecom All About

Post by doff »

sencobih wrote:netransparentno bi valjda trebalo znaciti, nesto tajno ili sakriveno, sto ovdje nije slucaj, jer ocito svi znaju za to, druga stvar je da li je potreban taj audi? moje misljenje je da nije, ni u kom slucaju ,e sad se pitam je li to istina? One Ibice , pa zar ima jeftinije auto ili polo.

znaci radnici i direktori u toplanama, vodovodu, grasu i dosta drugih firmi ne trebaju imati ni plate ni auta jer su u milionskim gubicima ?
Zašto to javno ne objave a ne da mi naokolo saznamo šta rade? Država se zadužuje kod MMF a ti mene ironično pitaš imal koje jeftinije auto od ibize? Ma svaka ti čast.

Ideš korak dalje, kakve sad veze imaju druge firme sa BHT? Ali kad si se već dovezao neću ti ostat dužan odgovorit. Radnici u svakom slučaju trebaju primiti plaću za svoj rad iako je firma u gubitku. Onaj ko treba da snosi posljedice je uprava jer očito nije u stanju da vodi firmu a uzimaju ogromne novce.

neki wrote:Klasican odgovor kad ostanes bez argumenata, diskredituj sagovornika da je neobrazovan, maloljetan, da ne moze voditi raspravu itd..
I ti tvrdis da du kupili 40 novih vozila? Daj dokaz...to su morali uraditi preko javnih nabavki a to je lako naci na internetu. I to nisu ni tvoje ni nase pare, nego pare Bh Telekoma, ti nisi natjeran da koristis njihove usluge i da ih finansiras, hvala bogu postoji konkurencija.
Nase pare su potrosene da Izetbegovic sebi kupi novog audija jer se direktno finansiraju iz budzeta.
I obnova voznog parka svakih 4-5 godina nije nista cudno. Radim u firmi koja takodje ima nekoliko vozila za terenski rad i poslije 4 godine vec postane neisplativo ulagati u odrzavanje u tako star vozni park
Ja sam šokiran koliko braniš njihovo rasipništvo. Kako možeš reći da nisu naše pare, pa ko je osnivač? Da ti nacrtam i obojim?

Za privatne firme me zaboli ona stvar kako troše pare ali Nedžadu sigurno nije trebala A6 jer on nije terenski radnik. Molim te lijep, čuj staro vozilo nakon 4-5 godina, pa ljudi još uvijek svakodnevno golfa 2 vozaju

Neću da se s našim parama par ljudi rasipa, ako već hoće onda neka svima kupe ili neka nam te "krševe" podijele
neki

#14527 Re: BHTelecom All About

Post by neki »

doff wrote:
Ja sam šokiran koliko braniš njihovo rasipništvo. Kako možeš reći da nisu naše pare, pa ko je osnivač? Da ti nacrtam i obojim?

Za privatne firme me zaboli ona stvar kako troše pare ali Nedžadu sigurno nije trebala A6 jer on nije terenski radnik. Molim te lijep, čuj staro vozilo nakon 4-5 godina, pa ljudi još uvijek svakodnevno golfa 2 vozaju

Neću da se s našim parama par ljudi rasipa, ako već hoće onda neka svima kupe ili neka nam te "krševe" podijele
Ne branim ja nicije rasipnistvo nego trazim od tebe da dokazes da su kupili audija 6. Clanak iz avaza nije dokaz, a s obzirom da je telecom javna firma i da sve nabavlja preko agencije za javne nabavke dokaz o kupovini nije tesko pronaci na internetu. Kad to uradis onda cu ti reci svaka cast a ovako ti mogu reci da samo prenosis klevete jednog politickog biltena.
Kupovina terenskih (ne SUV nego sluzbenog vozila namjenjenog za terenski rad) auta nije raspinistvo a posto pokusavas biti ozbiljan sagovornik trebao bi praviti razliku izmedju sluzbenog auta koji dnevno napravi po 200 km i privatnog golfa 2 koji toliko napravi godisnje..
Svakodobro!

#14528 Re: BHTelecom All About

Post by Svakodobro! »

Zdravo, ako može neko da mi da odgovor bio bi zahvalan. Jučer sam prešao s Ultre na pretplatu, dakle 28.6. da li ću za ovaj mjesec dobiti račun, tj račun u 7. mjesecu. Pored toga uzeo sam na rate jedan od njihovih telefona, dal je moguće da dobijem taj racun pocetkom jula, ili ce to ipak biti po isteku istog mjeseca?

Unaprijed hvala.
Asiklar

#14529 Re: BHTelecom All About

Post by Asiklar »

Svakodobro! wrote:Zdravo, ako može neko da mi da odgovor bio bi zahvalan. Jučer sam prešao s Ultre na pretplatu, dakle 28.6. da li ću za ovaj mjesec dobiti račun, tj račun u 7. mjesecu. Pored toga uzeo sam na rate jedan od njihovih telefona, dal je moguće da dobijem taj racun pocetkom jula, ili ce to ipak biti po isteku istog mjeseca?

Unaprijed hvala.
Dobices racun sa pretplatom od 3 dana. Oko 7. jula ces dobiti racun sa tom smanjenom pretplatom + rata + PDV od mobitela.
Svakodobro!

#14530 Re: BHTelecom All About

Post by Svakodobro! »

Asiklar wrote:
Svakodobro! wrote:Zdravo, ako može neko da mi da odgovor bio bi zahvalan. Jučer sam prešao s Ultre na pretplatu, dakle 28.6. da li ću za ovaj mjesec dobiti račun, tj račun u 7. mjesecu. Pored toga uzeo sam na rate jedan od njihovih telefona, dal je moguće da dobijem taj racun pocetkom jula, ili ce to ipak biti po isteku istog mjeseca?

Unaprijed hvala.
Dobices racun sa pretplatom od 3 dana. Oko 7. jula ces dobiti racun sa tom smanjenom pretplatom + rata + PDV od mobitela.
E super, hvala na infu. Lp,
Gauchos

#14531 Re: BHTelecom All About

Post by Gauchos »

Pozdrav

Moze li jedna pomoc vezano za konfiguraciju TP link modema za uslugu Moja TV full.
Nakon sto sam konfigurisao ruter TV i internet u ppoe modu radi bez problema takodjer i WiFi ali telefon "steka"
Na tv-u se prikaze ko zove ali se poziv prekine.
iskljucio sam dhcp na ruteru
da li postoji jos neka "caka"
Asiklar

#14532 Re: BHTelecom All About

Post by Asiklar »

Gauchos wrote:Pozdrav

Moze li jedna pomoc vezano za konfiguraciju TP link modema za uslugu Moja TV full.
Nakon sto sam konfigurisao ruter TV i internet u ppoe modu radi bez problema takodjer i WiFi ali telefon "steka"
Na tv-u se prikaze ko zove ali se poziv prekine.
iskljucio sam dhcp na ruteru
da li postoji jos neka "caka"
Postavi printscreen ili jos detaljnije objasni sta si sve radio ali korak po korak. Ako ti je mrsko (jer meni bi bilo :) ) onda nazovi 1444 i objasni im sta je problem. Oni ce iz centrale pristupiti tvom routeru i podesiti sve kako treba. Inace ovo trebas uraditi kad je radni dan do 16 sati. :)
Brokeraš

#14533 Re: BHTelecom All About

Post by Brokeraš »

Isplati li se uzimati telefon preko pretplate?
seoBIH

#14534 Re: BHTelecom All About

Post by seoBIH »

Za moj paket ce biti vise nego duplo jeftiniji nego u prodavnicama, kao i dosad sto je uvijek bilo.
Kupi u Srbiji, izaci ce te 1KM na tvom paketu ;) Onda one pare sto si mislio dati telekomu iskorsiti za placanje roming racuna srpskom telekomu....opet bolja stvar nego dati telekomu pare..
quarterback

#14535 Re: BHTelecom All About

Post by quarterback »

123456789 wrote:
Za moj paket ce biti vise nego duplo jeftiniji nego u prodavnicama, kao i dosad sto je uvijek bilo.
Kupi u Srbiji, izaci ce te 1KM na tvom paketu ;) Onda one pare sto si mislio dati telekomu iskorsiti za placanje roming racuna srpskom telekomu....opet bolja stvar nego dati telekomu pare..
zavisno da li pises iz banja luke ili sarajeva
T-Rex973

#14536 Re: BHTelecom All About

Post by T-Rex973 »

Pozdrav,
Na desktop računaru imam adsl netflat 5 i nedavno sam nabavio laptop i želio bih priključit internet i za laptop, pa me interesuje koja mi je najjeftinija opcija/ponuda u bhtelekomu u vezi sa priključenjem interneta za dodatni komjuter tj. laptop.
Unaprijed hvala ! :)
sencobih

#14537 Re: BHTelecom All About

Post by sencobih »

123456789 wrote:
ja kombinacije boli glava, nemoj dati pare bh telecomu nego daj pare srpskom telecomu, bolja stvar. jel ti to ozbiljno ili se zezaš?
van helsing

#14538 Re: BHTelecom All About

Post by van helsing »

T-Rex973 wrote:Pozdrav,
Na desktop računaru imam adsl netflat 5 i nedavno sam nabavio laptop i želio bih priključit internet i za laptop, pa me interesuje koja mi je najjeftinija opcija/ponuda u bhtelekomu u vezi sa priključenjem interneta za dodatni komjuter tj. laptop.
Unaprijed hvala ! :)
Pa trebas modem staviti da radi kao router,ako vec nije,povezati mreznim kablom modem i laptop,ako modem nema wireless.

Tapatalk 2
Last edited by van helsing on 30/06/2013 22:43, edited 1 time in total.
seoBIH

#14539 Re: BHTelecom All About

Post by seoBIH »

sencobih wrote:
123456789 wrote:
ja kombinacije boli glava, nemoj dati pare bh telecomu nego daj pare srpskom telecomu, bolja stvar. jel ti to ozbiljno ili se zezaš?
Bolja stvar dakako, jer te telekom jebe u zdrav mozak s nenormalnim cijenama. Tako je bilo i s 1GB ili cak 3GB mjesecnog limita. Ni tada nije trebalo vise, how yes no...cim je dosla konkurencija cijene su postale normalne.
escobar__

#14540 Re: BHTelecom All About

Post by escobar__ »

I? To je neko revolucionarno otkriće s tvoje strane? Veća konkurencija = više pogodnosti za korisnike. To važi kako na Zapadu, tako i u BiH. Osim ako u praksi nemaš oligopol.

Siguran sam da bi ti korisnicima sve davao besplatno, da kojim slučajem imaš telekomunikacijsku kompaniju i da si monopolist. :lol:

Ja sam uvijek za to da se Telekom "dere" na uobičajen način, dakle jačanjem konkurenata i širenjem njihove mreže. Svo ostalo naglabanje, uključujući i ono da bi radije davali pare Telekomu Srpske nego BH Telekomu jer se BH Telekom usudio kupiti klima uređaje i neke automobile smatram običnim šupljiranjem i odrazom primitivnog bosanskog mentaliteta.
seoBIH

#14541 Re: BHTelecom All About

Post by seoBIH »

Kasno ce biti kada dodje konkurencija pa kada im dodje u glavu :) Uzimaju sada sakom i kapom, uzimali su i za ADSL limit, a sada im telemach pokupi korisnike od Mostara pa do Zenice...neka neka, tako i treba :)

Tako ce biti i za druge stvari, samo strpljenja...ne zelim propast doamce firme, ali su itekako bezobrazni i uveliko kasne za okolnim zemljama.

Tebi ako je normalno da su cijene mobitela ovoliko vioske, pa cak i u odnosu na HT i na MTEL stvarno nisi ni zasluzio bolje :)
escobar__

#14542 Re: BHTelecom All About

Post by escobar__ »

Mobitele ne kupujem u Telekomu, a što se cijena usluga tiče, meni su sasvim povoljne. Njihovi konkurenti u BiH ne nude ništa revolucionarno u odnosu na njih, a za operatere u regionu me boli kurac jer ne živim ni u Srbiji ni u Hrvatskoj.
seoBIH

#14543 Re: BHTelecom All About

Post by seoBIH »

Mobitele ne kupujes jer ti se moze...ima nas koji bi rado kupili telefone po cijenama u susjedstvu ili slicno, no ne mozemo jer telekom zeli da uzme sakom i kapom. Malo treba sire pogledati sliku, ako tebi ne treba telefon ne znaci da trebaju biti povoljnij...
I meni je povoljna telefonija, povoljan je internet, dok npr mojaTV bi trebao biit jos povoljnij. SVE SE MOZE, ali tek NA ZALOST kada konkurencija pritisne.

BHTELECOM NE VODI brigu o korisnicima :)
escobar__

#14544 Re: BHTelecom All About

Post by escobar__ »

Nek ih pritisne. Ako se dovedu u situaciju da propadnu jer svoj posao nisu radili kako treba, nek propadnu. Zato i služi konkurencija. To itekako podržavam.
sencobih

#14545 Re: BHTelecom All About

Post by sencobih »

@123456789
mislio sam da si neki saljivdzija, ali ocito je da ili nisi dobar ili dobivas cvaju mjesecno da pises ove gluposti po forumu.
seoBIH

#14546 Re: BHTelecom All About

Post by seoBIH »

Nisam saljivdzija vec sam vidio kako se to radi u drugim zemljama gdje ne prevladava "lazni" patriotizam, kao npr u UK gdje se uzima kod onoga ko ti povoljnije nudi. Kod njih za 45€ mjesecno uz bruku mogucnosti dobijes s4....
escobar__

#14547 Re: BHTelecom All About

Post by escobar__ »

123456789 wrote:Nisam saljivdzija vec sam vidio kako se to radi u drugim zemljama gdje ne prevladava "lazni" patriotizam, kao npr u UK gdje se uzima kod onoga ko ti povoljnije nudi. Kod njih za 45€ mjesecno uz bruku mogucnosti dobijes s4....
Jesi težak insan u pm... Smiješno je porediti Britaniju sa Bosnom. I ovdje je napredak evidentan, kakav takav. Sjeti se samo kakva ponuda je bila prije nekih pet godina, o periodu prije da ne pričam. Nisu ni Britanci uvijek uživali u pogodnostima kakve imaju danas.
quarterback

#14548 Re: BHTelecom All About

Post by quarterback »

ložač
van helsing

#14549 Re: BHTelecom All About

Post by van helsing »

E hebi ga,ako pocnes iznositi cinjenice,odmah si placen od nekoga,trolas temu,radis kod konkurencije ili je neko tvoj zaposlen tamo,krivina ti je sto nisi uposlenik doticne firme,itd,itd.
Ne mislim samo na ovu BHTelecom temu,nego inace.

Tapatalk 2
_Reds_

#14550 Re: BHTelecom All About

Post by _Reds_ »

Za ove što hoće besplatne telefone i obračunsku jednice 60+10 kao kod Mtela (ili je kod njih mozda 60 + 60).
BH Telecom od 5. septembra uvodi TopPhone integrisanu uslugu, jedinstvenu na tržištu BiH.

U cijenu mjesečne naknade za korištenje TopPhone usluge korisnik dobija vrhunski mobilni telefon iz ponude BH Telecoma i besplatan saobraćaj, koji se dodjeljuje na mjesečnoj osnovi:

§ 500 minuta za pozive unutar BiH (250 minuta za pozive prema fiksnoj i mobilnoj mreži BH Telecoma i 250 minuta za pozive prema ostalim fiksnim i mobilnim mrežama u BiH)

§ 500 SMS poruka prema svim mrežama u BiH

§ Neograničen Internet u mobilnoj mreži BH Telecoma, sa fer osnovom korištenja.

Neiskorištene minute saobraćaja za pozive prema drugim mobilnim i fiksnim mrežama moguće je iskoristiti u istom obračunskom periodu za pozive prema fiksnoj i mobilnoj mreži BH Telecoma. Neiskorišteni saobraćaj u jednom obračunskom periodu može se prenijeti u naredni obračunski period.

Cijene dodatnog saobraćaja prema svim mobilnim i fiksnim mrežama unutar BiH, izvan količine uključene u mjesečnu naknadu, obračunavaju se po cijeni od 0,20 KM/min.

Cijene međunarodnog saobraćaja:

I zona : susjedne zemlje Hrvatska, Srbija i Crna Gora 0,56 KM/min

II zona : europske zemlje 1,17 KM/min

III zona : izvaneuropske zemlje 1,76 KM/min

Cijena aktivacije TopPhone usluge je 17,55 KM a cijena mjesečne naknade za njeno korištenje je 99,45 KM.

Obračunska jedinica za govorni i CSD saobraćaj je 60 + 10 sekundi, a za paketski saobraćaj 1 kB.

Navedene cijene i obračunske jedinice važe za saobraćaj ostvaren u BH Mobile mreži, dok se saobraćaj ostvaren u drugim mrežama obračunava prema važećem Cjenovniku za roaming saobraćaj. Sve navedene cijene su prikazane sa uračunatim PDV-om.

Uslovi korištenja TopPhone usluge

Usluga je dostupna novim ili postojećim korisnicima (fizička ili pravna lica), državljanima BiH, kao i ambasadama i stranim nevladinim organizacijama.

Postojeći korisnici ne mogu prenijeti prava i obaveze postojećeg ugovora za asembliranu uslugu na TopPhone uslugu.

Usluga se ugovara na neodređeno vrijeme, sa obaveznim trajanjem ugovornog odnosa od 24 mjeseca. Po isteku 24 mjeseca od dana potpisivanja ugovora, pretplatnik može nastaviti koristiti uslugu na neodređeno vrijeme (ima pravo na prekid pretplatničkog odnosa i promjenu vrste TK usluge u skladu sa Uslovima i Cjenovnikom), ili da potpiše novi ugovor sa obaveznim trajanjem pretplatničkog odnosa i preuzime novi telefon, u skladu sa trenutnom ponudom BH Telecoma.

Sve cijene, uslove korištenja i druge dodatne informacije o TopPhone usluzi možete naći na našoj web stranici www.bhtelecom.ba, na prodajnim mjestima BH Telecoma ili pozivom našeg Kontakt centra na broj 1444.

http://www.bhtelecom.ba/portalnovost+M5cf8ae54d0e.html
Locked