_Reds_ wrote:winnie wrote:_Reds_ wrote:Ne znam gdje je Riječica, ali BHT ima baznu na hotelu Exclusive, ta je DC HSPA+, te baznu u naselju koje je sa desne strane onog tunela prije Vogošćanske petlje, te u Rajlovcu, postrojenje ViK. Eh sad ne znam koja je tebi najbliža.
Ovo bi možda mogla biti i priča sa sretnim završetkom.
Ovo je dio na kojem nema bh telekom signala, možda jedna crtica u visočijim dijelovima.
eronet i mtel su ovo pokrili, ne znam kako, koje stanice i drugi palci, ali njihov signal postoji i na ovom obojenom dijelu.
Nemam smiješan komentar za sve ovo, samo molbu da pojačate te antene ili da pitate kolege iz konkurentskih firmi ako ne znate kako.
P.S. To što na google earth piše Rečica a ne Riječica nije tema ove teme.

Prijavi smetnju na 1444.
I sigurno će ti neko doći da izmjeri kvalitetu signal u komplet naselju.
Ja rekoh prije nekliko postova, draga ima problem usred Sarajeva sa internetom, pada joj konekcija po 5 puta u sat vremena. Nije do racunara jer se desavalo sa starim i sa novim racunarom. Dosli ljudi, provjerili, zamijenili modem, opet isto.
Drug mi je na Kosevskom brdu imao problem, po 15 dana nije imao interneta. Dolazila "vlast" BH telecoma i nisu uspjeli nista rijesiti.
Nema svrhe prijavljivati jer ce doci izmjeriti, otici i nista nece uraditi.
Iz primjera dvoje ljudi koje poznajem i koji nisu u vukojebini nego u gradu gdje je sjediste i najbolja infrastruktura BH telecoma zakljucak je samo jedan: Kod BH telecoma je praksa da ako radi dobro je, ako ne radi, pati. Ali da se popravi to sto ne radi, da radi kako treba, to BH telecom nezna i nece.
A baska prica kada kazu ako ti se ne svidja imas konkurenciju, a kada odaberes konkurenciju onda kazu sto ides kod neprijatelja.
I, da, kada ce u BH telecomu korisnici Blackberryja moci koristiti MMS i ostale mogucnosti tog telefona. Kod Mtela mogu, ali ja sam mislio da BH telecom daje vise.