BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
GaRGa

#14451 Re: BHTelecom All About

Post by GaRGa »

sencobih wrote:
kojeime wrote:
GaRGa wrote:preseli se negdje blize gradu, za tu vukojebinu se ne isplati nikome ulagat u infrastrukturu
koliko vas ima tu naseljenih 2 ili 3 ? :)
Odes u najzabacenije selo u Africi ili Aziji i nadjes frizider Coca Cola. E zato je Coca Cola u svjetskoj ekonomiji to sto jeste, a BiH firme, ukljucujuci BH telecom to sto jesu. Jer im se ne isplati ulagati u infrastrukturu u vukojebinama.
ne znam ali ako iko ulaze u vukojebine, ulaze bhtelecom, najvece zabiti imaju fiksnu mrezu dovedenu za razliku od ostalih koji ganjaju samo gusto naseljena naselja i stambene komplekse gdje ima dosta potencijalnih korisnika

vidis da on to ne konta... M tel i Ero odnesose svu dobit van drzave samo BHT ulaze u Bosnu...
GaRGa

#14452 Re: BHTelecom All About

Post by GaRGa »

kojeime wrote:
GaRGa wrote:preseli se negdje blize gradu, za tu vukojebinu se ne isplati nikome ulagat u infrastrukturu
Odes u najzabacenije selo u Africi ili Aziji i nadjes frizider Coca Cola. E zato je Coca Cola u svjetskoj ekonomiji to sto jeste, a BiH firme, ukljucujuci BH telecom to sto jesu. Jer im se ne isplati ulagati u infrastrukturu u vukojebinama.

nemoj pit kolu nije zdrava :)
kojeime

#14453 Re: BHTelecom All About

Post by kojeime »

GaRGa wrote:
kojeime wrote:

nemoj pit kolu nije zdrava :)
Nije ni BH telecom dobar.
kojeime

#14454 Re: BHTelecom All About

Post by kojeime »

GaRGa wrote:
sencobih wrote: ne znam ali ako iko ulaze u vukojebine, ulaze bhtelecom, najvece zabiti imaju fiksnu mrezu dovedenu za razliku od ostalih koji ganjaju samo gusto naseljena naselja i stambene komplekse gdje ima dosta potencijalnih korisnika

vidis da on to ne konta... M tel i Ero odnesose svu dobit van drzave samo BHT ulaze u Bosnu...
Jah. Zato mojoj dragoj u sred Sarajeva (Alipasino polje, A faza) internet konekcija puca po 5 puta u sat vremena. Jer ulazete i kvalitetni ste.
winnie

#14455 Re: BHTelecom All About

Post by winnie »

Svaki dan čovjek nauči nešto novo. Ja do danas nisam znao da se Audi proizvodi u Bosni (za ove sa crno-bijelim monitorima, vidi članak o kupovini audija)

Toliko o ulaganju u BiH. :D
escobar__

#14456 Re: BHTelecom All About

Post by escobar__ »

GaRGa wrote:vidis da on to ne konta... M tel i Ero odnesose svu dobit van drzave samo BHT ulaze u Bosnu...
Nisam se uopšte osvrtao na opštu pokrivenost triju mreža u BiH, već na ono naselje koje ti zoveš vukojebinom, a koje se nalazi na području koje pripada Gradu Sarajevu, području koje su Eronet i m:tel pokrili, a BH Mobile čije sjedište je tu pred nosom nije. To je sramota Telekoma, ne ljudi koji tu žive, niti mjesta samog po sebi.

Dalje, vlasnik Eroneta je isti kao i vlasnik BH Telekoma - Vlada Federacije BiH, pa ti "argument" o dobiti koja odlazi van zemlje nije na mjestu. Jedini m:tel je u "privatnom" (tj. vlasništvu agresora na BiH) vlasništvu. Oko 30tak procenata dionica Eroneta je u vlasništvu Deutsche Telekoma, preko Telekoma Hrvatske i to je to.
PIMP-Meister-2000

#14457 Re: BHTelecom All About

Post by PIMP-Meister-2000 »

escobar__ wrote:
GaRGa wrote:vidis da on to ne konta... M tel i Ero odnesose svu dobit van drzave samo BHT ulaze u Bosnu...
Nisam se uopšte osvrtao na opštu pokrivenost triju mreža u BiH, već na ono naselje koje ti zoveš vukojebinom, a koje se nalazi na području koje pripada Gradu Sarajevu, području koje su Eronet i m:tel pokrili, a BH Mobile čije sjedište je tu pred nosom nije. To je sramota Telekoma, ne ljudi koji tu žive, niti mjesta samog po sebi.

Dalje, vlasnik Eroneta je isti kao i vlasnik BH Telekoma - Vlada Federacije BiH, pa ti "argument" o dobiti koja odlazi van zemlje nije na mjestu. Jedini m:tel je u "privatnom" (tj. vlasništvu agresora na BiH) vlasništvu. Oko 30tak procenata dionica Eroneta je u vlasništvu Deutsche Telekoma, preko Telekoma Hrvatske i to je to.
Naravno, samo što su čete bili Agresori u ratu ugrožavajući živote nedužnih ljudi, a ovi "naši" iz BHT-a poslije agresije pljačkajući nedužne ljude i ugrožavajući njihovu egzistenciju (što čine i dan-danas kroz telefoniju i mobilnu mrežu)! Znači isti su ako ćemo o "agresiji" i "pljački", samo što su to jedni činili snajperima i teškom artiljerijom, dok to ovi drugi čine kroz račune! :mrgreen:
escobar__

#14458 Re: BHTelecom All About

Post by escobar__ »

PIMP-Meister-2000 wrote:
escobar__ wrote:

Naravno, samo što su čete bili Agresori u ratu ugrožavajući živote nedužnih ljudi, a ovi "naši" iz BHT-a poslije agresije pljačkajući nedužne ljude i ugrožavajući njihovu egzistenciju (što čine i dan-danas kroz telefoniju i mobilnu mrežu)! Znači isti su ako ćemo o "agresiji" i "pljački", samo što su to jedni činili snajperima i teškom artiljerijom, dok to ovi drugi čine kroz račune! :mrgreen:
U ratu nisi imao izbora - šicali su te čime su stigli, a ti si mog'o jedino molit Boga ili u šta već vjeruješ da preživiš. Sad imaš izbor, sumnjam da ti neko iz Telekoma drži pištolj uperen u glavu tjerajući te na korištenje njihovih usluga.
PIMP-Meister-2000

#14459 Re: BHTelecom All About

escobar__ wrote:
PIMP-Meister-2000 wrote:
escobar__ wrote:

U ratu nisi imao izbora - šicali su te čime su stigli, a ti si mog'o jedino molit Boga ili u šta već vjeruješ da preživiš. Sad imaš izbor, sumnjam da ti neko iz Telekoma drži pištolj uperen u glavu tjerajući te na korištenje njihovih usluga.
O tome bi se mogli raspravljati jer u dosta mjesta (pogotovu ruralnih u Federaciji) imaš situaciju gdje je BHT jedini pružatelj ISP usluga, tako da u neku ruku i vrše "ucjenjivanje" tih korisnika! Ali smeta mi što se const. ponavlja ona propagandna: "vlasnik agresor, ubica itd." a imaš tu istu "domaću" firmu koja vrši ništa drugo nego pljačku naroda (višestruko dokazano, pogotovu znaju oni koji su nekada koristili jedan od njihovih ranijih ADSL 3G, 5G ili sl. paketa) i ona sada treba biti bolja od ovih "generalizovanih" dušmana?! paglu logika buraz! Sve je to jedna-te-ista mafija koja samo jedno gleda: profit! E sada, meni i tebi kao krajnjim korisnicima je bitno da idemo tamo gdje imamo bolju ponudu i gdje će taj provajder imati što manji profit! Barem ja to tako vidim! ;-)
_Reds_

#14460 Re: BHTelecom All About

Post by _Reds_ »

winnie wrote:
_Reds_ wrote:Ne znam gdje je Riječica, ali BHT ima baznu na hotelu Exclusive, ta je DC HSPA+, te baznu u naselju koje je sa desne strane onog tunela prije Vogošćanske petlje, te u Rajlovcu, postrojenje ViK. Eh sad ne znam koja je tebi najbliža.
Ovo bi možda mogla biti i priča sa sretnim završetkom. :)

Ovo je dio na kojem nema bh telekom signala, možda jedna crtica u visočijim dijelovima.
eronet i mtel su ovo pokrili, ne znam kako, koje stanice i drugi palci, ali njihov signal postoji i na ovom obojenom dijelu.

Nemam smiješan komentar za sve ovo, samo molbu da pojačate te antene ili da pitate kolege iz konkurentskih firmi ako ne znate kako.

P.S. To što na google earth piše Rečica a ne Riječica nije tema ove teme.

Image
Prijavi smetnju na 1444.

I sigurno će ti neko doći da izmjeri kvalitetu signal u komplet naselju.
kojeime

#14461 Re: BHTelecom All About

Post by kojeime »

_Reds_ wrote:
winnie wrote:
_Reds_ wrote:Ne znam gdje je Riječica, ali BHT ima baznu na hotelu Exclusive, ta je DC HSPA+, te baznu u naselju koje je sa desne strane onog tunela prije Vogošćanske petlje, te u Rajlovcu, postrojenje ViK. Eh sad ne znam koja je tebi najbliža.
Ovo bi možda mogla biti i priča sa sretnim završetkom. :)

Ovo je dio na kojem nema bh telekom signala, možda jedna crtica u visočijim dijelovima.
eronet i mtel su ovo pokrili, ne znam kako, koje stanice i drugi palci, ali njihov signal postoji i na ovom obojenom dijelu.

Nemam smiješan komentar za sve ovo, samo molbu da pojačate te antene ili da pitate kolege iz konkurentskih firmi ako ne znate kako.

P.S. To što na google earth piše Rečica a ne Riječica nije tema ove teme.

Image
Prijavi smetnju na 1444.

I sigurno će ti neko doći da izmjeri kvalitetu signal u komplet naselju.
Ja rekoh prije nekliko postova, draga ima problem usred Sarajeva sa internetom, pada joj konekcija po 5 puta u sat vremena. Nije do racunara jer se desavalo sa starim i sa novim racunarom. Dosli ljudi, provjerili, zamijenili modem, opet isto.

Drug mi je na Kosevskom brdu imao problem, po 15 dana nije imao interneta. Dolazila "vlast" BH telecoma i nisu uspjeli nista rijesiti.

Nema svrhe prijavljivati jer ce doci izmjeriti, otici i nista nece uraditi.

Iz primjera dvoje ljudi koje poznajem i koji nisu u vukojebini nego u gradu gdje je sjediste i najbolja infrastruktura BH telecoma zakljucak je samo jedan: Kod BH telecoma je praksa da ako radi dobro je, ako ne radi, pati. Ali da se popravi to sto ne radi, da radi kako treba, to BH telecom nezna i nece.

A baska prica kada kazu ako ti se ne svidja imas konkurenciju, a kada odaberes konkurenciju onda kazu sto ides kod neprijatelja.

I, da, kada ce u BH telecomu korisnici Blackberryja moci koristiti MMS i ostale mogucnosti tog telefona. Kod Mtela mogu, ali ja sam mislio da BH telecom daje vise. :lol:
escobar__

#14462 Re: BHTelecom All About

Post by escobar__ »

PIMP-Meister-2000 wrote:O tome bi se mogli raspravljati jer u dosta mjesta (pogotovu ruralnih u Federaciji) imaš situaciju gdje je BHT jedini pružatelj ISP usluga, tako da u neku ruku i vrše "ucjenjivanje" tih korisnika! Ali smeta mi što se const. ponavlja ona propagandna: "vlasnik agresor, ubica itd." a imaš tu istu "domaću" firmu koja vrši ništa drugo nego pljačku naroda (višestruko dokazano, pogotovu znaju oni koji su nekada koristili jedan od njihovih ranijih ADSL 3G, 5G ili sl. paketa) i ona sada treba biti bolja od ovih "generalizovanih" dušmana?! paglu logika buraz! Sve je to jedna-te-ista mafija koja samo jedno gleda: profit! E sada, meni i tebi kao krajnjim korisnicima je bitno da idemo tamo gdje imamo bolju ponudu i gdje će taj provajder imati što manji profit! Barem ja to tako vidim! ;-)
Vlasnik m:tel-a je država Srbija, dakle država koja je na moju zemlju izvršila agresiju, te aktivno radila na uklanjanju mog naroda s ovih prostora koji je smetnja projektu tzv. Velike Srbije. To nije propaganda, to je činjenica. Tebi se to može sviđati ili ne, no to ne mijenja stvari.

Domaća firma ništa više ne pljačka narod od druga dva nacionalna operatera u državi - kad sve sabereš i oduzmeš dođeš skoro pa na isto. Jedan fening gore/dolje.

I da, svaki operater u svijetu gleda na profit, to nije ekskluzivitet BH Telekoma. Pitanje je samo konkurentnosti na tržištu i to je ono što reguliše cijene, ne dobra volja kompanija. I to pod uslovom da nemaš oligopol, a s oligopolom su koketirali i veliki evropski operateri.
PIMP-Meister-2000

#14463 Re: BHTelecom All About

escobar__ wrote:
PIMP-Meister-2000 wrote:O tome bi se mogli raspravljati jer u dosta mjesta (pogotovu ruralnih u Federaciji) imaš situaciju gdje je BHT jedini pružatelj ISP usluga, tako da u neku ruku i vrše "ucjenjivanje" tih korisnika! Ali smeta mi što se const. ponavlja ona propagandna: "vlasnik agresor, ubica itd." a imaš tu istu "domaću" firmu koja vrši ništa drugo nego pljačku naroda (višestruko dokazano, pogotovu znaju oni koji su nekada koristili jedan od njihovih ranijih ADSL 3G, 5G ili sl. paketa) i ona sada treba biti bolja od ovih "generalizovanih" dušmana?! paglu logika buraz! Sve je to jedna-te-ista mafija koja samo jedno gleda: profit! E sada, meni i tebi kao krajnjim korisnicima je bitno da idemo tamo gdje imamo bolju ponudu i gdje će taj provajder imati što manji profit! Barem ja to tako vidim! ;-)
Vlasnik m:tel-a je država Srbija, dakle država koja je na moju zemlju izvršila agresiju, te aktivno radila na uklanjanju mog naroda s ovih prostora koji je smetnja projektu tzv. Velike Srbije. To nije propaganda, to je činjenica. Tebi se to može sviđati ili ne, no to ne mijenja stvari.

Domaća firma ništa više ne pljačka narod od druga dva nacionalna operatera u državi - kad sve sabereš i oduzmeš dođeš skoro pa na isto. Jedan fening gore/dolje.

I da, svaki operater u svijetu gleda na profit, to nije ekskluzivitet BH Telekoma. Pitanje je samo konkurentnosti na tržištu i to je ono što reguliše cijene, ne dobra volja kompanija. I to pod uslovom da nemaš oligopol, a s oligopolom su koketirali i veliki evropski operateri.
E jbg buraz, ti i dalje upro' u to generalizovanje ko' sivonja! Nema smisla, živio! ;-)
_Reds_

#14464 Re: BHTelecom All About

Post by _Reds_ »

kojeime wrote:
Ja rekoh prije nekliko postova, draga ima problem usred Sarajeva sa internetom, pada joj konekcija po 5 puta u sat vremena. Nije do racunara jer se desavalo sa starim i sa novim racunarom. Dosli ljudi, provjerili, zamijenili modem, opet isto.

Drug mi je na Kosevskom brdu imao problem, po 15 dana nije imao interneta. Dolazila "vlast" BH telecoma i nisu uspjeli nista rijesiti.

Nema svrhe prijavljivati jer ce doci izmjeriti, otici i nista nece uraditi.

Iz primjera dvoje ljudi koje poznajem i koji nisu u vukojebini nego u gradu gdje je sjediste i najbolja infrastruktura BH telecoma zakljucak je samo jedan: Kod BH telecoma je praksa da ako radi dobro je, ako ne radi, pati. Ali da se popravi to sto ne radi, da radi kako treba, to BH telecom nezna i nece.

A baska prica kada kazu ako ti se ne svidja imas konkurenciju, a kada odaberes konkurenciju onda kazu sto ides kod neprijatelja.

I, da, kada ce u BH telecomu korisnici Blackberryja moci koristiti MMS i ostale mogucnosti tog telefona. Kod Mtela mogu, ali ja sam mislio da BH telecom daje vise. :lol:
Do moje tetka tetkina tetka, ali hajd.

Nego jel ti govoris od adsl-u ili mobilnom mobilnom internetu ??

Jer su to totalno različite tehnologije. Jer sigurno Mtel i Eronet nemaju bolju HSPA mrežu na području KS.

Što se tiče MMS, ako ima bar GPRS podatkovne mreže ona se može poslati. Ja ovdje govorio o radio dijelu mobilne mreže, sa core mrežom nisam nešto previše upoznat.
sencobih

#14465 Re: BHTelecom All About

Post by sencobih »

od 150000 i nesto korisnika, uvijek ce se naci necija draga sa alpasina i neciji drug sa kosevskog da ima problema, ali zato je tu 1444 da se prijavljuje dok se ne popravi, a ovaj gore prica o monopolu kako ima dijelova gdje je telecom jedini provajder, pa to je ono sto sam rekao , bh telecom jedini ulaze gdje niko drugi ne bi ni pod razno
seoBIH

#14466 Re: BHTelecom All About

Post by seoBIH »

Tiger 033 wrote:Cijene mobitela:

Eronet-Huawei G5520 49 KM
BH Telecom-Huawei G5520 90,75 KM

Uporedite i ostale mobitele i vidjet ce te koliko je BHtelekom suplji od Eronet-a :evil:

Ovo je sustina problema!! NEKA ME PLJACKA SRBIN, KINEZ ILI TUNGUZAC ja cu uzeti kod njega telefon jer je skoro pa duplo jefitnij!!!!
iceman2010

#14467 Re: BHTelecom All About

Post by iceman2010 »

Slusam danas na radiju da RAK ukida glasovnu poruku o prenosu broja. E sada, kada prave krkljanac onda neka ga prave do kraja. Neka ukinu podjelu seta brojeva po operaterima. Neka svako dodjeljuje broj iz neke zajednicke baze pa koga sta dopadne. Ja znam da cu tuziti RAK za svaki fening koji platim pozivom na fiksni broj a koji je bio na Telecom-u jer nisam upoznat niti sam imao mogucnost da budem upoznat da se taj poziv placa i da nije besplatan. Sve ja razumijem, ali poruka od par sekundi je po meni bila sasvim OK. Ovako se nece znati ko pije, a ko placa.
doff

#14468 Re: BHTelecom All About

Post by doff »

To su mogli još jednostavnije riješit, kratkim zvučnim signalom a uz svaki telefonski račun poslati objašnjenje istog. Govorna poruka jest bila malo iritantna
winnie

#14469 Re: BHTelecom All About

Post by winnie »

Ova tema očigledno vrvi od likova koji rade po državnim firmama i administracijama. Svaki put kad se krmak/lisica istjera na čistinu, likovi sa državne sise okrenu na provjerenu priču o ugroženosti, pljački, agresiji i ubijanju.

Mene sve što zanima je da se mogu pouzdati u bh telekom jer sam silom prilika pretplaćen na njih. Da pozivi funkcionišu normalno, da radi mms i sms, da fercera mInternet itd... Ovo za signal u vikend naselju mi je najmanji problem jer tamo svakako idem da se odmorim, samo mi je čudno da ne mogu riješiti problem a drugi operateri su pokrili kako treba.

I naravno da sam zvao 1444 i drugu bruku brojeva, nikad niko ništa nije riješio.
zilog

#14470 Re: BHTelecom All About

Post by zilog »

iceman2010 wrote:Slusam danas na radiju da RAK ukida glasovnu poruku o prenosu broja. E sada, kada prave krkljanac onda neka ga prave do kraja. Neka ukinu podjelu seta brojeva po operaterima. Neka svako dodjeljuje broj iz neke zajednicke baze pa koga sta dopadne. Ja znam da cu tuziti RAK za svaki fening koji platim pozivom na fiksni broj a koji je bio na Telecom-u jer nisam upoznat niti sam imao mogucnost da budem upoznat da se taj poziv placa i da nije besplatan. Sve ja razumijem, ali poruka od par sekundi je po meni bila sasvim OK. Ovako se nece znati ko pije, a ko placa.
Mislim da tvoj post odaje misljenje uposlenika BHT-a, a ne korisnika. :roll:

Tvoj operator (BHT) ti moze ukljuciti poruku. Cak sta vise, duzan te je informisati da to mozes uraditi.
sabanss

#14471 Re: BHTelecom All About

Post by sabanss »

Ne znam kakva je logika da se odreknem mogucnosti da me neko upozori na nepredvidjene troskove?

Takodjer, kako sam i ranije pretpostavljao, broj prenesenih brojeva je minoran. Za pola godine u mobilnoj mrezi je preneseno 2000 brojeva, sto je kad uzmemo u obzir da oba velika operatera BHT i MTEL imaju preko 1 000 000 korisnika svaki, zaista minorna cifra...
dede merdzane

#14472 Re: BHTelecom All About

Post by dede merdzane »

escobar__ wrote: Vlasnik m:tel-a je država Srbija, dakle država koja je na moju zemlju izvršila agresiju, te aktivno radila na uklanjanju mog naroda s ovih prostora koji je smetnja projektu tzv. Velike Srbije. To nije propaganda, to je činjenica. Tebi se to može sviđati ili ne, no to ne mijenja stvari.

I ovo je jedini razlog zasto sam jos sa BHT smecarima. Sanjam dan kada ce doci DT, preuzeti Eronet ili MTEL, prebaciti centralu u Sarajevo i da prestanem da finansiram kompletnu SDA a sada i pola SDP-a.
dede merdzane

#14473 Re: BHTelecom All About

Post by dede merdzane »

sabanss wrote:Ne znam kakva je logika da se odreknem mogucnosti da me neko upozori na nepredvidjene troskove?

Takodjer, kako sam i ranije pretpostavljao, broj prenesenih brojeva je minoran. Za pola godine u mobilnoj mrezi je preneseno 2000 brojeva, sto je kad uzmemo u obzir da oba velika operatera BHT i MTEL imaju preko 1 000 000 korisnika svaki, zaista minorna cifra...
7100 brojeva. Pise da se moze nazvati 1444 i traziti da se i dalje pusta poruka, moze li se to odmah danas traziti?
sabanss

#14474 Re: BHTelecom All About

Post by sabanss »

dede merdzane wrote:
sabanss wrote:Ne znam kakva je logika da se odreknem mogucnosti da me neko upozori na nepredvidjene troskove?

7100 brojeva. Pise da se moze nazvati 1444 i traziti da se i dalje pusta poruka, moze li se to odmah danas traziti?
7100 ukupno... Najvise se ocekivalo za mobilnu telefoniju koja je ostala manje-vise bez prenosa.
iceman2010

#14475 Re: BHTelecom All About

Post by iceman2010 »

zilog wrote:
iceman2010 wrote:Slusam danas na radiju da RAK ukida glasovnu poruku o prenosu broja. E sada, kada prave krkljanac onda neka ga prave do kraja. Neka ukinu podjelu seta brojeva po operaterima. Neka svako dodjeljuje broj iz neke zajednicke baze pa koga sta dopadne. Ja znam da cu tuziti RAK za svaki fening koji platim pozivom na fiksni broj a koji je bio na Telecom-u jer nisam upoznat niti sam imao mogucnost da budem upoznat da se taj poziv placa i da nije besplatan. Sve ja razumijem, ali poruka od par sekundi je po meni bila sasvim OK. Ovako se nece znati ko pije, a ko placa.
Mislim da tvoj post odaje misljenje uposlenika BHT-a, a ne korisnika. :roll:

Tvoj operator (BHT) ti moze ukljuciti poruku. Cak sta vise, duzan te je informisati da to mozes uraditi.
Kakve veze ima ovo sto sam napisao sa tim sto sam uposlenik BHT-a? Ko hoce da prenese broj to je mogao i do sada uraditi. Da to nece glasovna poruka, tj. njeno ukidanje uticati na broj prenesenih brojeva, pa eto kao meni nesto krivo? Bezveze logika pravo.

I sta mislis koliko ljudi nece znati, koji nece shvatiti ili ce jednostavno zaboraviti da treba da nazovu svog operatera kako bi kontrolisali svoje troskove? Dosada si imao malo ljudi koji su morali da nazovu svog operatera kako bi im se poruka prema nekom broju ukinula ako ih vec iritira. Sada imas milione koji moraju nazvati za svaki svoj prikljucak kako bi znali ono sto im je zakonom zagarantovano da moraju znati. Moraju se maltretirati zbog tudjih akcija na koje nisu nikako uticali. Glupo, pravo glupo. Ovo ce sasvim sigurno napraviti puno zbrke i problema na trzistu telekomunikacija, bespotrebnih poziva, zalbi, tuzbi. Do sada si imao mali broj ljudi kojih je samo iritirala kratka glasovna poruka koju su btw mogli iskljuciti. Sada imas problem kod svih gradjana BiH koji imaju neki tel. prikljucak. Da ne govorim o tome da do sada nista od ovoga nije moglo uticati na necije troskove. Sada itekako moze.

Sent from my LT18i using Tapatalk 2
Locked