BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
winnie

#14426 Re: BHTelecom All About

Post by winnie »

@ultras... Ok, recimo da se tu i složimo, ali kako objasniti činjenicu da mms nije radio tri dana ili da u jednom pitoresknom vikend naselju nedaleko od Sarajeva (20km) ostali operateri imaju signal a bh telekom ne?
UltrasNaBaterije
Location: Grbavica-zgrade u nizu, u kopu-jedan drugom uvijek blizu

#14427 Re: BHTelecom All About

Post by UltrasNaBaterije »

Recimo da je to naselje Pale, Jahorina, Hreša, onda je moguće u nekim džepovima... u suprotnom ne vidim razlg za nepostojanje signala
GaRGa

#14428 Re: BHTelecom All About

Post by GaRGa »

winnie wrote:@ultras... Ok, recimo da se tu i složimo, ali kako objasniti činjenicu da mms nije radio tri dana ili da u jednom pitoresknom vikend naselju nedaleko od Sarajeva (20km) ostali operateri imaju signal a bh telekom ne?

Uzmi M tel i usreci se vise...
_Reds_

#14429 Re: BHTelecom All About

Post by _Reds_ »

winnie wrote:@ultras... Ok, recimo da se tu i složimo, ali kako objasniti činjenicu da mms nije radio tri dana ili da u jednom pitoresknom vikend naselju nedaleko od Sarajeva (20km) ostali operateri imaju signal a bh telekom ne?
Koje je to naselje ??
_Reds_

#14430 Re: BHTelecom All About

Post by _Reds_ »

UltrasNaBaterije wrote:Recimo da je to naselje Pale, Jahorina, Hreša, onda je moguće u nekim džepovima... u suprotnom ne vidim razlg za nepostojanje signala
Na Jahorini postoji 3G bazna stanica BH Telecoma odmah preko puta Termaga.

Na Palama ima 2G na Kalovitim brdima, i tu prenos podataka ne može ići više od nekih 300kbps (EDGE), al u 7 mjesecu će biti puštene 3G i na Palama, kao i Sokolac, i Kopito, te na Rogoju. ( DC HSPA+)

Što se tiče grada preko 70 posto lokacija ima dual carrier, ili ti DC HSPA+, teoretske brzine up to 42Mbps, a u praksi je to up to 25 Mbps. I do kraja godine preko 90 posto lokacija u gradu će imati DC HSPA+. No naravno ova ova usluga je usluga tipa best effort. Eh sad sve zavisi koliko ste daleko od same bazne stanice, ili ti ga Node B čvora, i koliko se korisnika u tom trenutku još kači i koristi servise preko te ćelije.

Recimo ja sam na Babinom dolu u ovom sad periodu bez problema dobijao brzine i oko 20 Mbps.
winnie

#14431 Re: BHTelecom All About

Post by winnie »

GaRGa wrote:

To je odgovor na lošu uslugu? Očekujem da se popravite a ne da mjenjam operatera.
(Naselje je Reljevo-Riječica. Eronet i mtel postoje ali ne i bh telekom)
_Reds_

#14432 Re: BHTelecom All About

Post by _Reds_ »

winnie wrote:
GaRGa wrote:

To je odgovor na lošu uslugu? Očekujem da se popravite a ne da mjenjam operatera.
(Naselje je Reljevo-Riječica. Eronet i mtel postoje ali ne i bh telekom)
Ne znam gdje je Riječica, ali BHT ima baznu na hotelu Exclusive, ta je DC HSPA+, te baznu u naselju koje je sa desne strane onog tunela prije Vogošćanske petlje, te u Rajlovcu, postrojenje ViK. Eh sad ne znam koja je tebi najbliža.
Casual's

#14433 Re: BHTelecom All About

Post by Casual's »

van helsing wrote:
123456789 wrote:Naletio si na icemana..
Stvarno sta je sa njim?
Skroz se slabo javalja na forumu.
Nekoliko postova unazad sam pitao za njega.
A dosta toga smo saznali od njega.
Iceman,znas onu sa sjevera "javi se,javi se ....."

Tapatalk 2
Sramota ga :lol:
gnjev

#14434 Re: BHTelecom All About

Post by gnjev »

[/quote]
(Naselje je Reljevo-Riječica. Eronet i mtel postoje ali ne i bh telekom)[/quote]

Ne znam gdje je Riječica, ali BHT ima baznu na hotelu Exclusive, ta je DC HSPA+, te baznu u naselju koje je sa desne strane onog tunela prije Vogošćanske petlje, te u Rajlovcu, postrojenje ViK. Eh sad ne znam koja je tebi najbliža.[/quote]

Brdo iznad Reljeva.
UltrasNaBaterije
Location: Grbavica-zgrade u nizu, u kopu-jedan drugom uvijek blizu

#14435 Re: BHTelecom All About

Post by UltrasNaBaterije »

gnjev wrote:
(Naselje je Reljevo-Riječica. Eronet i mtel postoje ali ne i bh telekom)[/quote]

Ne znam gdje je Riječica, ali BHT ima baznu na hotelu Exclusive, ta je DC HSPA+, te baznu u naselju koje je sa desne strane onog tunela prije Vogošćanske petlje, te u Rajlovcu, postrojenje ViK. Eh sad ne znam koja je tebi najbliža.[/quote]

Brdo iznad Reljeva.[/quote]

Trebalo bi biti signala. Kao sto je reds rekao, imaš Hotel Exclusive, onda bliže su ti Rajlovac, Orašnica i microReljevo sa druge strane. Sa zapadne strane je BS Ahatovići.

Dok mTel vjerujem ima baznu samo na Reljevu preko puta postrojenja 400/110 kV. (vidi se sa magistrale iz pravca Rajlovca sa lijeve strane)
iceman2010

#14436 Re: BHTelecom All About

Post by iceman2010 »

van helsing wrote:
123456789 wrote:Naletio si na icemana..
Stvarno sta je sa njim?
Skroz se slabo javalja na forumu.
Nekoliko postova unazad sam pitao za njega.
A dosta toga smo saznali od njega.
Iceman,znas onu sa sjevera "javi se,javi se ....."

Tapatalk 2
Evo da se javim. Tu sam, citam na forumu svaki dan, ali slabo sta pisem. Malo sam se zasitio, nekad nesto krenem da napisem pa odustanem. Pocecu da "se..m" kad se dese te promjene. :-)

Sent from my LT18i using Tapatalk 2
winnie

#14437 Re: BHTelecom All About

Post by winnie »

_Reds_ wrote:Ne znam gdje je Riječica, ali BHT ima baznu na hotelu Exclusive, ta je DC HSPA+, te baznu u naselju koje je sa desne strane onog tunela prije Vogošćanske petlje, te u Rajlovcu, postrojenje ViK. Eh sad ne znam koja je tebi najbliža.
Ovo bi možda mogla biti i priča sa sretnim završetkom. :)

Ovo je dio na kojem nema bh telekom signala, možda jedna crtica u visočijim dijelovima.
eronet i mtel su ovo pokrili, ne znam kako, koje stanice i drugi palci, ali njihov signal postoji i na ovom obojenom dijelu.

Nemam smiješan komentar za sve ovo, samo molbu da pojačate te antene ili da pitate kolege iz konkurentskih firmi ako ne znate kako.

P.S. To što na google earth piše Rečica a ne Riječica nije tema ove teme.

Image
GaRGa

#14438 Re: BHTelecom All About

Post by GaRGa »

preseli se negdje blize gradu, za tu vukojebinu se ne isplati nikome ulagat u infrastrukturu
koliko vas ima tu naseljenih 2 ili 3 ? :)
escobar__

#14439 Re: BHTelecom All About

Post by escobar__ »

Čekaj, Eronetu i m:telu se isplati pokrivat "vukojebinu", a BH Mobile čije sjedište je u Sarajevu ne? :-)
dede merdzane

#14440 Re: BHTelecom All About

Post by dede merdzane »

Pa zbog ovakvih "radnika" ih MTEL i ERONET i deru na svakom koraku. A onda krenu kukati o zakonu o javnim nabavkama.
GaRGa

#14441 Re: BHTelecom All About

Post by GaRGa »

escobar__ wrote:Čekaj, Eronetu i m:telu se isplati pokrivat "vukojebinu", a BH Mobile čije sjedište je u Sarajevu ne? :-)

jesi to ti ozbiljan majke ti ? pa bolan da se saberu M tel i ero net nemoju ni pokrivenost ni jacinu signala ko BH telecom, nigdje u kantonu sarajevo...
seoBIH

#14442 Re: BHTelecom All About

Post by seoBIH »

Evo novosti iz Telekoma. Objavljeno u avazu.

Image

Sent from my SGH-I997 using Tapatalk 2
GaRGa

#14443 Re: BHTelecom All About

Post by GaRGa »

123456789 wrote:Evo novosti iz Telekoma. Objavljeno u avazu.

Image

Hvala Bogu ima se moze se :)
seoBIH

#14444 Re: BHTelecom All About

Post by seoBIH »

... Narod u mozak prca se

winnie

#14445 Re: BHTelecom All About

Post by winnie »

GaRGa wrote:preseli se negdje blize gradu, za tu vukojebinu se ne isplati nikome ulagat u infrastrukturu
Nemam namjeru ulaziti u priglupe diskusije.

Naselje ima preko 200 domaćinstava plus 100 nas sa vikendicama. Ima asfalt, uličnu rasvjetu, gras-ovu liniju, mtel i eronet signal. Mislim da je žešći javašluk ovo ostaviti nepokriveno iako su ljudi koji žive tamo više puta molili da se stvar popravi.
Tiger 033

#14446 Re: BHTelecom All About

Post by Tiger 033 »

Cijene mobitela:

Eronet-Huawei G5520 49 KM
BH Telecom-Huawei G5520 90,75 KM

Uporedite i ostale mobitele i vidjet ce te koliko je BHtelekom suplji od Eronet-a :evil:
doff

#14447 Re: BHTelecom All About

Post by doff »

GaRGa wrote:jesi to ti ozbiljan majke ti ? pa bolan da se saberu M tel i ero net nemoju ni pokrivenost ni jacinu signala ko BH telecom, nigdje u kantonu sarajevo...
:lol: :lol: :lol:

Poklopi se majke ti. Konstatacija ti je u najmanju ruku neozbiljna a ako malo dublje pogledaš onda i glupa!
GaRGa

#14448 Re: BHTelecom All About

Post by GaRGa »

doff wrote:
GaRGa wrote:jesi to ti ozbiljan majke ti ? pa bolan da se saberu M tel i ero net nemoju ni pokrivenost ni jacinu signala ko BH telecom, nigdje u kantonu sarajevo...
:lol: :lol: :lol:

Poklopi se majke ti. Konstatacija ti je u najmanju ruku neozbiljna a ako malo dublje pogledaš onda i glupa!
pa onda se ti lagano prebaci na Mtel ili eronet i ne brini:)
kojeime

#14449 Re: BHTelecom All About

Post by kojeime »

GaRGa wrote:preseli se negdje blize gradu, za tu vukojebinu se ne isplati nikome ulagat u infrastrukturu
Odes u najzabacenije selo u Africi ili Aziji i nadjes frizider Coca Cola. E zato je Coca Cola u svjetskoj ekonomiji to sto jeste, a BiH firme, ukljucujuci BH telecom to sto jesu. Jer im se ne isplati ulagati u infrastrukturu u vukojebinama.
sencobih

#14450 Re: BHTelecom All About

Post by sencobih »

kojeime wrote:
Odes u najzabacenije selo u Africi ili Aziji i nadjes frizider Coca Cola. E zato je Coca Cola u svjetskoj ekonomiji to sto jeste, a BiH firme, ukljucujuci BH telecom to sto jesu. Jer im se ne isplati ulagati u infrastrukturu u vukojebinama.
ne znam ali ako iko ulaze u vukojebine, ulaze bhtelecom, najvece zabiti imaju fiksnu mrezu dovedenu za razliku od ostalih koji ganjaju samo gusto naseljena naselja i stambene komplekse gdje ima dosta potencijalnih korisnika
Locked