BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
neki

#14401 Re: BHTelecom All About

Post by neki »

123456789 wrote:http://www.vipmobile.rs/o-vipu/press-ce ... itemId=374
Samsung GALAXY S4 u Vip ponudi, već od 1 dinar
Željno iščekivani Samsung GALAXY S4, telefon nove generacije koji postavlja standarde u mobilnim inovacijama, dostupan je u Vip radnjama u crnoj i beloj boji, uz naknadu za aktivaciju već od 1 dinara uz paket Smart 5000 i Internet dodatak 5GB. Prvih 300 korisnika će uz ovaj model dobiti auto punjač i dve futrole.

Dodatno, korisnici koji se odluče za ovaj telefon uz Smart 5000 ili Standard 2200, na poklon će dobiti i vaučer koji će im omogućiti da u periodu između 17. maja i 17. avgusta besplatno aktiviraju jedan Euro miks roming paket koji obuhvata 20 minuta za dolazne i odlazne pozive, 20 SMS poruka i 5 megabajta u trajanju od 30 dana u svim mrežama preporučenih partnera širom Evrope. Više informacija na http://www.vipmobile.rs/usluge/roming-i ... .2181.html

Pune specifikacija uređaja na: http://www.samsung.com/global/microsite/galaxys4/
PA NE MOGU DA VJEURJEM!!! I kod vipa za 75KM s4 ce biti DZABE!!!
Nije to bas tako..Smart 5000 i Internet dodatak 5GB je zajedno preko 100 KM a ne 75, a obracunska jedinica je minut...Pogledaj temu na kojoj se doticni zafurao pa na slicnoj tarifi u telekomu (100 KM, obracunska jedinica minut) uzeo iphone4 takodje dzaba
rizibizi

#14402 Re: BHTelecom All About

Post by rizibizi »

U mtelu je s4 sve skupa oko 70-80 km na pretplati od 40 km na 11 rata sto opet nije lose.Nego imam ja jedno pitanje, eronet na nekoj pretplati daje note za 1 km mtel ima telefona za 1 km a sta to telekom daje za 1km?O iptv usluzi u regionu i kod nas i pogodnostima necu ni da pricam.Kao korisnik moja tv ako rentas stb i potpises ugovor na dvije godine mozes zaboraviti na bilo kakvu kupovinu uredjaja.Ima li neko problema sa mojom tv min jednom dnevno moram restartati stb jer sve stane i ne radi nista
van helsing

#14403 Re: BHTelecom All About

Post by van helsing »

Koji je stb u pitanju?
Kod mene je albis,nema problema,da kucnem u drvo,radi dobro.
Definitivno,sutra prelazim sa mojatv full na mojatv phone.
Internet odjavljujem.

Tapatalk 2
piatc

#14404 Re: BHTelecom All About

Post by piatc »

Sta se desava sa youtubeom :?
Na spidtestu sve uredno ali vec petnaestak dana ne mogu video ucitati kako treba, jel do telekoma ili do youtuba?
Pitarrr82

#14405 Re: BHTelecom All About

Post by Pitarrr82 »

"Dobro" je pa nema najava da nas od 1. jula ocekuje nesto super dobro :mrgreen:
Pitarrr82

#14406 Re: BHTelecom All About

Post by Pitarrr82 »

KvaziExpert wrote:
Pitarrr82 wrote:"Dobro" je pa nema najava da nas od 1. jula ocekuje nesto super dobro :mrgreen:
Ovaj put će biti iznenađenje :mrgreen:

Hoce sigurno kao i svaki put, samo ne ono najavljivano i ocekivano...
rizibizi

#14407 Re: BHTelecom All About

Post by rizibizi »

Hub Tech maloprije mi poceo kasniti titl za zvukom i slikom uzmem daljinski da promjenim kanal nece da ugasim nece.Izvadim struju vratim i radi.Nego jel neko pokusao aktivirati viber sa 060 brojem ultre? Uopste mi ne dolazi sms sa 61 i 62 radi regularno na ovim novim brojevima ne dolazi sms.
heat
Grijem se na: Ljubav
Vozim: ABCD

#14408 Re: BHTelecom All About

Post by heat »

istekao mi ugovor sa BHT....kontam da se prebacim na M:TEL......M:TEL - imaju po meni jeftinije cijene i bolju ponudu mob.... kontao sam HTC One , Galaxy 4 ili Note 2 ......molim za ideju tj pomoc gdje cu i sta cu i bez sprdanja molit cu :)

lijep pozdrav
Adi-g

#14409 Re: BHTelecom All About

Post by Adi-g »

heat wrote:istekao mi ugovor sa BHT....kontam da se prebacim na M:TEL......M:TEL - imaju po meni jeftinije cijene i bolju ponudu mob.... kontao sam HTC One , Galaxy 4 ili Note 2 ......molim za ideju tj pomoc gdje cu i sta cu i bez sprdanja molit cu :)

lijep pozdrav
Sve zavisi od tebe...cijene imas na netu, mala razlika u odnosu na bht je obracunski period 60+1 koji bas i ne odgovara ako imas kratke razgovore...Cijene jesu nize ali je obracunski period razlicit...stoga sve se to poklopi na isto... Ja sam prosle godine uzeo telefon i imam jos nekih 10 mj pa cu gledati ako bude kakav povoljan da kupim... Ugl ja sam kupio HTC evo 3D za 250KM uz tarifu mix25...Tada je u prodavnici telefon bio minimalno 650-700KM...
Sto se tice prelaska tu ne znam mnogo al mislim da moras podnijeti zahtjev za prelazak...
winnie

#14410 Re: BHTelecom All About

Post by winnie »

Proradio MMS :) :lol: :D :-)
Edinz

#14411 Re: BHTelecom All About

Post by Edinz »

heat wrote:istekao mi ugovor sa BHT....kontam da se prebacim na M:TEL......M:TEL - imaju po meni jeftinije cijene i bolju ponudu mob.... kontao sam HTC One , Galaxy 4 ili Note 2 ......molim za ideju tj pomoc gdje cu i sta cu i bez sprdanja molit cu :)

lijep pozdrav

Stavi sve na papir i izracunaj koliko sta . Kako god zvucalo primamljivo moze ispasti skuplja pita od tepsije. Marketing je cudo. Ne radim u BHT niti ih gotivim ali to je realno.
drshh_sa

#14412 Re: BHTelecom All About

Post by drshh_sa »

jos malo pa cemo ljubit modeme zbog promjena na mojatv :lol: :lol: :lol:
winnie

#14413 Re: BHTelecom All About

Post by winnie »

Youtube još uvijek ne radi, video od 18 sekundi svako dvije sekunde uštopa. Ili je do bh telekoma ili su se i na youtube počeli preko štela ili za pare upošljavati.
Asiklar

#14414 Re: BHTelecom All About

Post by Asiklar »

drshh_sa wrote:jos malo pa cemo ljubit modeme zbog promjena na mojatv :lol: :lol: :lol:
Od prvog jula....
seoBIH

#14415 Re: BHTelecom All About

Post by seoBIH »

:lol: :lol: :lol: usutili se ing-ec i iceman :)
van helsing

#14416 Re: BHTelecom All About

Post by van helsing »

Asiklar wrote:Od prvog jula....
Koje godine?
Ne znam za youtube,dajte copy/paste tih linkova,malac stalno gleda crtane filmove,ne vidim da ima nekih prekida.

Tapatalk 2
rizibizi

#14417 Re: BHTelecom All About

Post by rizibizi »

Sta ljubiti ako ne padne i neki sex do tih promjena i to bez zastite bice sve uzalud.Bice to telecom parodija na americku pitu.
winnie

#14418 Re: BHTelecom All About

Post by winnie »

van helsing wrote:
Asiklar wrote:Od prvog jula....
Koje godine?
Ne znam za youtube,dajte copy/paste tih linkova,malac stalno gleda crtane filmove,ne vidim da ima nekih prekida.

Tapatalk 2
Ima video na temi za autoputeve, zadnja strana.
mInternet prikopčan.
Ni mukajet, da izvineš.
UltrasNaBaterije
Location: Grbavica-zgrade u nizu, u kopu-jedan drugom uvijek blizu

#14419 Re: BHTelecom All About

Post by UltrasNaBaterije »

Ja sam mInternetom bez problema streamao utakmice engleske Premier lige na planini. Vjerujem da je u pitanju bio UMTS pristup i brzina s obzirom da je u blizini bila 3G (vjerovatno) bazna stanica. Moguće je da je neka bazna ostala bez struje a od druge (2G) si udaljen toliko da ti štopa, tj. ne može prenijeti dovoljnu količinu podataka za prikaz videa

Što se tiče YouTube-a, problem je općenit širom naše planete Zemlje, ljudi unaprijeđuju servere konstantno, opterećenje prema nadprovajderima linkova Y2be je enormno pa dolazi često do prekida. Korisnik sam i Telemacha i HSa a i Telecoma na tri mjesta u Sarajevu i mogu reći da sam zadovoljan posebno BHT i Telemachom.

Prije nego optužiš nekoga za propusnost prema određenoj stranici pogledaj prvo:
Do videos in other sites like Dailymotion or Metacafe lag too? Test this out. If they lag too, reinstall your Adobe Flash player/Shockwave. Disable any unnecessary addons on your browser/s. If they don't lag, clear the cookies for Youtube in all the browsers you got installed.
van helsing

#14420 Re: BHTelecom All About

Post by van helsing »

Šalu na stranu,neke promjene se spremaju.
Juce sam otisao u poslovnicu bhtelecoma da promijenim pakat sa mojatv full na mojatv phone.
Iznenadio sam se kako je momak iza saltera bio ljubazan.
Objasnio sam mu sta hocu,a on kaze ako mi nije zurba i ako mi cijena pretplate ne igra ulogu,da sacekam malo,biti ce nekih izmjena,ubrzo.
Ne zna tacno sta i kako ( bar tako kaze ) , ali je siguran da vrlo brzo idu te promjene.
Hajd reko ako je tako,sacekat cu da vidim sta ce biti.

Tapatalk 2
seoBIH

#14421 Re: BHTelecom All About

Post by seoBIH »

Naletio si na icemana..
winnie

#14422 Re: BHTelecom All About

Post by winnie »

@ultras... Da, vjerovatno je do fleša i adobe-a. To bi i povjerovao kad bi tako bilo stalno, ali oscilacije u kvaliteti usluge govore drugačije. Ne može browser danas biti loš a sutra se sam od sebe popravi.
van helsing

#14423 Re: BHTelecom All About

Post by van helsing »

123456789 wrote:Naletio si na icemana..
Stvarno sta je sa njim?
Skroz se slabo javalja na forumu.
Nekoliko postova unazad sam pitao za njega.
A dosta toga smo saznali od njega.
Iceman,znas onu sa sjevera "javi se,javi se ....."

Tapatalk 2
Asiklar

#14424 Re: BHTelecom All About

Post by Asiklar »

van helsing wrote:
123456789 wrote:Naletio si na icemana..
Stvarno sta je sa njim?
Skroz se slabo javalja na forumu.
Nekoliko postova unazad sam pitao za njega.
A dosta toga smo saznali od njega.
Iceman,znas onu sa sjevera "javi se,javi se ....."

Tapatalk 2
Iceman je na godisnjem.
UltrasNaBaterije
Location: Grbavica-zgrade u nizu, u kopu-jedan drugom uvijek blizu

#14425 Re: BHTelecom All About

Post by UltrasNaBaterije »

winnie wrote:@ultras... Da, vjerovatno je do fleša i adobe-a. To bi i povjerovao kad bi tako bilo stalno, ali oscilacije u kvaliteti usluge govore drugačije. Ne može browser danas biti loš a sutra se sam od sebe popravi.
To su samo moguća rješenja, ali gledajući stvar općenito problemi su mnogo većih razmjera i kada bi ulazili u detalje komotno bi mogli razotkriti 'svjetsku zavjeru' ISPova prema njihovim korisnicima, posebno u Sj. Americi i Evropi.

Istraživanja kažu:
Despite the faster speeds now being pushed through fiber and DOCSIS 3.0, there's many users who continue to suffer from the inability to quickly and consistently stream YouTube videos. Spend a few minutes in any of our forums and you'll find this is a universal problem with many carriers, including AT&T U-Verse, Verizon FiOS and Time Warner Cable.
AT&T, Verizon i Time Warner Cable su tri najveća ISPa u SAD. Pošto pratim događaje sa svih strana i u toj sam struci, izgleda da sami operateri (u našem slučaju nadprovajderi, jer BHTelecom to ne radi, nije firma tog ranga) blokiraju određenje raspone IP adresa koji su odgovorni za ubrzavanje streama, a to rade da smanje količinu podataka prenesenu jer danas je internet 'flat' uglavnom a Youtube je ubjedljivo najveći potrošač prenosa podataka. Tome kumuje i novi način streama videa ako si primjetio da se video zadnjih pola godine samo loada 2 sekunde iza snimka tj. bufferuje ga koliko smatra da može u tom trenutku.

Mreža je ogromna, svaki dan u prosjeku novih 100 000 Smartphonea izlazi na tržište i konektuje se na Youtube svaki od njih.

Ako imaš volje i znanja evo ti link ( http://mitchribar.com/2013/02/how-to-st ... ows-guide/ ) pa pokušaj sebi popraviti propusnost, kažu da radi, nisam se puno zamarao ne gledam često Youtube xD. Veoma je jednostavno rješenje.

pozz
Locked