BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
seoBIH

#14276 Re: BHTelecom All About

Post by seoBIH »

van helsing wrote:Blagodarim na odgovoru. Budem probao. Meni nisu toliko zanimljive ip adrese od kanala,nego vise da vidim sta je unutra,na cemu se vrti..
Nadam se da me razumijes.

Tapatalk 2
Dosta se toga moze uraditi ako poznajes dovoljno linux koji je na STB. Neke su promjene moguce, ali isto tako se lahko moze desiti da unistis STB. Tako da sta god radio, sretno :)
van helsing

#14277 Re: BHTelecom All About

Post by van helsing »

Nisam dobro skontao cime ste pristupali stb-u?
Pretrazivao sam forum,najvise se spominje vlc player.
A on sluzi ( bar meni ) za stream.
Volio bih znati mogu li uci nekim programom kao sto je winscp,putty,total commander ili web browser-om ?
Trazi li stb neku zaporku,username i to?
Ne bih mnogo ceprkao,a volio bih da "zavucem nos",pa makar znam da mu tamo nije mjesto. :grin: 8-)

Tapatalk 2
motorola01

#14278 Re: BHTelecom All About

Post by motorola01 »

Da li jos uvijek traje akcija prikljucenja ADSL-a za marku?
van helsing

#14279 Re: BHTelecom All About

Post by van helsing »

Traje do 17.06.

Tapatalk 2
motorola01

#14280 Re: BHTelecom All About

Post by motorola01 »

van helsing wrote:Traje do 17.06.

Tapatalk 2
Hvala :thumbup:
seoBIH

#14281 Re: BHTelecom All About

Post by seoBIH »

Imas dva kabla, gdje je jedan od interneta a drugi od STB-a. Prvi kabal od interneta ide iz tvoje centralne u LAN port, drugi kabal ide iz STB.a u LAN port na modemu. Ono sto treba uraditi je kabal iz racunara iz lan porta na kojem je internet ukljuciti u port gdje je isao kabal od STB-a.

Ne pristupate STB-u na ovaj nacin, vec sadrzaju koji ide preko tog porta. Moguce je i aktivirati dva porta za STB pa onda u isto vrijeme gledati i na TV-u program i na racuanru.

Kazem vam, ovo sam radio prije 1h, sada ne znam jesu li uveli neki limit. Do kraja mjeseca ne mogu provjeriti.
van helsing

#14282 Re: BHTelecom All About

Post by van helsing »

Budem probao,ako mognem,tijekom vikenda.
Zahvaljujem na odgovorima.
Predlazem da se ovom kolegi kvaziexpert makne ovo kvazi iz nicka.
Nego,sta nam je sa kolegom #iceman,da nije uzeo godisnji od foruma ? :smile:

Tapatalk 2
anonimnaosoba

#14283 Re: BHTelecom All About

Post by anonimnaosoba »

Malo vas moram poremetiti, k'o kad mi ni kompjuter nije radio, pa kasnim s odgovorima :D
Del_Boy1 wrote:
anonimnaosoba wrote:Ja već čekam, u tom i jest problem, 2 hefte kod njih, a ovaj zamjenski me nervira... Ni ovo ne bih pis'o da mi čovjek u BHT-u nije rek'o da treba max. 2 sedmice do povratka istog (a sutra su 2 sedmice pune), a kontao sam da će to svakako ići brzo, pa sam ga zato odnio Telecomu umjesto u CT Computers (oni su ovlašteni u Sarajevu za Sony, bar je meni tako pisalo na garantnom listu, Agramservis u Mostaru, a oni 'vamo)...
Ja sam čekao mjesec dana prošle godine, (gasio se telefon) rekoše mi da je kvar bio loš kontakt beterije.
Pa šta bi bilo da je kojim slučajem bio veći kvar, možda ga još nebi dobio. :D
Kud nije bio još 15 dana, tad bi ti morali dati novi :D
quarterback wrote:
anonimnaosoba wrote:Je li ko od vas imao problema s mobitelom kupljenim u BHT-u, koliko ste dana čekali dok vam vrate mobitel?
prijatelj je imao i uradio reklamaciju, mobitel je zavrsio u kimtecu koji je ovlasten za samsung, mislim da je rok za popravak bio 45 dana medjutim (u kim tecu) su bili pravo bezobrazni prema njemu kada je zvao i raspitivao se kada ce mobitel biti popravljen, radi toga je digao frku i kimtecu i telecomu i na kraju uz izvinjenje dobio novi uredjaj od telecoma a telecom se nastavio ganjati dalje sa kim tecom
Ja nisam zvao uopšte, nije mi se dalo raspravljati sa njima jer ne vjerujem da se tako može išta ubrzati, a tvoj post je samo dokaz toga...

Kako god, danas su me zvali (konačno :-D ), ima da slatko vratim svoju Xperiu :D
Kuki30

#14284 Re: BHTelecom All About

Post by Kuki30 »

Molim za pomoć,
Trebao bih resetovati modem ZETE ZXW10 V300 jer ne mogu pristupiti interfejsu (ne prolazi pass)
Korisnik sam moja TV phone i ADSL 5
Kada mi je prije pola goinde dolazio monter, isto je uradio i rekao da za moju tv ide sve po default-u, a da za ADSL- treba samo na jednom mjestu podesiti "NEŠTO" (neki broj, po sjećanju mislim 50 kroz nešto???
Modem resetujem jer mi je postavljena stalna konekcija, a moram promjeniti pristupni pass za ADSL u modemu!)
Unaprijed zahvaljujem na pomoći!
seoBIH

#14285 Re: BHTelecom All About

Post by seoBIH »

kontaktiraj bhtelecom i oni ce ti promjeniti "remote" sifru :)
joe_cole

#14286 Re: BHTelecom All About

Post by joe_cole »

Sta bi sa onih testnih kanala, kad ce nam ubaciti? :)
escobar__

#14287 Re: BHTelecom All About

Post by escobar__ »

Ništa još...
rizibizi

#14288 Re: BHTelecom All About

Post by rizibizi »

Jel i dalje u toku ona akcija da za 2-3 KM koliko vec uplatim i imam nesto gomilu minuta i poruka taj dan? Ako jeste kako da aktiviram.
ja1977

#14289 Re: BHTelecom All About

Post by ja1977 »

Koja mreza u Italiji je najjeftinija za korisnike BH telekoma??
Hvala
seoBIH

#14290 Re: BHTelecom All About

Post by seoBIH »

Posto vidim da je s4 u najavi u BHT sta misltie koliko ce isti kostati na 100KM paketu ?
RAZIEL

#14291 Re: BHTelecom All About

Post by RAZIEL »

Youtube stopa, nemoze medovine, mater hina :shock: :evil:
Bola(n)

#14292 Re: BHTelecom All About

Post by Bola(n) »

Šta trebam uraditi i šta mi je potrebno od papira da uzmem neki mobitel u BHTelecomu na rate ono preko fiksnog telefona, da otplaćujem uporedo sa telefonskim računom mobilni ? Jesu li to neke komplikacije ili može se jednostavno, za čas posla odraditi ?
anonimnaosoba

#14293 Re: BHTelecom All About

Post by anonimnaosoba »

Bola(n) wrote:Šta trebam uraditi i šta mi je potrebno od papira da uzmem neki mobitel u BHTelecomu na rate ono preko fiksnog telefona, da otplaćujem uporedo sa telefonskim računom mobilni ? Jesu li to neke komplikacije ili može se jednostavno, za čas posla odraditi ?
Ultra certifikat za mobilni broj na koji ćeš kupovati (nećeš plaćati mobitel preko njega, ali ti na njega (ne) stižu bonusi kad kupuješ kredit) ili ako si ga izgubio ovjerena izjava da je taj broj tvoj (izjavu uzmeš u BHT-u, popuniš i ovjeriš u svojoj opštini) i vlasnik fiksnog broja s ličnom kartom

Meni je trebalo podosta da odradim to, al' nije do mene :-D ti ovo možeš završiti vrlo brzo, nije to puno posla...
Bola(n)

#14294 Re: BHTelecom All About

Post by Bola(n) »

anonimnaosoba wrote:
Bola(n) wrote:Šta trebam uraditi i šta mi je potrebno od papira da uzmem neki mobitel u BHTelecomu na rate ono preko fiksnog telefona, da otplaćujem uporedo sa telefonskim računom mobilni ? Jesu li to neke komplikacije ili može se jednostavno, za čas posla odraditi ?
Ultra certifikat za mobilni broj na koji ćeš kupovati (nećeš plaćati mobitel preko njega, ali ti na njega (ne) stižu bonusi kad kupuješ kredit) ili ako si ga izgubio ovjerena izjava da je taj broj tvoj (izjavu uzmeš u BHT-u, popuniš i ovjeriš u svojoj opštini) i vlasnik fiksnog broja s ličnom kartom

Meni je trebalo podosta da odradim to, al' nije do mene :-D ti ovo možeš završiti vrlo brzo, nije to puno posla...
Znam gdje mi je certifikat tako da mi sad preostaje da njega ponesem i povedem vlasnika fiksnog broja ?

Aha, hvala ti. Valjda bude koji kvalitetan mobitel jer sam čuo da mnogi one telefone što reklamiraju i nisu baš zatekli na licu mjesta.
seoBIH

#14295 Re: BHTelecom All About

Post by seoBIH »

Ne treba vise ovjeravanje u opstini i ako nemas certifikat :)
kakaljin

#14296 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

onaj na koga glasi fiksni telefon ode u najblizi bhtelecom salter i uzme telefon na rate, ne treba ti nista drugo.
anonimnaosoba

#14297 Re: BHTelecom All About

Post by anonimnaosoba »

123456789 wrote:Ne treba vise ovjeravanje u opstini i ako nemas certifikat :)
Meni je trebalo (prije neka 3,5 mjeseca), ne znam je li se sad šta promijenilo...
Bola(n) wrote: Znam gdje mi je certifikat tako da mi sad preostaje da njega ponesem i povedem vlasnika fiksnog broja ?

Aha, hvala ti. Valjda bude koji kvalitetan mobitel jer sam čuo da mnogi one telefone što reklamiraju i nisu baš zatekli na licu mjesta.
Da :)

Sve zavisi, ja s prošlim mobitelom iz Telecoma nisam imao problema dok nije istekla garancija, a sa ovim jesam, to je samo sreća i ništa drugo...
rizibizi

#14298 Re: BHTelecom All About

Post by rizibizi »

Sa je ovo nema telekomasa na forumu i tema :skoljka:
skafiskafsnjak

#14299 Re: BHTelecom All About

Post by skafiskafsnjak »

anonimnaosoba wrote:
123456789 wrote:Ne treba vise ovjeravanje u opstini i ako nemas certifikat :)
Meni je trebalo (prije neka 3,5 mjeseca), ne znam je li se sad šta promijenilo...
Bola(n) wrote: Znam gdje mi je certifikat tako da mi sad preostaje da njega ponesem i povedem vlasnika fiksnog broja ?

Da :)

Sve zavisi, ja s prošlim mobitelom iz Telecoma nisam imao problema dok nije istekla garancija, a sa ovim jesam, to je samo sreća i ništa drugo...
to je bas sreca. I ja mislim da je suplja prica ona sto kazu da mobiteli crknut odmah nakon isteka garancije. Smijesno !
ja sam kupovao dosta mobitela kod njih, nisam nijedan na servis nosio ...
escobar__

#14300 Re: BHTelecom All About

Post by escobar__ »

rizibizi wrote:Sa je ovo nema telekomasa na forumu i tema :skoljka:
Odlučili da se ne javljaju nakon najava onih mega dobrih pogodnosti za IPTV korisnike, a koje čekamo još od februara-marta mjeseca. :D
Locked