...zna li neko,ovi iz podrske ocigledno imaju pametnijeg posla nego odgovarati korisnicimaCasual's wrote:Uzeo sam mobilni na ovoj zimskoj akciji,a istekao mi je ugovor za moja tv.Zanima me da li je taj mobilni produzio ugovor dok se on ne isplati?
Sent from my Tabure using Tapatalk
BHTelecom All About
Moderator: Benq
- Casual's
#13876 Re: BHTelecom All About
- Catala Cule
#13877 Re: BHTelecom All About
Ne znam gdje tačno da postavim pitanje, al hajd ovdje ću.
Šta je ovih dana sa control panelon za bhtelecom hosting? Ja ne mogu da uđem nikako ima već sedmica dana a treba mi hitno, vrijeme mi ističe da završim neku stranicu na com.ba domeni.
Možete li otvoriti http://cp.com.ba:8080 ?
Barem pokušajte, hvala
EDIT: Ovaj lik što mu radim to, ima netflat10 neki paket. Kakav hosting imam sa tim paketom? Pitam ovo jer već 7 godina ne koristim usluge bhtelecom-a, tako da ne znam šta se dešava i koliko se toga promjenilo (očito malo koliko mogu da vidim na stranici, sve je šturo kao i prije i nije vidjelo nešto što se zove user-friendly).
Šta je ovih dana sa control panelon za bhtelecom hosting? Ja ne mogu da uđem nikako ima već sedmica dana a treba mi hitno, vrijeme mi ističe da završim neku stranicu na com.ba domeni.
Barem pokušajte, hvala
EDIT: Ovaj lik što mu radim to, ima netflat10 neki paket. Kakav hosting imam sa tim paketom? Pitam ovo jer već 7 godina ne koristim usluge bhtelecom-a, tako da ne znam šta se dešava i koliko se toga promjenilo (očito malo koliko mogu da vidim na stranici, sve je šturo kao i prije i nije vidjelo nešto što se zove user-friendly).
-
lelooo
#13878 Re: BHTelecom All About
Možda ti ne otvara stranicu, jer b nisi na bhtelecomu. G hosting je besplatni lični hosting, ne profi usluga...
Sent from my ST18i using Tapatalk 2
-
nastavnikhe
#13879 Re: BHTelecom All About
Šta mislite da li će Telekom iduće godine povećavati pristupnu brzinu ADSL-a ili je zadnje povećanje maksimum koji možemo dobiti?
- Halcyon
#13880 Re: BHTelecom All About
Sumnjam da će. Na ADSL2 tehnologiji još jedino da povećaju na manjim paketima (5 ili možda 10 Mbit/s), oni veći nema šanse. I povećanje na trenutnom netFlat 10 je preoptimistično s moje strane.nastavnikhe wrote:Šta mislite da li će Telekom iduće godine povećavati pristupnu brzinu ADSL-a ili je zadnje povećanje maksimum koji možemo dobiti?
-
lelooo
#13881 Re: BHTelecom All About
Ne mora biti baš tako... Logosoft koliko sam skontao sad daje na adslu "dinamički" bandwidth. Uključe ti 20 mb na liniji pa ti brzina interneta zavisi od toga koji kanal gledas i koje kvalitete. Kod telekoma zasad nema toga, ali ne v vidim zašto u budućnosti ne bi i oni poceli tako, barem tamo gdje nema vdsla. Uključe ti 20 mb, pa imas internet od 10 do 20 mb, zavisno od toga koliko imas stba, hd, sta gledas... Ok je to za kucnu upotrebu po meniHalcyon wrote:
Sumnjam da će. Na ADSL2 tehnologiji još jedino da povećaju na manjim paketima (5 ili možda 10 Mbit/s), oni veći nema šanse. I povećanje na trenutnom netFlat 10 je preoptimistično s moje strane.
-
gigatech
#13882 Re: BHTelecom All About
Kod mene otvara bez problema, imam stranicu na domeni com.baCatala Cule wrote:Ne znam gdje tačno da postavim pitanje, al hajd ovdje ću.
Barem pokušajte, hvala
- fortaleza
#13883 Re: BHTelecom All About
Moze telecom uraditi kao iskon u hrvatskoj, deklarirana brzina 5 Mb/s, a kad je stb ugasen digne se na 8 Mb/s, korisno je pri nekom vecem downloadu i dovoljno za vecinu korisnika, a to je za najmanji paket.
-
iceman2010
#13884 Re: BHTelecom All About
Moze i to, a vidjecemo kako ce napredovati fttb, fttc i ftth rjesenja. Mada mislim da telecom moze puno toga da postigne ukoliko se posveti drugim uslugama. Recimo u telefoniji ima ogroman kapacitet pogotovo mobilnoj. Davanjem pogodnosti u ovom segmentu moze privuci korisnike na mojatv. Naravno paralelno raditi na gore navedenim rjesenjima. Ne mislim da su velike brzine kod konkurencije nesto sto moze prouzrokovati znacajniji odliv korisnika. Nisu ni dosad, a pogotovo nece sada kada i bht ima sasvim solidne brzine.fortaleza wrote:Moze telecom uraditi kao iskon u hrvatskoj, deklarirana brzina 5 Mb/s, a kad je stb ugasen digne se na 8 Mb/s, korisno je pri nekom vecem downloadu i dovoljno za vecinu korisnika, a to je za najmanji paket.
Sent from my LT18i using Tapatalk 2
- Halcyon
#13885 Re: BHTelecom All About
Razvijajte LTE. 
Nedavno povećanje brzina na ADSL-u ne znači da u tom segmentu od sada trebate tapkati u mjestu. Ako konkurenti daju tolike brzine, ne vidim razlog zašto ne bi i najjači telekom u državi? Imate kapacitete da ih sašijete uzduž i poprijeko.
Nedavno povećanje brzina na ADSL-u ne znači da u tom segmentu od sada trebate tapkati u mjestu. Ako konkurenti daju tolike brzine, ne vidim razlog zašto ne bi i najjači telekom u državi? Imate kapacitete da ih sašijete uzduž i poprijeko.
-
sencobih
#13886 Re: BHTelecom All About
ja mislim da svim operaterima neko uredjuje EPG, pretpostavljam tvprofil.net, kako se tamo pojavi, pojavi se i namanastavnikhe wrote:EPG na Pink kanalima ne funkcioniše baš nešto posebno!? Nema opisa sadržaja, a i vremenski termini nisu u potpunosti rješeni.
-
Domy31
#13887 Re: BHTelecom All About
koliko se ceka prikljucak za moja tv? drugarica mi nekad 6. maja prijavila
-
iceman2010
#13888 Re: BHTelecom All About
Ima tu rjesenja i radi se na njima, ali kada je "zica" u pitanju tu treba vremena. Mislim da jedino telecom koliko toliko nesto radi na ftth i kada dodjemo do tih brzina bht ce imati presnost. Ali podrucje na kojem radi bht je ogromno. Nije bas jednostavno doci do vecine korisnika sa rjesenjima koja ce omoguciti vdsl recimo. A rad na tim rjesenjima uslovljava i uslugu. Ne mozes po nekoj maloj cjeni ponuditi 50 Mbps ako to ne moze imati barem 50% korisnika koji bht koriste na ovaj ili onaj nacin. BHT se krece u tom pravcu i za par godina ce vecina korisnika imati mogucnost za vdsl. Vec sada je taj broj znacajan i povecava se iz dana u dan. Vrijeme radi za bht.Halcyon wrote:Razvijajte LTE.
Sent from my LT18i using Tapatalk 2
-
jastuk1
#13889 Re: BHTelecom All About
iceman2010,
Znaš šta meni nije jasno. Zašto BHT već ne uvodi FTTH tamo gdje može. Zašto mora čekati neku 50 postotnu pokrivenost? Recimo, kao Verizon u US. Pokrio neka područja i gdje je dostupno - dostupno je, gdje nije - nije. I ima već dvije godine kako su odlučili da više ne ulažu u FTTH, već isključivo LTE.
Zašto BHT ne uvede FTTH ponegdje, barem tamo gdje već može. Siguran sam da bi mnogi gameri iskoristili šansu i prešli jer je tu ubjedljivo najmanji ping. Znači ne moraš na FTTx odmah nuditi neku veliku brzinu - recimo 20-30 mbps za početak. Ionako je ping ono što bi privuklo ljude puno više nego brzina.
Znaš šta meni nije jasno. Zašto BHT već ne uvodi FTTH tamo gdje može. Zašto mora čekati neku 50 postotnu pokrivenost? Recimo, kao Verizon u US. Pokrio neka područja i gdje je dostupno - dostupno je, gdje nije - nije. I ima već dvije godine kako su odlučili da više ne ulažu u FTTH, već isključivo LTE.
Zašto BHT ne uvede FTTH ponegdje, barem tamo gdje već može. Siguran sam da bi mnogi gameri iskoristili šansu i prešli jer je tu ubjedljivo najmanji ping. Znači ne moraš na FTTx odmah nuditi neku veliku brzinu - recimo 20-30 mbps za početak. Ionako je ping ono što bi privuklo ljude puno više nego brzina.
-
playercina
#13890 Re: BHTelecom All About
Zasto se kod mene desava da dok mi radi resiver brzina neta pada na 3mb cim ga ugasim ide hladno na 5mb ? (moja tv full)
- van helsing
#13891 Re: BHTelecom All About
Koji ti je modem? Nekoliko stranica ranije sam i ja postavio pitanje,rekli su mi najvjerovatnije je do modema,paradigma je u pitanju.
EDIT : evo ovde imas bolje objasnjenjo
http://www.klix.ba/forum/viewtopic.php? ... 3#p8589313
Tapatalk 2
EDIT : evo ovde imas bolje objasnjenjo
http://www.klix.ba/forum/viewtopic.php? ... 3#p8589313
Tapatalk 2
-
playercina
#13892 Re: BHTelecom All About
van helsing wrote:Koji ti je modem? Nekoliko stranica ranije sam i ja postavio pitanje,rekli su mi najvjerovatnije je do modema,paradigma je u pitanju.
Tapatalk 2

- zalizani
#13893 Re: BHTelecom All About
Zato sto ne ispunjavas tehnicku mogucnost povecanja brzine, ili profil na DSLAM-u nije podesen kako treba.playercina wrote:Zasto se kod mene desava da dok mi radi resiver brzina neta pada na 3mb cim ga ugasim ide hladno na 5mb ? (moja tv full)
-
pathyeshme
#13894 Re: BHTelecom All About
I dalje imam problema sa učitavanje youtube-a, dok npr. brazzers ko podmazan pići i kad stavim Truelife HD rezoluciju.
Elem, isti problem sa youtube-om sam imao na nekadašnjem Elobu nakon povećanja brzina sa 1 na 2 MBps... Patio sam se jedno 2 mjeseca, i onda nazovem podršku i objasnim situaciju... Oni nešto tamo uradiše i, hop, proradi youtube kako treba.
Elem, isti problem sa youtube-om sam imao na nekadašnjem Elobu nakon povećanja brzina sa 1 na 2 MBps... Patio sam se jedno 2 mjeseca, i onda nazovem podršku i objasnim situaciju... Oni nešto tamo uradiše i, hop, proradi youtube kako treba.
-
_Astra_
#13895 Re: BHTelecom All About
probaj restartovati modem 
- Halcyon
#13896 Re: BHTelecom All About
YouTube je u posljednje vrijeme žešće govno.
-
tuzland
#13897 Re: BHTelecom All About
Imam par pitanja 
Vjerovatno je bilo, ali na ovih 570 stranica ne mogu da nadjem. Zvao sam 1444 podrsku ali mi govore dvije razlicite stvari.
Osnova mi je paket mini15 - trenutno sam na tome.
Kada potpisem ugovor na 2 godine (Akcija 200%) sta ce biti u ovim situacijama:
1. Kada prekoracim 100MB, da li ce se brzina oboriti ili ce mi se naplacivati dodatno potroseni saobracaj?
2. Koliko kosta minuta razgovora prema BHTelecom broju, da li je to 50% cijene minute bez ugovora ili se to racuna nekako drugacije?
Da li neko zna iz prve ruke odgovore na ova pitanja?
Hvala
Vjerovatno je bilo, ali na ovih 570 stranica ne mogu da nadjem. Zvao sam 1444 podrsku ali mi govore dvije razlicite stvari.
1. Kada prekoracim 100MB, da li ce se brzina oboriti ili ce mi se naplacivati dodatno potroseni saobracaj?
2. Koliko kosta minuta razgovora prema BHTelecom broju, da li je to 50% cijene minute bez ugovora ili se to racuna nekako drugacije?
Hvala
-
iceman2010
#13898 Re: BHTelecom All About
1. Brzina ostaje ista. Naplatice ti se svaki potroseni MB nakon 100 MB.tuzland wrote:Imam par pitanja
Hvala
2. Tacnije imas dvije tacke koje definisu ovu akciju 200%. Prva je popust na razgovore i poruke (on je 50% na mini 15 ako si potpisao na dvije godine), a druga je ukupan iznos popusta koji mozes da iskoristis (to je iznos pretplate na svim paketima ako potpises na dvije godine). To se na mini 15 poklopi tacno na iznosu pretplate jer je popust 50%. Dakle, potrosis 30, platis 15, ali ti je nakon toga cijena razgovora bez popusta. Ovo sve pod uslovom da su razgovori ostvareni unutar BH Mobile mreze.
Naprimjer, na midi 30 je popust cini mi se 25% (neka me neko ispravi ako grijesim mrsko mi provjeravati), ali do iskoristenih 30 KM (popust od 30 KM). Na midi 30 se desava da i poslje potrosenih 30 KM (cijena pretplate) i dalje imas popust (iskoristio si samo dio popusta i imas jos) Puni iznos popusta bi iskoristio tek kod potrosenih 120 KM pri cemu bi platio 90 KM. Ima negdje racunica, ali mi mrsko traziti. Mogu ponovo izracunati ako treba.
P.S. Znam da je malo konfuzno objasnjenjo. Negdje sam to objasnio bolje ali sam sada tanak sa vremenom.
Last edited by iceman2010 on 20/05/2013 14:12, edited 1 time in total.
-
iceman2010
#13899 Re: BHTelecom All About
Nece ukoliko nema neki msurf paket. Naplatice mu se svaki potroseni MB.KvaziExpert wrote:Iz prve ruke: kad potrošiš limit, smanji se brzina (u tvom slučaju na 64kbs). Možeš dokupiti saobraćaj po "normalnoj" brzini.
Ovo drugo, ne znam, kod mene nije akcija 200%
Ja sam maksuz zbog toga uzeo jos ovaj od 2,5 KM. On je 50 MB, ali je u akciji 200% i to 100 MB, ali nema dodatnih troskova, vec samo smanjenje brzine nakon prekoracenja.
- Pitarrr82
#13900 Re: BHTelecom All About
Ima li sta novo?