BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
iceman2010

#13026 Re: BHTelecom All About

Post by iceman2010 »

klej wrote:
ing-ecc wrote:
klej wrote:kod mene, od jutros, nista od usluga ne radi!!! tv, fiksni i internet mrtvi. odgovor na 1444 je bio da se radi o generalnom problemu i da rade na rjesavanju, te se nadaju da ce uspjeti danas otkloniti kvar. pozvao poznanika, uposlenika BHT-a, i dobio odgovor da je pala neka centrala, te da ne znaju kada ce uspjeti otkloniti problem :x e sad, imam pitanje za one koji se razumiju (da mi ing-ecc ne kaze da lupam gluposti, ako sam izvucem neki zakljucak). sta je sada sa onom pricom o stabilnosti i super rjesenju po pitanju back-up linija? postoji li u ovom slucaju takva linija ili sam osudjen na cekanje podizanja te centrale, pa trajalo to jos par sati, par dana ili mjeseci? lokacija je stari grad
ko je fiksni, 033 ili 070? ako je 033 i ne radi onda je fizički problem kod tebe i back-up linija ne pije vode niti ima bilo kakve veze sa pružanjem usluge kod tebe. dakle, parica u prekidu i ne postoji veza do komutacionog čvorišta.

imaš li još koga u mahali da mu ne radi 033 ili samo ti?
kod mene je 070, kao i kod sestre, koja zivi u zgradi gdje je jez, sve radi. kod mene, koji zivim odmah pored denisovog chears-a, nista ne radi.
kada se radi o velikim razdjelnicima (obala, bascarsija, malta, a.polje...) i kada se radi o triple-play uslugama, ne postoji pravilo o tome na kojoj lokaciji korisnik radi. moze komsija da ti bude na jednom uredjaju dok si ti na drugom, a da korisnik koji je udaljen kilometar-dva od tebe bude na istom uredjaju kao i ti.

Sent from my LT18i using Tapatalk 2
nemezis

#13027 Re: BHTelecom All About

Post by nemezis »

@ing-ecc, možda me nisi razumio:) Svaka čast onima koji pomažu preko foruma. Ponavljam, SVAKA ČAST!!! Medjutim, BH Telekom bi trebao uraditi nešto da se problemi rješavaju redovnim putem. Iz nekih slučajeva na ovoj temi se može zaključiti da tamo negdje rade ljudi koji nemaju potreban nivo znanja ili su nemarni, ili imaju previše posla.

Inače, nemam problema sa uslugama BH Telekoma. Ne žalim se za svaku sitnicu. Vjerovatno ću nekada tražiti da imam deklarisanu brzinu jer sada nemam baš 5 Mbps, ali nije to strašno.
nastavnikhe

#13028 Re: BHTelecom All About

Post by nastavnikhe »

ing-ecc wrote:
klej wrote:kod mene, od jutros, nista od usluga ne radi!!! tv, fiksni i internet mrtvi. odgovor na 1444 je bio da se radi o generalnom problemu i da rade na rjesavanju, te se nadaju da ce uspjeti danas otkloniti kvar. pozvao poznanika, uposlenika BHT-a, i dobio odgovor da je pala neka centrala, te da ne znaju kada ce uspjeti otkloniti problem :x e sad, imam pitanje za one koji se razumiju (da mi ing-ecc ne kaze da lupam gluposti, ako sam izvucem neki zakljucak). sta je sada sa onom pricom o stabilnosti i super rjesenju po pitanju back-up linija? postoji li u ovom slucaju takva linija ili sam osudjen na cekanje podizanja te centrale, pa trajalo to jos par sati, par dana ili mjeseci? lokacija je stari grad
ko je fiksni, 033 ili 070? ako je 033 i ne radi onda je fizički problem kod tebe i back-up linija ne pije vode niti ima bilo kakve veze sa pružanjem usluge kod tebe. dakle, parica u prekidu i ne postoji veza do komutacionog čvorišta.

imaš li još koga u mahali da mu ne radi 033 ili samo ti
?
¸
I ja sam danas u Bihaću ostao bez telefona (070),nazvao support i rekli su da se radi o generalnom problemu prema svim korisnicima.
iceman2010

#13029 Re: BHTelecom All About

Post by iceman2010 »

nastavnikhe wrote:
ing-ecc wrote:

imaš li još koga u mahali da mu ne radi 033 ili samo ti
?
¸
I ja sam danas u Bihaću ostao bez telefona (070),nazvao support i rekli su da se radi o generalnom problemu prema svim korisnicima.
taj problem je rijesen. ovo na obali su stvari koje se desavaju. Samo u Sarajevu ima nekoliko stotina uredjaja sa kojih rade korisnici. u bih vjerovatno trocifren broj. nije cudno kada se desi ispad nekog od njih. ovo sa voip-om je bio ozbiljniji problem, ali je relativno brzo rijesen. zbog ovakvih situacija pots je i dalje pouzdanije i kvalitetnije rjesenje bez obzira na neke pratece pogodnosti koje sa sobom donosi voip.

klej

#13030 Re: BHTelecom All About

Post by klej »

iceman, ove stvari, o kojim ti govoris, za mene su jednake kvantnoj fizici :-) i ne pokusavam se praviti pametan, jer samo mogu ispasti glup. u sustini, nikada ne guram nos gdje mu nije mjesto, jer sam svjestan da time samo mogu pogorsati stvari. mislim da na forumu ima jos dosta raje koja je, poput mene, laik za ovu tehnologiju i potrebna su nam sto jasnija i sazetija objasnjenja. sve sto ide nasiroko i nadugo, samo me dodatno zbunjuje. dok nisam ovdje procitao par postova, nisam imao pojma o razlici voipa i ovog drugog (heheheh, ne izlazi mi se iz posta da vidim kako se zove, a vec zaboravio), niti sam znao da postoje te razlike. i prijatelj mi je maloprije objasnjavao da samo na obali ima preko 15 dslam-ova i da u istoj zgradi dva korisnika mogu biti nakacena na razlicite. ali, meni to i dalje ne govori mnogo o kompleksnosti pruzanja usluga, jer da bi covjek sve svario i shvatio treba vremena i vremena, a Bogami i interesa. konkretno, mene sve to previse i ne zanima i ne zelim se opterecavati stvarima na koje ne mogu konkretno i kvalitetno uticati.

tebi jos jednom hvala na svemu, pomazes konkretno i shvatljivo, pa i ako sam laik, shvatim sta hoces reci i kako najlakse rjesiti problem. sve najbolje drug i samo tako nastavi

edit: jos jedno pitanje... kad se otkloni kvar, hoce li usluge automatski proraditi ili moram ugasiti i upaliti modem?
ing-ecc

#13031 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

klej wrote: kod mene je 070, kao i kod sestre, koja zivi u zgradi gdje je jez, sve radi. kod mene, koji zivim odmah pored denisovog chears-a, nista ne radi.

klej wrote: imam isti problem vec duze vrijeme (oko dva mjeseca), prijavljivao suportu na sve moguce nacine... vise puta podesavali nesto daljinski, dva puta monteri dolazili, ali sve isto... trazio zamjenu modema, monter me nazvao prekjucer u 14,14 sati (naravno, sa privatnog broja, pa ja ne mogu sada doci do njega) i rekao me zvati jucer ujutro, ranije, pa da promjeni opremu i naravno, SLAGAO, nije zvao, niti dolazio. izgovor za odgodu taj dan je bio kako je vec pred kraj radnog vremena (do koliko li to rade, kada je 14,14 sati pred kraj radnog vremena?). lokacija je stari grad, katedrala

e svaka čast tebi sa svim tvojim nekretninama, mnogobrojnim priključcima BH T i uslugama xDSL tehnologije
jesu li na obje lokacije MojaTV paketi ili je kod katedrale samo ADSL
da li su i modemi isti
klej

#13032 Re: BHTelecom All About

Post by klej »

ing-ecc wrote:
klej wrote: kod mene je 070, kao i kod sestre, koja zivi u zgradi gdje je jez, sve radi. kod mene, koji zivim odmah pored denisovog chears-a, nista ne radi.

klej wrote: imam isti problem vec duze vrijeme (oko dva mjeseca), prijavljivao suportu na sve moguce nacine... vise puta podesavali nesto daljinski, dva puta monteri dolazili, ali sve isto... trazio zamjenu modema, monter me nazvao prekjucer u 14,14 sati (naravno, sa privatnog broja, pa ja ne mogu sada doci do njega) i rekao me zvati jucer ujutro, ranije, pa da promjeni opremu i naravno, SLAGAO, nije zvao, niti dolazio. izgovor za odgodu taj dan je bio kako je vec pred kraj radnog vremena (do koliko li to rade, kada je 14,14 sati pred kraj radnog vremena?). lokacija je stari grad, katedrala

e svaka čast tebi sa svim tvojim nekretninama, mnogobrojnim priključcima BH T i uslugama xDSL tehnologije
jesu li na obje lokacije MojaTV paketi ili je kod katedrale samo ADSL
da li su i modemi isti
to chears i katedrala je ista lokacija, ne radi se o dva stana... lakse je shvatiti lokaciju ako kazem pored katedrale, nego pored chears-a. sreca mi je pa imam vlastiti back-up, pa ne rondam previse. sto se tv-a tice, imam telemahovu analognu, zbog sport kluba. za internet, tu je m-tel stik

Image
ala7

#13033 Re: BHTelecom All About

Post by ala7 »

Pojedinim stranicama nisam mogao pristupiti nikako, dok prijatelji koji koriste druge operatore su uredno mogli otvarati te stranice. Čim sam promjenio DNS adresu BH Telecom-a stanje se poboljšalo, uzeo sam google public DNS i sve sad fercera normalno. Ko ima problema sličnih nek isto uradi. Pozdrav
Asiklar

#13034 Re: BHTelecom All About

Post by Asiklar »

iceman2010 wrote: taj problem je rijesen. ovo na obali su stvari koje se desavaju. Samo u Sarajevu ima nekoliko stotina uredjaja sa kojih rade korisnici. u bih vjerovatno trocifren broj. nije cudno kada se desi ispad nekog od njih. ovo sa voip-om je bio ozbiljniji problem, ali je relativno brzo rijesen. zbog ovakvih situacija pots je i dalje pouzdanije i kvalitetnije rjesenje bez obzira na neke pratece pogodnosti koje sa sobom donosi voip.

To si u pravu ali citao sam jedno istrazivanje u kojem se kaze da ce VoIP zamjeniti POTS u potpunosti do 2020. godine. Valjda ce do tada ta tehnologija postati pouzdanija od sadasnjeg POTS-a :)
Qler

#13035 Re: BHTelecom All About

Post by Qler »

A sta je vec godinama sta bhmobile.ba stranicom, smaknuta, nikad mi je firefox ne otvori kaok treba...
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#13036 Re: BHTelecom All About

Post by un1ted »

Qler wrote:A sta je vec godinama sta bhmobile.ba stranicom, smaknuta, nikad mi je firefox ne otvori kaok treba...
to samo kod tebe ne radi
Halcyon

#13037 Re: BHTelecom All About

Post by Halcyon »

un1ted wrote:
Qler wrote:A sta je vec godinama sta bhmobile.ba stranicom, smaknuta, nikad mi je firefox ne otvori kaok treba...
to samo kod tebe ne radi
Dešava se i kod mene ali rijetko, pa tome ne pridajem neki značaj. Počesto mi se desi pri učitavanju Portala da učita sve osim onog dijela za login. :D
AmirBaa

#13038 Re: BHTelecom All About

Post by AmirBaa »

Ni u podrsci nisu znali odgovoriti tacno :D uglavnom, prebacio se sa student plus 1 na student plus 2, i covjek za salterom mi rekao tek ce se to od slijedeceg mjeseca prebaciti. Kada sam provjeravao kredit imam 36 km (starih 12 i odmah mi dodali tih novih 24 km). I sad ce mi doci racun od oba paketa, tj. oko 33 km ?
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#13039 Re: BHTelecom All About

Post by un1ted »

E sta ce ti doci to ce ti pisait na racunu :) Ja sam u plusu 7KM radi tog paketa iako sam im rekao za to i ponudio da platim, niko se nije ni pocesao pa sam od njih "dobio" 7KM...jbga
iceman2010

#13040 Re: BHTelecom All About

Post by iceman2010 »

Asiklar wrote:
iceman2010 wrote: taj problem je rijesen. ovo na obali su stvari koje se desavaju. Samo u Sarajevu ima nekoliko stotina uredjaja sa kojih rade korisnici. u bih vjerovatno trocifren broj. nije cudno kada se desi ispad nekog od njih. ovo sa voip-om je bio ozbiljniji problem, ali je relativno brzo rijesen. zbog ovakvih situacija pots je i dalje pouzdanije i kvalitetnije rjesenje bez obzira na neke pratece pogodnosti koje sa sobom donosi voip.

To si u pravu ali citao sam jedno istrazivanje u kojem se kaze da ce VoIP zamjeniti POTS u potpunosti do 2020. godine. Valjda ce do tada ta tehnologija postati pouzdanija od sadasnjeg POTS-a :)
Sve zavisi od toga ko je i za koga radio ta istrazivanja. Moguce je. Tehnologija se razvija, Voip vec sada ima niz stvari koje ga stavljaju ispred pots-a. Sama cinjenica da se radi o prenosu paketa ostavlja prostor za razlicite nacine integracije sa ostalim uslugama. Medjutim, paketski prenos je koncipiran za prenos podataka (internet). kasnjenja mogu biti velila, gubitak paketa ne utice u veliloj mjeri na uslugu. Kod voip-a je skroz druga prica. kvalitet usluge zavisi od puno faktora i razlicitih elemenata mreze. pored toga terminalna oprema na strani korisnika nema daljinsko napajanje sto znaci da ako nema struje nema ni telefona. pots za razliku od voip-a nema tih problema. pots mora da zadovolji pravilo pet devetki koje kaza da mora biti raspoloziv 99,999% u toku godinu dana. dok god je tako telekomi nece ukidati pots. ko zna 2020 je daleko. Do tada sve moze naglavacke da se okrene;-)

rizibizi

#13041 Re: BHTelecom All About

Post by rizibizi »

Zna li neko kakve su cijene u mini15 paketu kad se potpise na 24 mjeseca? Kako ide ovo sa 200%, isplati li se ja sad ultre 15-20 KM mjesecno potrosim, pa kontam za iste pare da pricam vise.
skafiskafsnjak

#13042 Re: BHTelecom All About

Post by skafiskafsnjak »

rizibizi wrote:Zna li neko kakve su cijene u mini15 paketu kad se potpise na 24 mjeseca? Kako ide ovo sa 200%, isplati li se ja sad ultre 15-20 KM mjesecno potrosim, pa kontam za iste pare da pricam vise.
Normalno da se isplati . Mrsko mi sad opet objasnjavati ... uglavnom, potrosis 30KM, platis 15 ( + 100mb interneta dzabe - to je cca 9KM) . Znaci, prakticno, ako iskoristis sav internet i pozive , potrosis blizu 40KM, a platis 15 ...
Ja sam par puta tako :D
rizibizi

#13043 Re: BHTelecom All About

Post by rizibizi »

Jel internet neogranicen, tih 100 MB po xy brzini, a onda ostatak po nekoj 64k, 128k brzini ili je 100 MB u paketu a 101 placas?
GaRGa

#13044 Re: BHTelecom All About

Post by GaRGa »

rizibizi wrote:Jel internet neogranicen, tih 100 MB po xy brzini, a onda ostatak po nekoj 64k, 128k brzini ili je 100 MB u paketu a 101 placas?

u 15 km je ukljuceno 50 MB neznam za poslije, mislim da samo kod Msurf paketa imas 64 il 128k kad potrosis sto si zakupio
un1ted

#13045 Re: BHTelecom All About

Post by un1ted »

rizibizi wrote:Jel internet neogranicen, tih 100 MB po xy brzini, a onda ostatak po nekoj 64k, 128k brzini ili je 100 MB u paketu a 101 placas?
uzmi studentski packet povoljnij of sve I jednog

Sent from my SGH-I997 using Tapatalk 2
ing-ecc

#13046 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

rizibizi wrote:Zna li neko kakve su cijene u mini15 paketu kad se potpise na 24 mjeseca? Kako ide ovo sa 200%, isplati li se ja sad ultre 15-20 KM mjesecno potrosim, pa kontam za iste pare da pricam vise.

nezavisno od potpisivanja ugovora na 24 mj. (ili 12) isplativije je koristiti postpaid sa potrošnjom preko 15 KM na ultri
e sad, znam one koji ne prelaze na postpaid iz razloga kontrole potrošnje na Ultri
jer kažu da na pretplati onda i "beskonačno" pričaju dok je na Ultri "ima dok ima"
rizibizi

#13047 Re: BHTelecom All About

Post by rizibizi »

un1ted wrote:

jos samo da studenta nafatam

@ing-ecc

nije mi to problem, usteda je poenta.

Nego jel internet neogranicen ili nije?
kakaljin

#13048 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

rizibizi wrote:
un1ted wrote:

@ing-ecc

internet je neogranicen, samo se brzina smanji nakon prelaska granice od odredjenog broja MB
ako se uzme dodatni paket interneta
Last edited by kakaljin on 05/04/2013 10:55, edited 1 time in total.
iceman2010

#13049 Re: BHTelecom All About

Post by iceman2010 »

rizibizi wrote:
un1ted wrote:

@ing-ecc

nije. ako hoces neogranicen moras uzeti ovaj paket od 2,5 km. onda opet imas 100 MB, a poslije flat (i on se dupla u akciji 200%) samo izgleda da se ne sabira sa ovih 100 pa izgleda nije onako kako sam mislio 100+100, pa flat na 64kbps, vec je samo 100 MB. Ovo nisam 100% siguran i treba provjeriti.

iceman2010

#13050 Re: BHTelecom All About

Post by iceman2010 »

kakaljin wrote:
rizibizi wrote:
un1ted wrote: uzmi studentski packet povoljnij of sve I jednog

@ing-ecc

internet je neogranicen, samo se brzina smanji nakon prelaska granice od odredjenog broja MB
na mini 15 mislim da nije flat.

Locked