Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
madFlava wrote:Znaci , trebam samo poslije javit da zelim deklarisanu brzinu ?
Inace modem je speedtouch 546
?
Imaš linijsku brzinu cca 10Mbps - gubici "DSL overhead" 16,8 % = 8.3 Mbps
Speetouch 5x6 serija podržava ADSL2+ potrebno je samo update novi firmware . jer postoje speedtouch 516 od BHT sa starim firmwerom koji treba nadograditi.
546 serija ima problem sa pregrijavenjem i čestim samoresetovanjem modema. Oslabili elektroliti na PSU modulu.
Nojbolje je tražiti od BHT zamjenu modema.
Danasnje mjerenje,iskljucen mojatv stb :
Neko je jednom spomenuo da bi probao na albis stb usb port za tastaturu da koristi.
Pa meni je dosla i uz motorolin i uz albis stb bezicna tastatura.
Mnogo je ljepsa ona za motoroline stb tastatura.
madFlava wrote:Desava mi se ovo da se resetuje modem cesto. I sta sad , gdje da trazim zamjenu modema ?
meni je ovako bilo zadnja 2-3 dana sam se modem restartovao i pucala konekcija i evo maloprije se to isto desi provjerim speedtest brzina 5mb poslije toga sve oke
almir1011 wrote:Ima li neko istu situaciju? Kod mene od prvog marta sa 4 povećano na 8, valjda treba na 10?...
Isti je download ako izaberem bilo koji server kod nas ili van granica.
Help?
To ti je tzv. overhead, tj. normalna stvar kod *DSL pristupa Internetu. @iceman2010 je jedno pet puta ponovio da će u početku puštat tako, a onda (na zahtjev korisnika, uz tehničku mogućnost) će ići deklarisane brzine.
Hocel oni povecati automatski il ja moram ganjat da mi povacaju
Last edited by nanobo2 on 07/03/2013 16:56, edited 1 time in total.