Izvor iz telekoma koji radi na Mojoj TV a 4k i 8k sam mislio na brzinu interneteta tacnijde 4MB i 8MB.Distortion wrote:Jel' pouzdan izvor u vezi tog flat ratea? Da se ne radujem unaprijed...
BHTelecom All About
Moderator: Benq
-
HomeArt
#1101 Re: BIHnet primjedbe i komentari
- Skream
#1102 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Ljudi ba, znal' ko šta će biti sa ovoga adsl max-a? Hoćel ukinut' to?
Il' ćemo dobiti neku hebenica brzinu ha?
Jaoooooo zaključaše teme ovim ostalim " provajderima " eto ih vam sviju!
Šalim se, pusa bokić
Il' ćemo dobiti neku hebenica brzinu ha?
Jaoooooo zaključaše teme ovim ostalim " provajderima " eto ih vam sviju!
Šalim se, pusa bokić
Last edited by Skream on 25/01/2011 00:40, edited 2 times in total.
-
iceman2010
#1103 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Ma za te pare koliko sada placas max ces moci uzeti neki pravo dobar paketSkream wrote:Ljudi ba, znal' ko šta će biti sa ovoga adsl max-a? Hoćel ukinut' to?
Il' ćemo dobiti neku hebenica brzinu ha?![]()
Jaoooooo zaključaše teme ovim ostalim " provajderima " eto ih vam sviju!![]()
Šalim se, pusa bokić
- Skream
#1104 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Tako nekako će i da bude.iceman2010 wrote:Ma za te pare koliko sada placas max ces moci uzeti neki pravo dobar paketSkream wrote:Ljudi ba, znal' ko šta će biti sa ovoga adsl max-a? Hoćel ukinut' to?
Il' ćemo dobiti neku hebenica brzinu ha?![]()
Jaoooooo zaključaše teme ovim ostalim " provajderima " eto ih vam sviju!![]()
Šalim se, pusa bokićMa samo promjenis paket kada ovi ostali postanu flat i rijesis probem. Naravno, prvo izaberes odgovarajucu brzinu za odgovarajucu cijenu.
Thanx ledeni čovječe
- roki
#1105 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Evo mog insajdera iz direkcije BHTelecoma
kaze ovako nesluzbeno uz kafu
doci ce novi flat 256kbit od 10 KM
2g ce preci u flat 512 kb 20 KM
paket 8g trenutni sa cijenom od 29 KM ce biti 1Mbit flat
onaj 20g od 40KM ce biti 2 mbita flat
-
Mustang1
#1106 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Ovo prvo je dobro za nekoga..ovo drugo je lose za meneroki wrote:Evo mog insajdera iz direkcije BHTelecoma
- roki
#1107 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Ovo je info sa drugog foruma ali ako je istina veoma je tipična za Telecom.Smanjili brzine kako bi ih kasnije postepeno povećavali i kontinuirano se hvalili kako idu prvi i daju vise.Ovo je dobra ponuda za nekoga ko prelazi sa dial-up konekcije 
- Distortion
#1108 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Sa 2 MB prelazit na brzinu od 1 MB je fakat isfur
Bolje da su ostavili istu brzinu a povecali limit...
Ovako uvode flat a smanjuju brzinu, pa necu moci kako treba gledat utakmicu na streamu jbte
Idu naprijed al nedovoljno
Bolje da su ostavili istu brzinu a povecali limit...
Ovako uvode flat a smanjuju brzinu, pa necu moci kako treba gledat utakmicu na streamu jbte
Idu naprijed al nedovoljno
- holowey
#1109 Re: BIHnet primjedbe i komentari
sto se mene tice neka ostane limit od 8g ali da ostane i brzina...
spasti sa konja na magarca nije nikakav uspjeh
spasti sa konja na magarca nije nikakav uspjeh
-
Mustang1
#1110 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Nek ostane mal ne reko sta ...Uvedite sebi CS i nece vam trebat stream ... kome treba brzina nek predje na 40 KM ha ya i 100 kb za download je dovoljno nisam fanatik da lezim na downloadu i cekam svaku sekundu sta ce skinut..ne sjecam se kad sam zadnji put kad skidam nesto gledo koliko ide download ..
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#1111 Re: BIHnet primjedbe i komentari
hm..flatu ne gledam u zube, ali za firmu reklamom "idemo prvi - dajemo više" najblaže rečeno sramotaroki wrote:Evo mog insajdera iz direkcije BHTelecoma
evo i zbog čega:
trenutno plaćam 53 KM mjesečno ADSL 20G (brzina 4xxx/2xxx sa limitom od 20GB) znači sad će biti 2Mbs
Telemach paket na 4Mbs (flat) košta 25 KM mjesečno
cijene sa uračunatim PDV-om
- paravan
#1112 Re: BIHnet primjedbe i komentari
potpis... ali kako se boriti protiv kartela? mozda se varam ali mi nekako naginje na to...roki wrote:Ovo je info sa drugog foruma ali ako je istina veoma je tipična za Telecom.Smanjili brzine kako bi ih kasnije postepeno povećavali i kontinuirano se hvalili kako idu prvi i daju vise.Ovo je dobra ponuda za nekoga ko prelazi sa dial-up konekcije
uglavnom, bez uplitanja prstiju u trziste ovako ce nam uvijek biti ili dok se ne pojavi neka kompanija koja odluci da sjebe ovaj kartel u sta cisto sumnjam jer bi im se rado pridruzio
-
neki
#1113 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Bog te cuo..ako stvarno imaju namjeru smanjiti brzine onda bolje da nista i ne mjenjaju, meni flat ne treba a smanjenje sa 2 na 1Mb mi ne odgovara nikako..link wrote:de ne lazi, kakav 256kbit flat. G paketi zadrzavaju brzinu i cijenu i prelaze u flatroki wrote:Evo mog insajdera iz direkcije BHTelecoma
- 1946
- Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada
#1114 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Vala smanje li mi na 1mbit isto kao da ništa nisu ni mijenjali, lagano u poštu odjaviti i telemahnuti im jednom
-
Gogard
#1115 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Mislim da je svima jasno da treba da predju na Telemach...Samo se pokusajte sjetiti kad vas je Telekom zadovoljio i u jednom pogledu? Kad stave 5Mbps brzinu downloada, 1Mbps uploada, flat paket po cijeni od 20KM onda se radujte, a do tada imate lijepo kablovski internet koji je u svakom pogledu 14 puta bolji od Telekoma.
- Tiger 033
#1116 Re: BIHnet primjedbe i komentari
I jos kad bi Telemach bio stabilanGogard wrote:Mislim da je svima jasno da treba da predju na Telemach...Samo se pokusajte sjetiti kad vas je Telekom zadovoljio i u jednom pogledu? Kad stave 5Mbps brzinu downloada, 1Mbps uploada, flat paket po cijeni od 20KM onda se radujte, a do tada imate lijepo kablovski internet koji je u svakom pogledu 14 puta bolji od Telekoma.
I jos usput da priopcim iz pouzdanog izvora sam dobio info... promjene u BHtelecom-u pocinju 1.3.2011god. i svi G-paketi su Flat s umanjenim brzinama.
- hubke
#1117 Re: BIHnet primjedbe i komentari
RAK (regulatorna agencija za komunikaciju)....obuhvata sve sto ima sa prenosom medija....istina telemahu ne definiraju cjene ali daju mu dozvolu za rad...Telecom je jos drzavna firma i kao takva mora raditi po zakonima drzave...oni predlazu cjenu a RAK prihvata ili odbija... zato postoje mali timovi koji se bave istrazivanjem trzista i isplativoscu davanja pojedinih usluga...
ne uvodi se neka nova usluga tako lako sve zavisi do korisnika i potreba naravno i profita !
druga stvar, sto se telekomove infrastrukture tice
realno posjedujemo dosta stare centrale, u americi tehnologija je jako uznapredovala i posjeduju optiku...a mi jos imamo parice... centrale su nam stare i u dosta djelova drzave ne mozemo ni uvesti adsl radi tih starih telefonskih centrala... ajmo sada pricati o preopterecenju mreze...na centrale kace i previse korisnika...i raspored limita saobracaja je veliki problem ...
zamislite veliku kantinu koja prima 10 a u njoj sjedi 20 ljudi ...tako vam je i sa centralama...
dalje ako stave neograniceno svi ce pohrliti da skidaju ...brzina ce se raspasti mreze ce pasti ... svako ce vuci po kilobajt sebi i sta smo dobili nista...
bezveze pricamo suplju sta ce biti ostaje da sacekamo te nove pogodnosti svakakve price kruze ...a ja vjerujem samo u djela dali 1.2 ; 1.3; 1.4 nije bitno svaka novina je pozdravljena,.....
toliko ... ako mi nesta jos padne na um ...dopisacu ...
ne uvodi se neka nova usluga tako lako sve zavisi do korisnika i potreba naravno i profita !
druga stvar, sto se telekomove infrastrukture tice
realno posjedujemo dosta stare centrale, u americi tehnologija je jako uznapredovala i posjeduju optiku...a mi jos imamo parice... centrale su nam stare i u dosta djelova drzave ne mozemo ni uvesti adsl radi tih starih telefonskih centrala... ajmo sada pricati o preopterecenju mreze...na centrale kace i previse korisnika...i raspored limita saobracaja je veliki problem ...
zamislite veliku kantinu koja prima 10 a u njoj sjedi 20 ljudi ...tako vam je i sa centralama...
dalje ako stave neograniceno svi ce pohrliti da skidaju ...brzina ce se raspasti mreze ce pasti ... svako ce vuci po kilobajt sebi i sta smo dobili nista...
bezveze pricamo suplju sta ce biti ostaje da sacekamo te nove pogodnosti svakakve price kruze ...a ja vjerujem samo u djela dali 1.2 ; 1.3; 1.4 nije bitno svaka novina je pozdravljena,.....
toliko ... ako mi nesta jos padne na um ...dopisacu ...
- 1946
#1118 Re: BIHnet primjedbe i komentari
E neka idu u guzicu onda kad su nesposobni. Nakon fiksnog i mobilnog odjaviću i adsl i biću 100% telecom-free, pa neka se zapitaju hadalji što moraju frizirati izvještaje da bi izgledalo da ostvaruju profit, kad im i ostala raja uradi isto.Tiger 033 wrote:i svi G-paketi su Flat s umanjenim brzinama.
@hubke
Pa zašto se onda potencira to kod Telemacha i Logosofta (vidjećete vi kad bude više korisnika na flatu bla bla bla pa ne može podnijeti infrastruktura, dok kod Telekoma to ne igra ulogu bla bla bla) kad je onda isto i ovamo? Neka se raspadnu nehljebovići.
Ako je novina, ne mora biti pozitivna, a novine na gore ne želim da plaćam
-
neki
#1119 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Nek si se ti registrovao da nam to kazesGogard wrote:Mislim da je svima jasno da treba da predju na Telemach...Samo se pokusajte sjetiti kad vas je Telekom zadovoljio i u jednom pogledu? Kad stave 5Mbps brzinu downloada, 1Mbps uploada, flat paket po cijeni od 20KM onda se radujte, a do tada imate lijepo kablovski internet koji je u svakom pogledu 14 puta bolji od Telekoma.
- hubke
#1120 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Kljuc svega je infrastruktura. LOL se hvali sa brzinama i flaton a imaju jedva 10 korisnika (imace iste probleme kao BHT kad dobiju 5-10 hiljada korisnika) dok Telemach napucao brzinu i ukino limit i pogledajte sta je dobio. Tema o telemachu sve govori. Neki pojedincu pluju po BLICnetu a realno blicnet je najodgovorniji ISP. Daje realne brzine za realnu cijenu i rezultat toga je flat koji ne pucai i u kojeg ne opada brzina. Meni je puno vaznija stabilnost od same brzine.1946 wrote:E neka idu u guzicu onda kad su nesposobni. Nakon fiksnog i mobilnog odjaviću i adsl i biću 100% telecom-free, pa neka se zapitaju hadalji što moraju frizirati izvještaje da bi izgledalo da ostvaruju profit, kad im i ostala raja uradi isto.Tiger 033 wrote:i svi G-paketi su Flat s umanjenim brzinama.
@hubke
Pa zašto se onda potencira to kod Telemacha i Logosofta (vidjećete vi kad bude više korisnika na flatu bla bla bla pa ne može podnijeti infrastruktura, dok kod Telekoma to ne igra ulogu bla bla bla) kad je onda isto i ovamo? Neka se raspadnu nehljebovići.
Ako je novina, ne mora biti pozitivna, a novine na gore ne želim da plaćam
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#1121 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Ti stavljaš BH Telecom u isti koš s Telemachom i LOL-om kad je u pitanju stabilnost? Jesam li dobro razumio?hubke wrote: Kljuc svega je infrastruktura. LOL se hvali sa brzinama i flaton a imaju jedva 10 korisnika (imace iste probleme kao BHT kad dobiju 5-10 hiljada korisnika) dok Telemach napucao brzinu i ukino limit i pogledajte sta je dobio. Tema o telemachu sve govori. Neki pojedincu pluju po BLICnetu a realno blicnet je najodgovorniji ISP. Daje realne brzine za realnu cijenu i rezultat toga je flat koji ne pucai i u kojeg ne opada brzina. Meni je puno vaznija stabilnost od same brzine.
BH Telecom ima najviše korisnika i ima najstabilniju i najsigurniju uslugu. Završena priča. I najskuplju, što opravdava prethodna dva epiteta.
- madtv
#1122 Re: BIHnet primjedbe i komentari
eh sada, flat sa umanjenom brzinom - to ce oni da smanje brzinu na toliko da 8GB ne mozes da potrosis...
bravo, svakak cast mozgovi
idemo prvi (ne)dajemo vise...pihhhh

idemo prvi (ne)dajemo vise...pihhhh
- 1946
#1123 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Ma da imaju 2 korisnika opet daju i brzinu i flat sa nekom tzv. fair use osnovom. I Telemahove korisnike vidiš samo ove što se žale, mada ima isti broj korisnika Telemaha ovdje na forumu koji su zadovoljni uslugom. Nek i Telekom postavi ovaj "fair use" kao kod Logosofta, nije sramota prepisati fazon od boljeg i pametnijeg, a ne spuštati brzinu. Imaju sredstva i da infrastrukturno isprate uvođenje flata, ali valja onda smanjit dividendu i bonuse. Ja sam imao stabilnost i na dial-up, pa na ADSL pređoh zbog brzine. Ako mi i ovu brzinu ukinu mogu me povući za mošnjehubke wrote:Kljuc svega je infrastruktura. LOL se hvali sa brzinama i flaton a imaju jedva 10 korisnika (imace iste probleme kao BHT kad dobiju 5-10 hiljada korisnika) dok Telemach napucao brzinu i ukino limit i pogledajte sta je dobio. Tema o telemachu sve govori. Neki pojedincu pluju po BLICnetu a realno blicnet je najodgovorniji ISP. Daje realne brzine za realnu cijenu i rezultat toga je flat koji ne pucai i u kojeg ne opada brzina. Meni je puno vaznija stabilnost od same brzine.
-
HomeArt
#1124 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Telekom je najskuplji ali je i najveci u svakom smislu (korisnici i infrastruktura). Svi HS-vi Telemachi i materine matere kad se skupe nisu ni frtalj Telekoma, ponavljam, da dere, dere i to momački ali ne zanosite se infrastrukturon provajdera iz nekoliko haustora.Lud i ponosan wrote:Blicnet najodgovorniji jer si ti korisnik njihovih usluga? Odakle ti taj zakljucak? Ja sto ne mogu ovih supljaka...hubke wrote:
Kljuc svega je infrastruktura. LOL se hvali sa brzinama i flaton a imaju jedva 10 korisnika (imace iste probleme kao BHT kad dobiju 5-10 hiljada korisnika) dok Telemach napucao brzinu i ukino limit i pogledajte sta je dobio. Tema o telemachu sve govori. Neki pojedincu pluju po BLICnetu a realno blicnet je najodgovorniji ISP. Daje realne brzine za realnu cijenu i rezultat toga je flat koji ne pucai i u kojeg ne opada brzina. Meni je puno vaznija stabilnost od same brzine.
Drugo, do kada ces pricati bajke i baratati ne provjerenim ciframa? Koliko Logosoft ima korisnika?
Pa ti ne mozes nista reci da na to ne ide replika, jer u vecini slucajeva izmisljas i iznosis pausalne procjene.Da ne spominjem prozivanje mog nickname-a, a ti si na svim mogucim temama, bice da koristis usluge svih provajdera istovremeno.
P.S. Ako je kljuc svega infrastruktura, kako ce onda imati problema sa 10 000 korisnika xDSL-a? Kakva je logika u toj tvojoj konstrukciji?
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#1125 Re: BIHnet primjedbe i komentari
more bolje.... idemo prvi guzimo višemadtv wrote:eh sada, flat sa umanjenom brzinom - to ce oni da smanje brzinu na toliko da 8GB ne mozes da potrosis...
idemo prvi (ne)dajemo vise...pihhhh![]()