BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
fireman2013

#10426 Re: BHTelecom All About

Post by fireman2013 »

DON_eARL wrote::lol: :lol: :lol: :lol:

Nastavi da živiš u zabludi, i tješi se lažima i dezinformacijama. :dance:
ignore.... :zzzz:
ala7

#10427 Re: BHTelecom All About

Post by ala7 »

Dosadni ste sa SportKlub kanalima, jest da bi ih volio vidjeti u ponudi MojaTV, pitanje je ko nebi, ali brat bratu previše srcu to uzimate, bitno je da je će biti promjene na MojaTV od 1.3.2013. i da neću plaćati više toliko za nekih 2mbps u paketnoj ponudi tj. MojaTV Full i kao što sam načuo biće promjene u cjenovniku iznajmljivanja drugog STB-a, šuška se i o smanjenju cijene paketa MojaTV.. Vidjećemo :)

Strljpen spašen :)
The Realist

#10428 Re: BHTelecom All About

Post by The Realist »

fireman2013 wrote: Pogledaj ti samo koliki su ovi iz Telemacha cetnici. Namjerno izostavili sliku Dzeke iako je najbolji napadac gradjana a stavili Nasrija koji je ove sezone tuta. Neko ce reci sitnica ali opet i kad je sitnica u pitanju oni majoriziraju sve sto je Bosansko. Nije ni cudo sto ne daju BH Telecomu. Da je SRB telecom ili CetnTelecom odmah bi dobili i to po povoljnijim cijenama nego ostali.
Valjda bi onda stavili Vidića, umjesto Kagawe, a ne vidim ni njega.
farisxd

#10429 Re: BHTelecom All About

Post by farisxd »

Stara ...
Image

Nova ...
Image

Od neku noc kako je vjetar jak bio oslabila nesto parica
Zna li neko do cega bi moglo bit da ne cekam ove montere smotane, nemam ni TVa i Tel, a internet nabada -.-
kakaljin

#10430 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

pathyeshme wrote:Voala

Image
Sada ocekujem da cemo svi u BiH imati mogucnost da gledamo utakmice Engleske lige i da nam to pravo niko nece osporiti
DON_eARL

#10431 Re: BHTelecom All About

Post by DON_eARL »

Da su pametni ti tvoji zeleni, pardon narandžasti, napravili bi sportski kanal, i otkupili prava za BiH, kao gospoda. Nisu to neke pare za njih, zar ne?
Maharadza

#10432 Re: BHTelecom All About

Post by Maharadza »

fireman2013 wrote:
Entropio wrote:Pa koliko sam ja shvatio, BH Telecom bi rado kupio SK, ali to ne dopušta Telemach (SK i Telemach imaju istog vlasnika).
Pogledaj ti samo koliki su ovi iz Telemacha cetnici. Namjerno izostavili sliku Dzeke iako je najbolji napadac gradjana a stavili Nasrija koji je ove sezone tuta. Neko ce reci sitnica ali opet i kad je sitnica u pitanju oni majoriziraju sve sto je Bosansko. Nije ni cudo sto ne daju BH Telecomu. Da je SRB telecom ili CetnTelecom odmah bi dobili i to po povoljnijim cijenama nego ostali.
Image
fireman2013 wrote:
Ti se ne javljaj. Svi znamo sta si ti (xarfaxus) pisao po temama tako da si sam sebe kompromitovao do kraja. Nisi vrijedan nikakve rasprave i brisi sa teme.
Našao se ko će mu reći: http://www.klix.ba/forum/telemach-all-a ... l#p8221194 :run:
Halcyon

#10433 Re: BHTelecom All About

Post by Halcyon »

pathyeshme wrote:Voala

Image
:dance:

Image
DON_eARL

#10434 Re: BHTelecom All About

Post by DON_eARL »

Fireman povukao veze i javio PL o monopolu u BiH. :D

Možda im je zasmetalo što nema Džeke na slici. :lol:
Last edited by DON_eARL on 05/02/2013 19:05, edited 1 time in total.
The Realist

#10435 Re: BHTelecom All About

Post by The Realist »

DON_eARL wrote:Da su pametni ti tvoji zeleni, pardon narandžasti, napravili bi sportski kanal, i otkupili prava za BiH, kao gospoda. Nisu to neke pare za njih, zar ne?
Mislim da takav paket ne postoji trenutno. Prodaje se za veću regiju.
ala7

#10436 Re: BHTelecom All About

Post by ala7 »

Previše ste naivni, ionako će SK dobiti prava prenosa PL narednih godina.
Koliko god ponudi AS, SK će prešišati tu cifru, jedino da englezi ne uzmu u obzir monopol koji SK vodi tj. Telemach, jedino to a 99% sam siguran da SK prenosi narednih godina PL.
TheWatcher

#10437 Re: BHTelecom All About

Post by TheWatcher »

farisxd wrote:Stara ...
Image

Nova ...
Image

Zna li neko do cega bi moglo bit da ne cekam ove montere smotane, nemam ni TVa i Tel, a internet nabada -.-
pa kuda ide ta parica tj. instalacija da joj vjetar smeta :?:
DON_eARL

#10438 Re: BHTelecom All About

Post by DON_eARL »

The Realist wrote:
DON_eARL wrote:Da su pametni ti tvoji zeleni, pardon narandžasti, napravili bi sportski kanal, i otkupili prava za BiH, kao gospoda. Nisu to neke pare za njih, zar ne?
Ne vidim problem da budu konkurencija AS i SK, pare imaju, samo je potrebna volja. Otkupe prava za Balkan i lagano neka upadaju u ponudu značajnijih operatera.
The Realist

#10439 Re: BHTelecom All About

Post by The Realist »

DON_eARL wrote: Ne vidim problem da budu konkurencija AS i SK, pare imaju, samo je potrebna volja. Otkupe prava za Balkan i kagano neka upadaju u ponudu značajnijih operatera.
Kako će otkupiti prava, ako nemaju mogućnost distribucije istih? Mislim da bi morali neki svoj kanal napraviti i onda krenuti s tim.
farisxd

#10440 Re: BHTelecom All About

Post by farisxd »

DON_eARL wrote:
The Realist wrote:
Ne vidim problem da budu konkurencija AS i SK, pare imaju, samo je potrebna volja. Otkupe prava za Balkan i lagano neka upadaju u ponudu značajnijih operatera.
Last edited by farisxd on 05/02/2013 19:22, edited 1 time in total.
farisxd

#10441 Re: BHTelecom All About

Post by farisxd »

TheWatcher wrote:
farisxd wrote:Stara ...
Image

Nova ...
Image

pa kuda ide ta parica tj. instalacija da joj vjetar smeta :?:
Sa bandere haha
DON_eARL

#10442 Re: BHTelecom All About

Post by DON_eARL »

The Realist wrote:
DON_eARL wrote: Ne vidim problem da budu konkurencija AS i SK, pare imaju, samo je potrebna volja. Otkupe prava za Balkan i kagano neka upadaju u ponudu značajnijih operatera.
Kako će otkupiti prava, ako nemaju mogućnost distribucije istih? Mislim da bi morali neki svoj kanal napraviti i onda krenuti s tim.
Pa ko im brani? Kupe neku lokalnu TV, kao što je to uradila AJ, opremu nabave, HD se podrazumjeva, neka za početak počnu prenositi njemačku, brazilsku, japansku ligu, ili bilo koju drugu koja nije već otkupljena. Naće put i do finalnih distributera, pa za 2-3 godine mogu ganjati i engleze, špance, talijane i sve ostale koji su sada zauzeti.

Sportova mali milion ima, publike ima, samo treba krenuti. Svi nešto pametuju srpski i hrvatski kanali, reklame, titlovi, a ne bune se što nema ni jedan konkurentan kanal, u BiH, osim AJ možda.

Za 5% profita BHTelecoma godišnje, mogu čudo napraviti od kanala.
iceman2010

#10443 Re: BHTelecom All About

Post by iceman2010 »

ala7 wrote:@iceman 2010

Mogu li prebaciti sa Annex A na Annex M modulaciju ? Neko mi rece da bi tako malo SNR upstream-a poboljsao i hoce li smetati to ostalim komponentama MojaTV tj. IPTV i VoIP ako prebacim ?
Ne bi trebalo ali nevjerujem da to mozes uraditi osim ako ti sam nisi iskljucio annex M. Ako ti sam to nisi omogucio onda ti profil koji ti je dodjeljen ne dozvoljava. Naime, na modemu je vec podeseno da se prvo pokusa sinhronizovati na najvisi standard koji mu dozvoljava DSLAM. Dakle, ako uslovi linije to dozvoljavaju i ukoliko modem ima mogucnost sinhronizacije na annex M, a ti nisi nista dirao (ili neko drugi) on bi se sam sinhronizovao na annex M ukoliko mu DSLAM dozvoljava.
The Realist

#10444 Re: BHTelecom All About

Post by The Realist »

DON_eARL wrote: Kako će otkupiti prava, ako nemaju mogućnost distribucije istih? Mislim da bi morali neki svoj kanal napraviti i onda krenuti s tim.
Pa ko im brani? Kupe neku lokalnu TV, kao što je to uradila AJ, opremu nabave, HD se podrazumjeva, neka za početak počnu prenositi njemačku, brazilsku, japansku ligu, ili bilo koju drugu koja nije već otkupljena. Naće put i do finalnih distributera, pa za 2-3 godine mogu ganjati i engleze, špance, talijane i sve ostale koji su sada zauzeti.

Sportova mali milion ima, publike ima, samo treba krenuti. Svi nešto pametuju srpski i hrvatski kanali, reklame, titlovi, a ne bune se što nema ni jedan konkurentan kanal, u BiH, osim AJ možda.

Za 5% profita BHTelecoma godišnje, mogu čudo napraviti od kanala.[/quote]

Zato što to košta sve, a da bi se nabavila prava, to košta više od 5% profita, puno više. Šta će, samo Premierleague nabaviti, ili?

Ne kažem da ne mogu i ne bi bilo loše da urade, ali moraš biti svjestan da bi nadmetanje bilo veće, da bi cijene samim time bile veće prilikom nabavke, a to onda znači i veća cijena za korisnike, tako da to uopšte ne mora značiti da bi bilo dobro za nas.

Nama je najbolje da neko za što manji novac oktupi prava.
iceman2010

#10445 Re: BHTelecom All About

Post by iceman2010 »

The Realist wrote:
DON_eARL wrote: Kako će otkupiti prava, ako nemaju mogućnost distribucije istih? Mislim da bi morali neki svoj kanal napraviti i onda krenuti s tim.

Za 5% profita BHTelecoma godišnje, mogu čudo napraviti od kanala.
Zato što to košta sve, a da bi se nabavila prava, to košta više od 5% profita, puno više. Šta će, samo Premierleague nabaviti, ili?

Ne kažem da ne mogu i ne bi bilo loše da urade, ali moraš biti svjestan da bi nadmetanje bilo veće, da bi cijene samim time bile veće prilikom nabavke, a to onda znači i veća cijena za korisnike, tako da to uopšte ne mora značiti da bi bilo dobro za nas.

Nama je najbolje da neko za što manji novac oktupi prava.[/quote]

Ma tu bi telecom usao u prilicno konfuzno trziste sa prevelikim rizikom. Nema od toga nista. Treba regulisati pitanje prava na zadovoljstvo svih korisnika, pa da svi mozemo gledati sve za neku normalnu cijenu. tu bi se i regulator i nadlezne institucije trebali ukljuciti i ispitati taj problem, ali poznajuci nas sistem.......
The Realist

#10446 Re: BHTelecom All About

Post by The Realist »

iceman2010 wrote:
Ma tu bi telecom usao u prilicno konfuzno trziste sa prevelikim rizikom. Nema od toga nista. Treba regulisati pitanje prava na zadovoljstvo svih korisnika, pa da svi mozemo gledati sve za neku normalnu cijenu. tu bi se i regulator i nadlezne institucije trebali ukljuciti i ispitati taj problem, ali poznajuci nas sistem.......

Telemach kada pokrije veliku većinu teritoraija, ne treba nikome davati SK, niti će to raditi, nego će vjerovanto sam prodavati svoj produkt i na to imaju pravo. No, dok to nije tako, treba reagovati.
van helsing

#10447 Re: BHTelecom All About

Post by van helsing »

Zasto ne ubace Klasik tv u programsku shemu ?
Mali OT : Mozemo mi volit ili ne telemach,ali da nije dosao u BiH jos bi mi sanjali o flat rate i nekim brzinama,kako kod bhtelekoma tako i kod nekih kablovskih operatera.
BadBoy

#10448 Re: BHTelecom All About

Post by BadBoy »

iceman2010 wrote:

Mogu li prebaciti sa Annex A na Annex M modulaciju ? Neko mi rece da bi tako malo SNR upstream-a poboljsao i hoce li smetati to ostalim komponentama MojaTV tj. IPTV i VoIP ako prebacim ?
Ne bi trebalo ali nevjerujem da to mozes uraditi osim ako ti sam nisi iskljucio annex M. Ako ti sam to nisi omogucio onda ti profil koji ti je dodjeljen ne dozvoljava. Naime, na modemu je vec podeseno da se prvo pokusa sinhronizovati na najvisi standard koji mu dozvoljava DSLAM. Dakle, ako uslovi linije to dozvoljavaju i ukoliko modem ima mogucnost sinhronizacije na annex M, a ti nisi nista dirao (ili neko drugi) on bi se sam sinhronizovao na annex M ukoliko mu DSLAM dozvoljava.
Dakle Iceman, meni je na routeru podešeno da se kontektuje na Annex A/I/J/L/M i tamo u statusu piše da je Annex A. To znači da meni DSLAM ne dozvoljava Annex M?
iceman2010

#10449 Re: BHTelecom All About

Post by iceman2010 »

BadBoy wrote:
iceman2010 wrote:

Dakle Iceman, meni je na routeru podešeno da se kontektuje na Annex A/I/J/L/M i tamo u statusu piše da je Annex A. To znači da meni DSLAM ne dozvoljava Annex M?
Da.
kween

#10450 Re: BHTelecom All About

Post by kween »

za one koji su potpisali ugovor 200% na paket mini 15km

prije sam imala free 10mb neta beze i kad odem na bh mobile stanej racuna tu su sve bile nule do 10mb..naravno kad predjem taj iznos obracunava..
sad na akciji 100mb free..odem na stanje potrosila beze 10-15 mb nebitno on obracunava dole 1,60 km itd..
sta sad ovo znaci pretpostavljam da ce se anulirat kad bude obracun i sve do 100mb ce biti nule, al glupo je sad pratiti stanje racuna uopce moras vazda odbijat ovaj iznos da bi vidio na cemu si ? sto nisu ostavili i prije nule..pa sto predjes da se obracuna, nego sad spajaju sa stvarnom potrosnjom ,,

ne kotnam ovu akciju uopce svi kao govore trosis 30 placas 15 on na kraju mjeseca prepolovi jel
znaci potrosim 30 odbijem ovaj net kolko se nabere to ce bit i 40 sa ovim ..odbijem tih 10 km npr..potrosila 30 i kao 50% na sve je 15 km plus pdv jel to to ?
Locked