Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Pitarrr82 wrote: za nove brzine, koristim netFlat4 ali mi sigurno nece trebati ovih 10Mbps/512 kbps, da li je bolje onda uraditi vec sada "downgrade" ili cekati promjenu?
bolje ti je mijenjaj odmah...prošli put sam sačekao promjenu i uradio dawngrade i vratili me na brzinu tog paketa prije dawngrade
ono ....bio na onom starom paketru od 4Mbs od 53 KM i kad su taj prebacili na 6 Mbs ja tražio povratak na 4Mbs paket (30 KM), a kreteni mi vratili na brzinu od 2Mbs uz naravno mjesečni račun od 30 KM to samo mogu konji iz bihneta...elem jedno 10 dana sam se handrio s njihovim retardiranim podrškama.
tako da ti preporučujem pređi odmah i kad budu svima pomjerali i tebi će
zateznistub wrote:Ako ovi ostave MojaTV na ovim brzinama, a na rekalamama se ne vidi ponuda za MojaTV od mene im je zbogom.
Kako od mene tako i od onih kojima sam preporucio ovu uslugu, a ima ih.
Ma mijenjaju se brzine i u mojaTV paketima samo jos nije bilo obavjestenje. hiljadu posto provjerena informacija. Valjda ce biti brzo i to zvanicno.
holowey wrote:
kod mene je midi30 i net od 250mb koji placam 6km dodatno na pretplatu, pogledaj ti racun jos jednom...
pokazi ti racun gdje je suprotno
racune placam elektronski pa ne cuvam ali maksuzije cuvam sljedeci racun za tebe da ti pokazem... volio bih ja da si ti upravu, ali nazalost, nije tako...
Možeš download-ati kopije računa u pdf-u unazad 6 mjeseci, kada se logiraš na bht portal
zateznistub wrote:Ako ovi ostave MojaTV na ovim brzinama, a na rekalamama se ne vidi ponuda za MojaTV od mene im je zbogom.
Kako od mene tako i od onih kojima sam preporucio ovu uslugu, a ima ih.
Ma mijenjaju se brzine i u mojaTV paketima samo jos nije bilo obavjestenje. hiljadu posto provjerena informacija. Valjda ce biti brzo i to zvanicno.
Dobih i ja taj info od jednog poznanika koji radi na mojatv platformi.
Nedavno sam presao na studnet plus paket i od neki dan imam problema s pozivima moram po 5-6 puta zvati da bi nekog dobio uvijek me izbaci, a isto tako ne moze niko mene da dobije ali m dodje na svu srecu sms tko je zvao.
rodjaku mi prikljucili net i ruter donjeli. Resetovo ga ja da udjem i promjenim pass wifija, na trenutak udjem sa vr10.... al izbaci me i ne da. Isto ko da vrati automatski na neki njihov pass.
Ljudi, da li se nekom od vas ko ima Wirelles router mjenja ovaj ip ?? Meni se mjenja i kad restartujem modem ili kad struje nestane. Moram stalno uci u Local Area Connection i vracati ip adresu . Ako neko zna nek kaze kako je napravio . Hvala
Nedim68 wrote:Ljudi, da li se nekom od vas ko ima Wirelles router mjenja ovaj ip ?? Meni se mjenja i kad restartujem modem ili kad struje nestane. Moram stalno uci u Local Area Connection i vracati ip adresu . Ako neko zna nek kaze kako je napravio . Hvala
Promjeni se jer je uključen DHCP koji dodjeljuje urađajima IP adrese. Može se isključiti ali stim da podesiš sam IP adresu na računaru.
Da li je moguce na 3G modemu od telekoma korisitit karticu koja se koristi i za pozive. Recimo da li je IKAKO moguce nastiamti da mi kartica od studnet plus 2 paketa radi s ovim modemom jer imam 1G prometa, i super bi bilo kada bi na tablet mogao nastimati, a da ne kupujem posebnu karticu i pretplatu za net ?
Nadam se da je pitanje dovoljno objasnjeno, a ukratko da li je moguce koristiti neku drugu karticu da da nije samo namjenjena za internet
Da li je moguce na 3G modemu od telekoma korisitit karticu koja se koristi i za pozive. Recimo da li je IKAKO moguce nastiamti da mi kartica od studnet plus 2 paketa radi s ovim modemom jer imam 1G prometa, i super bi bilo kada bi na tablet mogao nastimati, a da ne kupujem posebnu karticu i pretplatu za net ?
Nadam se da je pitanje dovoljno objasnjeno, a ukratko da li je moguce koristiti neku drugu karticu da da nije samo namjenjena za internet
Android i Iphone telefoni se mogu napraviti da seruju konekciju, uzimaju tu 3G i seriju wi-fi, tako da mozes sa njih da kupis internet, pa tako da ako imas neki od tih telefona, mozes na taj nacin rijesiti na taj nacin, a ovaj gore koji pominjes, mislim da ne moze, mada nisam 100 posto siguran.
Za thethering znam, no bilo bi zgodno kada bi mogao uzeti npr duplu karticu istog broja (kosta 4KM) i da imam internet neovisno o mobitela (moram voditi paznju i o njegovoj bateriji).
Nedim68 wrote:Ljudi, da li se nekom od vas ko ima Wirelles router mjenja ovaj ip ?? Meni se mjenja i kad restartujem modem ili kad struje nestane. Moram stalno uci u Local Area Connection i vracati ip adresu . Ako neko zna nek kaze kako je napravio . Hvala
Promjeni se jer je uključen DHCP koji dodjeljuje urađajima IP adrese. Može se isključiti ali stim da podesiš sam IP adresu na računaru.
Ali problem je u tome sto ne mogu da udjem u konfiguracije od wirellesa , pokvarilo se nesto.Probao sam reset modema , ali ne radi , zato iskljucujem tu opciju... + Zna li neko zasto ne mogu da udjem u modem ? Kad ukucam pass koji sam dobio od telecoma "vr10vr10tajn1pa55" ne mogu da udjem u modem . Samo se ponovo pojavljiva da ukucavam i tako stalno .. Helllpp :%
un1ted wrote:Za thethering znam, no bilo bi zgodno kada bi mogao uzeti npr duplu karticu istog broja (kosta 4KM) i da imam internet neovisno o mobitela (moram voditi paznju i o njegovoj bateriji).
Nemoguce je imati dvije kartice sa jednim brojem, bar ja ne znam da je moguce. Moguce je imati na jednoj dva broja, tj. dual IMSI ali ovo sto ti navodis ja nisam susreo.
Svaki broj je vezan direkno za IMSI, to je kao IMEI telefona, tako ti je i IMSI kod kartice. I kao što dva telefona ne nogu imati isti IMEI, tako ti dvije kartice ne mogu imati isti IMSI.
Ali problem je u tome sto ne mogu da udjem u konfiguracije od wirellesa , pokvarilo se nesto.Probao sam reset modema , ali ne radi , zato iskljucujem tu opciju... + Zna li neko zasto ne mogu da udjem u modem ? Kad ukucam pass koji sam dobio od telecoma "vr10vr10tajn1pa55" ne mogu da udjem u modem . Samo se ponovo pojavljiva da ukucavam i tako stalno .. Helllpp :%
Pa vjerovatno pogresan pass. Jesi pokusao "hard reset" rutera? Imas iza jednu malu rupicu, u nju stavi iglu ili bilo koji predmet koji je dovoljno tanak da moze proci, pricekaj 10-ak sekundi (uglavnom treba dosta manje, ali bolje duze vremena pricekati za svaki slucaj ), pusti, vratit ce se sve na fabricke postavke. Onda okrenes modem, na njemu imas sve fabricke podatke, od pristupne ip adrese, username i pass. Ako ti ovo zvuci isuvise komplikovano, ne diraj, samo gore mozes napraviti .