A nista se NE treba cudit' kad je Bleeee Ha "Tele"kom upitanjuiceman2010 wrote:Ako uzmes BHT modem sa wireless-om placas 1 KM sa PDV-om
BHTelecom All About
Moderator: Benq
- Tiger 033
#10101 Re: BHTelecom All About
Last edited by Tiger 033 on 23/01/2013 11:17, edited 1 time in total.
- mousstapha
#10102 Re: BHTelecom All About
Kod BHT se najbolje vidi ucinak strategije "markica po markica, milion i jedna markica." 
- Benq
#10103 Re: BHTelecom All About
Drug , gdje si procitao ovu informaciju ? Zainteresovao si mi komsijuiceman2010 wrote:Od 1.3.2013. je 10 Mbps.itekako wrote:ja se s 31.01. odjavljujem s ADSLa.
nakon deset i kusur godina sam odlucio reci DOSTA i odjaviti uslugu!
kokurencija za iste novce nudi konekcije od 14Mb a ja i dalje jasem na 4Mb. nekad su malo krali, danas vec otimaju.
evo im sad hamdan pa nek se okite!
-
The Realist
#10104 Re: BHTelecom All About
Ali bar ih imaš na selu, ostali će se teško udostojiti na ta mjesta otići (iako oko Sarajeva jesu pokrili neka naselja). Nisam korisnik BHT interneta i bio sam veliki kritičar njihov i imaju pun klinac mana, ali ako ništa, pokrivaju teren, kojem drugi nisu ni prišli.Filter wrote:kuburim sa telecomovim internetom od 98` i nemam druge opcije![]()
ko mekad na selu zivim
Last edited by The Realist on 23/01/2013 11:24, edited 1 time in total.
- Halcyon
#10105 Re: BHTelecom All About
Znaš šta je najžalosnije u svemu - naplaćuju 1 KM prikaz broja i za POTS telefoniju u sklopu Moja TV paketa. Uzmeš li Moja TV sa VoIP telefonom dobiješ tu (i još more usluga) besplatno. Međutim, zadržiš li POTS broj, sve dodatne usluge plaćaš dodatno. Uključujući i prikaz broja. Sitničarenje žešće.Tiger 033 wrote:A nista se NE treba cudit' kad je Bleeee Ha "Tele"kom upitanjuiceman2010 wrote:Ako uzmes BHT modem sa wireless-om placas 1 KM sa PDV-omoni jos uvijek ba naplacuju prikaz broja na fix.telefonu 0,90pf bez PDV-a
![]()
![]()
![]()
ja im se svaki mjesec uredno sjetim familije za ovo
![]()
đubrad lopovska
![]()
- Tiger 033
#10106 Re: BHTelecom All About
I jos te USLOVLJAVAJU kad npr. kupujes fix.tel od njih, da MORAS aktivirat' uslugu prikaz broja...također MORAS potpisat' ugovor na 12 ili 24 mjesecaHalcyon wrote:Znaš šta je najžalosnije u svemu - naplaćuju 1 KM prikaz broja i za POTS telefoniju u sklopu Moja TV paketa. Uzmeš li Moja TV sa VoIP telefonom dobiješ tu (i još more usluga) besplatno. Međutim, zadržiš li POTS broj, sve dodatne usluge plaćaš dodatno. Uključujući i prikaz broja. Sitničarenje žešće
- Halcyon
#10107 Re: BHTelecom All About
Levati.Tiger 033 wrote:I jos te USLOVLJAVAJU kad npr. kupujes fix.tel od njih, da MORAS aktivirat' uslugu prikaz broja...također MORAS potpisat' ugovor na 12 ili 24 mjesecaHalcyon wrote:Znaš šta je najžalosnije u svemu - naplaćuju 1 KM prikaz broja i za POTS telefoniju u sklopu Moja TV paketa. Uzmeš li Moja TV sa VoIP telefonom dobiješ tu (i još more usluga) besplatno. Međutim, zadržiš li POTS broj, sve dodatne usluge plaćaš dodatno. Uključujući i prikaz broja. Sitničarenje žešćenego idi na bhtforum i vidi PP
pa mi napisi moRe li ono i za sta...ili mogu Qrcu svirat'
Vidio, odgovorio.
- Tiger 033
#10108 Re: BHTelecom All About
Halcyon wrote:Levati.Tiger 033 wrote:I jos te USLOVLJAVAJU kad npr. kupujes fix.tel od njih, da MORAS aktivirat' uslugu prikaz broja...također MORAS potpisat' ugovor na 12 ili 24 mjesecaHalcyon wrote:Znaš šta je najžalosnije u svemu - naplaćuju 1 KM prikaz broja i za POTS telefoniju u sklopu Moja TV paketa. Uzmeš li Moja TV sa VoIP telefonom dobiješ tu (i još more usluga) besplatno. Međutim, zadržiš li POTS broj, sve dodatne usluge plaćaš dodatno. Uključujući i prikaz broja. Sitničarenje žešćenego idi na bhtforum i vidi PP
pa mi napisi moRe li ono i za sta...ili mogu Qrcu svirat'
![]()
Vidio, odgovorio.
- Pitar sa Kariba
- Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.
#10109 Re: BHTelecom All About
Upravo, ja sam u Starom Gradu u Sarajevu, pa je opcija HS (bio, nikad više) i BH Telecom. Meni za moje potrebe sasvimThe Realist wrote:Ali bar ih imaš na selu, ostali će se teško udostojiti na ta mjesta otići (iako oko Sarajeva jesu pokrili neka naselja). Nisam korisnik BHT interneta i bio sam veliki kritičar njihov i imaju pun klinac mana, ali ako ništa, pokrivaju teren, kojem drugi nisu ni prišli.Filter wrote:kuburim sa telecomovim internetom od 98` i nemam druge opcije![]()
ko mekad na selu zivim
- Filter
#10110 Re: BHTelecom All About
The Realist wrote:Ali bar ih imaš na selu, ostali će se teško udostojiti na ta mjesta otići (iako oko Sarajeva jesu pokrili neka naselja). Nisam korisnik BHT interneta i bio sam veliki kritičar njihov i imaju pun klinac mana, ali ako ništa, pokrivaju teren, kojem drugi nisu ni prišli.Filter wrote:kuburim sa telecomovim internetom od 98` i nemam druge opcije![]()
ko mekad na selu zivim
e drug kod mene ti je selo, ne po geografskoj lokaciji nego po infrastrukturi. nece ocima da pogledaju, samo kaze, carsija?? puno problema, ko ce ti bolan te zice raspetljati... ne moze.
moras sve sam platiti... i opet te zajebu
-
iceman2010
#10111 Re: BHTelecom All About
To je vec poznata stvar. Imas par strana unazad cjenovnik koji je jedan forumas postavio. Nije jos zvanicno, ali ce biti tri nova paketa 5 Mbps za 17 KM + PDV, 10 Mbps za 25+PDV, 15 Mbps za cijenu sadasnjeg netflat8 paketa. milion% provjereno.Benq wrote:Drug , gdje si procitao ovu informaciju ? Zainteresovao si mi komsijuiceman2010 wrote:Od 1.3.2013. je 10 Mbps.itekako wrote:ja se s 31.01. odjavljujem s ADSLa.
nakon deset i kusur godina sam odlucio reci DOSTA i odjaviti uslugu!
kokurencija za iste novce nudi konekcije od 14Mb a ja i dalje jasem na 4Mb. nekad su malo krali, danas vec otimaju.
evo im sad hamdan pa nek se okite!
-
The Realist
#10112 Re: BHTelecom All About
LOL - 14/1 za 35,1KM (oni nude duo paket za 47KM i tu je brzina 12/768, ali i SuperTV i pošto dolje ima HS onuda KID paketa, mislim da je ovo bolje za usporedbu)iceman2010 wrote:
Haj mi samo objasni kako je Telemach-ova ponuda bolja? Nju sam gledao, nisam druge. LOL-ova vjerovatno jeste, nemam vremena sada da pogledam link, za HS ne znam.
HS - 14/1,5 za 39,90KM (ovo je KID paket, tako da se uz ovo dobijaju svi digitalni kanali uključujući i HD kanale, osim HBO-a, te analogna, no, ko nema svoj modem, ova cijena skače na 45,90KM, tako da se isplati kupiti svoj modem; ukoliko se ide samo internet i TV, mimo KID paketa, to se apsolutno ne isplati, jer sa njihovim modemom iznosi 52,5KM).
Telemach - 12/768 za 50KM (ovo je sa ugovorom na 12 mjeseci i tako se izbjegava plaćanje opreme od 3KM, te uključenih 15KM za analognu televiziju; njihov DUO paket košta 39,90KM i nudi brzinu od 10/1, te osnovni digitalni paket od 70 kanala, te analognu i D3 GO - evo i ovdje jedan paket, da bude korektna usporedba sa LOL-om i HS-om)
BHT - 10/? za 29,25KM (ako su informacije o povećanju brzina tačne, a vjerujem da jesu, a MOJA TV net paket bi bio 40,95KM brzina neta 5/? i mislim da ne može u rang sa ovim gore operaterima)
Eh, ako ovo pogledamo, zavisi šta se traži.
Pošto je ovdje bila riječ samo o INTERNETU, onda ko samo to gleda ponude LOL-a i BHT (od 1. marta) su tu negdje (najbolje), LOL je za 4mbps brži u downloadu, ali i za skoro 6KM skuplji, pa sada zavisi ko šta više voli (znam da je 6KM više za 4mbps downloada skoro ništa, za onoga kome treba, ali kome ne treba, tih 6KM možda znači nešto više). Telemach i HS su tu preskupi, jer se mora doplatiti za analognu, kod HS-a i modem, ako korisnik nema svoj i to diže cijenu na 50+ KM.
Ako gledamo pakete, onda se to mijenja (kod nekih operatera se ništa drugom osim paketa i ne isplati uzeti, Telemach i HS), mada mislim da svi tu dosta dobru ponudu daju (trenutno govorim samo o ovim navedenim paketima).
I također jedna bitna stvar, a to je da se može očekivati korekcija ponude i kod ostalih korisnika, nakon što vide šta će BHT uraditi, tako da će se odnosi možda promijeniti.
-
The Realist
#10113 Re: BHTelecom All About
Ako ništa, povećat će sada BHT brzine, pa bude to OK. Istina, drugi će vjerovatno davati i dalje više, ali stvarno, nakon određene brzine, više ti nije ni bitno da nešto povećaju istu, osim ako ti poslovno ne treba (lijepo je imati, ali nije "životno" važno).Filter wrote:
e drug kod mene ti je selo, ne po geografskoj lokaciji nego po infrastrukturi. nece ocima da pogledaju, samo kaze, carsija?? puno problema, ko ce ti bolan te zice raspetljati... ne moze.
moras sve sam platiti... i opet te zajebu![]()
![]()
da ne povjerujes kakvu zvrcku znaju napraviti
![]()
Što se tiče MojaTV usluge i tu mi se čini da stalno nešto poboljšavaju, pa i to bude OK.
- fireman2013
#10114 Re: BHTelecom All About
Ljudi zaboravljaju jednu bitnu svar. Telemach jeste napumpao brzine ali te brzine mozda ima 20% korisnika. Znam da na Alipasinom polju telemachova infrastruktura je katastrofalna jos je i prijeratna i tu tesko da mogu korisnici dobiti i 50 % od deklarisane brzine. Tehnicka podrska im je kokos. Ne zna sta je IP adresa a kamo sta drugo. Bio sam na telemachu i dozivio sve.
S druge strane BHT ima, ruku na srce, drasticno manje brzine ali tu je 24-satna podrska koja je u odnosu na Telemach podrsku NASA. Zatim, tu je kvatitetan simetricni back-up link tako da se ne moze desiti da nema neta ili televizije kad neka budala krampom presjece kabal i sl. I na kraju BHT je uvijek tu sta god da se desi (poplave, rat, katastrofe) a svi ti privatnici (tmach, Airaba, ...) bi samo spakovali kofere i ostali bi korisnici cak i bez fixnog telefona. Ja bar znam da sam u ratu imao telefon. Ne uvijek ali bio ali koliko toliko.
S druge strane BHT ima, ruku na srce, drasticno manje brzine ali tu je 24-satna podrska koja je u odnosu na Telemach podrsku NASA. Zatim, tu je kvatitetan simetricni back-up link tako da se ne moze desiti da nema neta ili televizije kad neka budala krampom presjece kabal i sl. I na kraju BHT je uvijek tu sta god da se desi (poplave, rat, katastrofe) a svi ti privatnici (tmach, Airaba, ...) bi samo spakovali kofere i ostali bi korisnici cak i bez fixnog telefona. Ja bar znam da sam u ratu imao telefon. Ne uvijek ali bio ali koliko toliko.
- Filter
#10115 Re: BHTelecom All About
brzine su mi bile vazne nekad prije. sad sam se navikao na frljavost sistema... trebalo mi je samo 15 godinaThe Realist wrote:Ako ništa, povećat će sada BHT brzine, pa bude to OK. Istina, drugi će vjerovatno davati i dalje više, ali stvarno, nakon određene brzine, više ti nije ni bitno da nešto povećaju istu, osim ako ti poslovno ne treba (lijepo je imati, ali nije "životno" važno).Filter wrote:
moras sve sam platiti... i opet te zajebu![]()
![]()
da ne povjerujes kakvu zvrcku znaju napraviti
![]()
Što se tiče MojaTV usluge i tu mi se čini da stalno nešto poboljšavaju, pa i to bude OK.
ma sve na stranu, za obicnog korisnika moja tv je ok. ali kad krenu problemi, mozes se isjeci odmah.
jer ti trebaju "tri" sluzbe koje pripadaju odvojenim sektorima. makar jedan sektor ce praviti problem tamo gdje ga nema...
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#10116 Re: BHTelecom All About
Wow, a ti koristio telemach i znas kakve su brzine kao i podrska !? Jesu losi vala, ali niu toliko losij od telekoma. Koristim obje usluge i znam o cemu pricam.fireman2013 wrote:Ljudi zaboravljaju jednu bitnu svar. Telemach jeste napumpao brzine ali te brzine mozda ima 20% korisnika. Znam da na Alipasinom polju telemachova infrastruktura je katastrofalna jos je i prijeratna i tu tesko da mogu korisnici dobiti i 50 % od deklarisane brzine. Tehnicka podrska im je kokos. Ne zna sta je IP adresa a kamo sta drugo. Bio sam na telemachu i dozivio sve.
Zacudio bi se da ti kazem da u Svrakinom imam punu brzinu
-
iceman2010
#10117 Re: BHTelecom All About
Mislio sam samo na uslugu pristupa Internet-u. Nemam sad vremena za detaljnu analizu, ali mozda kasnije posvetim malo vise paznje tvom komentaru. Vidjecemo ima li istine u ovoj prici o smanjenju cijena mojaTV paketa. Ja sam cuo da ce biti ali ne 1.3.2013. nego nekad kasnije da bi se iskoristilo marketinski kao novo poboljsanje. Nije provjerena informacija, ali sam i ja cuo isto sto fireman navodi. Sada ce, od 1.3.2013. biti mojaTV phone + netflat10 50 KM + PDV. To je 100% kada su kombinovani paketi u pitanju.The Realist wrote:LOL - 14/1 za 35,1KM (oni nude duo paket za 47KM i tu je brzina 12/768, ali i SuperTV i pošto dolje ima HS onuda KID paketa, mislim da je ovo bolje za usporedbu)iceman2010 wrote:
Haj mi samo objasni kako je Telemach-ova ponuda bolja? Nju sam gledao, nisam druge. LOL-ova vjerovatno jeste, nemam vremena sada da pogledam link, za HS ne znam.
HS - 14/1,5 za 39,90KM (ovo je KID paket, tako da se uz ovo dobijaju svi digitalni kanali uključujući i HD kanale, osim HBO-a, te analogna, no, ko nema svoj modem, ova cijena skače na 45,90KM, tako da se isplati kupiti svoj modem; ukoliko se ide samo internet i TV, mimo KID paketa, to se apsolutno ne isplati, jer sa njihovim modemom iznosi 52,5KM).
Telemach - 12/768 za 50KM (ovo je sa ugovorom na 12 mjeseci i tako se izbjegava plaćanje opreme od 3KM, te uključenih 15KM za analognu televiziju; njihov DUO paket košta 39,90KM i nudi brzinu od 10/1, te osnovni digitalni paket od 70 kanala, te analognu i D3 GO - evo i ovdje jedan paket, da bude korektna usporedba sa LOL-om i HS-om)
BHT - 10/? za 29,25KM (ako su informacije o povećanju brzina tačne, a vjerujem da jesu, a MOJA TV net paket bi bio 40,95KM brzina neta 5/? i mislim da ne može u rang sa ovim gore operaterima)
Pošto je ovdje bila riječ samo o INTERNETU, onda ko samo to gleda ponude LOL-a i BHT (od 1. marta) su tu negdje (najbolje), LOL je za 4mbps brži u downloadu, ali i za skoro 6KM skuplji, pa sada zavisi ko šta više voli (znam da je 6KM više za 4mbps downloada skoro ništa, za onoga kome treba, ali kome ne treba, tih 6KM možda znači nešto više). Telemach i HS su tu preskupi, jer se mora doplatiti za analognu, kod HS-a i modem, ako korisnik nema svoj i to diže cijenu na 50+ KM.
Ako gledamo pakete, onda se to mijenja (kod nekih operatera se ništa drugom osim paketa i ne isplati uzeti, Telemach i HS), mada mislim da svi tu dosta dobru ponudu daju (trenutno govorim samo o ovim navedenim paketima).
I također jedna bitna stvar, a to je da se može očekivati korekcija ponude i kod ostalih korisnika, nakon što vide šta će BHT uraditi, tako da će se odnosi možda promijeniti.
-
Djubre_
#10118 Re: BHTelecom All About
Pisao sam na telecom forumu, pa cu i ovdje. Stanujem 3 km od centra grada..
Ne mogu prici telemachu, logosoftu, niti bilo kome drugom.. samo telecom i moja tv su u mojoj kuci od rata.. a tv 2 i 3 godine.
Toliko o tim strasnim teladima i logosoftu.
I takvo je stanje u 70% mog grada. Upitanju je zenica!
Djaba im ponuda bilo kakva, kad jebena 3 km nisu mogli obezbjediti korisnicima.
Telemach je blizu. A logosoft je jos par godina iza.. samo bezicni internet pruzaju.
Telecom kakav god da je, on je u ovom stoljecu obezbjedio da imam tv, tel i internet..
Necu reci da sam mnogo zadovoljan, da nebi pojedinci to pogresno protumacili. Ali u sustini sam zadovoljan, jer koristim ono sto mi treba. Internet, telefon i programe koje gledam..
Sigurno i u telemachu i logosoftu nebi bas bio zadovoljan.. jer ako hoces full pakete sa dobrim internetom, i programskom semom, onda to moras vise i platiti. Ovako sa 55 km meni dosta! A ocekujem uvijek neko poboljsanje. Neka ubace sport klubove i sve je super.
Amna, jata, jasmin itd.. to imas svugdje..ali neka ih. Bolje imati jatu nego pro7, zdf, kabel1 bla bla..
Pozz
Sent from my GT-i9001
Ne mogu prici telemachu, logosoftu, niti bilo kome drugom.. samo telecom i moja tv su u mojoj kuci od rata.. a tv 2 i 3 godine.
Toliko o tim strasnim teladima i logosoftu.
I takvo je stanje u 70% mog grada. Upitanju je zenica!
Djaba im ponuda bilo kakva, kad jebena 3 km nisu mogli obezbjediti korisnicima.
Telemach je blizu. A logosoft je jos par godina iza.. samo bezicni internet pruzaju.
Telecom kakav god da je, on je u ovom stoljecu obezbjedio da imam tv, tel i internet..
Necu reci da sam mnogo zadovoljan, da nebi pojedinci to pogresno protumacili. Ali u sustini sam zadovoljan, jer koristim ono sto mi treba. Internet, telefon i programe koje gledam..
Sigurno i u telemachu i logosoftu nebi bas bio zadovoljan.. jer ako hoces full pakete sa dobrim internetom, i programskom semom, onda to moras vise i platiti. Ovako sa 55 km meni dosta! A ocekujem uvijek neko poboljsanje. Neka ubace sport klubove i sve je super.
Amna, jata, jasmin itd.. to imas svugdje..ali neka ih. Bolje imati jatu nego pro7, zdf, kabel1 bla bla..
Pozz
Sent from my GT-i9001
-
The Realist
#10119 Re: BHTelecom All About
Zato sam i izdvojio posebno internet, ali oni linkovi što su bili postavljeni su bili miks samo interneta i paketa, pa sam zato sve razmatrao. Također, kod kablovskih operatera se jednostavno ne isplati uzeti net, nego je bolje na KID preći, pošto dobiješ puno bolju uslugu.iceman2010 wrote: Mislio sam samo na uslugu pristupa Internet-u. Nemam sad vremena za detaljnu analizu, ali mozda kasnije posvetim malo vise paznje tvom komentaru. Vidjecemo ima li istine u ovoj prici o smanjenju cijena mojaTV paketa. Ja sam cuo da ce biti ali ne 1.3.2013. nego nekad kasnije da bi se iskoristilo marketinski kao novo poboljsanje. Nije provjerena informacija, ali sam i ja cuo isto sto fireman navodi. Sada ce, od 1.3.2013. biti mojaTV phone + netflat10 50 KM + PDV. To je 100% kada su kombinovani paketi u pitanju.
Sam net je isplativije uzeti kod LOL-a i BHT-a (od 1. marta).
-
BadBoy
#10120 Re: BHTelecom All About
Hahahah što se ismijah na ovu rečenicufireman2013 wrote:...kad neka budala krampom presjece kabal i sl.
Ja trenutno imam Telemach digitalnu televiziju (onu sa tanjirom, jedino to mi je dostupno u Starom gradu) i Telecomov internet, i sa sigurnošću mogu reći jer sam imao posla sa obje tehničke podrške da Telemachovoj podršci ne bih dao dvije nacrtane ovce da čuvaju. Razlika u pomoći, uljudnosti i spremnosti se može mjeriti u MILJAMA. Isto tako, ova digitalna televizija (zaostavština Eloba) im uopšte nije prioritetna i svako malo slika ledi, nestaje, gubi se itd itd. dok je ADSL uvijek tu i postojan. To je samo jedan anegdotalni primjer, ali opet, meni bitan.
-
itekako
#10121 Re: BHTelecom All About
The Realist wrote:LOL - 14/1 za 35,1KM (oni nude duo paket za 47KM i tu je brzina 12/768, ali i SuperTV i pošto dolje ima HS onuda KID paketa, mislim da je ovo bolje za usporedbu)iceman2010 wrote:
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#10122 Re: BHTelecom All About
ma da ne bi Telemacha svojevremeno ne bi mi vidili flat paketa još desetljeće 
- Frtalj_Duše
#10123 Re: BHTelecom All About
Nije istina, imao sam ja flat na tadašnjem elobu, samo što sam imao bijednu brzinu (1,5mbps) dok je dolaskom telemacha i brzina skočila i to drastično (mes'cini na 6mbps moj paket) pa kasnije još jednom na 10mbps da bi sada nakon uvođenja supermix paketa imao ovo:JoseMujica wrote:ma da ne bi Telemacha svojevremeno ne bi mi vidili flat paketa još desetljeće

Ovo je još na fontelu preko wifi-a mjereno - nuff said. :ugeek:
Koji intelektualac kaže da nema konekcije na alipašinom!?
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
-
prcnet
#10124 Re: BHTelecom All About
Kao da gledam da ce konkurencija do 15.02. odgovoriti na ovo njihovo povecanje brzina. Samo cekaju da ovi iz BHTelekoma to i zvanicno objave.
- Esso_i_Ajla
#10125 Re: BHTelecom All About
Telemach ne samo BHT da ce rasturiti vec i LOL i HS i to potuce ih do koljena. Samo kad se to desi ovom mafijasu icemanu i kretenu firemanu traba trajno zabraniti prikljucak na telemach mrezu i njima i cijeloj njihovoj uzoj i siroj porodici do 30-tog koljena.prcnet wrote:Kao da gledam da ce konkurencija do 15.02. odgovoriti na ovo njihovo povecanje brzina. Samo cekaju da ovi iz BHTelekoma to i zvanicno objave.