BHT1
Moderator: anex
-
St.Germain
#1 BHT1
ne znam da li je tema pokretana, ako je, recite: sta mislite o programu BHT1?
Bio sam prijatno iznenadjen antinacionalistickim stavom koji se prozima kroz sve politicke emisije, ukljucujuci i dnevnik (koji je u PBS izdanju bio bezbojan)
Sta mislite, da li BHT moze postati koherentni faktor u drustveno-politickim procesima bh drustva?
Bio sam prijatno iznenadjen antinacionalistickim stavom koji se prozima kroz sve politicke emisije, ukljucujuci i dnevnik (koji je u PBS izdanju bio bezbojan)
Sta mislite, da li BHT moze postati koherentni faktor u drustveno-politickim procesima bh drustva?
- Bosanac sa dna kace
U svim medijima pa i na BHT me najvise nervira navala koratizama i prekomjerno koristenje stranih rijeci! 
- vedderedi
Ja ih gotivim. Drugaciji su nekako od ostalih .
Super mi je i onaj fazon iz pregleda programa, gdje se prikazuju prirodne ljepote zemlje nam nase, i to sve podebljano dobrom zikom. A dobra im je i grafika, sto jes' jes'
I onaj spot sa himnom mi je za 10! Elem ja odusevljen
Jos samo malo da poboljsaju filmski program.
Super mi je i onaj fazon iz pregleda programa, gdje se prikazuju prirodne ljepote zemlje nam nase, i to sve podebljano dobrom zikom. A dobra im je i grafika, sto jes' jes'
I onaj spot sa himnom mi je za 10! Elem ja odusevljen
- manijak1
P.S. Svi navijaju za BiH i kao takvi komentiraju .......prijenos
-
Panta Rei
Ja bih rekao da je upravo to što su uvijek prisutne obje strane (ili više njih) ono što čini informaciju vjerodostojnijom. To je na kraju krajeva profesionalno - dati i drugoj strani da kaže ono što misli i da ukrsti u civiliziranom dijalogu svoje argumente s drugima. Mislim da je upravo to ono što BHT 1 čini drugačijom (i boljom) televizijom. Ja ih također gledam, barem informativni i politički program. Filmovi im zaista jesu stari i dosadni.manijak1 wrote:Dobri su ........mada mi smeta ta neodlučnost ponekad da se stvari nazovu pravim imenom..........posebno bih izdvojio informativnu emisiju u 22 sata .........gdje su uvijek prisutne strane sa različitim gledištima na aktuelnost zadatog trenutka .........ostalo Germa
![]()
nije da ne pogledaš i pokoji film ........sportski prijenos
![]()
![]()
![]()
![]()
P.S. Svi navijaju za BiH i kao takvi komentiraju .......prijenos![]()
.
Dobra mi je KULT-URA!!!
-
sunday_morning
da..grafika je dobra...iako ih ne gledam bas cesto, spice za sportski, dokumentarni, filmski program su odlicne...pitt wrote:Ma napokon su poceli angazovati normalne i pametne ljude da im rade emisije i spice:D:D
trebam li reci da je ''kriva'' agencija iz grada soli
- Qler
potpuno se slazem!Bosanac sa dna kace wrote:U svim medijima pa i na BHT me najvise nervira navala koratizama i prekomjerno koristenje stranih rijeci!
kad cujem sijecanj, veljaca, ozujak razbio bi TV! tjedan, mirovina, i jos 10000000 drugih.....a nikada ne kazu penzija, sedmica (hefta
pogotovo na FTV! i onda kazu ugrozeni
- vedderedi
Uh sramote za BHT 1 u vijestima u 22. Novinarka razgovara preko linka sa Donaldom Haysom a engleski joj je kriza. Covjek joj sve vrijeme govori da nije siguran da je razumio pitanje...da nije razumio zadnji dio pitanja... a ona ponavlja United State (bez s) of America
Sramota, sramota!
Sramota, sramota!
-
murti439
BHT1 je sve bolji i bolji... U početku su bili, kao što neko već reče, bezbojni i mlohavi trudeći se da nikome iz "trija fantastikus" ne stanu na žulj.
Danas je puno bolje. Po meni su npr. "Pošteno govoreći" i "Javna tajna" jebeniji politički magazini u regionu. Čini mi se da su na BHT1 konačno izabrali pravu stranu (niko, niko, samo BiH
) i shvatili 1) koliku snagu mogu imati u obračunu sa ovim mufljuzima na vlasti i 2) da im je sadašnji način rada (istina i objektivnost) jedini spas od podjele. Mislim da imaju sve predispozicije da poslije fudbalera postanu drugi simbol neke bolje BiH.
Ostaje, naravno, da se vidi šta će se desiti kada opet počnu dobijati platu.
Danas je puno bolje. Po meni su npr. "Pošteno govoreći" i "Javna tajna" jebeniji politički magazini u regionu. Čini mi se da su na BHT1 konačno izabrali pravu stranu (niko, niko, samo BiH
Ostaje, naravno, da se vidi šta će se desiti kada opet počnu dobijati platu.
Last edited by murti439 on 20/10/2005 23:01, edited 1 time in total.
-
lakisu
u zadnje vrijeme malo cesce gledam tv nego inace. Prevrtim desetine stanica tokom dana ali sam na BHT1 vise nego na drugim domacim kanalima. U zadnje vrijeme popunili su program...vijesti su im najjace, magazini Javna tajna, Kult ura, Posteno govoreci isl..sve bolji, pokrenuli su i neke dokumentarne emisije, obrazovne, djecije... ali su im filmovi zesca kriza.
Taj ko bira ne zna izabrati. Zabavnog programa uopste nemaju i ako hoce da ih ljudi stalno gledaju moraju biti malo vise opusteniji.
Mene sport ne zanima, a imaju ga i previse.
Sve u svemu, kad uporedim ovo s onom smijurijom od dnevnika koju pravili do prosle godine, ovo je svemirski brod. Ekipa koja je to preuzela prosle godine pokazala je kako se neke stvari skoro preko noci mogu promijeniti ako znas. Nemaju para, a pucaju na visoko. Trude se. Treba to cijeniti.
Mladi su, imaju m... i grabe naprijed. Oni ce cudo napraviti. Jos kad im plate budu dobre i redovne... kad kupe dobru opremu...Vjerujem da ce onda moci ravnopravno uci u bitku sa HRT-om koji ne zna sta ce od para....
Podrska i postovanje za BHT1.
Sve u svemu, kad uporedim ovo s onom smijurijom od dnevnika koju pravili do prosle godine, ovo je svemirski brod. Ekipa koja je to preuzela prosle godine pokazala je kako se neke stvari skoro preko noci mogu promijeniti ako znas. Nemaju para, a pucaju na visoko. Trude se. Treba to cijeniti.
-
leeloo
BHT se sve više izdiže kao javni servis, što i treba da bude. Emitovanje novije produkcije filmova nije njihova primarna obaveza... Imamo dosta TV programa koji nude filmove. Recimo, na BHT-u ima filmova koje nikada nećete vidjeti na drugim TV stanicama, ali to ne znači da nisu vrijedni prikazivanja.lakisu wrote:u zadnje vrijeme malo cesce gledam tv nego inace. Prevrtim desetine stanica tokom dana ali sam na BHT1 vise nego na drugim domacim kanalima. U zadnje vrijeme popunili su program...vijesti su im najjace, magazini Javna tajna, Kult ura, Posteno govoreci isl..sve bolji, pokrenuli su i neke dokumentarne emisije, obrazovne, djecije... ali su im filmovi zesca kriza.Taj ko bira ne zna izabrati. Zabavnog programa uopste nemaju i ako hoce da ih ljudi stalno gledaju moraju biti malo vise opusteniji.
Trenutno imaju antologiju bh drame... jeste da je to prikazivano milion puta, ali treba prikazati još toliko... Treba znati filmsku istoriju zemlje u kojoj živiš.
Još škripe na sve strane, ali mislim da bi se iz njih mogao roditi odličan javni servis...
-
_MaYa_
#22 Re: BHT1
ne gladam i ne znam sta mislim kad ne gledam...St.Germain wrote:ne znam da li je tema pokretana, ako je, recite: sta mislite o programu BHT1?
mislim da je bezze jer ne gledam, vjerovatno zato i ne gledam jer je bezzze... puna teskih zivotnih prica, dosadnih filnmova, konzervativnih voditelja i tri konstitivna narodaa... aman da se covjek rasplace koliko je to prirodno i normalno...