BHT1

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
St.Germain

#1 BHT1

Post by St.Germain »

ne znam da li je tema pokretana, ako je, recite: sta mislite o programu BHT1?
Bio sam prijatno iznenadjen antinacionalistickim stavom koji se prozima kroz sve politicke emisije, ukljucujuci i dnevnik (koji je u PBS izdanju bio bezbojan)
Sta mislite, da li BHT moze postati koherentni faktor u drustveno-politickim procesima bh drustva?
AG

Post by AG »

ne....
manki

Post by manki »

ma BHT je uredu... stvarno poštuje sva 3 naroda :)
barem po mom mišljenju :roll:
Bosanac sa dna kace

Post by Bosanac sa dna kace »

U svim medijima pa i na BHT me najvise nervira navala koratizama i prekomjerno koristenje stranih rijeci! :x
Santos

Post by Santos »

Sto se tice politike skroz objektivna samo mi smeta sto nema domaceg fudbala mislim premijer lige.Sve se prikazuje rukomet kosarka mogli bi i nogomet.
vedderedi

Post by vedderedi »

Ja ih gotivim. Drugaciji su nekako od ostalih .
Super mi je i onaj fazon iz pregleda programa, gdje se prikazuju prirodne ljepote zemlje nam nase, i to sve podebljano dobrom zikom. A dobra im je i grafika, sto jes' jes'
I onaj spot sa himnom mi je za 10! Elem ja odusevljen :D Jos samo malo da poboljsaju filmski program.
bug

Post by bug »

vedderedi wrote:Ja ih gotivim. Drugaciji su nekako od ostalih .
Super mi je i onaj fazon iz pregleda programa, gdje se prikazuju prirodne ljepote zemlje nam nase, i to sve podebljano dobrom zikom
:kravata::D
pitt

Post by pitt »

Ma napokon su poceli angazovati normalne i pametne ljude da im rade emisije i spice :D:D:D
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: Dobri su ........mada mi smeta ta neodlučnost ponekad da se stvari nazovu pravim imenom..........posebno bih izdvojio informativnu emisiju u 22 sata .........gdje su uvijek prisutne strane sa različitim gledištima na aktuelnost zadatog trenutka .........ostalo Germa :D :D nije da ne pogledaš i pokoji film ........sportski prijenos :? :? :D :D
P.S. Svi navijaju za BiH i kao takvi komentiraju .......prijenos :oops: :D .
Panta Rei

Post by Panta Rei »

manijak1 wrote::oops: Dobri su ........mada mi smeta ta neodlučnost ponekad da se stvari nazovu pravim imenom..........posebno bih izdvojio informativnu emisiju u 22 sata .........gdje su uvijek prisutne strane sa različitim gledištima na aktuelnost zadatog trenutka .........ostalo Germa :D :D nije da ne pogledaš i pokoji film ........sportski prijenos :? :? :D :D
P.S. Svi navijaju za BiH i kao takvi komentiraju .......prijenos :oops: :D .
Ja bih rekao da je upravo to što su uvijek prisutne obje strane (ili više njih) ono što čini informaciju vjerodostojnijom. To je na kraju krajeva profesionalno - dati i drugoj strani da kaže ono što misli i da ukrsti u civiliziranom dijalogu svoje argumente s drugima. Mislim da je upravo to ono što BHT 1 čini drugačijom (i boljom) televizijom. Ja ih također gledam, barem informativni i politički program. Filmovi im zaista jesu stari i dosadni. :D
Dobra mi je KULT-URA!!!
:-)
AG

Post by AG »

meni se posebno svidjaju nova ostvarenja....."otvori prozor" i " memoari porodice milić".....vrlo edukativno i antinacionalistički
sunday_morning

Post by sunday_morning »

pitt wrote:Ma napokon su poceli angazovati normalne i pametne ljude da im rade emisije i spice :D:D:D
da..grafika je dobra...iako ih ne gledam bas cesto, spice za sportski, dokumentarni, filmski program su odlicne...

trebam li reci da je ''kriva'' agencija iz grada soli :D :D
Qler

Post by Qler »

Bosanac sa dna kace wrote:U svim medijima pa i na BHT me najvise nervira navala koratizama i prekomjerno koristenje stranih rijeci! :x
potpuno se slazem!

kad cujem sijecanj, veljaca, ozujak razbio bi TV! tjedan, mirovina, i jos 10000000 drugih.....a nikada ne kazu penzija, sedmica (hefta :D ) mart, i sl.

pogotovo na FTV! i onda kazu ugrozeni :x
vedderedi

Post by vedderedi »

Malo su me veceras razocarali. Ide prilog u Vijestima u 19h o nekoj saobraćajnoj nesreći između Pala i Sarajeva i prikazuju povrijeđene ljude, krvave, kako jauču, užas, na trenutak sam pomislio da gledam Avazove vijesti.
vedderedi

Post by vedderedi »

Uh sramote za BHT 1 u vijestima u 22. Novinarka razgovara preko linka sa Donaldom Haysom a engleski joj je kriza. Covjek joj sve vrijeme govori da nije siguran da je razumio pitanje...da nije razumio zadnji dio pitanja... a ona ponavlja United State (bez s) of America :roll:
Sramota, sramota!
murti439

Post by murti439 »

BHT1 je sve bolji i bolji... U početku su bili, kao što neko već reče, bezbojni i mlohavi trudeći se da nikome iz "trija fantastikus" ne stanu na žulj.

Danas je puno bolje. Po meni su npr. "Pošteno govoreći" i "Javna tajna" jebeniji politički magazini u regionu. Čini mi se da su na BHT1 konačno izabrali pravu stranu (niko, niko, samo BiH :-D ) i shvatili 1) koliku snagu mogu imati u obračunu sa ovim mufljuzima na vlasti i 2) da im je sadašnji način rada (istina i objektivnost) jedini spas od podjele. Mislim da imaju sve predispozicije da poslije fudbalera postanu drugi simbol neke bolje BiH.

Ostaje, naravno, da se vidi šta će se desiti kada opet počnu dobijati platu.
Last edited by murti439 on 20/10/2005 23:01, edited 1 time in total.
murti439

Post by murti439 »

Vjerovatno ovako misle i u Banjaluci i u Širokom Brijegu... :D A naći će se i poneki Sarajlija da me odradi...
vedderedi

Post by vedderedi »

A BeHaTe bebe?

Danas su pricali o prozoru, kaze jedan mali, da nije prozora ulazio bi mrak u kucu. :D
lakisu

Post by lakisu »

u zadnje vrijeme malo cesce gledam tv nego inace. Prevrtim desetine stanica tokom dana ali sam na BHT1 vise nego na drugim domacim kanalima. U zadnje vrijeme popunili su program...vijesti su im najjace, magazini Javna tajna, Kult ura, Posteno govoreci isl..sve bolji, pokrenuli su i neke dokumentarne emisije, obrazovne, djecije... ali su im filmovi zesca kriza. :x Taj ko bira ne zna izabrati. Zabavnog programa uopste nemaju i ako hoce da ih ljudi stalno gledaju moraju biti malo vise opusteniji. 8) Mene sport ne zanima, a imaju ga i previse.
Sve u svemu, kad uporedim ovo s onom smijurijom od dnevnika koju pravili do prosle godine, ovo je svemirski brod. Ekipa koja je to preuzela prosle godine pokazala je kako se neke stvari skoro preko noci mogu promijeniti ako znas. Nemaju para, a pucaju na visoko. Trude se. Treba to cijeniti. :-D Mladi su, imaju m... i grabe naprijed. Oni ce cudo napraviti. Jos kad im plate budu dobre i redovne... kad kupe dobru opremu...Vjerujem da ce onda moci ravnopravno uci u bitku sa HRT-om koji ne zna sta ce od para.... :-D Podrska i postovanje za BHT1.
leeloo

Post by leeloo »

lakisu wrote:u zadnje vrijeme malo cesce gledam tv nego inace. Prevrtim desetine stanica tokom dana ali sam na BHT1 vise nego na drugim domacim kanalima. U zadnje vrijeme popunili su program...vijesti su im najjace, magazini Javna tajna, Kult ura, Posteno govoreci isl..sve bolji, pokrenuli su i neke dokumentarne emisije, obrazovne, djecije... ali su im filmovi zesca kriza. :x Taj ko bira ne zna izabrati. Zabavnog programa uopste nemaju i ako hoce da ih ljudi stalno gledaju moraju biti malo vise opusteniji.
BHT se sve više izdiže kao javni servis, što i treba da bude. Emitovanje novije produkcije filmova nije njihova primarna obaveza... Imamo dosta TV programa koji nude filmove. Recimo, na BHT-u ima filmova koje nikada nećete vidjeti na drugim TV stanicama, ali to ne znači da nisu vrijedni prikazivanja.

Trenutno imaju antologiju bh drame... jeste da je to prikazivano milion puta, ali treba prikazati još toliko... Treba znati filmsku istoriju zemlje u kojoj živiš.

Još škripe na sve strane, ali mislim da bi se iz njih mogao roditi odličan javni servis...
murti439

Post by murti439 »

Pitanje filmova na BHT1 je, kao i u svakoj drugoj TV-kući, pitanje love koje, to svi znamo, nema... Neki od filmova koje prikazuju su očajni, neki i nisu loši, ali su svi do jednog jeftini...
_MaYa_

#22 Re: BHT1

Post by _MaYa_ »

St.Germain wrote:ne znam da li je tema pokretana, ako je, recite: sta mislite o programu BHT1?
Bio sam prijatno iznenadjen antinacionalistickim stavom koji se prozima kroz sve politicke emisije, ukljucujuci i dnevnik (koji je u PBS izdanju bio bezbojan)
Sta mislite, da li BHT moze postati koherentni faktor u drustveno-politickim procesima bh drustva?
ne gladam i ne znam sta mislim kad ne gledam...

mislim da je bezze jer ne gledam, vjerovatno zato i ne gledam jer je bezzze... puna teskih zivotnih prica, dosadnih filnmova, konzervativnih voditelja i tri konstitivna narodaa... aman da se covjek rasplace koliko je to prirodno i normalno...

:zzzz:
Post Reply