BHT poslao Breni molbu na zastupa BiH na Eurosongu
Moderator: _BataZiv_0809
-
ranija
#1 BHT poslao Breni molbu na zastupa BiH na Eurosongu
Čelnici Televizije Bosne i Hercegovine ponudili su našoj najvećoj estradnoj zvezdi Lepoj Breni da bude njihov predstavnik na predstojećoj „Pesmi Evrovizije“ koja će se održati u maju naredne godine u „Areni“.
Za njih bi bila velika čast da Brena prihvati ponudu i odabere saradnike koji bi joj uradili pesmu po meri „Evrovizije“. Posle pobede Marije Šerifović na „Pesmi Evrovizije“ 2007, Evropljani su zaista sve više zainteresovani za izvođače koji dolaze iz krajeva eks-Jugoslavije. Ponuda je upravo stigla u „Grand produkciju“, čiji je Brena suvlasnik, i veoma ozbiljno se razmišlja o njoj.
- Za sada nisam sigurna da ću prihvatiti ovu zaista lepu ponudu. Moramo svi dobro da razmislimo i da potom donesemo odluku. Svakako je velika čast što sam izabrana da predstavljam Bosnu i Hercegovinu na „Pesmi Evrovizije“ koja će se održati u Beogradu. Bila bi to prilika da se predstavim publici širom Evrope u najlepšem svetlu. Za sada samo razmatram ponudu - rekla nam je Lepa Brena.
BLIC
Za njih bi bila velika čast da Brena prihvati ponudu i odabere saradnike koji bi joj uradili pesmu po meri „Evrovizije“. Posle pobede Marije Šerifović na „Pesmi Evrovizije“ 2007, Evropljani su zaista sve više zainteresovani za izvođače koji dolaze iz krajeva eks-Jugoslavije. Ponuda je upravo stigla u „Grand produkciju“, čiji je Brena suvlasnik, i veoma ozbiljno se razmišlja o njoj.
- Za sada nisam sigurna da ću prihvatiti ovu zaista lepu ponudu. Moramo svi dobro da razmislimo i da potom donesemo odluku. Svakako je velika čast što sam izabrana da predstavljam Bosnu i Hercegovinu na „Pesmi Evrovizije“ koja će se održati u Beogradu. Bila bi to prilika da se predstavim publici širom Evrope u najlepšem svetlu. Za sada samo razmatram ponudu - rekla nam je Lepa Brena.
BLIC
-
dioklecian
ako je istina, onda mogu samo reci; boze dragi nikad kraja PRIMITIVIZMU.
-
Nancy Drew
-
pljuskavice
Ja sam čula u ponedjeljak priču kako su pozvali i Laku.

-
milano
ma jebo euroviziju. To je postala smotra ruskofonskih zemalja iz isocnog bloka. Kad je mogla ruslana i srbija da pobijedi, sto ne bin mogla Brena. Kod nas u Italiji nema vise Eurovizije zbog prrava na reklame. Zadnji put smo bili 97 sa pjesmom FIUMMI DI PAROLE a pjevacica je bila JALISSE. Kakva pjesma. Inace prava za reklame su fol, jednostavno ne ucestvujemo zbog neuspjeha zapada u srazu sa istocnim poganima barbarskim. Ai italijanska muzika je najbolja na svijetu. Ionako imamo San Remo.
- cica maca
Mislim da nije losa ideja poslati nekog pjevaca narodne muzike na Evroviziju, pa to se, htjeli mi to ili ne, najvise na Balkanu slusa. Ja sam za to da posaljemo Halida beslica, Harisa Dzinovica, po mogucnosti u duetu sa Selmom Bajrami. Kako bi se samo svi balkanci nalozili da salju 12 bodova iz svih krajeva Evrope 
-
incognito071
And now for Bosnia and Hercegovina.................Fahreta Jahic with the song
'Joj sto volim uske pantalone' aka "Boy, I sure like these tight jeans"

'Joj sto volim uske pantalone' aka "Boy, I sure like these tight jeans"
- nerko13
LEPA BRENA..koja je 92. godine u najkrvavije vrijeme rata u brckom posjetila svoj "rodni kraj" i skupa sa krvnikom mladicem pozirala ispred tadasnjeg hotela galeb za srpske kamere, govoreci kako se ponosi na odbranu svog grada... na tu LEPU BRENU misle ovi nasi iz BHT?????
ako je ta, onda kao sto gore neko vec spomenu, zatrazit od od idiota da me ispisu iz drzavljanstva bosne i hercegovine.......
kao da mi nemamo dovoljno svojih pravih umjetnika..kao da nam treba neka ofucana kurava koja je radilo to sto sam naveo..... da bi samo par godina poslije dosla u tuzlu i plakala i molila za oprost, polozila cvijece na spomenik poginulima u tz itd.itd.
na tu LEPU BRENU se misli, ili se ja varam.....
koja sprdnja od drzave, koji maloumnici i debili....
to oni misle sa brenom od srbije dobiti 12 poena ili sta???? hahahahahha
znaci dvanestka za brenu... svaka cast idiotizmu.. sve vise i vise sam uvjeren da je svemir ogranicen, ali bosansko-hercegovacka glupost sigurno nije......
ako je ta, onda kao sto gore neko vec spomenu, zatrazit od od idiota da me ispisu iz drzavljanstva bosne i hercegovine.......
kao da mi nemamo dovoljno svojih pravih umjetnika..kao da nam treba neka ofucana kurava koja je radilo to sto sam naveo..... da bi samo par godina poslije dosla u tuzlu i plakala i molila za oprost, polozila cvijece na spomenik poginulima u tz itd.itd.
na tu LEPU BRENU se misli, ili se ja varam.....
koja sprdnja od drzave, koji maloumnici i debili....
to oni misle sa brenom od srbije dobiti 12 poena ili sta???? hahahahahha
znaci dvanestka za brenu... svaka cast idiotizmu.. sve vise i vise sam uvjeren da je svemir ogranicen, ali bosansko-hercegovacka glupost sigurno nije......
-
streber007
ja kao cuo da ce ici emina jahovic...pa se fatao za glavu
ali sada molim boga da to bude emina jahovic....
ako je birati izmedju dva zla....
a zar nije red za hrvate sada da idu?
ali sada molim boga da to bude emina jahovic....
ako je birati izmedju dva zla....
a zar nije red za hrvate sada da idu?
- Sensei
e jebi ga sadmilano wrote:ma jebo euroviziju. To je postala smotra ruskofonskih zemalja iz isocnog bloka. Kad je mogla ruslana i srbija da pobijedi, sto ne bin mogla Brena. Kod nas u Italiji nema vise Eurovizije zbog prrava na reklame. Zadnji put smo bili 97 sa pjesmom FIUMMI DI PAROLE a pjevacica je bila JALISSE. Kakva pjesma. Inace prava za reklame su fol, jednostavno ne ucestvujemo zbog neuspjeha zapada u srazu sa istocnim poganima barbarskim. Ai italijanska muzika je najbolja na svijetu. Ionako imamo San Remo.
- nerko13
MISLE NA OVU BRENU??????

Već duže vrijeme Lepa Brena se pokušava „oprati“ od raznoraznih prozivki da je tokom ratnih godina posjetila i pjevala pripadnicima četničke vojske fašističke tvorevine "republike srpske", na ratištu oko Brčkog i Bijeljine. Svjedoci iz Semberije, tvrde da je Fahreta obišla linije sa najzloglasnijim komadantima spomenute vojske..
Brena je došla u Bijeljinu sa Milošom Bojanićem. Primio ih je komandant Semberske brigade i tada je dala izjavu za TV "republike srpske". Tom prilikom je obećala i da će kupiti uniforme za spomenutu brigadu.
Nakon toga je otišla u rodno Brčko. Cijelo vrijeme je bila u uniformi- kaže jedan od bijeljinskih ratnih snimatelja.
E sad, zašto sve to Brena opovrgava i želi zaboraviti, a svjedoke ubijediti da ne vjeruju svojim očima i ušima, totalno je besmisleno. Bit će po onoj narodnoj: Ako laže koza, ne laže rog! I kad god Brenka veli da nije posjetila srpsko-četničke vojnike u BiH, oni joj puste TV snimak na nekoj od TV stanica.

Već duže vrijeme Lepa Brena se pokušava „oprati“ od raznoraznih prozivki da je tokom ratnih godina posjetila i pjevala pripadnicima četničke vojske fašističke tvorevine "republike srpske", na ratištu oko Brčkog i Bijeljine. Svjedoci iz Semberije, tvrde da je Fahreta obišla linije sa najzloglasnijim komadantima spomenute vojske..
Brena je došla u Bijeljinu sa Milošom Bojanićem. Primio ih je komandant Semberske brigade i tada je dala izjavu za TV "republike srpske". Tom prilikom je obećala i da će kupiti uniforme za spomenutu brigadu.
Nakon toga je otišla u rodno Brčko. Cijelo vrijeme je bila u uniformi- kaže jedan od bijeljinskih ratnih snimatelja.
E sad, zašto sve to Brena opovrgava i želi zaboraviti, a svjedoke ubijediti da ne vjeruju svojim očima i ušima, totalno je besmisleno. Bit će po onoj narodnoj: Ako laže koza, ne laže rog! I kad god Brenka veli da nije posjetila srpsko-četničke vojnike u BiH, oni joj puste TV snimak na nekoj od TV stanica.
-
Thomas25
#25 ma kakva brena
ma kakva Brena!!
To su patke. Piše u Expressu da nekakv pjevač iz Viteza predstavlja BiH, pa neki dan piše da Duško Kuliš ide na Eurosong...
Samo bacanje prašine u oči...
To su patke. Piše u Expressu da nekakv pjevač iz Viteza predstavlja BiH, pa neki dan piše da Duško Kuliš ide na Eurosong...
Samo bacanje prašine u oči...