dok na nekom novijem philips lcd sam uspio naci on ima ..
BHT HD
Moderator: anex
-
belaj22
#301 Re: BHT HD
e nema nigdje da se podesi frekvencija ima samo uhf kanal neki na dtv i ja ne uspjevam da nadjem bht hd na njemu.. 
-
dr sanjo
#302 Re: BHT HD
Sorry ljudi znam da nije tema ali je frekventno, pa da pitam, ima li iko kakav link za hrt 2 on line, hvala
- shiljak
#303 Re: BHT HD
ja sam gledao na youtube-u golove, reakciju komentatora, bilo je odma postavljeno na youtube nakon utakmice 
-
Halal Olsun
#304 Re: BHT HD
Sve pohvale i hvalospjevi za bht hd.
- NotoriousBIG
#305 Re: BHT HD
Ima, nego je kod LGa to malo kilavo! Otidji u SETTINGS, i tamo pod COUNTRY, stavi recimo AUSTRIA, umjesto BiH, Croatia, Serbia, time mijenjas region, i odmah ces onda imati u opciju kod skeniranja kanala CABLE, umjest ANTENNA, imas ikonicu za cable kao zidna uticnica, a ikonica za analogni signal je ona antena ko riblja kostbelaj22 wrote:e nema nigdje da se podesi frekvencija ima samo uhf kanal neki na dtv i ja ne uspjevam da nadjem bht hd na njemu..
To je to, naci ces sigurno BHT, jer i kod mene isti shit bio, i na kraju promijenio region, na sugestiju nekoga odavdje, i sve ok! Bilo je vec govora o ovome na prethodnim stranicama, samo citaj cijelu temu, i rjesenje je tu
- shalla
#306 Re: BHT HD
Jel ja umisljam ili mi je jos bolja slika na televiziji na kojoj hvatam ovaj bht hd direktno preko dvb-t nego sto mi je na televiziji na kojoj gledam preko onog Telemachovog HD receivera?
Sent from my HTC One
Sent from my HTC One
- JohnnyS
#307 Re: BHT HD
shalla wrote:Jel ja umisljam ili mi je jos bolja slika na televiziji na kojoj hvatam ovaj bht hd direktno preko dvb-t nego sto mi je na televiziji na kojoj gledam preko onog Telemachovog HD receivera?
Sent from my HTC One
Nije, meni je ista stvar.
- JohnnyS
#309 Re: BHT HD
mickey2012 wrote:Gdje ga to gledas na DVBT????
Evo kako je u mene. Kabelska je od Telemacha, znači kabel iz zida ide u onaj njihov D3 risiver. Kad gledam preko njega lošija je slika nego kad odaberem na daljinskom "TV - digital".
-
mickey2012
#310 Re: BHT HD
To nema veze sa DVBT.
Jedno (to losije) gledas sa telemah risivera a drugo (bolje) preko DVBC tunera u televizoru. Isti je izvor.
Taj D3 risiver je vjerovatno smece pa je zati i slika losija.
Jedno (to losije) gledas sa telemah risivera a drugo (bolje) preko DVBC tunera u televizoru. Isti je izvor.
Taj D3 risiver je vjerovatno smece pa je zati i slika losija.
- mayab
#311 Re: BHT HD
Hvatas ga sa DVB-C tunera u televizorushalla wrote:Jel ja umisljam ili mi je jos bolja slika na televiziji na kojoj hvatam ovaj bht hd direktno preko dvb-t nego sto mi je na televiziji na kojoj gledam preko onog Telemachovog HD receivera?
Sent from my HTC One
- shalla
#312 Re: BHT HD
Jbg, C, T, do menemayab wrote:Hvatas ga sa DVB-C tunera u televizorushalla wrote:Jel ja umisljam ili mi je jos bolja slika na televiziji na kojoj hvatam ovaj bht hd direktno preko dvb-t nego sto mi je na televiziji na kojoj gledam preko onog Telemachovog HD receivera?
Sent from my HTC One
Sent from my HTC One
- Kal El
#313 Re: BHT HD
Joj,jesu dosadni jbt nemaju ideje, ništa! Sramota...puštaju jedne te iste pjesme stalno (3-4njih)...
Jedino što je dobro je slika sa tekme,a ovo ostalo su totalno zakazali,dosadni do bola,dosadni gosti,uvijek ista pitanja tipa "kako je igrati u tim uvjetima" čak su pitali Papca ja mislim "kako je igrati na takvom takmičenju"

A da ne počnem o komemtatorima a la Spaho,Šukalo,Kristić...
JEDNA VELIKA NULA!
Jedino što je dobro je slika sa tekme,a ovo ostalo su totalno zakazali,dosadni do bola,dosadni gosti,uvijek ista pitanja tipa "kako je igrati u tim uvjetima" čak su pitali Papca ja mislim "kako je igrati na takvom takmičenju"
A da ne počnem o komemtatorima a la Spaho,Šukalo,Kristić...
JEDNA VELIKA NULA!
-
Poezija
#314 Re: BHT HD
Kakva god da je televizija naša je
U mlađim danima sam uvijek gledao hrt 2 (Božo Sušec, Drago Ćosić, Željko Vela, kasnije Blažićko, Saša Sušec i tu je uvijek bio i Stjepan Balog). Hrt 2 radi vrhunske emisije, većina komentatora rade odličan posao, samo ih zeza Štimac.
Uglavnom, bolje je naše, ma kakvo god da je. Velid se trudi, Šuko ima dobrih izvala, a Igor može proći, trude se. Što se tiče studija i prije i poslije utakmice, stanje je loše. Svaka čast za goste ali na tv-u voditelj, voditeljica djeluju kao roboti, kao da imaju neku vrste treme. Fali tu malo opuštene atmosfere. Ne trebaju glumiti sada velike profesionalce nego da emisiju naprave u laganoj i ugodnoj atmosferi, te da tu istu atmosferu prenesu i nama gledateljima.
Isto kao što gledam da kupujem naše stvari, što se proizvode u BiH, tako ću da i gledam BHT.
Zaboravih da kažem da i oni imaju internet i kao takvi čitaju i forume, portale, vide grupe na facebooku, tako da razumijem u neku ruku i tu ukočenost i pokušaj korištenja što "mudrijih" riječi i rečenica.
U mlađim danima sam uvijek gledao hrt 2 (Božo Sušec, Drago Ćosić, Željko Vela, kasnije Blažićko, Saša Sušec i tu je uvijek bio i Stjepan Balog). Hrt 2 radi vrhunske emisije, većina komentatora rade odličan posao, samo ih zeza Štimac.
Uglavnom, bolje je naše, ma kakvo god da je. Velid se trudi, Šuko ima dobrih izvala, a Igor može proći, trude se. Što se tiče studija i prije i poslije utakmice, stanje je loše. Svaka čast za goste ali na tv-u voditelj, voditeljica djeluju kao roboti, kao da imaju neku vrste treme. Fali tu malo opuštene atmosfere. Ne trebaju glumiti sada velike profesionalce nego da emisiju naprave u laganoj i ugodnoj atmosferi, te da tu istu atmosferu prenesu i nama gledateljima.
Isto kao što gledam da kupujem naše stvari, što se proizvode u BiH, tako ću da i gledam BHT.
Zaboravih da kažem da i oni imaju internet i kao takvi čitaju i forume, portale, vide grupe na facebooku, tako da razumijem u neku ruku i tu ukočenost i pokušaj korištenja što "mudrijih" riječi i rečenica.
- Maharadza
#315 Re: BHT HD
Evo ja ovo ukucao i odmah našlo, ništa regije kurci-palci, samo ovo ukucajte:mayab wrote:Hvatas ga sa DVB-C tunera u televizorushalla wrote:Jel ja umisljam ili mi je jos bolja slika na televiziji na kojoj hvatam ovaj bht hd direktno preko dvb-t nego sto mi je na televiziji na kojoj gledam preko onog Telemachovog HD receivera?
Sent from my HTC One
Telemach Sarajevo
Frekvencija: 634000
Symbol rate: 6955
Modulacija: 256QAM
Otključano SVIMA!
- shalla
#316 Re: BHT HD
Gdje si ovo ukucavao, koji je tv?Maharadza wrote:Evo ja ovo ukucao i odmah našlo, ništa regije kurci-palci, samo ovo ukucajte:mayab wrote:Hvatas ga sa DVB-C tunera u televizorushalla wrote:Jel ja umisljam ili mi je jos bolja slika na televiziji na kojoj hvatam ovaj bht hd direktno preko dvb-t nego sto mi je na televiziji na kojoj gledam preko onog Telemachovog HD receivera?
Sent from my HTC One
Telemach Sarajevo
Otključano SVIMA!
I jel imas samo 4 kanala koja mozes gledati?
Sent from my HTC One
- Chile17
#317 Re: BHT HD
jel to moze na bilo kojoj tv,mislim tako naci bht hd kanal ? laik sam jebiga u vezi toga
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
- Kal El
#318 Re: BHT HD
Evo i za HS ako neko me zna (digital kabel) 626MHz ,64QAM,6875
- Maharadza
#319 Re: BHT HD
Samsung, jednostavno; odeš u meniju na pretragu i umjesto da pokreneš automatsku, odabereš manuelnu potragu -> digitalni kanali i iskoči prozor gdje ovo gore treba ukucati! Znači ovo može naći SVAKO KO IMA TV SA DVB-C TUNER-om u telki, makar bio pretplatnik obične analogne!shalla wrote:Gdje si ovo ukucavao, koji je tv?Maharadza wrote:Evo ja ovo ukucao i odmah našlo, ništa regije kurci-palci, samo ovo ukucajte:mayab wrote: Hvatas ga sa DVB-C tunera u televizoru
Telemach Sarajevo
Otključano SVIMA!
Sent from my HTC One
Našlo mi paket HD kanala, pored BHT HD ima i History HD, Eurosport HD itd. mada je samo ovaj BHT HD otključan!
- Kal El
#320 Re: BHT HD
Maharadza wrote:Samsung, jednostavno; odeš u meniju na pretragu i umjesto da pokreneš automatsku, odabereš manuelnu potragu -> digitalni kanali i iskoči prozor gdje ovo gore treba ukucati! Znači ovo može naći SVAKO KO IMA TV SA DVB-C TUNER-om u telki, makar bio pretplatnik obične analogne!shalla wrote:Gdje si ovo ukucavao, koji je tv?Maharadza wrote: Evo ja ovo ukucao i odmah našlo, ništa regije kurci-palci, samo ovo ukucajte:
Telemach Sarajevo
Otključano SVIMA!
Sent from my HTC One![]()
Našlo mi paket HD kanala, pored BHT HD ima i History HD, Eurosport HD itd. mada je samo ovaj BHT HD otključan!
Meni je dan nakon početka SP-a bilo sve otključano,pa su opet haman sve zaključali
-
mirzasila
#321 Re: BHT HD
Da prijavim da moze i kod mene. Koristio gore navedene podatke prilikom pretrage. Na telemachu sam i samo analogni paket posjedujem.Maharadza wrote: Hvatas ga sa DVB-C tunera u televizoru
Evo ja ovo ukucao i odmah našlo, ništa regije kurci-palci, samo ovo ukucajte:
Telemach Sarajevo
Otključano SVIMA!
- Chile17
#322 Re: BHT HD
ima li za hs kablovsku ?
- Kal El
#323 Re: BHT HD
626MHz,64QAM,6875Chile17 wrote:ima li za hs kablovsku ?

- Chile17
#324 Re: BHT HD
ovo je digitalna kod tebe,hocel fercerati i na kablovskoj ?
- Kal El
#325 Re: BHT HD
Imam ugradjen DVB-C u tv-u (ono što se ubacuje kartica) na običnom kablu je priključen kao da je na analognoj,samo eto pretraži "digital kabel" ako imaš ugradjen taj tunerChile17 wrote:ovo je digitalna kod tebe,hocel fercerati i na kablovskoj ?