BHT HD

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
belaj22

#301 Re: BHT HD

Post by belaj22 »

e nema nigdje da se podesi frekvencija ima samo uhf kanal neki na dtv i ja ne uspjevam da nadjem bht hd na njemu.. :(

dok na nekom novijem philips lcd sam uspio naci on ima ..
dr sanjo

#302 Re: BHT HD

Post by dr sanjo »

Sorry ljudi znam da nije tema ali je frekventno, pa da pitam, ima li iko kakav link za hrt 2 on line, hvala
shiljak

#303 Re: BHT HD

Post by shiljak »

ja sam gledao na youtube-u golove, reakciju komentatora, bilo je odma postavljeno na youtube nakon utakmice :-D
Halal Olsun

#304 Re: BHT HD

Post by Halal Olsun »

Sve pohvale i hvalospjevi za bht hd.
NotoriousBIG

#305 Re: BHT HD

Post by NotoriousBIG »

belaj22 wrote:e nema nigdje da se podesi frekvencija ima samo uhf kanal neki na dtv i ja ne uspjevam da nadjem bht hd na njemu.. :(

dok na nekom novijem philips lcd sam uspio naci on ima ..
Ima, nego je kod LGa to malo kilavo! Otidji u SETTINGS, i tamo pod COUNTRY, stavi recimo AUSTRIA, umjesto BiH, Croatia, Serbia, time mijenjas region, i odmah ces onda imati u opciju kod skeniranja kanala CABLE, umjest ANTENNA, imas ikonicu za cable kao zidna uticnica, a ikonica za analogni signal je ona antena ko riblja kost :), i bez problema ce ti otskenirati sve kanale sa analognog i digitalnog signala, i radio stanice, i onda ces dobiti i BH HD, na LGu je to recimo 102 kanal kod HS-a, a frekfencija je 626MHz, ili kod LGa se u KHz upisuje pa je to 626 000 KHz ;).

To je to, naci ces sigurno BHT, jer i kod mene isti shit bio, i na kraju promijenio region, na sugestiju nekoga odavdje, i sve ok! Bilo je vec govora o ovome na prethodnim stranicama, samo citaj cijelu temu, i rjesenje je tu ;).
shalla

#306 Re: BHT HD

Post by shalla »

Jel ja umisljam ili mi je jos bolja slika na televiziji na kojoj hvatam ovaj bht hd direktno preko dvb-t nego sto mi je na televiziji na kojoj gledam preko onog Telemachovog HD receivera?

Sent from my HTC One
JohnnyS

#307 Re: BHT HD

Post by JohnnyS »

shalla wrote:Jel ja umisljam ili mi je jos bolja slika na televiziji na kojoj hvatam ovaj bht hd direktno preko dvb-t nego sto mi je na televiziji na kojoj gledam preko onog Telemachovog HD receivera?

Sent from my HTC One

Nije, meni je ista stvar.
mickey2012

#308 Re: BHT HD

Post by mickey2012 »

Gdje ga to gledas na DVBT????
JohnnyS

#309 Re: BHT HD

Post by JohnnyS »

mickey2012 wrote:Gdje ga to gledas na DVBT????

Evo kako je u mene. Kabelska je od Telemacha, znači kabel iz zida ide u onaj njihov D3 risiver. Kad gledam preko njega lošija je slika nego kad odaberem na daljinskom "TV - digital".
mickey2012

#310 Re: BHT HD

Post by mickey2012 »

To nema veze sa DVBT.
Jedno (to losije) gledas sa telemah risivera a drugo (bolje) preko DVBC tunera u televizoru. Isti je izvor.
Taj D3 risiver je vjerovatno smece pa je zati i slika losija.
mayab

#311 Re: BHT HD

Post by mayab »

shalla wrote:Jel ja umisljam ili mi je jos bolja slika na televiziji na kojoj hvatam ovaj bht hd direktno preko dvb-t nego sto mi je na televiziji na kojoj gledam preko onog Telemachovog HD receivera?

Sent from my HTC One
Hvatas ga sa DVB-C tunera u televizoru
shalla

#312 Re: BHT HD

Post by shalla »

mayab wrote:

Sent from my HTC One
Jbg, C, T, do mene :(

Sent from my HTC One
Kal El

#313 Re: BHT HD

Post by Kal El »

Joj,jesu dosadni jbt nemaju ideje, ništa! Sramota...puštaju jedne te iste pjesme stalno (3-4njih)...

Jedino što je dobro je slika sa tekme,a ovo ostalo su totalno zakazali,dosadni do bola,dosadni gosti,uvijek ista pitanja tipa "kako je igrati u tim uvjetima" čak su pitali Papca ja mislim "kako je igrati na takvom takmičenju" :shock: :lol:

A da ne počnem o komemtatorima a la Spaho,Šukalo,Kristić...

JEDNA VELIKA NULA!
Poezija

#314 Re: BHT HD

Post by Poezija »

Kakva god da je televizija naša je :wink:

U mlađim danima sam uvijek gledao hrt 2 (Božo Sušec, Drago Ćosić, Željko Vela, kasnije Blažićko, Saša Sušec i tu je uvijek bio i Stjepan Balog). Hrt 2 radi vrhunske emisije, većina komentatora rade odličan posao, samo ih zeza Štimac.

Uglavnom, bolje je naše, ma kakvo god da je. Velid se trudi, Šuko ima dobrih izvala, a Igor može proći, trude se. Što se tiče studija i prije i poslije utakmice, stanje je loše. Svaka čast za goste ali na tv-u voditelj, voditeljica djeluju kao roboti, kao da imaju neku vrste treme. Fali tu malo opuštene atmosfere. Ne trebaju glumiti sada velike profesionalce nego da emisiju naprave u laganoj i ugodnoj atmosferi, te da tu istu atmosferu prenesu i nama gledateljima.

Isto kao što gledam da kupujem naše stvari, što se proizvode u BiH, tako ću da i gledam BHT.

Zaboravih da kažem da i oni imaju internet i kao takvi čitaju i forume, portale, vide grupe na facebooku, tako da razumijem u neku ruku i tu ukočenost i pokušaj korištenja što "mudrijih" riječi i rečenica.
Maharadza

#315 Re: BHT HD

Post by Maharadza »

mayab wrote:

Sent from my HTC One
Evo ja ovo ukucao i odmah našlo, ništa regije kurci-palci, samo ovo ukucajte:

Telemach Sarajevo

Frekvencija: 634000
Symbol rate: 6955
Modulacija: 256QAM

Otključano SVIMA! :thumbup:
shalla

#316 Re: BHT HD

Post by shalla »

Maharadza wrote:
mayab wrote:

Sent from my HTC One

Telemach Sarajevo

Gdje si ovo ukucavao, koji je tv?
I jel imas samo 4 kanala koja mozes gledati?

Sent from my HTC One
Chile17

#317 Re: BHT HD

Post by Chile17 »

jel to moze na bilo kojoj tv,mislim tako naci bht hd kanal ? laik sam jebiga u vezi toga

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
Kal El

#318 Re: BHT HD

Post by Kal El »

Evo i za HS ako neko me zna (digital kabel) 626MHz ,64QAM,6875
Maharadza

#319 Re: BHT HD

Post by Maharadza »

shalla wrote:
Maharadza wrote:
mayab wrote: Hvatas ga sa DVB-C tunera u televizoru

Telemach Sarajevo

Sent from my HTC One
Samsung, jednostavno; odeš u meniju na pretragu i umjesto da pokreneš automatsku, odabereš manuelnu potragu -> digitalni kanali i iskoči prozor gdje ovo gore treba ukucati! Znači ovo može naći SVAKO KO IMA TV SA DVB-C TUNER-om u telki, makar bio pretplatnik obične analogne! :thumbup:

Našlo mi paket HD kanala, pored BHT HD ima i History HD, Eurosport HD itd. mada je samo ovaj BHT HD otključan! :mrgreen:
Kal El

#320 Re: BHT HD

Post by Kal El »

Maharadza wrote:
shalla wrote:
Maharadza wrote: Evo ja ovo ukucao i odmah našlo, ništa regije kurci-palci, samo ovo ukucajte:

Telemach Sarajevo

Sent from my HTC One
Samsung, jednostavno; odeš u meniju na pretragu i umjesto da pokreneš automatsku, odabereš manuelnu potragu -> digitalni kanali i iskoči prozor gdje ovo gore treba ukucati! Znači ovo može naći SVAKO KO IMA TV SA DVB-C TUNER-om u telki, makar bio pretplatnik obične analogne! :thumbup:

Našlo mi paket HD kanala, pored BHT HD ima i History HD, Eurosport HD itd. mada je samo ovaj BHT HD otključan! :mrgreen:

Meni je dan nakon početka SP-a bilo sve otključano,pa su opet haman sve zaključali :( :mrgreen:
mirzasila

#321 Re: BHT HD

Post by mirzasila »

Maharadza wrote: Hvatas ga sa DVB-C tunera u televizoru

Telemach Sarajevo

Da prijavim da moze i kod mene. Koristio gore navedene podatke prilikom pretrage. Na telemachu sam i samo analogni paket posjedujem.
Chile17

#322 Re: BHT HD

Post by Chile17 »

ima li za hs kablovsku ?

Kal El

#323 Re: BHT HD

Post by Kal El »

Chile17 wrote:ima li za hs kablovsku ?

626MHz,64QAM,6875

Image
Chile17

#324 Re: BHT HD

Post by Chile17 »

ovo je digitalna kod tebe,hocel fercerati i na kablovskoj ?

Kal El

#325 Re: BHT HD

Post by Kal El »

Chile17 wrote:ovo je digitalna kod tebe,hocel fercerati i na kablovskoj ?

Imam ugradjen DVB-C u tv-u (ono što se ubacuje kartica) na običnom kablu je priključen kao da je na analognoj,samo eto pretraži "digital kabel" ako imaš ugradjen taj tuner :) Ne treba ti nikakva kartica/resiver, samo eto da imaš ugradjen DVB-C tuner :mrgreen:
Post Reply