BHT HD

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
Mjesanac

#126 Re: BHT HD

Post by Mjesanac »

optimus168 wrote: Antenski kabl koji ti je uključen u receiver uključi direktno u TV. Upali TV, uđi u meni, pretragu kanala, prebaci na pretraživanje DVB-C kanala (ili piše samo digitalni kanali), pretraži frekvenciju 626MHz i gledaj čuda :D

A kad završi tekma i bude više vremena, preskeniraj sve digitalne kanale, i imat ćeš digitalne kanale bez receivera, s tim da ti neke neće raditi jer su zaključani. Što se tiče tih zaključanih, provjeri ima li ti TV podršku za CI, ako ima - spakuj taj receiver, odnesi im u centralu i traži da ti daju CI modul :D
Koji je to od ovih? Sad sam diro ovaj srebrni i strujom se izudaro :D
Image
optimus168

#127 Re: BHT HD

Post by optimus168 »

Mjesanac wrote:
optimus168 wrote: Antenski kabl koji ti je uključen u receiver uključi direktno u TV. Upali TV, uđi u meni, pretragu kanala, prebaci na pretraživanje DVB-C kanala (ili piše samo digitalni kanali), pretraži frekvenciju 626MHz i gledaj čuda :D

A kad završi tekma i bude više vremena, preskeniraj sve digitalne kanale, i imat ćeš digitalne kanale bez receivera, s tim da ti neke neće raditi jer su zaključani. Što se tiče tih zaključanih, provjeri ima li ti TV podršku za CI, ako ima - spakuj taj receiver, odnesi im u centralu i traži da ti daju CI modul :D
Image
Haj' životat' probaj prije diranja kablova preskenirati na TV-u, pošto imaš loop signala s receivera, pa javi ima l' šta na 626MHz (DIGITALNO! :D) Nadam se da ti ovaj drugi bijeli (ovaj što nije srebrni :P) ide u TV :D
Last edited by optimus168 on 12/06/2014 18:33, edited 1 time in total.
kemox

#128 Re: BHT HD

Post by kemox »

NotoriousBIG wrote:
Jose_Mourinho wrote: aj vidi koji ti je tacno model tv-a, nazad bi vjerovatno trebalo pisat pa da vidimo imal dvb-c ;)
Respekt, vidim da si ti 1 od rijetkih ovdje koji je skonto sta je HS uradio :), tj. da je otkljuco BH HD na digitalnom signalu i za korisnike koji nemaju njihovu digitalnu, vec samo analognu tv, kao sto je kod mene slucaj ;)! :thumbup:

Imam 2 tv-a,

Ovaj je 2010, starije, kad su ono tek poceli kod nas 2009-2010, jest da je FULL HD 1080p, ali je truba jer nema DVB-C :(

http://www.lg.com/hr/televizori/lg-42LD465-lcd-tv

Ovo je 2011, nesto ko novije, i ima DVB-C u specifikaciji, al kod mene se nesta izgleda neda, pa da ga jebes :), na DTV na 626 MHz, nista, samo poruka "NEMA SIGNALA" , mislim na sistemsku poruku TVa :( , izgleda od BH HD-a , kod mene nista :(, hajd barem neka drugi ljudi mogu :)!

http://www.lg.com/uk/hotel-tv/lg-32LK455C-hotel-tv

Hvala ti na podrsci svakako! :thumbup:
smijesni_ste wrote:Jbt ako je tačno ovo što Notorious piše, moram ovaj novi TV kod sebe u sobu prebaciti momentalno :lol: :lol:

Mada kakve sam sreće čim prebacim, stavit će ban ili šta već na to :lol:
Prebaci slobodno, ako si nafato BH HD na skeniranju digitalnih signala, onda si sretnik, dobar ti TV, i imaces full hd na BH HD ;), kod mene nazalost glupavi LG tv iako ima DVB-C ne prikazuje sliku :(, nikad vise LG necu kupiti, serem im se u TV, Samsung zakon, Sony, itd.!

Nece banovati, ima ljudi godinama HS tako sisa digitalni signal :), imaju dobre kartice u TVu, tipa Sony :), neki modeli!
ne radi ako si kablovsku spojio preko činčeva sa resivera

treba direkktno gdje inače ide antena

lg-42LK450-lcd-tv

1 Select SETUP
2 Select Cable DTV Setting
3 Select Service
4 Select your desired Source.

Image

trebalo bi da radi http://www.tv-manual.com/manuals/lg/LG_42LD465.pdf
Last edited by kemox on 12/06/2014 18:43, edited 1 time in total.
Mjesanac

#129 Re: BHT HD

Post by Mjesanac »

optimus168 wrote:
Mjesanac wrote:

Image
Haj' životat' probaj prije diranja kablova preskenirati na TV-u, pošto imaš loop signala s receivera, pa javi ima l' šta na 626MHz (DIGITALNO! :D) Nadam se da ti ovaj drugi bijeli (ovaj što nije srebrni :P) ide u TV :D
Image

Imam samo na receiveru digitalnom HS-ovom, ali samo zvuk

Image
NotoriousBIG

#130 Re: Odg: BHT HD

Post by NotoriousBIG »

Jose_Mourinho wrote:Ja sam cak skino dva tva jos sa onog razdjelnika i signal mi se još poveco, tako probaj nešto tako pa možda dodaje signal ;)
Ja sam imo prije 3 TV-a na tom istom splitteru, trenutno imam 2, ovaj sto je blizi splitteru nema DVB-C :), vidio si 42LD465 iz specifikacije, ovaj sto je dalji je 32LK455C i ima DVB-C, vidis dao si mi ideju da probam jos to :), da uzmem i direktno glavni dovodni koaksijalni kabal ubodem u ovaj sa DVB-C i valjda prikaze signal na 626 MHz :( !

HVala!
optimus168

#131 Re: BHT HD

Post by optimus168 »

@Mjesanac: nista to na receiveru kad on nije HD. Daj mi Bgt marku i oznaku TV-a da proguglam malo, a u međuvrenu mi samo reci imaš li išta signala na bilo kojoj od ovih frekvencija na TV-u: http://www.hs-hkb.ba/digitalna-tv/raspo ... vencijama/

Nisi mi rekao, ide li ti ovaj drugi bijeli kabl iz receivera u TV, ili negdje drugo?
iPod

#132 Re: BHT HD

Post by iPod »

Pozdrav,

BHT HD ide u MPEG-4, tako da ne moze raditi na ovim Dalvi i starim njihovim resiverima, to je razlog što pojedini imaju samo audio ali ne i sliku.
Mjesanac

#133 Re: BHT HD

Post by Mjesanac »

optimus168 wrote:@Mjesanac: nista to na receiveru kad on nije HD. Daj mi Bgt marku i oznaku TV-a da proguglam malo, a u međuvrenu mi samo reci imaš li išta signala na bilo kojoj od ovih frekvencija na TV-u: http://www.hs-hkb.ba/digitalna-tv/raspo ... vencijama/

Nisi mi rekao, ide li ti ovaj drugi bijeli kabl iz receivera u TV, ili negdje drugo?
Sony Bravia KDL-40S2530

Ne znam kako da vidim ove frekvencije, nigdje mi ne pise.

Hvala puno na pomoci :)
iPod

#134 Re: BHT HD

Post by iPod »

Image
Mjesanac

#135 Re: BHT HD

Post by Mjesanac »

Mjesanac wrote:
optimus168 wrote:@Mjesanac: nista to na receiveru kad on nije HD. Daj mi Bgt marku i oznaku TV-a da proguglam malo, a u međuvrenu mi samo reci imaš li išta signala na bilo kojoj od ovih frekvencija na TV-u: http://www.hs-hkb.ba/digitalna-tv/raspo ... vencijama/

Sony Bravia KDL-40S2530

Bijeli kabal ide iz receivera u TV
optimus168

#136 Re: BHT HD

Post by optimus168 »

Mjesanac wrote:

Sony Bravia KDL-40S2530

Moram te razočarati :( Taj tvoj TV podržava samo MPEG2 kodiranje, a BHT HD ide u MPEG4, što znači da ga ne možeš gledati direktno na TV-u, tako da stvarno moraš nabaviti HS-ov HD receiver. Onda njega spojiš umjesto tog HEMA, i HDMI kablom u TV.

Nema na čemu stvarno, žao mi je što nisi to uspio odmah sad naštimati...
Šveđanin

#137 Re: BHT HD

Post by Šveđanin »

I na kraju ko ima hd?

Jel svima namjesteno? Telemach ima, HS ima, onaj operater iz Tuzle ima, svi kablovski operateri iz RS imaju.. ko nema?

Skickat från min iPhone 5 via Tapatalk
iPod

#138 Re: BHT HD

Post by iPod »

Mjesanac wrote:

Sony Bravia KDL-40S2530

Nazalost, i da skeniraš freq. 626, ne bi ti radio BHT HD jer ide u MPEG4, a koliko vidim tvoj TV podržava samo MPEG-2, jer čak mu je i zemaljski tuner samo za DVB-T, a i ne vidim da ima DVB-C, ako ima sigurno je MPEG-2.

http://www.sony.co.uk/support/en/conten ... S2530/list

Image
Baltazar_khan

#139 Re: BHT HD

Post by Baltazar_khan »

znači ništa od nas koji smo na telemachu, i koji smo na običnoj analognoj kablovskoj :(
PIMP-Meister-2000

#140 Re: BHT HD

Post by PIMP-Meister-2000 »

iPod wrote:Image
Ovo BHT HD?! Ako jeste...koja prevara, pa to nije ni pristojan 720p kamo li FullHD (kojeg doduše nisam ni očekivao ali da sam se nadao barem 1280x720 - jesam). :mad:

EDIT: Dobro je, ipak saznadoh kako će tekme biti u HD-u, što je i jedini bitan podatak ovdje. :D
Last edited by PIMP-Meister-2000 on 12/06/2014 18:58, edited 1 time in total.
Mjesanac

#141 Re: BHT HD

Post by Mjesanac »

optimus168 wrote:
Mjesanac wrote:

Sony Bravia KDL-40S2530

Moram te razočarati :( Taj tvoj TV podržava samo MPEG2 kodiranje, a BHT HD ide u MPEG4, što znači da ga ne možeš gledati direktno na TV-u, tako da stvarno moraš nabaviti HS-ov HD receiver. Onda njega spojiš umjesto tog HEMA, i HDMI kablom u TV.

Nema na čemu stvarno, žao mi je što nisi to uspio odmah sad naštimati...
Bi li mozda mogao ovaj?

Image
iPod

#142 Re: BHT HD

Post by iPod »

@Mjesanac,

Ako ti TV ima slot za CI CAM module, probaj nabaviti ovo :

http://www.neotion.com/media/images/neo ... module.pdf

Stream Type supported
- MPEG-4-SD video decoding
- Supports FullD1 up to Level 3.0 Main Profile
- MPEG-4-SD H.264 decoder with hardware accelerators
to optimize complex processing
- MPEG-2 video real-time re-encoding and re-mux into
standardized transport stream format
Mjesanac

#143 Re: BHT HD

Post by Mjesanac »

iPod wrote:@Mjesanac,

Stream Type supported
Ima. To sam ja uzimao od HS-a davno, ali nije radilo.
optimus168

#144 Re: BHT HD

Post by optimus168 »

Mjesanac wrote:
Bi li mozda mogao ovaj?
Po ovome bi. Znači sljedeće, taj kabl drugi bijeli (s bijelom kapicom, ne sa srebrnom) uključi u TV, isto kao što ti je uključeno i u taj drugi TV (iz receivera u TV), u meniju nađi skeniranje DVB-C, i skeniraj frekvenciju 626MHz.
Ako ti je taj TV već priključen negdje u kući na HS-ov kabl (bez receivera), samo probaj preskenirati odmah.
FaceOff

#145 Re: BHT HD

Post by FaceOff »

Jel se meni čini ili Vijesti u 19 idu u HD-u. Kao da je neko stavio dioptrijske naočale na BHT kanal :)
Last edited by FaceOff on 12/06/2014 20:24, edited 1 time in total.
iPod

#146 Re: BHT HD

Post by iPod »

Mjesanac wrote:
iPod wrote:@Mjesanac,

Stream Type supported
Ima. To sam ja uzimao od HS-a davno, ali nije radilo.
Od HS-a si uzimao njihov CAM sa karticom da bi mogao gledati kodirane kanale, nego ovo je CAM koji faktički radi dekodiranje MPEG-4 enkodiranog video signala.
pianist

#147 Re: BHT HD

Post by pianist »

FaceOff wrote:Jel se meni čini ili Vijesti u 19 idu u HD-u. Kao da je neko stavio dioptijske naočale na BHT kanal :)
Ne znam sta je, al odlicno izgleda hahaha :D
iPod

#148 Re: BHT HD

Post by iPod »

Mjesanac wrote:
Bi li mozda mogao ovaj?

Image
Image

Na tom bi ti trebalo raditi bez problema
erotica

#149 Re: Odg: BHT HD

Post by erotica »

Dr.Indigo wrote:
korisnik.1 wrote:
Dr.Indigo wrote:Mislim da sam ja izvisio.
Neće kod mene sve sam to uradio.
Kod mene je ovaj resiver,ne znam da njemu može uopšte.
http://www.dodaj.rs/f/2z/eI/2viTdaHI/10 ... 243533.jpg
Mislim da si upravu, taj resiver nema HDMI priključak, to je onaj stariji SD. Zamjena SD za HD košta 120 KM, a kad tek priključiš dobiješ ga besplatno i sad se samo oni i koriste, nigdje veze.
mali_balon wrote:Eh da ne zatamnjuju HRT
Eh i da ima prijenos na SK .. :skoljka:
Kad mi debil kod kog sam uvodio nije ništa objasnio,uveo sam total prije 2 godine,a sad da ga mijenjam nema šanse,snalaziću se sa strimom.
Pošto će RTS1 zaključati a na običnom Bhtv neću oči da kvarim slikom.
Baš sam htjeo da te pitam koliko košta zamjena.
Ti lagano uživaj u prenosima,ja ću kurcu svirati.
pa druze imas na astri fta prenose na njemačkim zdf i erste, slika je bolja nego na obicnim arenama. samo preskeniraj fta kanale astra 16° i lijepo sacuvas oči :)

I da li ovaj logo 1 pored sebe ima HD ili samo jedinica stoji, jer mi ovo nesto ne izgleda kako treba a vec pocela slika da steka ma moja tv

Sent from my GT-I9195 using Tapatalk
Last edited by erotica on 12/06/2014 19:16, edited 1 time in total.
NotoriousBIG

#150 Re: BHT HD

Post by NotoriousBIG »

bdzs wrote: ako nemožeš nikako digitalne kanale uhvatiti sa dvb-c moras namjestiti region
TI SI TITO!!!

Da ne bi tebe, ispusi ja foru za BH HD na HS analognoj! Svaka CAST! Znaci glavna je kvaka, kako je covjek reko iznad, promijeniti region :)!

Kod 90% nas je BiH ili HR :), stavite AT ili nesto slicno, govorim o ovim kilavim LG LCD-LED tv-ima, i onda ce OS tva ponuditi fino izbor izmedju zemaljske antene - ikona ona krovna antena :) i kablovski signal - ikona kao kablovska, zidna uticnica :)! Nakon toga TV uredno skenira CDTV (Cable digital tv), CTV ( cable tv), itd. ;), sad su mi svi kanali digitalne HS otkljucani :), haha, imam i National Geo WILD, TRT Avaz nekakav, Extreme sports, i jos x kanala, nista od ovog nisam imo prije na analognoj :)!

Hvala puno na ideji, i svima koji su davali sugestije!

Znaci bitno je region promijeniti, i onda pustiti da skenira sve moguce signale, sve sto nadje on sam spasi, i onda fino na listi kanala nadjemo BH HD :), ovo je kod LG tv-a, slicno je i kod ostalih ;)!

Trenutno mi je vecina ovih kanala sa CDTV u mpeg4, SD rezolucija je 576i, medjutim slika je puno bolja na CDTV nego obicnoj CTV, nadam se kad pocne BH HD tekma veceras, da ce biti dobra slika i hd :)!

Druze dugujem ti pice :)! VELIKO HVALA JOS JEDNOM! :thumbup: :thumbup: :thumbup:
kemox wrote:
ne radi ako si kablovsku spojio preko činčeva sa resivera

treba direkktno gdje inače ide antena

lg-42LK450-lcd-tv

1 Select SETUP
2 Select Cable DTV Setting
3 Select Service
4 Select your desired Source.
Nije kod mene taj model, 42LD465 je, i sve to stoji, samo sto taj meni je disabliran, dok god ne promijenis region :), kod 90% nasih ljudi je BiH, HR, stavio na AT, odjednom se pojavi izbor za CDTV i skeniro, uredno naso CDTV kanale :)!

Kako je spojen kabal, nije uopste bitno, evo kod mene ide iz splittera 2 TVa, i nema problema sa signalom :), samo je region bitno postaviti ;)!
Post Reply