bdzs wrote:
ako nemožeš nikako digitalne kanale uhvatiti sa dvb-c moras namjestiti region
TI SI TITO!!!
Da ne bi tebe, ispusi ja foru za BH HD na HS analognoj! Svaka CAST! Znaci glavna je kvaka, kako je covjek reko iznad, promijeniti region

!
Kod 90% nas je BiH ili HR

, stavite AT ili nesto slicno, govorim o ovim kilavim LG LCD-LED tv-ima, i onda ce OS tva ponuditi fino izbor izmedju zemaljske antene - ikona ona krovna antena

i kablovski signal - ikona kao kablovska, zidna uticnica

! Nakon toga TV uredno skenira CDTV (Cable digital tv), CTV ( cable tv), itd.

, sad su mi svi kanali digitalne HS otkljucani

, haha, imam i National Geo WILD, TRT Avaz nekakav, Extreme sports, i jos x kanala, nista od ovog nisam imo prije na analognoj

!
Hvala puno na ideji, i svima koji su davali sugestije!
Znaci bitno je region promijeniti, i onda pustiti da skenira sve moguce signale, sve sto nadje on sam spasi, i onda fino na listi kanala nadjemo BH HD

, ovo je kod LG tv-a, slicno je i kod ostalih

!
Trenutno mi je vecina ovih kanala sa CDTV u mpeg4, SD rezolucija je 576i, medjutim slika je puno bolja na CDTV nego obicnoj CTV, nadam se kad pocne BH HD tekma veceras, da ce biti dobra slika i hd

!
Druze dugujem ti pice

! VELIKO HVALA JOS JEDNOM!
kemox wrote:
ne radi ako si kablovsku spojio preko činčeva sa resivera
treba direkktno gdje inače ide antena
lg-42LK450-lcd-tv
1 Select SETUP
2 Select Cable DTV Setting
3 Select Service
4 Select your desired Source.
Nije kod mene taj model, 42LD465 je, i sve to stoji, samo sto taj meni je disabliran, dok god ne promijenis region

, kod 90% nasih ljudi je BiH, HR, stavio na AT, odjednom se pojavi izbor za CDTV i skeniro, uredno naso CDTV kanale

!
Kako je spojen kabal, nije uopste bitno, evo kod mene ide iz splittera 2 TVa, i nema problema sa signalom

, samo je region bitno postaviti

!