BHT+FTV - ignorisanje Dzekinih golova

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Cholina_Lokica

#26 Re: BHT+FTV - ignorisanje Dzekinih golova

Post by Cholina_Lokica »

Majorizacija cista... :mrgreen: :run:
lord blackadder

#27 Re: BHT+FTV - ignorisanje Dzekinih golova

Post by lord blackadder »

kojeime wrote:A opet, sa druge strane, sta je to toliko veliko sto Dzeko daje golove pa da se svaki njegov gol mora propratiti na TV-u, novinama, portalima, odrzati svecana sjednica predsjednistva, vlade i skupstine (svih koliko ih ima), podijeliti par pocasnih doktorata i tako dalje. Da mu ne treba jos staviti sliku na novcanicu?

Covjek radi svj posao i zaradjuje novac. Kraj.
Koji covjek? Napadac Twentea cije golove prikazaju? Zasto nam ih prikazaju?

Zasto bi uopste RTS emitovao Djokoviceve uspjehe? Zasto bi Index.hr izvijestio o tome kako je 'Modric pogodio gredu na treningu'. (izvoli provjerit) Svi oni samo obavljaju svoj posao, ne...Bas kao i neki radnik u tvornici, o cijim zivotima nista ne znamo. :(
Otidjimo korak dalje: zasto bi se IKAD IJEDAN gol prikazao na necemu sto se zove 'sportski prilog'?? Promislimo o tome svi skupa.

Majstore, to sto ti do podne mrzis sebe, a od podne cijeli svijet, savrseno me ne zanima. Ta poza 'jao , vidi me sto sam cool i vasceo alternativan' nimalo me ne impresionira. Dzeko, kao najbolji ambasasdor drzave, treba da dobije sve moguce lovorike. Sigurno vise on, nego neki maloljetnik koji je izbo klinca taj dan, ili neki pretili politicar kojeg treba 'odresiti' injekcijom.

Ako ti mrzis fudbal, prebaci kanal. Sigurno ces naci nesto sto te ne uzmeniruje, za razliku od Dzekinih golova. Znam samo da nema te pro-bosanske kuce, koja Dzekino ime nije vise puta spomenula u nedelju. Da da, to je tako 'lame' vama sa stavom 'meni nista ni u dzep ni iz dzepa' . BHT i FTV je izignorisao populaciju koja nije imala gdje vidjeti golove a drvi o pretplati. Ali bitno je da se ne moze proci bez 'etno festivala iz Neuma' i sl. sabanskih manifestacija.

Dzeko mi je pao u ocima, posto vidim da je dao intervju za ove parazite koji se ne znaju hljeba najesti. To se lagano skida s kurca, dragi Dzeko.

Domacine, moze lokot teme. Nema svrhe vise.
dječak sa šibicama

#28 Re: BHT+FTV - ignorisanje Dzekinih golova

Post by dječak sa šibicama »

Da sumiramo, ko se ne kune u Dzeku, ne voli Bosnu i Hercegovinu :lol: :lol:
lord blackadder

#29 Re: BHT+FTV - ignorisanje Dzekinih golova

dječak sa šibicama wrote:Da sumiramo, ko se ne kune u Dzeku, ne voli Bosnu i Hercegovinu
Zasigurno ne ocekujem da ga vole u Zahodnoj Hercegovini.

TWENTE; golove TWENTEA nam dajte! :dance: Jeftinije su za otkupit TV prava i imaju armiju navijaca u BiH.
Comrad

#30 Re: BHT+FTV - ignorisanje Dzekinih golova

Post by Comrad »

A zasto pojedinci sve moraju bukvalno shvatiti.

Nije fazon u Dzeki, kao covjeku, igracu, fudbaleru koji zaradjuje hljeb... Fazon je u tome da se Dzeko kao neka vrsta ambasadora, treba sto bolje iskoristiti. Sta trenutno imamo da pokazemo svijetu. Sta? Da nismo sposobni oformit vladu godinu dana? Da ne znamo, kako treba, proizvesti cackalicu? Fudbal i inace sport, je odlican ambasador jedne zemlje. I vise ce posla uraditi nego ijedna ambasada i njihovi uposlenici. To je dokazano milion puta. I onaj bi sad ukino to. :roll:

Jest, daj nam sto vise saFunica turskijeh.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#31 Re: BHT+FTV - ignorisanje Dzekinih golova

Post by Truba »

lord blackadder wrote:
dječak sa šibicama wrote:Da sumiramo, ko se ne kune u Dzeku, ne voli Bosnu i Hercegovinu

ali kad ne vole federalnu televiziju iz svojih razloga onda za njih imate prikladno ime

vidite li sistemsku grešku?

kad sarajlije ne vole javnu RTV

onda su to neki opravdani europejski razlozi

a kad ljudi iz drugih dijelova bih ne vole javnu RTV IZ SVOJIH RAZLOGA onda su rušitelji bih i tako im se daju neka imena poraženih postrojbi iz prve polovice prošloga stoljeća
sinus

#32 Re: BHT+FTV - ignorisanje Dzekinih golova

Post by sinus »

Samo mali potsjetnik kako to komšije rade:

Kiel osvojio Superkup, HSV-u nije pomoglo ni šest hrvatskih golova

Crotenham u lovu na Ligu prvaka

Šta bi oni dali da imaju Džeku koji je pocijepao mrežu "Crtotenhamu". Kakvi bi to samo naslovi i vijesti bile u komšijskoj nam zemlji...
lord blackadder

#33 Re: BHT+FTV - ignorisanje Dzekinih golova

Black swan wrote:
lord blackadder wrote:

ali kad ne vole federalnu televiziju iz svojih razloga onda za njih imate prikladno ime
Ovog lika konkretno znam, jer navlaci kozicu na hobita Modrica. Sigurno ne ocekujem da ekipa sa poskoka proslavlja Dzekine golove.

Kljuc porhavor
Truba

#34 Re: BHT+FTV - ignorisanje Dzekinih golova

Post by Truba »

pobrko si lončiće ne znam ni ko je modrić vjerovatno neki dinamovac

tako je čim neko kaže drugo mišljenje odmah uzbuna nije bilo dosta jednoumlja
saurus1978

#35 Re: BHT+FTV - ignorisanje Dzekinih golova

Post by saurus1978 »

Džeki svaka čast, respekt, dobar igrač, ali da nešto padam u sevdah što zabija golove - ne padam. Drago mi je, Bosanac, naš čovjek, ali on zabija u dresu Cityja, za šta prima boli glava apanažu i ne vidim razloga što bi bilo ko zbog njegovih golova padao u trans.

Tek onda kad za reprezentaciju bude zabijao po tri-četiri komada, e onda ću da ludujem od sreće. Reprezentacija je druga priča. Svi ti igrači kad budu za reprezentaciju igrali kao što igraju u svojim klubovima, onda ću da slavim.
bingov buraz

#36 Re: BHT+FTV - ignorisanje Dzekinih golova

Post by bingov buraz »

Black swan wrote: a kad ljudi iz drugih dijelova bih ne vole javnu RTV IZ SVOJIH RAZLOGA onda su rušitelji bih i tako im se daju neka imena poraženih postrojbi iz prve polovice prošloga stoljeća
Fakat si mi jedan od drazih forumasa ali neka te brate na filmu,tu blistas :)

Imena porazenih jedinica iz WWII sami sebi daju,proguglaj skripari (navijaci Sirokog)

Podrska za temu,nema svako internet da vidi golove.Drzavni rtv servis je duzan da otkupi tih 60 sekundi priloga i tacka.
Tvrtko II Kotromanić

#37 Re: BHT+FTV - ignorisanje Dzekinih golova

Post by Tvrtko II Kotromanić »

saurus1978 wrote:Džeki svaka čast, respekt, dobar igrač, ali da nešto padam u sevdah što zabija golove - ne padam. Drago mi je, Bosanac, naš čovjek, ali on zabija u dresu Cityja, za šta prima boli glava apanažu i ne vidim razloga što bi bilo ko zbog njegovih golova padao u trans.

Tek onda kad za reprezentaciju bude zabijao po tri-četiri komada, e onda ću da ludujem od sreće. Reprezentacija je druga priča. Svi ti igrači kad budu za reprezentaciju igrali kao što igraju u svojim klubovima, onda ću da slavim.
de pogledaj Comradov post malo iznad tebe
Truba

#38 Re: BHT+FTV - ignorisanje Dzekinih golova

Post by Truba »

bingov buraz wrote:
Black swan wrote: a kad ljudi iz drugih dijelova bih ne vole javnu RTV IZ SVOJIH RAZLOGA onda su rušitelji bih i tako im se daju neka imena poraženih postrojbi iz prve polovice prošloga stoljeća

Imena porazenih jedinica iz WWII sami sebi daju,proguglaj skripari (navijaci Sirokog)

Podrska za temu,nema svako internet da vidi golove.Drzavni rtv servis je duzan da otkupi tih 60 sekundi priloga i tacka.
klasična logička kvaka
uzvisi sugovornika da ga poniziš :lol: to se uči u srednjoj

pročitaj ponovo

ja sam rekao da sarajlije daju imena čitavom jednom narodu kad iskaže svoje negodovanje prema politici javne RTV
bingov buraz

#39 Re: BHT+FTV - ignorisanje Dzekinih golova

Post by bingov buraz »

Black swan wrote:
bingov buraz wrote:

klasična logička kvaka
uzvisi sugovornika da ga poniziš :lol: to se uči u srednjoj

pročitaj ponovo

ja sam rekao da sarajlije daju imena čitavom jednom narodu kad iskaže svoje negodovanje prema politici javne RTV
Preskocio sam taj cas u srednjoj :mrgreen: a i nije mi to cilj.Generaliziras i ti kad napises Sarajlije kao sto generaliziraju oni koji sve dole proglasavaju fasistima.
ODVRATAN_i_GADAN

#40 Re: BHT+FTV - ignorisanje Dzekinih golova

Post by ODVRATAN_i_GADAN »

Dzeko je u ovu drzavu DIREKTNO i INDIREKTNO donio minimalno 2-3 miliona € sa perspektivom da donese jos iiiiii u tome je njegova novcana vrijednost, a o promociji drzave necu pisati jer... Fudbal vec odavno nije samo igra! :)
cyprus

#41 Re: BHT+FTV - ignorisanje Dzekinih golova

Post by cyprus »

Sad ne znam, nisam pratio dnevnike, ali ja koliko znam Džeko svakodnevno visi sa TV ekrana (samo što iz paštete više ne iskače). I nemam ništa protiv toga, treba tako, ipak je on najpoznatiji BH državljanin i najbolji ambasador naše države što neko reče :thumbup: Fakat da mi je draže gledat njega nego Dodika, Čovića ili Lagumdžiju...

Međutim, ovo govorim jer nisam primjetio da se igdje ignoriše Džeko ili namjerno preskaču informacije o njemu, odnosno njegovo odsustvo iz medija :-)
kojeime

#42 Re: BHT+FTV - ignorisanje Dzekinih golova

Post by kojeime »

lord blackadder wrote:
kojeime wrote:A opet, sa druge strane, sta je to toliko veliko sto Dzeko daje golove pa da se svaki njegov gol mora propratiti na TV-u, novinama, portalima, odrzati svecana sjednica predsjednistva, vlade i skupstine (svih koliko ih ima), podijeliti par pocasnih doktorata i tako dalje. Da mu ne treba jos staviti sliku na novcanicu?

Covjek radi svj posao i zaradjuje novac. Kraj.
Koji covjek? Napadac Twentea cije golove prikazaju? Zasto nam ih prikazaju?

Zasto bi uopste RTS emitovao Djokoviceve uspjehe? Zasto bi Index.hr izvijestio o tome kako je 'Modric pogodio gredu na treningu'. (izvoli provjerit) Svi oni samo obavljaju svoj posao, ne...Bas kao i neki radnik u tvornici, o cijim zivotima nista ne znamo. :(
Otidjimo korak dalje: zasto bi se IKAD IJEDAN gol prikazao na necemu sto se zove 'sportski prilog'?? Promislimo o tome svi skupa.

Majstore, to sto ti do podne mrzis sebe, a od podne cijeli svijet, savrseno me ne zanima. Ta poza 'jao , vidi me sto sam cool i vasceo alternativan' nimalo me ne impresionira. Dzeko, kao najbolji ambasasdor drzave, treba da dobije sve moguce lovorike. Sigurno vise on, nego neki maloljetnik koji je izbo klinca taj dan, ili neki pretili politicar kojeg treba 'odresiti' injekcijom.

Ako ti mrzis fudbal, prebaci kanal. Sigurno ces naci nesto sto te ne uzmeniruje, za razliku od Dzekinih golova. Znam samo da nema te pro-bosanske kuce, koja Dzekino ime nije vise puta spomenula u nedelju. Da da, to je tako 'lame' vama sa stavom 'meni nista ni u dzep ni iz dzepa' . BHT i FTV je izignorisao populaciju koja nije imala gdje vidjeti golove a drvi o pretplati. Ali bitno je da se ne moze proci bez 'etno festivala iz Neuma' i sl. sabanskih manifestacija.

Dzeko mi je pao u ocima, posto vidim da je dao intervju za ove parazite koji se ne znaju hljeba najesti. To se lagano skida s kurca, dragi Dzeko.

Domacine, moze lokot teme. Nema svrhe vise.
Joj! Ljut si kao da sam napisao nesto o tebi, a ne o Dzeki. Hajde izvini, je li ti lakse?
saladin

#43 Re: BHT+FTV - ignorisanje Dzekinih golova

Post by saladin »

Edin Dzeko je legenda nase drzave,kako samo osjetis radost u srcu kada voditelj na engleskom jeziku kaze,,evo ga Bosanac opet,,.
Zlobnici nemogu utusiti istinu.Dovoljno je samo otici na sluzbeni sajt citya pa da vidis ljepote.Par stranica samo,,Bosnian Dzeko,, ili,,Eds,, kako ga od milja zovu.
Ponesi zastavu zmaju od Bosne,Edine ljudinu I ponosu Bosanski.
Richard Wagner

#44 Re: BHT+FTV - ignorisanje Dzekinih golova

Post by Richard Wagner »

Sutra će ih prikazivati uživo.
blues.a

#45 Re: BHT+FTV - ignorisanje Dzekinih golova

Post by blues.a »

Ozil wrote:Mozda ih ne prikazuju zato sto nemaju prava na to? Nije mozda nego sigurno! Jad i bijeda, od top5 liga nase tv ne prenose ni jednu, bht samo najneinteresantniju utakmicu engleske lige prenosi. Kako je moguce da strane televizije pokupe tv prava za BiH? Sreca pa jos uvjek mozemo gledati LP, samo do kada...
Zato sto strane televizije imaju para, i zato sto manje vise lige otkupljuju sada te sportske televizije. Ne vjerujem da su u regiji ove drzavne televizije ista drugacije od nasih po pitanju prenosa. Znam da je HRT 2 nekad prenosio velike derbije iz Spanije i Italije. Sada iskreno ne znam, mada je vjerovatno i to ukinuto. SportKlub ima pravo na EPL, Eurosport na Bundesligu, a Arena na ostale 3 lige petice. I to je tako. Arena ima pravo i na CL, samo je pitanje vremena kada ce oni jedino moci prenositi CL. Nasima je najbolje da pocnu aktivno pratiti drzavna takmicenja, jer zato i drzavna tv i treba da postoji, pracenje i podrska domacem sportu, koji nije toliko atraktivan za komercijalne televizije. Drzavna na drugoj strani ima pretplatu, kojom bi se to trebalo kompenzirati. Takodjer, mogu se pozabaviti i nekim sportskim emisijama sa kvalitetnim gostima i sl.
Post Reply