BHRT
Moderator: anex
- Bourne
#2 Re: BHRT
I sve to kosta 7 KMarkica

-
Kopenhagen
#3 Re: BHRT
..po glaviBourne wrote:I sve to kosta 7 KMarkica![]()
- Banksy
#4 Re: BHRT
Za 7 markica finansiraš tri televizije (uskoro 4) i tri radija. Mislim da za taj novac BHRT daje najviše.Bourne wrote:I sve to kosta 7 KMarkica![]()
(Da pretplata nije obavezna, pretpostavljam da im (svima) niko ni dinara ne bi dao.)
- karanana
#5 Re: BHRT
za jednu-dvije tekme premier lige sedmicno, u engleskoj raja plati fine pare i mnogi englezi ne mogu priustiti da dodatno plate da bi gledali to. mi sedmicno dobijemo 2-3 tekme. za prave ljubitelje sporta 7 maraka se isplati samo konto ovih tekmi. mada i meni bude krivo za tih 7 maraka.
- bug
#6 Re: BHRT
you must be joking, ah?Banksy wrote:Čestitke za sve bolji TV program BHRT-a,
Strani dokumentarni program,
Crta - A. Gutić,
Tema dana,
Dimenzija više - DŽ. Tuzlić
Lifestyle reportaže - N. Zečević
Istorija bosanskog kraljevstva - DŽ. Zirdum,
sportski programi,
odlično.
- macan prvi
#7 Re: BHRT
• Upravni odbor BHRT-a donio odluku o ponovnoj smjeni generalnog direktora BHRT-a Mehmeda Agovića
Sarajevo - Prema riječima predsjednika Upravnog odbora BHRT-a Marije Putice, prijedlog za Agovićevu smjenu jednoglasno je usvojen, a za vršioca dužnosti imenovan je Nermin Durmo.
Putica je u izjavi Srni navela i razloge ove odluke, među kojima su i nepravilnosti utvrđene u revizorskim izvještajima Kancelarije za reviziju institucija BiH i nezavisne revizije. "Razlozi za smjenu su i informacije koje smo dobili od finansijske službe BHRT-a da BHRT pod rukovodstvom Agovića nije vršio ni obračun ni uplatu poreza po odbitku zbog čega je Federacija BiH oštećena za znatan iznos novca, a BHRT za novac po osnovu zateznih kamata", pojasnila je Putica. Ona je dodala da Agović nije izvršavao ni zaključke Upravnog odbora BHRT-a povodom preduzimanja mjera prema dužnicima ove medijske kuće. Inicijativu poslanika Sadika Bahtića, Adema Huskića i Remzija Kadrića da Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH razmatra pokretanje procedure za razrješenje Upravnog odbora BHRT-a, Putica je ocijenila pokušajem pritiska na njegove članove kako se ne bi osudili da provedu ovu smjenu. "Podsjećam da su baš poslanici parlamenta BiH donijeli zaključke kojim revizorski izvještaji za vrijeme Agovićevog mandata 2008-2009. treba da budu poslati na uvid Tužilaštvu BiH", dodala je Putica. Ona je istakla da Agović nije prisustvovao današnjoj sjednici Upravnog odbora BHRT-a, ali da je kratko došao i izjasnio se o cjelokupnoj situaciji. "On je izložio svoj stavove koji nisu bili ni malo samokritični ni prema svom radi ni prema stanju u BHRT-u", navela je Putica.
Mehmed Agović smijenjen je sa mjesta generalnog direktora BHRT-a početkom septembra 2008. godine odlukom Upravnog odbora BHRT-a, a na njegovo mjesto postavljen je dotadašnji urednik muzičkog programa BH Radija 1 Jakša Jurjević. Agović je dužnost generalnog direktora BHRT-a obavljao od početka 2007. godine. Nedavnom odlukom Suda BiH, Agović je vraćen na posao generalnog direktora BHRT-a.
Izvor ovdje.
Upravni odbor smijeni direktora koji je podnio prijavu protiv tog istog odbora zbog raznih nezakonitosti.

Sarajevo - Prema riječima predsjednika Upravnog odbora BHRT-a Marije Putice, prijedlog za Agovićevu smjenu jednoglasno je usvojen, a za vršioca dužnosti imenovan je Nermin Durmo.
Putica je u izjavi Srni navela i razloge ove odluke, među kojima su i nepravilnosti utvrđene u revizorskim izvještajima Kancelarije za reviziju institucija BiH i nezavisne revizije. "Razlozi za smjenu su i informacije koje smo dobili od finansijske službe BHRT-a da BHRT pod rukovodstvom Agovića nije vršio ni obračun ni uplatu poreza po odbitku zbog čega je Federacija BiH oštećena za znatan iznos novca, a BHRT za novac po osnovu zateznih kamata", pojasnila je Putica. Ona je dodala da Agović nije izvršavao ni zaključke Upravnog odbora BHRT-a povodom preduzimanja mjera prema dužnicima ove medijske kuće. Inicijativu poslanika Sadika Bahtića, Adema Huskića i Remzija Kadrića da Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH razmatra pokretanje procedure za razrješenje Upravnog odbora BHRT-a, Putica je ocijenila pokušajem pritiska na njegove članove kako se ne bi osudili da provedu ovu smjenu. "Podsjećam da su baš poslanici parlamenta BiH donijeli zaključke kojim revizorski izvještaji za vrijeme Agovićevog mandata 2008-2009. treba da budu poslati na uvid Tužilaštvu BiH", dodala je Putica. Ona je istakla da Agović nije prisustvovao današnjoj sjednici Upravnog odbora BHRT-a, ali da je kratko došao i izjasnio se o cjelokupnoj situaciji. "On je izložio svoj stavove koji nisu bili ni malo samokritični ni prema svom radi ni prema stanju u BHRT-u", navela je Putica.
Mehmed Agović smijenjen je sa mjesta generalnog direktora BHRT-a početkom septembra 2008. godine odlukom Upravnog odbora BHRT-a, a na njegovo mjesto postavljen je dotadašnji urednik muzičkog programa BH Radija 1 Jakša Jurjević. Agović je dužnost generalnog direktora BHRT-a obavljao od početka 2007. godine. Nedavnom odlukom Suda BiH, Agović je vraćen na posao generalnog direktora BHRT-a.
Izvor ovdje.
Upravni odbor smijeni direktora koji je podnio prijavu protiv tog istog odbora zbog raznih nezakonitosti.
-
Novica12
#8 Re: BHRT
samo jos euroliga (kosarka) fali u sportskom programu, makar snimak cetvrtkom poslije ponociBanksy wrote:Čestitke za sve bolji TV program BHRT-a,
Strani dokumentarni program,
Crta - A. Gutić,
Tema dana,
Dimenzija više - DŽ. Tuzlić
Lifestyle reportaže - N. Zečević
Istorija bosanskog kraljevstva - DŽ. Zirdum,
sportski programi,
odlično.
- Haris.ba
#9 Re: BHRT
http://www.sarajevo-x.com/bih/drustvo/clanak/100114095
Da ne zamre tema.
Znam da je plaćanje pretplate porez, ili bolje reći kvazi-porez(nije baš standarni oblik poreza). I da nije standardna usluga, pa se ne može pozivati na zakon o potrošačima. Ali mislim da bi trebalo ukinuti povezanost pretplate sa telefonskim računima. Država je dužna naplaćivati porez. Pa neka ga naplaćuje. Nema to neke veze sa željom da se utiče na televizije i novinare. Ili će se svi porezi skupljati preko telefonskoga računa ili neće ni jedan. Meni je ovo stvar principa. Doći će vrijeme kada će telekomi biti prodani. Ako ih kupe stranci(privatne firme) - nema šanse da ostane povezanost računa. Šta će onda. Isto tako govoriti da stranci žele da utiču na novinare?
Imam rodbine kojoj niko nije došao da naplati pretplatu( a to je između ostaloga i dužnost države, prije svega javnoga tv sistema). Imaju onaj mtel fiksni. Nit ih iko pita za pretplatu, niti išta.
Da ne zamre tema.
Znam da je plaćanje pretplate porez, ili bolje reći kvazi-porez(nije baš standarni oblik poreza). I da nije standardna usluga, pa se ne može pozivati na zakon o potrošačima. Ali mislim da bi trebalo ukinuti povezanost pretplate sa telefonskim računima. Država je dužna naplaćivati porez. Pa neka ga naplaćuje. Nema to neke veze sa željom da se utiče na televizije i novinare. Ili će se svi porezi skupljati preko telefonskoga računa ili neće ni jedan. Meni je ovo stvar principa. Doći će vrijeme kada će telekomi biti prodani. Ako ih kupe stranci(privatne firme) - nema šanse da ostane povezanost računa. Šta će onda. Isto tako govoriti da stranci žele da utiču na novinare?
Imam rodbine kojoj niko nije došao da naplati pretplatu( a to je između ostaloga i dužnost države, prije svega javnoga tv sistema). Imaju onaj mtel fiksni. Nit ih iko pita za pretplatu, niti išta.
- atko
#10 Re: BHRT
Prvo neka smanje broj radnika sa 1400 na 400 ... i onda ce 2KM biti sasvim dovoljne za RTV i svi ce ih placati ... oni tamo u toj sivoj betonjari imaju kuhare, automehanicare, autoelektricare ... itd itd ... znam da je muka sad ... al da su recimo 2000-e krenuli sa nekim planom optimizacije do danas bi ga proveli malte ne bezbolno.
Sivi dom danas je u stvari jedna originalni muzej komunizma (ne aludiram ni na sta sto se komunizma tice) ali ovo je kapitalizam koji nema milosti
Sivi dom danas je u stvari jedna originalni muzej komunizma (ne aludiram ni na sta sto se komunizma tice) ali ovo je kapitalizam koji nema milosti
- Edin H.
#11 Re: BHRT
Je li se ovo nesto izgubio signal na eutelsat W2 pa izmedju ostalih nema prijema BHRT-a?
Imate li isti problem?
I to bas sada kada je utakmica na programu
Imate li isti problem?
I to bas sada kada je utakmica na programu
- Haris.ba
#12 Re: BHRT
- Ovim putem vas također želim upozoriti i na ozbiljan dug BHRT-a prema EBU, koji će, ukoliko njegov najveći dio ne bude izmiren, uskratiti Bosni i Hercegovini pravo učešća na natjecanju za pjesmu Evrovizije, pravo na evrovizijsku razmjenu vijesti, kao i na prijenos ovogodišenjeg Svjetskog nogometnog kupa.
http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/iz-m ... /komentari
-----------------------------
Ako ovo ne dovede do revolucije, onda neće ništa. Mada Hrt i Nova se samo zamračuju u Sarajevu i okolici. Tako da ovo ispade poetska pravda. Ostatak BiH će se smijati migracijama Sarajlija u kafane Zenice, Mostara, Travnika, Kiseljaka... radi gledanja utakmica Svjetskoga prvenstva. Ili će se kafanski lobi u Sarajevu angažovati, pa skupiti pare.
Ako ovo ne dovede do revolucije, onda neće ništa. Mada Hrt i Nova se samo zamračuju u Sarajevu i okolici. Tako da ovo ispade poetska pravda. Ostatak BiH će se smijati migracijama Sarajlija u kafane Zenice, Mostara, Travnika, Kiseljaka... radi gledanja utakmica Svjetskoga prvenstva. Ili će se kafanski lobi u Sarajevu angažovati, pa skupiti pare.
- Erzsebet
#13 Re: BHRT
Zna li neko šta je razlog što ne mogu preko interneta gledati BHT? Imam Real Player, ali jednostavno neće, nemam pojma zašto.
- Sunrise00
#14 Re: BHRT
osevapili bi seHaris.ba wrote:- Ovim putem vas također želim upozoriti i na ozbiljan dug BHRT-a prema EBU, koji će, ukoliko njegov najveći dio ne bude izmiren, uskratiti Bosni i Hercegovini pravo učešća na natjecanju za pjesmu Evrovizije, pravo na evrovizijsku razmjenu vijesti, kao i na prijenos ovogodišenjeg Svjetskog nogometnog kupa.
- red387
#15 Re: BHRT
I od mene pohvala za BHRT 
-
pOZz
#16 Re: BHRT
sunce100 wrote:Danas, kada je Javni RTV servis, izuzimajući RT RS, u finansijskom, rukovodnom i organizacionom kolapsu, jasno je da nijedan od nabrojanih ciljeva nije postignut.
sunce100 wrote:Za Republiku Srpsku ostaje pitanje koliko će se ovo dramatično stanje odraziti na RT RS, koja je očigledno lider među javnim emiterima na području BiH. Ne samo što je prva ušala u proces digitalizacije, već i zato što ima finansijsku stabilnost, snažan osnov za nezavisnost i razvoj. To je u svom pismu nedavno utvrdila i generalni direktor Evropske radio-difuzne mreže Ingrid Delterne.
sunce100 wrote:Za to vrijeme RT RS ima stabilnu upravljačku strukturu, finansijsku nezavisnost, ali i digitalnu opremu, bez koje nema razvoja ni budućnosti. Za bolju Srpsku, naravno.
Jest, upravu si.sunce100 wrote:Autor: Dušanka Majkić
- Šizika
#17 Re: BHRT
ja sam na BHT pratila samo Figure. ne znam je li ono bila kopija neke strane emisije ili su je oni osmislili ali EKSTRA U SVAKOM SMISLU