BHRT - javni servis, državna radio-televizija

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
Chuckie

#126 Re: BHT

Post by Chuckie »

Šveđanin wrote:Slika živi horor, još kad se razvuče na 42 inča, 50 inča i sl, bude strava...
Jarane rade na analognoj tehnologiji sa ZOI84. Pa svi naši telefoni sada imaju 1080p kamere, bolje da streamaju utakmice mobilnim uređajima na ustream. :D

Još sinoć napravili prilog kakav sve posao obavljaju kad rade prijenos utakmice iz Zenice, razvuku tobože 100km kablova oko stadiona, te pripreme te ovo te ono. :lol:
lijan

#127 Re: BHT

Post by lijan »

Spaho Krallj :D

uzgajivac

#128 Re: BHT

Post by uzgajivac »

DaffyDuck wrote:Veceras na programu nam nase drzavne tv film Nemanje Kusturice :x :x :x
Nakon svega idioti doticnom placaju film, autorska prava, emitovanje i sta vec... Nakon muzickog programa bht-a i pustanja Goce Trzan i inih preko Drine, umjesto promoviranja domacih estradnjaka (kakvih takvih, al valjda zato imamo drzavnu tv) i neprenosenja utakmica reprezentacije itd. itd. mislim da su konacno dotakli dno.
Od mene vise nikad nece dobiti rtv taksu :twisted:
kako ne placas? kazes postaru sikter ili koristis nesto jace?
N.N.

#129 Re: BHT

Post by N.N. »

Ko jos placa tu rtv taksu ovim ublehasima ? Propali daBgda :D
Chuckie

#130 Re: BHT

Post by Chuckie »

To je zakonska obaveza. Nema hoces neces.
DaffyDuck

#131 Re: BHT

Post by DaffyDuck »

uzgajivac wrote:
Ne posjedujem TV prijemnik, ni telefon, nista :D
uzgajivac

#132 Re: BHT

Post by uzgajivac »

DaffyDuck wrote:
uzgajivac wrote:
Ne posjedujem TV prijemnik, ni telefon, nista :D
dobro to, ali koristis li ti hepek :D jer je hepek - buducnost :D
It_is_a_Leclerc

#133 Re: BHT

Post by It_is_a_Leclerc »

Prvo. "Goce Tržan i ine preko Drine" ne emituje BHT, već FTV. A i da emituje, ne vidim u čemu je problem sa showom "Tvoje lice zvuči poznato". Izvanredno koncipirana zabavna emisij. Za promociju onog Šoljanina, Denijalalala i sličnih "zvijezda domaće estrade" javiti se kod Mirze Vranj.
Drugo. Film Emira Kusturice, iako dotičnog nimalo ne volim, se emituje zbog gledatelja u RS-u koji plaćanjem pretplate također plaćaju i BHT, a plus, pola vlasničke i uredničke strukture je od tamo, tako da...
StupskaBitanga

#134 Re: BHT

Post by StupskaBitanga »

pohvaljujem prethodni post i da dodam
Ovi sa BHRT se makar trude biti JAVNI servis. Imaju raznolike i emisije za sve društvene skupine i za to :thumbup:
luckylaka

#135 Re: BHT

Post by luckylaka »

It_is_a_Leclerc wrote:Prvo. "Goce Tržan i ine preko Drine" ne emituje BHT, već FTV. A i da emituje, ne vidim u čemu je problem sa showom "Tvoje lice zvuči poznato". Izvanredno koncipirana zabavna emisij. Za promociju onog Šoljanina, Denijalalala i sličnih "zvijezda domaće estrade" javiti se kod Mirze Vranj.
Drugo. Film Emira Kusturice, iako dotičnog nimalo ne volim, se emituje zbog gledatelja u RS-u koji plaćanjem pretplate također plaćaju i BHT, a plus, pola vlasničke i uredničke strukture je od tamo, tako da...
Ako moze ta Trzanusa i jos neke drolje preko Drine zasto na tu tv ne moze Mirsada i Jarani ili Kalesijski zvuci ili ih ja propustim
It_is_a_Leclerc

#136 Re: BHT

luckylaka wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Prvo. "Goce Tržan i ine preko Drine" ne emituje BHT, već FTV. A i da emituje, ne vidim u čemu je problem sa showom "Tvoje lice zvuči poznato". Izvanredno koncipirana zabavna emisij. Za promociju onog Šoljanina, Denijalalala i sličnih "zvijezda domaće estrade" javiti se kod Mirze Vranj.
Ako moze ta Trzanusa i jos neke drolje preko Drine zasto na tu tv ne moze Mirsada i Jarani ili Kalesijski zvuci ili ih ja propustim
Prvo. Smatram da nije pristojna, ljudski, vjerski, a ni moralno nazivati ljude pogrdnim imenima zato što su pjevači ili pjevačice, i samo zato što dolaze preko Drine. To je čak i pomalo uvredljivo za zdrav razum.
Drugo. Nigdje u showu "TLZP" nisam čuo npr. gusle, trubače i druge elemente ruralnog srbijanskog krkanskog izričaja, ali sam čuo npr. Balaševića, Magnifica, LMFAO, Tinu Tarner, Željka Bebeka, Zdravka Čolića, Dinu Merlina. Fakat omakne se i koji narodnjak, ali više na fazon starogradske tipa Miroslav Ilić, Tozovac itd. Onog momenta kad se umjesto gore pomenutih zvijezda počnu imitirati npr. Miško, Neđo Kostić, Baja mali Knindža, i ako to bude išlo u eter FTV-a, onda neka idu i ti tvoji.

Šta želim reći. Show je vrlo zanimljiv, kvalitetan, i što je jako važan - humanitaran. I makar ne pljačka narod kao oni zlotvori sa Hayata.
luckylaka

#137 Re: BHT

Post by luckylaka »

It_is_a_Leclerc wrote:
luckylaka wrote:
Prvo. Smatram da nije pristojna, ljudski, vjerski, a ni moralno nazivati ljude pogrdnim imenima zato što su pjevači ili pjevačice, i samo zato što dolaze preko Drine. To je čak i pomalo uvredljivo za zdrav razum.
Drugo. Nigdje u showu "TLZP" nisam čuo npr. gusle, trubače i druge elemente ruralnog srbijanskog krkanskog izričaja, ali sam čuo npr. Balaševića, Magnifica, LMFAO, Tinu Tarner, Željka Bebeka, Zdravka Čolića, Dinu Merlina. Fakat omakne se i koji narodnjak, ali više na fazon starogradske tipa Miroslav Ilić, Tozovac itd. Onog momenta kad se umjesto gore pomenutih zvijezda počnu imitirati npr. Miško, Neđo Kostić, Baja mali Knindža, i ako to bude išlo u eter FTV-a, onda neka idu i ti tvoji.

Šta želim reći. Show je vrlo zanimljiv, kvalitetan, i što je jako važan - humanitaran. I makar ne pljačka narod kao oni zlotvori sa Hayata.
Sta ti to postao zastitnik turbo drolja preko Drine tipa ala Ceca,Seka,Mara,Naravno da su drolje(ako je za tebe ovo uvreda na ljudski,vjerski prijavi brate znas kako to ide)Vidimi na drugoj temi kako tamo neki cetnik eto kao nije cetnik sad je bolji(mislim na farmu)i on je ljudina,Drugo.Ovo nsu,,moji,,nego izvorna muzika iz krajeva BiH(mozda nisu tvoji ni moji ali ja ih postujem) i uvijek ce mi biti draze poslusati Mirsadu i saz nego Cecu i gusle.Nastavi uzivati u tom ,,vrlo zanimljivom i kvalitetnom shou i vrlo humanitarnom i.P.S.Neces mi ti drzati predavanja o tome ko je turbo drolja,pjevaljka,pjevacica ili umjetni_umjetnica.To sto ti smatras nepristojnim rijesis lako pritiskom na ono gore oznaceno,,prijavi post,,a ja cu i dalje pjevaljke preko Drine nazivati kako ja hocu a ne kako ti mislis da jesu.Poz.
It_is_a_Leclerc

#138 Re: BHT

Naravno. Što se mene tiče, ako ćeš ih zvati i generičkim imenima, mene apsolutno zaboli neka stvar. Samo želim reći da se u dotičnom showu ne pojavljaju turbofolk, već pjevači zabavne muzike, i da je to činjenica. I da se na showu ne pjeva srpska izvorna, već regionalna zabavna muzika. I da se, umjesto otimanja od gledatelja, pare daju oboljeloj djeci i siromašnim ljudima. I da ću, dakako, radije da gledam njih, nego one drumske razbojnike za Hayata.
Al' vjerovatno je lakše gledati svijet kroz prizmu naših i njihovih, poštenih i drolja.
P.S. Ja imam pravo na procjenu koji su to stavovi, po mom mišljenju, loši, uvredljivi ili protivni nekom načelu. Zato forum i služi - za iznošenje mišljenja :)
DaffyDuck

#139 Re: BHT

Post by DaffyDuck »

Ziv bio, citirani post je od pocetka 2012 i apsolutno se ne odnosi na pomenutu emisiju. Smisao Javnog servisa i jeste da promovise DOMACE, pa i da su spomenuti, neka su, domaci su. Kod nas i jeste problem sto javni servisi sav novac trose na strane programe i izvoze ga van (uglavnom u susjedne zemlje) umjesto da taj novac uloze i naprave nesto svoje. Recimo, sta bi falilo da su spomenutu emisiju zajedno napravili RTRS i FTV?
Cekam dan da se neko sjeti pa donese zakon da 60%programa za javne servise MORA biti domace produkcije, a za komercijalne recimo 40%. :bih:
Banksy

#140 Re: BHT

Post by Banksy »

StupskaBitanga wrote: Ovi sa BHRT se makar trude biti JAVNI servis. Imaju raznolike i emisije za sve društvene skupine i za to :thumbup:
Od svih domaćih televizija, najgledljiviji i najozbiljniji, sigurno ...
Pomalo staromodni, što je u ovim vremenima samo plus.
It_is_a_Leclerc

#141 Re: BHT

DaffyDuck wrote:
Ziv bio, citirani post je od pocetka 2012 i apsolutno se ne odnosi na pomenutu emisiju. Smisao Javnog servisa i jeste da promovise DOMACE, pa i da su spomenuti, neka su, domaci su. Kod nas i jeste problem sto javni servisi sav novac trose na strane programe i izvoze ga van (uglavnom u susjedne zemlje) umjesto da taj novac uloze i naprave nesto svoje. Recimo, sta bi falilo da su spomenutu emisiju zajedno napravili RTRS i FTV?
Cekam dan da se neko sjeti pa donese zakon da 60%programa za javne servise MORA biti domace produkcije, a za komercijalne recimo 40%. :bih:
Izvinjavam se. Nisam upratio datum.

No, ionako se na temi FTV razvila slična rasprava o pomentuoj emisiji, tako da nisam puno omašio.

Elem. Zakon postoji, ali ga se niko ne pridržava. Zakon kaže da svaki javni emiter mora 50 % svog programa posvetiti obrazovanju, sportu, kulturi, mladima, manjinama itd., a na prste jedne ruke ja mogu izbrojati sve emisije koje nisu igrani filmovi, igrane serije i dnevnici.
Daky1

#142 Re: BHT

Post by Daky1 »

Evo jedna informacija sa fb, ali ne znam da li je u pitanju zvanična stranica BHT1 s obzirom na pismenost... Ali kod nas je sve moguće.

Image

https://www.facebook.com/bht1bhrt/posts/620788094652007
Chuckie

#143 Re: BHT

Post by Chuckie »

Sudeći po rukopisu, ovo je pisao petogodišnjak.

Nema šanse da BHT ide u HD-u.
Tiger 033

#144 Re: BHT

Post by Tiger 033 »

BHRT dobila opremu za reprodukciju programa u HD-u

Radio Televizija BiH dobila je četverokanalni video server za snimanje i reprodukciju programa u standardnoj i visokoj rezoluciji (HD).

Riječ je o prvom koraku ka procesu digitalnog emitovanja programa sa ovakve vrste medija. Ovu vrijednu donaciju BHRT je dobila od turske Agencije za saradnju i koordinaciju.

“Vrlo je značajana, utoliko što je jedna značajna agencija prepoznala interes BHRT-a i države BiH, da obezbijedi digitalnu platformu, kako bi se mogli priključiti evropskim zemljama”, kazao je direktor BHRT-a Muhamed Bakarević.

Podsjećamo, prelazak s analognog na digitalni zemaljski signal u BiH najkasnije do sredine 2015. godine.
N.N.

#145 Re: BHT

Post by N.N. »

Ukratko, sta nam ga to znaci ? :D
Iz Brazila, kakva je slika ? :-D
P308

#146 Re: BHT

Post by P308 »

Daky1 wrote:Evo jedna informacija sa fb, ali ne znam da li je u pitanju zvanična stranica BHT1 s obzirom na pismenost... Ali kod nas je sve moguće.

Image

https://www.facebook.com/bht1bhrt/posts/620788094652007
Koliko znam ovo je zvanicna stranica i tek je pocela s radom:

https://www.facebook.com/Multimedija.bhrt?fref=ts
N.N.

#147 Re: BHT

Post by N.N. »

Jesu ovi nesto mijenjali format slike ? :-D
Djubre_

#148 Re: BHT

Post by Djubre_ »

Oni su dobilo novu opremu nedavno za digitalni signal. Vjerovatno i rade na tome.

Sent from my SAMSUNG-SGH-I747 using Tapatalk 2
Chuckie

#149 Re: BHT

Post by Chuckie »

Na kakvim je drogama ova Bebi dol? :lol:
Sir Charles

#150 Re: BHT

Post by Sir Charles »

Na svim :D

Tapatalked
Post Reply