BHOP Mixtape Volume 6 (Besplatan Download)

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
drugodtvogdruga

#1 BHOP Mixtape Volume 6 (Besplatan Download)

Post by drugodtvogdruga »

BHOP Mixtape Volume 6

Image

http://www.klix.ba/magazin/muzika/bespl ... /130206130

BHOP Portal vam danas predstavlja dugoočekivani BHOP Mixtape Volume 6.

Elita BiH Hip Hop scene, uz mlade i perspektivne izvođače, gostovala je na novoj ediciji BHOP Mixtape-a! Projekat broji 19. pjesama koje su ekskluzivno urađene za ovaj projekat. Izvođači sa projekta su uradili i tri spota do sada, za tri pjesme sa ovoga Mixtape-a. Riječ je o pjesmama Rođen, B.I.H. Grajm i Moj Grad. Neke od spotova ste mogli i moći ćete vidjeti i na TV-u (Hayat/Face TV/MTV).

Kao i uvijek, Mixtape ćete moći čuti i na radio stanicama širom države i Balkana.

BHOP je domaći hip hop pokret koji je kreiran sa željom i isključivom misijom informiranja, ujedinjavanja i jačanja domaće hip hop zajednice.

DOWNLOAD:

http://bhoportal.com/download-zona/?did=1259

BHOP Mixtape Volume 6 on YouTube:

http://www.YouTube.com/BHOPortal

Tracklist:

01. Mayer, Dr. Sre, Rospi Mange, Sida, Ase, Gastra Rajms & GDA – B.I.H. Grajm – Skunk Like This
02. Kelly & K.C. – Rodjen ft. Alvir (Prod. by el Kazel & Alvir)
03. Don Adnan – Pop That Pussy (Prod. by Don)
04. Somer & Rio – Koliko Lud MC Treba Bit (Prod. by Fundamental)
05. Rima D – Golf Dvica (Prod. by Rima D)
06. Priki – Oni Misle (Prod. by Priki)
07. Mayer Ft. Marijo Bevanda & Drazen Majersky – Evo Me (Prod. by Killa Rah)
08. Kalil – Oci U Mraku (Prod. by Kalil)
09. Dr. Sre – Kako Zivis kralju (Prod by Killa Rah)
10. BrckoBeatz – Pazi Na Sebe (Prod. by Komedii)
11. Kwonel, Crni Zvuk, Fan, Koel, Dare & Nazar – Moj Grad (Beat by Rizbo)
12. Sheik Ba – Hejt (Prod. by ABE)
13. Lanac – Prave Rijeci (Prod. by Lanac)
14. Truba Divizija – He moj sinko (Prod. by Skaj da Waidah)
15. Kwonel – Otac Se Vratio Sa Sluzbenog Puta (Prod. by Drap)
16. Convict Ekipa (Dosu NF, Heron & Komedii) – Samo Znam Da Repam (Prod. by Dosu NF)
17. Tacka Crew & Mire – Welcome (Beat by Paramedic)
18. D-Ba & Sixthman (Teska Kategorija) – Veteranski Nacin (Prod. by Nakaza)
19. Fedjah – Edward Norton Rap (Beat by Jae Junior)

Image
grhiphopjam

#2 Re: BHOP Mixtape Volume 6 (Besplatan Download)

Post by grhiphopjam »

Fantastican projekat! Svaka cast

Tek kad covjek poslusa ovako nesto, moze vidjet koliko je i nasa scena kvalitetna i da hip hop itekako ima svjetlu buducnost i kod nas!
Damir_Z

#3 Re: BHOP Mixtape Volume 6 (Besplatan Download)

Post by Damir_Z »

Sprzio sam ga sebi i ljudski presluso nekoliko puta. Super mi je projekat, stvarno svaka cast na radu i trudu jer ovo je jedna od najpozitivnijih stvari na BiH hop hop sceni. Prva traka mi je odma fenomenalan pocetak, Mayer i ostali mostarci pokidali, kao sto sam reko ranije meni najjaca verzija pjesme na balkanu. Kelly i Kc su uradili ponovo odlicnu traku. Bas sam im spot gledo na MTVu, drago mi je vidjet da su likovi uspjeli doci do tv-a i svega. Fino je vidjet da se i Don Adnan vratio, od njega odavno nista nisam cuo, fakat sam mislio da je presto repat. Somer mi je ubica i Rio mi je jedan od bolji u bih, onaj dio kad kazu ''tolko old school da me imas na kaseti'' sve govori. Rima d standardno dobar. Priki kul stvar, najbolje refrene radi u bih, najslusjivije bar. Mayer i Bevanda je odlicna suradnja uvijek, ekstra stvar, ne cudi me sto je single bio. Kalilova stvar je beton, lik objasnio dosta toga i dosta ovih novih repera bi trebalo poslusat to i pogotovo pazit na rijeci. Srele legenda, ovo je ubio. Brcaci standardno dobri, konto sam da su se raspali jer su tako najavili al eto nisu i drago mi je da nisu, znam da nici nije sa njima vise ali sta je tu je, uglavnom rade i oni i on, odvojeno ali rade. Moj Grad mi je ekstra suradnja izmedju stare i nove skole, fino uvjek cut Kwonela i Crnog, legende. Lanac mi se popravio dosta, sjecam se sa majkceka kad je starto bio je zelen ali rad i trud cini svoje. Ovi TD momci iz Gracanice uvijek dobri za poslusat, nasmije se covjek. Solo Kwonelova stvar je solidna isto. Robijasi iz Zenice uradili interesantnu stvar, sa Komediijem na celu, fino mi je. Likovi iz Zivinica opet solidno odradili i Mire ovaj sa njima nije los nikako. D-Ba i Sixthman tecni ko uvjek i imaju taj old school feeling, Fedjah za kraj jako solidan i dobar tekst. Sve u svemu projekat je fenomenalan za nasu scenu i jedna jako pozitivna stvar, zato skidam kapu svima koji su ucestvovali i bhop-u sto radi ovakve pozitivne projekte da imamo sta slusat i za ocekivat. Samo nastavite dalje, sve najbolje!
Post Reply